Ενας γείτονας και αδερφικός φίλος, που είναι τεχνικός στη ΔΕΗ, μου είπε ότι το δικό του το μετρητή κάθε απόγευμα τον γυρίζει και δεν γράφει.
Μια φορά πήγα και είδα πως το κάνει, αλλά δυστυχώς δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτε.
Αυτό που κατάλαβα και μου είπε και αυτός, είναι ότι αντιστρέφει κάποια καλώδια. Και αυτό το λέω με κάθε επιφύλαξη, γιατί μπορεί να είδα και λάθος, μιας και δεν είμαι ηλεκτρολόγος.
Χρειάζεται όμως πιστεύω, να έχεις κάποιες βασικές ηλεκτρολογικές γνώσεις για να μπορέσεις να το κάνεις.
Πάντως μου είπε, ότι το επόμενο πρωί το βάζει στην αρχική του θέση.
Η όλη διαδικασία διαρκεί πέντε λεπτά.
Κάθε βράδυ που το έχει "γυρισμένο" βάζει στο φουλ τα κλιματιστικά, τα καλοριφέρ λαδιού, το θερμοσίφωνα και ότι άλλο γουστάρει και την επόμενη το γυρίζει στο κανονικό και καίει μερικές κιλοβατώρες για να δείξει ότι έχει κατανάλωση, ώστε να μην ψιλιαστεί κανείς τίποτε.
Σε μένα που τον παρακάλεσα να το κάνει, δεν το έκανε γιατί είμαι σε πολυκατοικία ( ο φίλος μου μένει σε μονοκατοικία) και το πεντάλεπτο που χρειάζεται για την μετατροπή, ενέχει κινδύνους. Μπορεί να μας δει κάποιος και να μας καρφώσει. Εκτός από το ότι θα χάσει τη δουλειά του, θα έχουμε δικαστήρια και τρεχάματα.