Λιάρης5695236
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Ιαν 2014
- Like
- 199
- Πόντοι
- 166
Αυτό είναι πολύ μεγάλη αλήθεια.Όταν έγινε το ντου στην κω πέρασα από το λιμάνι και είδα μια οικογένεια μεταναστών με 3 παιδάκια.Ο πατέρας έκανε προσπάθεια να απομακρυνθει από το πλήθος που γινόταν χαμός και σταμάτησα με το αμάξι και τους πήρα.
Οι άνθρωποι ήταν καθώς πρέπει, ο πατέρας ήταν καθηγητής στην χώρα του,μιλουσε όλη οικογένεια αγγλικά εκτος απο το μικρό παιδί που ήταν πολύ μικρό.Μου ζήτησε να τον πάω σε ένα ξενοδοχείο για να μείνει και μου προσέφερε χρήματα,εννοείται ότι δεν τα πήρα και του εδωσα οδηγίες γι το πως να κινηθεί σωστά μέσα στο νησί και να μείνει μακρυά από γεγονότα .Ο άνθρωπος είχε υπερηφάνεια πάνω του και δεν δεχόταν ελλεημοσυνη.Τα βρήκαμε όμως αφού του εξήγησα ότι έχω και εγώ παιδί και θα εκανα ότι καλύτερο μπορούσα για αυτό.Με ευχαρίστησε θερμά και μου είπε ότι εύχεται να μπορέσει να ανταποδώσει κάποτε.
Όσοι λοιπόν εισασταν μακρυά απ όλο αυτό σας παρακαλώ μην λέτε πράγματα που δεν μπορείτε να στηρίξετε.Αν τα ζούσατε θα είχατε αναθεωρήσει.
Το 90% του κόσμου που διαμορφώνει άποψη για το τι και ποιοι είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες..και οι πράκτορες και οι εντεταλμένοι δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στα νησιά που δέχθηκαν αυτούς τους ανθρώπους.
Και μην έχοντας καμία εμπειρία επί του θέματος είναι εύκολο να ζητάμε αίμα,σφαγές και πυροβόλα ή να ζητάμε να περάσουν όλοι μέσα και να τους δεχθούμε παντού.
Όταν ο άνθρωπος βλέπει και ζει καταστάσεις ο ίδιος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και καλά κάνεις που το επισημαίνεις.