Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 157 10,3%
  • Οχι

Ψήφοι: 692 45,4%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 222 14,6%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 382 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.523

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.282
Πόντοι
2.586
Νομίζω δεν έχει νόημα να συζητάμε άλλο.

Τι να συζητησεις εχεις να πεις κ τιποτα; Ολοι οι διεθνο-αρλουμπιστες, μολις σας στριμωξουν πιανονται απο κατι προσβλητικο - για αυτους - κ την κανουν. Το ιδιο εργο το εχω δει δεκαδες φορες, ειτε σε "φιλικη" παρεα ειτε διαδικτυακα... Πηγαινε για νανι ανωτερε ανθρωπε αφου δεν εχεις τι να πεις και πεισε τον εαυτουλη σου οτι εχεις δικιο..

Ναι καμαρι μου!!!

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.282
Πόντοι
2.586
Εν τω μεταξυ αδυνατω να καταλαβω το που θιχτηκες  :effemine:

Παω στοιχημα οτι δεν καταλαβες τι εγραψα και διαβασες αυτο που ηθελες..

Ειπα ο Πακιστανος δινει μικροτερη αξια στην ανθρωπινη ζωη απο ο,τι ο Ελληνας. Και αυτο φαινεται απο τα απειρα εγκληματα που διαπραττουν και στην χωρα τους κ εδω αλλα κ απο την συμπεριφορα του κρατους τους ως προς τους πολιτες του.

Αν κ νομιζω οτι ξερεις τι διαβασες κ απλα ψαχνεις τροπο να υπεκφυγεις.

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.009
Πόντοι
216
Εν τω μεταξυ αδυνατω να καταλαβω το που θιχτηκες  :effemine:

Παω στοιχημα οτι δεν καταλαβες τι εγραψα και διαβασες αυτο που ηθελες..

Ειπα ο Πακιστανος δινει μικροτερη αξια στην ανθρωπινη ζωη απο ο,τι ο Ελληνας. Και αυτο φαινεται απο τα απειρα εγκληματα που διαπραττουν και στην χωρα τους κ εδω αλλα κ απο την συμπεριφορα του κρατους τους ως προς τους πολιτες του.

Αν κ νομιζω οτι ξερεις τι διαβασες κ απλα ψαχνεις τροπο να υπεκφυγεις.

Διάβασα αυτό που είπες. Ότι η ζωή ενός Πακιστανού δεν έχει την ίδια αξία με αυτή ενός Έλληνα.
Έχουμε τόσο μεγάλη ηθική διαφορά, που οποιαδήποτε συζήτηση κάνουμε θα καταλήξει στο κενό.
Εσύ κατατάσεις τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους.
Ενώ εγώ τους βλέπω ίσους και ότι οι ζωές τους αξίζουν το ίδιο.
Μόνο πρόσεχε με τον τρόπο σκέψης σου.
Γιατί για κάποιους άλλους είσαι εσύ ο κατώτερος και είναι αυτοί οι ανώτεροι.
Τρέχα βρες τα με αυτούς.

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.282
Πόντοι
2.586
Διάβασα αυτό που είπες. Ότι η ζωή ενός Πακιστανού δεν έχει την ίδια αξία με αυτή ενός Έλληνα.
Έχουμε τόσο μεγάλη ηθική διαφορά, που οποιαδήποτε συζήτηση κάνουμε θα καταλήξει στο κενό.
Εσύ κατατάσεις τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους.
Ενώ εγώ τους βλέπω ίσους και ότι οι ζωές τους αξίζουν το ίδιο.
Μόνο πρόσεχε με τον τρόπο σκέψης σου.
Γιατί για κάποιους άλλους είσαι εσύ ο κατώτερος και είναι αυτοί οι ανώτεροι.
Τρέχα βρες τα με αυτούς.

Πας καλα;;; Διαβασες τι εγραψα η σε εχει τυφλωσει η ρητορικη σου;; Ξαναγραφω γιατι ουτε scroll-up δεν μπορεις να κανεις κ το εγραψα και 2 φορες...

"[size=20pt]για τον Πακιστανο δεν εχει την ιδια αξια η ανθρωπινη ζωη οσο για τον Ελληνα.[/size]"

Εσυ απο αυτο καταλαβαινεις οτι λεω, οτι η ζωη του Πακιστανου δεν αξιζει οσο του Ελληνα;  :idiot:

Και αφου φανταζομαι οτι πλεον καταλαβες οτι.. λαθος καταλαβες, προχωρα στο παρασυνθημα κ πες μου σε τι απο οσα σου απαντησα ειμαι λαθος αλλα και το κατα ποσο η Κινα εχει ανωτερο πολιτισμο  :2funny:

Και μια ανταποδοση "συμβουλης" μιας κ εσυ με συμβουλεψες... Κοιτα να απεμπολεσεις την ταση να βαζεις ταμπελες τυπου "φασιστα, νεοναζι" οπως ολοι οι ψευδοπροοδευτικοι, ανθρωπιστες, φαν της πολιτικης ορθοτητας γιατι ειστε το ΝΕΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΔΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.
Να μαθετε να διαβαζετε, να συζητατε και να ΣΕΒΕΣΤΕ τις αποψεις των αλλων.

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96

Πόσα χιλιάδες τέτοια άρθρα!!!!! Στο Πακιστάν δίνουν την ίδια αξία στην ανθρώπινη ζωή με τον Έλληνα.

ΚΟΡΆΚΙ ΕΊΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ λαθρολάγνος άπατρις εθνοπροδότης.....

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.009
Πόντοι
216
Πας καλα;;; Διαβασες τι εγραψα η σε εχει τυφλωσει η ρητορικη σου;; Ξαναγραφω γιατι ουτε scroll-up δεν μπορεις να κανεις κ το εγραψα και 2 φορες...

"[size=20pt]για τον Πακιστανο δεν εχει την ιδια αξια η ανθρωπινη ζωη οσο για τον Ελληνα.[/size]"

Εσυ απο αυτο καταλαβαινεις οτι λεω, οτι η ζωη του Πακιστανου δεν αξιζει οσο του Ελληνα;  :idiot:

Και αφου φανταζομαι οτι πλεον καταλαβες οτι.. λαθος καταλαβες, προχωρα στο παρασυνθημα κ πες μου σε τι απο οσα σου απαντησα ειμαι λαθος αλλα και το κατα ποσο η Κινα εχει ανωτερο πολιτισμο  :2funny:

Και μια ανταποδοση "συμβουλης" μιας κ εσυ με συμβουλεψες... Κοιτα να απεμπολεσεις την ταση να βαζεις ταμπελες τυπου "φασιστα, νεοναζι" οπως ολοι οι ψευδοπροοδευτικοι, ανθρωπιστες, φαν της πολιτικης ορθοτητας γιατι ειστε το ΝΕΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΔΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.
Να μαθετε να διαβαζετε, να συζητατε και να ΣΕΒΕΣΤΕ τις αποψεις των αλλων.

ΟΚ εντάξει παρεξήγηση για τον Πακιστανό.

Η Κίνα έχει τεράστιο πολιτισμό αρχαίο. Πας καλά;
Οι δύο πολιτισμοί που κυβερνάνε την υφήλιο αυτή τη στιγμή είναι ο Δυτικός, που έχει ως βάση τον ελληνικό και τον εβραϊκό.

Και από την άλλη ο Κινεζικός.
Διάβασε λίγο το Ταο Τε Τσιγκ και θα καταλάβεις πόσο απύθμενη σοφία έχουν η Κινέζοι.
Ο Λάο Τσου είναι που γαμάει όχι τόσο ο Κομφούκιος κατά τη γνώμη μου.

Όσο γιατί είναι ανώτερος ο Κινεζικός κατά τη γνώμη μου γιατί προκρίνει την ισσοροπία. Ενώ ο Δυτικός πολιτισμός προκρίνει το "καλό παιδί".
Ενώ το γινγκ γιανγκ εμπεριέχει και το καλό και το κακό μέσα του.

Κάπως σαν το αρχαιοελληνικό ουδέν κακόν αμιγές καλού. Αλλά σε πιο ολοκληρωμένη μορφή.
Και όπως στην αρχαιοελληνική παράδοση δεν υπήρχε καλός και κακός θεός. Αλλά δαίμων ήταν καλή λέξη.
Ενω με την ιουδαιοχριστιανική παράδοση κατέληξαν διχοτομημένες οι έννοιες του καλού και κακού. Με το θεό να είναι το καλό και το διάολο να είναι το κακό.
Ενώ στην ουσία είναι το ίδιο νόμισμα με άλλη όψη.
Και όπως το καλό είναι μέσα στο κακό και το κακό μέσα στο καλό σαν το "τα πάντα ρει" του Ηράκλειτου.

Απλά η Κινέζικη γλώσσα είναι πολύ πιο διαφορετική από τις δυτικές. Είναι πολύ πιο αφαιρετική (από όσα ξέρω γιατί δε μιλάω) πράγμα που τους οδηγεί σε ενδιαφέροντα και "εξωτικά" για εμάς συμπεράσματα.

Οσο για αυτά που λες για το φασισμό του νεοφιλευθερισμού-προοδευτισμού συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και προσπαθώ να το αποφεύγω και να κρατάω τις ισσοροπίες.

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.009
Πόντοι
216

Πόσα χιλιάδες τέτοια άρθρα!!!!! Στο Πακιστάν δίνουν την ίδια αξία στην ανθρώπινη ζωή με τον Έλληνα.

ΚΟΡΆΚΙ ΕΊΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ λαθρολάγνος άπατρις εθνοπροδότης.....

Ναι δεν είμαι κανένας βλάκας ιδεολόγος.
Να θεωρώ ότι η ανθρώπινη ζωή είναι η ανώτερη αξία.
Ούτε Χριστός είμαι να σταυρωθώ για τους άλλους.
Καλός, αλλά όχι και μαλάκας.
Γιαυτό λέω για τον Κινεζικό πολιτισμό.
Γιατί βάση του Δυτικού-Ιουδαιοχριστιανικού μας θέλουν μαλάκες.

Κιαυτό που στην Κίνα θεωρούν την απάτη ως αρετή.
Ή άμα πατήσεις με το αμάξι κάποιον κάνεις και όπισθεν να τον αποτελειώσεις για να μην πληρώνεις.
Αυτά εγώ τα θεωρώ θετικά και όχι αρνητικά στοιχεία.
Γιατί προκρίνουν την ισορροπία.
Δηλαδή να έιμαστε καλοί αλλά όχι και μαλάκες πρόβατα που μας θέλουν εδώ.

Βέβαια κι εκεί έχει άλλα κακά.
Γιαυτό εγώ προσπαθώ να πάρω τα θετικά στοιχεία από όλους και να συνθέσω τη δικιά μου κοσμοθεωρία.

Και γιαυτό δεν κατακρίνω τον Πακιστανό και τον κάθε Πακιστανό που θεωρεί ότι η ζωή του άλλου δεν έχει τόσο μεγάλη αξία.
Γιατί αυτό είναι η αλήθεια.
Δεν έχει. Ένα χιλιάρικο αξίζει η ζωή σου στο Γεωργιανό που θα βάλουν να σε καθαρίσει αν θέλουν.

Οπότε δεν τους κατακρίνω. Γιατί είναι πιο κοντά στην αλήθεια.
Και είμαι ειλικρινής. Δεν είμαι κανένας ψεύτης που κάνει virtue signaling.
Η ζωή των άλλων κι εγώ να πάω να γαμηθώ. Όχι εσείς να πάτε.
Χριστός δεν είμαι.

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.282
Πόντοι
2.586

Οι δύο πολιτισμοί που κυβερνάνε την υφήλιο αυτή τη στιγμή είναι ο Δυτικός, που έχει ως βάση τον ελληνικό και τον εβραϊκό.
....
Οσο για αυτά που λες για το φασισμό του νεοφιλευθερισμού-προοδευτισμού συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και προσπαθώ να το αποφεύγω και να κρατάω τις ισσοροπίες.

Φανταζομαι για τον εβραικο πολιτισμο εννοεις μονο θρησκευτικα, γιατι πολιτιστικα δεν εχουν προσφερει Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α, αλλο αν βεβαια η πιστh επηρρεαζει (ειδικα στο παρελθον) καταλυτικα τον τροπο ζωης και σκεψης οσον αφορα την ηθικη.
Απο αποψη ομως προοδου και εξελιξης βασιζεται σε σχεδον ολοκληρωτικο βαθμο στον Ελληνικο πολιτισμο.

Εγω θεωρω οτι οι Κινεζοι (χωρις να εχω διαβασει Ταο Τε Τσιγκ αλλα οσα ξερω περι Ταοϊσμου) μιλουν περισσοτερο για κοσμοθεωρια, και ηθικες αρχες που περιοριζονταν στα ορια της ευθυνης του ατομου. Επισης αυτη η στωικοτητα και η ουδετεροτητα που προωθει δεν ειναι τοσο καλη για μια κοινωνια, μιας κ η καταδικη του κακου ειναι απαραιτητη και εχει να κανει περισσοτερο με την δημιουργια ατομων - ατομικιστων- που δεν ασχολουνται με τους αλλους για να βρουν την εσωτερικη γαληνη.
Αυτο, αν το εχω εκλαβει σωστα, ισα ισα που δικαιολογει και την αποψη που εχω για τους Κινεζους και το κατα ποσο ωφελιμοι ειναι σε μια κοινωνια.

Οι Ελληνες το πηγαν ενα βημα παραπερα και το ανηγαγαν στην ευθυνη του ατομου πανω στην κοινωνια, στην αξια της ζωης και το εφαρμοσαν κιολας αλλιως δεν θα ειχε εφαρμοστει ποτε η εννοια της Δημοκρατιας. Κατι που στην Κινα δεν εγινε ποτε, ενας λαος που μεχρι σημερα δεν εχει ζησει ουτε ενα δευτερολεπτο δημοκρατιας και του τι σημαινει οτι ¨ολοι ειμαστε ισοι".

Επισης την ισορροπια οι Α. Ελληνες κατ'εμε την διεδωσαν πολυ σωστα και απο παλαιοτερα απο τους Κινεζους ακριβως μεσα απο την Ελληνικη θρησκεια, τον Δωδεκαθεισμο, ο οποιος ηταν ενα εξαιρετικο δημιουργημα.

Μεσα απο αυτο μεταλαμπαδευονταν ολες οι αξιες και οι αρχες. Πχ Αθηνα (Δικαιοσυνη), Εστια (τα σπιτια, ο πυρηνας της ελληνικης κοινωνιας), Δημητρα (Φυση) ηταν παρθενες, δηλαδη εννοιες οι οποιες δεν χωρουσαν αλλοιωση απο κανεναν.
Οι υπολοιποι Θεοι ειχαν ολοι τα ελαττωματα τους, οπως ο οποιοσδηποτε θνητος αλλα μεσα απο την μυθολογια διδασκομασταν για την Ιση και την Νεμεση..
Αναγνωριζοταν η δυνατοτητα του λαθους και η υπαρξη του κακου αλλα δεν εμεναν ατιμωρητα.

Η Κινα ηταν πολυ πιο primitive και δεν εφαρμοστηκαν ποτε οι σκεψεις τους και σιγουρα οχι καθολικα.

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.282
Πόντοι
2.586
Ναι δεν είμαι κανένας βλάκας ιδεολόγος.
Να θεωρώ ότι η ανθρώπινη ζωή είναι η ανώτερη αξία.
Ούτε Χριστός είμαι να σταυρωθώ για τους άλλους.
Καλός, αλλά όχι και μαλάκας.
Γιαυτό λέω για τον Κινεζικό πολιτισμό.
Γιατί βάση του Δυτικού-Ιουδαιοχριστιανικού μας θέλουν μαλάκες.

Λες αρκετα πραγματα λαθος.. Προσωπικα θα συμφωνησω οτι η ζωη ΔΕΝ ειναι η ανωτερη αξια. Ανωτερη αξια εχουν.. οι αξιες μας και τα ηθη μας τα οποια διασωζονται μεσα απο τον πολιτισμο. Τον οποιο πολιτισμο και την διατηρηση του την διασφαλιζει το ΕΘΝΟΣ.
Και εκει εγκειται και η ανωτεροτητα των Ελληνων, γιατι ειναι πολυ λιγοι οι λαοι που εχουν δειξει τοση μεγαλη αυτοθυσια και αυταπαρνηση να πολεμησουν και να πεθανουν για την διαφυλαξη της πατριδας.
Χωρις πατριδα δεν υπαρχει πολιτισμος.. Οπως εχεις δει η ιστορια παραχαρασσεται πολυ ευκολα στα βιβλια.

Αντιθετως ειναι πολλοι οι αλλοι λαοι που ειναι πολυ υποδηεστεροι και δεν εχουν φτασει (κ ουτε προκειται) σε τετοιο επιπεδο λογω ρηχου μη ανεπτυγμενου πολιτισμου.
Για να επιτυχουν την αυταπαρνηση βασιζονταν στην θεσπιση "κανονων" οπως ολοι οι Σκανδιναβικοι/Γερμανικοι λαοι (Βικινγκ, Σαξονες, Αγγλοι κτλπ) με την Βαλχαλα και τα ¨ανταλλαγματα" που ειχαν αν πεθαιναν στην μαχη ή και οι Μουσουλμανοι που εφαρμοζουν παρομοιο συστημα με τα πιλαφια και τις 40 παρθενες.
Οι πρωτοι μολις εκχριστιανιστηκαν κ καταλαβαν οτι δεν υπαρχει ανταλλαγμα, ειδες τι τρομεροι πολεμιστες καταντησαν.. :effemine:

Για να το παμε και ρεαλιστικα εγω ειμαι υπερ του ελεγχου του πληθυσμου, κατι το οποιο θα πρεπει να βρεθει τροπος να γινεται σε κατι Αφρικες/Ασιες που γεννουν 10 παιδια γιατι πολυ απλα ο πλανητης δεν αντεχει τον υπερπληθυσμο.. Καιγονται εκατομμυρια στρεμματα αγριας πανιδας/ζουγκλας για να μετατραπονται σε καλλιεργησιμες εκτασεις; Μεχρι ποτε;;
Οποιοσδηποτε ειναι λιγο κυνικος κ ρεαλιστης το κατανοει αυτο. Και η ψαλιδα πρεπει να ξεκινησει απο τις χωρες που εχουν υπερπληθυσμο. Η "γηραια" Ευρωπη εχει προσαρμοστει και ολοι κανουν 2 παιδια περιπου.. Στις υποαναπτυκτες χωρες κανουν 10 και μετα μας ζηταει η Unicef και η καθε Unicef τα λεφτα μας για να ζησουν μιας κ δεν μπορουν να αυτοσυντηρηθουν.

Τα αλλα ομως που λες περι πατηματος με αμαξι, και δεν ειμαι ο Χριστος κτλπ ειναι τρομερα λαθος και σιγουρα ειναι αντιθετα με τον σεβασμο στην ζωη και των Ελληνων αλλα και οποιουδηποτε πολιτισμενου. Εγω αυτα που θελω ειναι να μεινουν στην χωρα τους και να μην γεννοβολουν.
Σεβομαι ομως απεριοριστα τους αλλους και νομιζω κ εσυ το κανεις, απλα εισαι λιγο μπερδεμενος κ εχεις κλαταρει λιγο απο την πολλη κουβεντα.

Για αυτο διαλειμμα για σημερα κ αυριο μερα ειναι γιατι λεμε λαθος πραγματα.

ΥΓ: Ενδιαφεροντα παντως αυτα περι Κινεζικης γλωσσας και πρεπει να το κοιταξω.. Σιγουρα σε καποιους τομεις εχουν πολυ ενδιαφερουσα και πιθανως πιο ανεπτυγμενη οπτικη.

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.009
Πόντοι
216
Φανταζομαι για τον εβραικο πολιτισμο εννοεις μονο θρησκευτικα, γιατι πολιτιστικα δεν εχουν προσφερει Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α, αλλο αν βεβαια η πιστh επηρρεαζει (ειδικα στο παρελθον) καταλυτικα τον τροπο ζωης και σκεψης οσον αφορα την ηθικη.
Απο αποψη ομως προοδου και εξελιξης βασιζεται σε σχεδον ολοκληρωτικο βαθμο στον Ελληνικο πολιτισμο.

Εγω θεωρω οτι οι Κινεζοι (χωρις να εχω διαβασει Ταο Τε Τσιγκ αλλα οσα ξερω περι Ταοϊσμου) μιλουν περισσοτερο για κοσμοθεωρια, και ηθικες αρχες που περιοριζονταν στα ορια της ευθυνης του ατομου. Επισης αυτη η στωικοτητα και η ουδετεροτητα που προωθει δεν ειναι τοσο καλη για μια κοινωνια, μιας κ η καταδικη του κακου ειναι απαραιτητη και εχει να κανει περισσοτερο με την δημιουργια ατομων - ατομικιστων- που δεν ασχολουνται με τους αλλους για να βρουν την εσωτερικη γαληνη.
Αυτο, αν το εχω εκλαβει σωστα, ισα ισα που δικαιολογει και την αποψη που εχω για τους Κινεζους και το κατα ποσο ωφελιμοι ειναι σε μια κοινωνια.

Οι Ελληνες το πηγαν ενα βημα παραπερα και το ανηγαγαν στην ευθυνη του ατομου πανω στην κοινωνια, στην αξια της ζωης και το εφαρμοσαν κιολας αλλιως δεν θα ειχε εφαρμοστει ποτε η εννοια της Δημοκρατιας. Κατι που στην Κινα δεν εγινε ποτε, ενας λαος που μεχρι σημερα δεν εχει ζησει ουτε ενα δευτερολεπτο δημοκρατιας και του τι σημαινει οτι ¨ολοι ειμαστε ισοι".

Επισης την ισορροπια οι Α. Ελληνες κατ'εμε την διεδωσαν πολυ σωστα και απο παλαιοτερα απο τους Κινεζους ακριβως μεσα απο την Ελληνικη θρησκεια, τον Δωδεκαθεισμο, ο οποιος ηταν ενα εξαιρετικο δημιουργημα.

Μεσα απο αυτο μεταλαμπαδευονταν ολες οι αξιες και οι αρχες. Πχ Αθηνα (Δικαιοσυνη), Εστια (τα σπιτια, ο πυρηνας της ελληνικης κοινωνιας), Δημητρα (Φυση) ηταν παρθενες, δηλαδη εννοιες οι οποιες δεν χωρουσαν αλλοιωση απο κανεναν.
Οι υπολοιποι Θεοι ειχαν ολοι τα ελαττωματα τους, οπως ο οποιοσδηποτε θνητος αλλα μεσα απο την μυθολογια διδασκομασταν για την Ιση και την Νεμεση..
Αναγνωριζοταν η δυνατοτητα του λαθους και η υπαρξη του κακου αλλα δεν εμεναν ατιμωρητα.

Η Κινα ηταν πολυ πιο primitive και δεν εφαρμοστηκαν ποτε οι σκεψεις τους και σιγουρα οχι καθολικα.

Μερικά αποσπάσματα έτσι τυχαία.

Οι υπερβολικές τιμές στους ήρωες,
Κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν αδύναμοι.
Οι υπερβολικές τιμές στα πλούτη,
Κάνει τους ανθρώπους να γίνονται κλέφτες.
Μην επιδεικνύεις ό,τι ποθούν οι άνθρωποι,
Και οι καρδιές τους δεν θα σκανδαλίζονται.

Η αξία της ταπεινοφροσύνης και της μετριοφροσύνης πολύ πριν το Χριστό και το Σωκράτη.

Να ζεις σε ένα καλό μέρος,
Να διατηρείς βαθύ το λογισμό σου,
Να φέρεσαι καλά στους άλλους,
Να τηρείς το λόγο σου,
Να κυβερνάς με δίκαιους κανόνες,
Να δουλεύεις όταν πρέπει, όσο πρέπει.
Όταν είσαι ευχαριστημένος με το να είσαι απλά ο εαυτός σου,
Και δεν τον συγκρίνεις με τους άλλους, ούτε τους ανταγωνίζεσαι,
Δεν θα κάνεις λάθος.

Αρετές που οι σύγχρονοι ψυχολόγοι τώρα ανακαλύπτουν!!!

Η επιτυχία είναι εξίσου επικίνδυνη με την αποτυχία.
Η ελπίδα είναι εξίσου μάταιη με το φόβο.
Τι σημαίνει ότι η επιτυχία είναι εξίσου επικίνδυνη με την αποτυχία;
Είτε ανεβαίνεις είτε κατεβαίνεις μία σκάλα,
Βρίσκεσαι σε αστάθεια.
Όταν όμως πατάς με τα δυο σου πόδια σταθερά στο έδαφος,
Δεν κινδυνεύεις να πέσεις.

Αυτό είναι ένα κομμάτι που πιστεύω ότι αναδεικνύει τον Κινεζικό τρόπο σκέψης και σοφίας της ισορροπίας.

Και είναι όλο τέτοια διαμάντια. Πραγματικά απίστευτο βιβλίο μου άνοιξε το μυαλό.

Και όσο γιαυτά που λες για το έθνος η διαφορά μας είναι ότι εσύ θεωρείς έθνος σου την Ελλάδα, ενώ εγώ όλο τον πλανήτη.

Αυτα καλό βράδυ.

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.083
Πόντοι
2.356

Και από την άλλη ο Κινεζικός.
Διάβασε λίγο το Ταο Τε Τσιγκ και θα καταλάβεις πόσο απύθμενη σοφία έχουν η Κινέζοι.
Ο Λάο Τσου είναι που γαμάει όχι τόσο ο Κομφούκιος κατά τη γνώμη μου.

Όσο γιατί είναι ανώτερος ο Κινεζικός κατά τη γνώμη μου γιατί προκρίνει την ισσοροπία. Ενώ ο Δυτικός πολιτισμός προκρίνει το "καλό παιδί".
Ενώ το γινγκ γιανγκ εμπεριέχει και το καλό και το κακό μέσα του.

Κάπως σαν το αρχαιοελληνικό ουδέν κακόν αμιγές καλού. Αλλά σε πιο ολοκληρωμένη μορφή.
Και όπως στην αρχαιοελληνική παράδοση δεν υπήρχε καλός και κακός θεός. Αλλά δαίμων ήταν καλή λέξη.
Ενω με την ιουδαιοχριστιανική παράδοση κατέληξαν διχοτομημένες οι έννοιες του καλού και κακού. Με το θεό να είναι το καλό και το διάολο να είναι το κακό.
Ενώ στην ουσία είναι το ίδιο νόμισμα με άλλη όψη.
Και όπως το καλό είναι μέσα στο κακό και το κακό μέσα στο καλό σαν το "τα πάντα ρει" του Ηράκλειτου.

Απλά η Κινέζικη γλώσσα είναι πολύ πιο διαφορετική από τις δυτικές. Είναι πολύ πιο αφαιρετική (από όσα ξέρω γιατί δε μιλάω) πράγμα που τους οδηγεί σε ενδιαφέροντα και "εξωτικά" για εμάς συμπεράσματα.

Γραφεις σοβαρα και μετρημενα αν και γενικα διαφωνω σε αρκετα ... χαωδης ομως πραγματι η διαφορα των νεοελληνων με τους αρχαιους ,στην ουσια δεν εχουμε και μεγαλη σχεση με αυτους πλεον.
Εβραικος πολιτισμος δεν υπαρχει κατα την γνωμη μου ,Κινεζικος και Ινδικος ναι και μαλιστα τεραστιοι αλλα δεν εφτασαν ποτε το μεγαλειο του Ελληνικου.

Εδω ειναι για μενα η πεμπτουσια του "δικου μας" αρχαιου πολιτισμου ,ριξτο μια ματια ...

KOST74

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2018
Κριτικές
118
Like
5.578
Λοιπόν για να μαθαίνεται μπαλίτσα τα μέλη του σαϊ......ότι σήμερα λένε το ΚΟΡΆΚΙ και ο ΜΠΟΚΟΛΟΣ είναι το μελλοντικό ΑΦΉΓΗΜΑ που θέλουν να επιβάλλουν στους ΝΕΟΈΛΛΗΝΕΣ. Είναι ακριβώς η ίδια επιχειρηματολογία,πρώτον να κοπεί η νέα ελληνική ιστορία από την αρχαίο ελληνική και βυζαντινή (ο στόχος της επιτροπής της Αγγελοπούλου) και δεύτερον να θεωρείται ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός επίτευγμα ΟΛΗΣ της ανθρωπότητας και όχι επίτευγμα ΜΌΝΟ των Ελλήνων. Και ένας από τους τρόπους τους είναι και η αθρόα λαθρομετανάστευση. Προσέξτε ότι το επιχείρημα της μίξης των Ελλήνων με άλλους λαούς το χρησιμοποιούν ηδη για να ΜΗΝ παραδεχτούν τα χιλιάδες χρόνια συνέχειας αίματος.

Όταν το πρωτοάκουσα (για το αφήγημα που εξηγώ παραπάνω) δεν πίστευα ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο. Να που όμως γίνεται........
Ευγε αγορι μου , τετοια να ακουμε γιατι εχουμε καραφλιασει εδω μεσα.

KOST74

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2018
Κριτικές
118
Like
5.578

Φανταστείτε ένα ρεμπεσκιέ ο οποίος κληρονόμησε από ένα συγγενή του μια αμύθητη περιουσία. Στις πουτάνες, στις ντρόγκες, στα καζίνο και στις διακοπές θα φύγουν όλα. Καμία συναίσθηση του τί αίμα χύθηκε και ιδρώτας να δημιουργηθεί αυτή η περιουσία. Αυτό γίνεται και σήμερα. Απαρνιόμαστε την ιστορία μας γιατί δεν έχουμε συναίσθηση του ποιοί ήμασταν. Έτσι μας μάθανε στο σχολείο. Έτσι μας θέλουν οι εθνομηδενιστές. Το προσπαθούν........
Πειτε και αλλα , πειτε και αλλα επιτελους κατι να διαβασεις.

KOST74

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2018
Κριτικές
118
Like
5.578

Οι εθνομηδενιστές αποφασίστε στα επιχειρήματα σας επιτέλους!!! Γλώσσα, αίμα, παράδοση;;; Τί δεν έχουμε ίδια εδώ και χιλιάδες χρόνια;;; Μέχρι και το σουβλάκι, η διατροφή γενικότερα δεν άλλαξε. Απάτριδες......
Φιλε που ησουνα κρυμενος , μπειτε επιτελους στο νημα και μερικοι φυσιολογικοι ανθρωποι Ελληνες πατριωτες. Ειχαμε τρομαξει να ακουσουμε κατι θετικο για την πατριδα μονο ο Νταης τα λεει.

KOST74

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2018
Κριτικές
118
Like
5.578
Γραφεις σοβαρα και μετρημενα αν και γενικα διαφωνω σε αρκετα ... χαωδης ομως πραγματι η διαφορα των νεοελληνων με τους αρχαιους ,στην ουσια δεν εχουμε και μεγαλη σχεση με αυτους πλεον.
Εβραικος πολιτισμος δεν υπαρχει κατα την γνωμη μου ,Κινεζικος και Ινδικος ναι και μαλιστα τεραστιοι αλλα δεν εφτασαν ποτε το μεγαλειο του Ελληνικου.

Εδω ειναι για μενα η πεμπτουσια του "δικου μας" αρχαιου πολιτισμου ,ριξτο μια ματια ...
Μπραβο Τασο οτι μπορεις να βαζεις να το ακουνε. Οι τυποι ειναι τελειως ανιστορητοι και απατριδες.

KOST74

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2018
Κριτικές
118
Like
5.578
SAD MAN δεν βλεπεις καλα τυπε ουτε εσυ ουτε εμεις. Τα νουδακια λενε οτι δεν μπαινει ουτε κουνουπι λυσανε το ΟΡΚΙΚΟ θεμα. Δεν μπαινουνε πλεον ΟΡΚ μονο Πρωτοζωα και Μαιμουδες ρε τυπε.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
SAD MAN δεν βλεπεις καλα τυπε ουτε εσυ ουτε εμεις. Τα νουδακια λενε οτι δεν μπαινει ουτε κουνουπι λυσανε το ΟΡΚΙΚΟ θεμα. Δεν μπαινουνε πλεον ΟΡΚ μονο Πρωτοζωα και Μαιμουδες ρε τυπε.

Κι όμως δεν μπαίνουν. Πότε μπήκαν?

KOST74

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2018
Κριτικές
118
Like
5.578
πως "με τους Τούρκους ήταν καλύτερα τα πράγματα"..

Αυτα ειναι τα πολυ επικινδυνα επακολουθα σε ενα κρατος που μεγαλωνει νεοελαια ανιστορητη , αθρησκη , χωρις Εθνικη συνειδηση και χωρις ιχνος σεβασμου προς τους προγονους τους. Οταν δεν ξερεις απο που καταγεσαι , ποιος εισαι , ποια Ιστορια κουβαλας , ποσο αιμα χυθηκε για να εχεις εστω αυτα τα μικρα συνορα , πως συρικνωθηκανε στο ελαχιστο αυτα τα συνορα και απο ποιον , ποιος αιωνιος εχθρος σε καταδιωκει επι αιωνες με μονο σκοπο την συνεχομενη συρικνωση σου και απωτερο και εμμονικο σκοπο την εξαφανιση σου και χιλια αλλα , τοτε φτανεις να ακουσεις αυτο το οικτρο εως σιχαμενο συνειρμο που εγραψα στην αρχη , τον οποιο σιχαινομαι εστω και να τον ξαναδιατυπωσω!

KOST74

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2018
Κριτικές
118
Like
5.578
Κι όμως δεν μπαίνουν. Πότε μπήκαν?
Αυτο ευχομαστε επι χρονια φιλε. Μακαρι να κανω λαθος και να το παραδεχτω εδω μεσα δημοσια. Ομως τα πουλακια αλλα τιτιβιζουνε γυρω γυρω που ειναι στα νησια και επειδη τυχαινει να εχω καταγωγη απο την Σαμο αλλα μου λενε οι συγγενεις μου φιλε και ολοι ψηφισανε ΝΔ. Μηπως η προπαγανδα λεει οτι δεν μπαινει τιποτα? Μηπως λεω? Γιατι πολυ παραμυθι πεφτει γενικα και απο αυτην την κυβερνηση πολλα ψεμματα σε πολλους τομεις οχι μονο στους ΟΡΚ.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
Αυτο ευχομαστε επι χρονια φιλε. Μακαρι να κανω λαθος και να το παραδεχτω εδω μεσα δημοσια. Ομως τα πουλακια αλλα τιτιβιζουνε γυρω γυρω που ειναι στα νησια και επειδη τυχαινει να εχω καταγωγη απο την Σαμο αλλα μου λενε οι συγγενεις μου φιλε και ολοι ψηφισανε ΝΔ. Μηπως η προπαγανδα λεει οτι δεν μπαινει τιποτα? Μηπως λεω? Γιατι πολυ παραμυθι πεφτει γενικα και απο αυτην την κυβερνηση πολλα ψεμματα σε πολλους τομεις οχι μονο στους ΟΡΚ.

Όχι κάτσε... για τον Έβρο δεν μιλάμε? Από εκεί δεν έχουν μπει. Από θάλασσα ναι, ενδεχομένως να έχουν μπει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom