το χειρότερο είναι ότι έχει απαξιωθεί όχι μόνο η μόρφωση αλλά και η εργασία. Κάποτε άκουγες "εντάξει μωρέ θα μπω σε κανένα ριάλιτι ,μετά σίγουρα θα βγάλω λεφτά και μετά θα με πληρώνουν μόνο και μόνο για να εμφανίζομαι, ε και στην τελική αν πρέπει να πηδηχτείς για να βγεις στο γυαλί τι πειράζει..."
Σήμερα αυτό το λες και ηθική άποψη. Η πλειοψηφία των νέων σκέφτεται "γιατί να σπουδάσω και να δουλέψω σε ιδιωτική εταιρεία ,για να τη βγάζω ίσα ίσα και να περιμένω 10 χρόνια να πάρω υψηλή θέση; Και πώς θα πάω Μαλβίδες και Ντουμπάι με τον ελληνικό μισθό τον ψωριάρικο; Καλύτερα πλαστική στα βυζιά να ποστάρω τη στριγκάρα μου 5 φορές τη μέρα και να μου κάνουν δώρο ταξίδια ,να μου κάνουν δώρο τα ρούχα, εκεί είναι η ζωή".
Απορώ αυτή η γενιά τι παιδιά θα βγάλει.
ευτυχως υπερισχυει ο κανονας "υπαρχει μεγαλη προσφορα, αρα ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος".
Θα δεις γυρω σου πολλους wanna be Influencers οι οποιοι προφανως θα αποτυχουν παταγωδως γιατι δεν εχουν τιποτα που να μπορει να τους κανει διασημους, εσωτερικα ή εξωτερικα. Ετσι αναγκαστικα, η γη συνεχιζει να κινειται, οι δουλειες συνεχιζουν να καλυπτονται (εστω και με βαρια καρδια), και απλα προσπερναμε.
Ας μην τα ριξουμε ομως ολα στους νεους. Οταν ο γονεας του δινει ενα σμαρτφον στα 10 και τον αμολαει, λογικο να καταντησει. Ειχα γνωστη (τωρα θα ειναι 50 ετων), η οποια ειχε φτιαξει ινσταγκραμ στην κορη της οταν εκεινη ηταν 8-9 ετων. Τωρα η μικρη εικοσαρισε και ειναι ξεμυαλισμενη, το παιζει μοντελο (πατσαβουριτσα εν τω μεταξυ) κτλ. Φταιει; Απο τα 9 ποζαρε για σελφις με την τρελη την μανα της με σουφρωμενα χειλη, που να ηξερε, ετσι την εμαθαν...
Να μην απορουμε λοιπον τι "παιδια θα βγαλει" η γενια, αλλα τι παιδια θα αναθρεψουμε, οσοι τελος παντων το παρουμε αποφαση. Φετος περασαν ξερω γω 1000 ατομα ιατρικη, αυτοι ειναι η καποια ελπιδα, στο αλλο ακρο θα εχουμε και 1000 ανηλικους που οι γονεις τους τους πηγαιναν μπουζουκια και σεφερλη ας πουμε και δεν θα περασουν ουτε απεξω απτο παν/μιο... Οχι οτι ειναι αυτοσκοπος αλλα καταλαβαινεις πως το εννοω.
Γαμησε τα. Μια χαζοταινια "idiocracy" πραγματευεται ακριβως αυτο (σε ακραιο επιπεδο), το πως ο πλανητης σε ενα δυστοπικο μελλον θα αποβλακωθει πληρως και μαζικα. Εμεις ευτυχως δεν θα προλαβουμε τετοιο πραγμα, αλλα η ανθρωποτητα εχει τα φοντα να ξεπεσει αρκετα. Ας ελπισουμε να σκασουν οι εξωγηινοι κατακτητες νωρις