Διάβασα ενδιαφέροντα στο φόρουμ, να πω και εγώ την άποψη μου:
Όλες οι κοπέλες πάνε για να δουλέψουν, και όχι για να κάθονται. Εάν κάθονται δεν πληρώνονται. Δεν έχουν μισθό, ούτε ημερομίσθιο. Άρα, όταν είναι ελεύθερες (δηλαδή δεν τους περιμένει δωμάτιο) σαλονάρουν.
Τις καλές σε κάθε επάγγελμα τις περιμένεις στην ουρά, ακόμη και εάν κλείσεις ραντεβού από τη στιγμή που το σύστημα δεν είναι αποκλειστικά με ραντεβού. Ωστόσο, το μαγαζί με ορθολογική πρόβλεψη και με σωστή διαχείριση μπορεί να εξομαλύνει τις ουρές. Η μεγάλη ζήτηση σημαίνει ότι μπορεί τη μέρα που θέλω εγώ να μην έχει κενό εκείνη.
Θυμήθηκα κάποιες «εμπειρίες» μου. Εγώ έμπαινα στο σαλόνι, και η κοπέλα είχε περάσει από τη Σοφία και θα έβγαινε για να πάει στο δωμάτιο. Μού συνέβη με τη Μαρίνα πρόσφατα, πριν κάποιο καιρό επίσης με άλλες δύο που δεν ξέρω τα ονόματα τους, αλλά και με τη Ρίτα που την είχα πρωτοδεί έτσι. Δεν σαλονάρανε προφανώς. Φεύγανε από υπογραφές και πήγαιναν στον επόμενο. Απλώς χαιρετηθήκαμε και τίποτα παραπάνω. Είναι προφανές ότι αυτό συμβαίνει συχνά με τις καλές. Τρέχουν να προλάβουν. Και προφανώς οι καλές είναι χωρίς έκπτωση στο χρόνο παραμονής, στις υπηρεσίες, στην καθαριότητα, στην περιποιημένη εμφάνιση, κτλ….
Πάμε και το (κάθε) μαγαζί μπορεί να προτείνει αυτές που είναι ελεύθερες εκείνη την ώρα. Εάν δεν θέλουμε, πρέπει να φεύγουμε. Προφανώς είναι εξαιρετικά απογοητευτικό κάτι τέτοιο, αλλά τι άλλο μπορείς να κάνεις?
Δεν λέω…Πάνω στην ένταση της δουλειάς (σε κάθε δουλειά!!!) μπορεί και να υπάρξουν αστοχίες. Δυστυχώς είναι και αυτό μέσα στη καθημερινότητα μας. Θεωρώ όμως γενικά ότι οι καλές είναι σωστές σε όλο το πλέγμα/πακέτο των υπηρεσιών τους. Το έχω ζήσει δηλαδή.