Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 159 10,4%
  • Οχι

Ψήφοι: 698 45,6%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 222 14,5%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 383 25,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.532

resis

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
αλλα σε ποια κατασταση πρεπει να βρεθουμε;μιλαμε για το παρον,φιλε μου οταν εχει παρει φωτια το σπιτι σου δεν κοιτας να σωσεις το σπιτι του αλλου

Οταν το σπιτι σου εχει παρει φωτια μπορεις να κοιταξεις να σβησεις την φωτια αντι να αρπαξεις οτι μπορεις. Γιαυτο ειπα οτι πρωτα πρεπει να διωξεις τα λαμογια και μετα ολα τ'αλλα.

lagoudakis

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
26
Πόντοι
66
Οταν το σπιτι σου εχει παρει φωτια μπορεις να κοιταξεις να σβησεις την φωτια αντι να αρπαξεις οτι μπορεις. Γιαυτο ειπα οτι πρωτα πρεπει να διωξεις τα λαμογια και μετα ολα τ'αλλα.
και να φερω αλλα λαμογια;που θα διαφερουν στο χρωμα μονο;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Το λάθος σου ξέρεις ποιο είναι; Ότι για να περιγράψεις το πρόβλημα έχεις πάρει τα νούμερα (δείκτες ανεργίας,αριθμό μεταναστών κτλ) τα έχεις τσουβαλιάσει και κάνεις παιχνίδι!
Η αλήθεια είναι η εξής:
Υπάρχει ένα ποσοστό ανεργίας ίσως να αγγίζει το 20%. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών όμως δε θα έκαναν ποτέ τη δουλειά που κάνει ένας μετανάστης,π.χ. οικοδομή,γεωργία,ακόμα και στη φάμπρικα.
Αν τα βάλεις κάτω το κοινό υποσύνολο των 2 αυτών συνόλων(ανέργων & μεταναστών) είναι πολύ  μικρό. Αφ'ενός όλο το εν'αδρανεία εργατικό δυναμικό να χρησιμοποιήσεις και πάλι θα σου λείπουν χέρια,αφ'ετέρου σαφώς και δε μπορείς να ικανοποιήσεις την ανάγκη όλων των μεταναστών για εργασία.

Αντιστρέφεις το αίτιο και το αιτιατό! Δε κάνουν αυτές τις δουλειές γιατί όντες οι μετανάστες εδώ διατεθειμένοι να τις κάνουν με χαμηλές αμοιβές, δεν έχουν κίνητρο να πάνε να τις κάνουν. Εάν δεν υπήρχαν και οι αμοιβές ήταν σε υψηλότερο επίπεδο θα τις έκαναν μια χαρά! Όπως τόσες δεακετίες τώρα!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι κάθε κράτος έχει συγκεκριμένα όρια αντοχής των υποδομών του για την υποδοχή μεταναστών, τότε δεν μπορεί να μιλά για μεταναστευτική πολιτική...
Οι δε απόψεις ότι πριν τους μετανάστες δεν τρώγαμε φρούτα ή δεν είχαμε νοσοκόμες, είναι τουλάχιστον αστείες...
Επειδή δε έχουν κουράσει οι εσφαλμένοι συσχετισμοί, οι συνθήκες μετανάστευσης μέχρι πριν από 30-40 χρόνια ήταν τελείως διαφορετικές από αυτές σήμερα- τότε τους μετανάστες τους ζητούσαν τα κράτη υποδοχής...
Εκτός αυτού, οι έλληνες και άλλοι μετανάστες δεν κλαίγονταν για τα "ανθρώπινα δικαιώματά" τους αλλά δούλευαν σκληρά εκεί που πήγαιναν (διότι ακριβώς υπήρχαν δουλειές) και δεν ζητούσαν ελεημοσύνες από κανέναν...

Η λύση είναι απλή: Αξιολόγηση των υποδομών και των αναγκών της αγοράς εργασίας, φύλαξη συνόρων, απελάσεις παρανόμων ΑΛΛΑ όσοι μείνουν, ΄θα έχουν πλήρες πακέτο εργασιακών δικαιωμάτων και υπό προϋποθέσεις (γνώση γλώσσας, λευκό ποινικό μητρώο, ελληνική εθνική συνέιδηση) σε βάθος χρόνου να παίρνουν και την υπηκοότητα...

mounakiasgr

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
6
γιά νά έθει κάποιος γιά μάγειρας στήν ελλάδα θάπρέπει
1)ναι νά εχει βεβαίωση ότι δέν υπάρχει άνεργος μάγειρος γιά τό πάνω νευροκόπι τό βρίσκει παραλογο??
άς τήν πάρει ο εργοδοτης από τό συνδικατο...
2)πού ζείς ξερεις πολλούς αλβανους πού κάνουν τού μάγειρους στό μαυρονόρος2??στήν μύκονο πάνε κλπ...
οι αριστεροί συνδικαλιστές είναι τόσο τεμπελιδες καί ζώα πού είναι χρονοβορα διαδικασια γί αυτούς νά δέχοντε αιτήσεις από μαγαζιά στήν πάνω ραχούλα γιά έγκριση άδειας...είναι ιδεολογικά αιχμαλωτοι

Δηλαδή το συνδικάτο κάποιων εργαζομένων θα έχει ως δουλειά του να χορηγεί βεβαιώσεις ανέργων ή εργασίας; Τι είναι τα συνδικάτα; ΟΑΕΔ; Και πώς θα ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανένας έλληνας άνεργος γι αυτή τη θέση; Θα δέχονται αιτήσεις εργοδοτών για προσλήψεις και αιτήσεις ενδιαφέροντος για την παρεχόμενη θέση εργασίας και αιτήσεις αλλοδαπών και χορηγήσεις βεβαίωσης για το ότι δεν υπάρχει έλληνας ενδιαφερόμενος για τη θέση; Τιείναι το συνδικάτο των εργαζομένων; Υποουργείο Εργασίας; Μήπως τα έχεις μπλέξει λίγο; Μήπως ξεχνάς ποιος είναι ο σκοπός ενος συνδικάτου εργαζομένων; Μήπως ξεχνάς ότι μιλάμε για ένα ολόκληρο κράτος και όχι για ένα χωριό;

lagoudakis

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
26
Πόντοι
66
Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι κάθε κράτος έχει συγκεκριμένα όρια αντοχής των υποδομών του για την υποδοχή μεταναστών, τότε δεν μπορεί να μιλά για μεταναστευτική πολιτική...
Οι δε απόψεις ότι πριν τους μετανάστες δεν τρώγαμε φρούτα ή δεν είχαμε νοσοκόμες, είναι τουλάχιστον αστείες...
Επειδή δε έχουν κουράσει οι εσφαλμένοι συσχετισμοί, οι συνθήκες μετανάστευσης μέχρι πριν από 30-40 χρόνια ήταν τελείως διαφορετικές από αυτές σήμερα- τότε τους μετανάστες τους ζητούσαν τα κράτη υποδοχής...
Εκτός αυτού, οι έλληνες και άλλοι μετανάστες δεν κλαίγονταν για τα "ανθρώπινα δικαιώματά" τους αλλά δούλευαν σκληρά εκεί που πήγαιναν (διότι ακριβώς υπήρχαν δουλειές) και δεν ζητούσαν ελεημοσύνες από κανέναν...

Η λύση είναι απλή: Αξιολόγηση των υποδομών και των αναγκών της αγοράς εργασίας, φύλαξη συνόρων, απελάσεις παρανόμων ΑΛΛΑ όσοι μείνουν, ΄θα έχουν πλήρες πακέτο εργασιακών δικαιωμάτων και υπό προϋποθέσεις (γνώση γλώσσας, λευκό ποινικό μητρώο, ελληνική εθνική συνέιδηση) σε βάθος χρόνου να παίρνουν και την υπηκοότητα...
εδω δεν εχουμε υποδομη για την υποδοχη των ελληνων και μιλαμε για μεταναστες :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Και με δάνεια και με ξεδάνεια δε γίνεται τίποτα. Εν πάσει περιπτώσει. Εγώ ούτε ρατσιστής θα γίνω, ούτε θα πω " πετάξτε τους κάντε ράντε". Εφόσον ήρθαν θα μείνουν και δικαιούνται ανθρώπινης και ισότιμης μεταχείρισης. Αλοίμονο. Αλλά δε μου αρέσει κιόλας η κοροιδία. Να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Ότι δεν ωφελούν αλλά αποτελούν επιβάρυνση είναι η πραγματικότητα. Όχι μεγάλη, όχι τεράστια, αλλά από την άλλη όχι αμελητέα. Επιβάρυνση είναι και μάλιστα υπολογίσιμη. Και με προοπτική να εξελιχθεί άσχημα.

Παρόλα αυτά, ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΒΑΡΤΥΝΣΗ προσωπικά λέω να μείνουν. Και να λάβουν τα όποια δικαιώματα πρέπει να έχουν ως άνθρωποι. Δε θα πω να διωχτούν διαφωνώ με ρατσιστικού τύπου βίαιες λύσεις. Ανθρωπισμός μεν αλλά να ξέρουμε και τι γίνεται. Μη πηγαίνουνε να εξορθολογίσουμε και να τραβήξουμε από τα μαλλιά κάτι για να το δικαιώσουμε. Δε βγαίνει άστο. Πες καλύτερα την γνώμη σου ξεξάθαρα. Όλα τα στοιχεία συντριπτικά λοιπόν δείχνουν ότι οι μετανάστες δεν ωφελούν αλλά είναι επιβάρυνση! Παρόλα αυτά εγώ τους ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ!

Για να μη παρεξηγούμαστε!!!

αυτό λοιπόν φίλε μου είναι μια στάση που μπορείς να έχεις σα μονάδα, αλλά δεν έχεις τη πολυτέλεια να έχεις σα κράτος. Εμμέσως μη παρέχοντας καν ένα επιχείρημα του πως δεδομένης της κατάστασης της χώρας θα ήταν εφικτό να παραμείνουν, χάριν συζήτησης, δικαιοδοτείς μια ακραία λύση ως λύση.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Καλά βρε λακαμάδες εντωμεταξύ τόσο δε σας κόβει? Ποιο το κίνητρο του κράτους και δέχεται ανεξέλεγκτα έτσι όποιον ναναι και χορηγεί υπηκοότητα? Μήπως είναι άραγε τόσο " ανθρωπιστικό"? Από ανθρωπισμό το κάνει?

Και κάτι άλλο. Για δοκιμάστε να φέρετε κάνα φίλο ή γνωστο ή γνωστή από ανατολική ευρώπη π.χ.! Θα σας βγάλουν την πίστη! Εκεί φαίνεται δεν υπάρχουν " ανοιχτά σύνορα". Δηλαδή υπάρχουν περιπτώσεις που το ενδοξότατο κράτος μας ξεχνά την "φιλόξενη' πολιτική του και δρα κυριολεκτικά ωσάν να ήταν η μακάρια χώρα μας κάποιο απόρθητο κάστρο όπου δε πρέπει να μολυνθεί η φυλή!

Επίσης άμα είναι τόσο ανοιχτοί, ας ανοίξουν τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα, ώστε να έρθει ο επαγγελματίας από κάποιο άλλο μέρος, να εργαστεί εδώ ελεύθερα. Να γίνει δηλαδή ο ξένος, όχι μόνο εργατάκος ή αγρότης, αλλά να μπορεί να γίνει και μηχανικός και δικηγόρος και συμβολαιογράφος και ιδιοκτήτης ταξί.

Επισκέπτης
Αντιστρέφεις το αίτιο και το αιτιατό! Δε κάνουν αυτές τις δουλειές γιατί όντες οι μετανάστες εδώ διατεθειμένοι να τις κάνουν με χαμηλές αμοιβές, δεν έχουν κίνητρο να πάνε να τις κάνουν. Εάν δεν υπήρχαν και οι αμοιβές ήταν σε υψηλότερο επίπεδο θα τις έκαναν μια χαρά! Όπως τόσες δεακετίες τώρα!

Δεν αντιστρέφω τίποτα.
Απλά σου παραθέτω την κατάσταση όπως τουλάχιστον τη βλέπω γύρω μου σχρδόν 2 δεκαετίες τώρα.
Μη συγκρίνεις τη διάθεση του Έλληνα για κάποιες εργασίες κυρίως χειρωνακτικές,τότε και τώρα.
Σαφώς και όλη αυτή η κατάσταση ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και βασίστηκε στα φθηνά εργατικά χέρια που προσέφεραν αρχικά οι Πολωνοί και μετά οι Αλβανοί μετανάστες.
Οι Αλβανοί ξεκίνησαν τότε στις αγροτικές ασχολίες με 1.000 δρχ. τη μέρα και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις όταν ερχόταν η ώρα να πληρωθούν το αφεντικό καλούσε τους μπάτσους και τους μάζευαν για απέλαση. Ξέρεις τι έκαναν έπειτα οι αγρότες και τα αγροτόπαιδα; Ξέχασαν και που βρίσκεται το χωράφι τους!
Άρχισε τότε μία ιδιάζουσα περίοδος "big life" για αυτούς που περιελάμβανε από πρωϊνή ενασχόληση με το χρηματιστήριο,και περνώντας από καφεδάκι,restaurant (sic) και κωλόμπαρα μέχρι καζίνο ήρθε έτσι οι φάση που ο Αλβανός εργάτης είτε έγινε ιδιοκτήτης είτε χρυσοπληρώνεται πλέον γιατί το αφεντικό αφού έχουν περάσει και τα χρόνια δε μπορεί να δουλέψει πια στα χωράφια αλλά έχει να ταϊσει και το "χαραμοφάη" ο οποίος έχοντας περάσει και 2 χρόνια από τα ΙΕΚ "ΓΙΑΤΟΜΠΟΥΤΣΟ" δεν είναι δυνατόν ν'ασχοληθεί ούτε αυτός με τη γη έχοντας στο πλευρό του και την ψωνισμένη μαμά κι έτσι αναλώνεται από καφετέρια σε καφενείο περιμένοντας να τον πάρουν τηλέφωνο για ν'αναλάβει γενικός γραμματέας σε κάποιο υπουργείο έτσι για αρχή.
Είναι φίλε μου καταστάσεις που τις βλέπω καθημερινά και λόγω του επαγγέλματός μου.  

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Δηλαδή το συνδικάτο κάποιων εργαζομένων θα έχει ως δουλειά του να χορηγεί βεβαιώσεις ανέργων ή εργασίας; Τι είναι τα συνδικάτα; ΟΑΕΔ; Και πώς θα ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανένας έλληνας άνεργος γι αυτή τη θέση; Θα δέχονται αιτήσεις εργοδοτών για προσλήψεις και αιτήσεις ενδιαφέροντος για την παρεχόμενη θέση εργασίας και αιτήσεις αλλοδαπών και χορηγήσεις βεβαίωσης για το ότι δεν υπάρχει έλληνας ενδιαφερόμενος για τη θέση; Τιείναι το συνδικάτο των εργαζομένων; Υποουργείο Εργασίας; Μήπως τα έχεις μπλέξει λίγο; Μήπως ξεχνάς ποιος είναι ο σκοπός ενος συνδικάτου εργαζομένων; Μήπως ξεχνάς ότι μιλάμε για ένα ολόκληρο κράτος και όχι για ένα χωριό;
τό ευκολοτερο πραμα στόν κόσμο είναι νά πηγενει ένας άνεργος ταξιτζής στό συνδικα το του καί νά δηλωνει οτι είναι άνεργος καί νά δηλωνει καί σέ ποιες περιοχες επιθυμεί νά εργαστεί...
τό ποιο εύκολο πραμα στόν κόσμο είναι ένας αλβανός πού θέλει νά δηλωσει ότι επιθυμει νά εργαστεί ως ταξιτζής νά υποβαλει μία αίτηση πρός εγκριση στό ελληνικο συνδικατο ταξιτζηδων...καί αφου γίνει διασταυρωση στοιχείων καί βρεθει θέση πού δέν διεκδικεί έλληνας νά του δωθεί άδεια γιά τρια χρόνια..
τό κρατος είναι αναξιο νά κάνει αυτη τήν διαδικασια..τά κρατικα μονοπωλια έχουν αποτυχει παντού
αυτοι πού πονανε περισσοτερο είναι οι εργαζομενοι καί αυτοι θά έπρεπε νά αναλαβουν τήν διαδικασια..ξέρουν τά συμφεροντά τους καλύτερα από οποιοδήποτε.....
αυτό λένε καί τά αριστερά εγχειριδια....

mounakiasgr

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
6

Φυσικά και είναι αστείο το να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν τρώγαμε φρούτα χωρίς τους μετανάστες αλλά σου είπε κανένας αυτό ακριβώς το επιχείρημα;

Πώς θα αξιολογηθούν οι υποδομές και οι ανάγκες της αγοράς εργασίας όταν δεν δηλώνονται καν οι ανάγκες ούτε οι υποδομές ούτε πληρώνονται φόροι από τους πολίτες;
Η φύλαξη των συνόρων είναι εύκολο να το λες αλλά δύσκολο να το κάνεις. Μήπως η Αμερική που τα φυλάει τα σύνορα δεν έχει γεμίσει Μεξικανούς; Η Ιταλία δεν έχει γεμίσει Αφρικανούς;
Αυτό που λες για την "ελληνική εθνική συνείδηση" πώς θα γίνει; Αν υποστηρίζει κάποιος ότι εγώ είμαι ο μεγαλύτερος φιλέλληνας και θα στο αποδείξω αριστεύοντας στο σχολείο και παρελαύνοντας με μεγαλο καμάρι και τιμή κρατώντας τη σημαία της νέας μου πατρίδας, δεν θα τον κράζεις εσύ από δω ότι δεν έχει το δικαίωμα και ότι "Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι";

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
αυτό λοιπόν φίλε μου είναι μια στάση που μπορείς να έχεις σα μονάδα, αλλά δεν έχεις τη πολυτέλεια να έχεις σα κράτος. Εμμέσως μη παρέχοντας καν ένα επιχείρημα του πως δεδομένης της κατάστασης της χώρας θα ήταν εφικτό να παραμείνουν, χάριν συζήτησης, δικαιοδοτείς μια ακραία λύση ως λύση.

Aκριβώς αυτό λέω κ εγώ! Με πρόλαβες. Εγώ ως μονάδα μου μπορεί να είμαι αποστασιοποιημένος από το τάδε κράτος, να μη με πειράζουν οι μετανάστες ( ή τέλοσπάντων η χ πολιτική του εν λόγω κράτους). Ή για τον οποινδήποτε λόγο να μου αρέσει να υπάρχουν. Όμως ως κράτος, ως οντότητα, είναι λάθος. Δουλειά του κράτους είναι να κοιτάει τα συμφέροντα της κοινωνίας και των υπηκόων του. Επομένως μπορεί εμένα η χ κατάσταση να μου αρέσει, αλλά το κράτος πρέπει να δεχθεί κριτική ότι δε κάνει αυτό που οφείλει ως κράτος. Μπροεί πχ να σκοτώσει 500 άτομα, να δημεύσει τις περιουσίες του και να μου τα χαρίσει. Θα μου αρέσει, αλλά αυτό δε θα σημαίνει ότι έδρασε ορθά ως κράτος.

Αλλά για ανρωτηθείτε... Πόσο " κράτος" μπορεί να είναι ένα... κράτος, στα πρόθυρα χρεκοπίας???

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Δεν αντιστρέφω τίποτα.
Απλά σου παραθέτω την κατάσταση όπως τουλάχιστον τη βλέπω γύρω μου σχρδόν 2 δεκαετίες τώρα.
Μη συγκρίνεις τη διάθεση του Έλληνα για κάποιες εργασίες κυρίως χειρωνακτικές,τότε και τώρα.
Σαφώς και όλη αυτή η κατάσταση ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και βασίστηκε στα φθηνά εργατικά χέρια που προσέφεραν αρχικά οι Πολωνοί και μετά οι Αλβανοί μετανάστες.
Οι Αλβανοί ξεκίνησαν τότε στις αγροτικές ασχολίες με 1.000 δρχ. τη μέρα και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις όταν ερχόταν η ώρα να πληρωθούν το αφεντικό καλούσε τους μπάτσους και τους μάζευαν για απέλαση. Ξέρεις τι έκαναν έπειτα οι αγρότες και τα αγροτόπαιδα; Ξέχασαν και που βρίσκεται το χωράφι τους!
Άρχισε τότε μία ιδιάζουσα περίοδος "big life" για αυτούς που περιελάμβανε από πρωϊνή ενασχόληση με το χρηματιστήριο,και περνώντας από καφεδάκι,restaurant (sic) και κωλόμπαρα μέχρι καζίνο ήρθε έτσι οι φάση που ο Αλβανός εργάτης είτε έγινε ιδιοκτήτης είτε χρυσοπληρώνεται πλέον γιατί το αφεντικό αφού έχουν περάσει και τα χρόνια δε μπορεί να δουλέψει πια στα χωράφια αλλά έχει να ταϊσει και το "χαραμοφάη" ο οποίος έχοντας περάσει και 2 χρόνια από τα ΙΕΚ "ΓΙΑΤΟΜΠΟΥΤΣΟ" δεν είναι δυνατόν ν'ασχοληθεί ούτε αυτός με τη γη έχοντας στο πλευρό του και την ψωνισμένη μαμά κι έτσι αναλώνεται από καφετέρια σε καφενείο περιμένοντας να τον πάρουν τηλέφωνο για ν'αναλάβει γενικός γραμματέας σε κάποιο υπουργείο έτσι για αρχή.
Είναι φίλε μου καταστάσεις που τις βλέπω καθημερινά και λόγω του επαγγέλματός μου.  

Ε ναι το ξέρω! Άρα δε θα ασκήσεις κριτική στο κράτος που άφησε να εισέλθει λαθραία ένας εργαζόμενος ώστε να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση? Τι περιμένεις ο καθένας ατομικά να το κάνει? Ο καθένας το συμφέρον του θα κοιτάξει! Το κράτος πρέπει να το αποτρέψει αυτό!

Επισκέπτης
Ε ναι το ξέρω! Άρα δε θα ασκήσεις κριτική στο κράτος που άφησε να εισέλθει λαθραία ένας εργαζόμενος ώστε να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση? Τι περιμένεις ο καθένας ατομικά να το κάνει? Ο καθένας το συμφέρον του θα κοιτάξει! Το κράτος πρέπει να το αποτρέψει αυτό!

Τί το αντίθετο είπα εγώ;
Σαφώς και θα ασκήσεις κριτική και θα το ξεσκίσεις εφόσον η μεταναστευτική του πολιτική είναι πέρα για πέρα λάνθασμένη (ως ανύπαρκτη).
Εκεί που εγώ ενίσταμαι είναι ότι δε μπορείς να ρίξεις το ανάθεμα στο μετανάστη (λαθραίο ή μη) ότι σου τρώει το ψωμί ή ότι σου παίρνει τις δουλειές.
Μόνο αυτός δε φταίει γι'αυτό.
Φταις εσύ (όχι προσωπικά έτσι;) που θες να την πέσεις κάπου στο χαλαρό φταίει το κράτος (το οποίο πάλι εσύ είσαι) για την πολιτική του πάντως όχι αυτός που εργάζεται υπό όποιες συνθήκες του προσφέρονται και συνήθως σε περισότερες από μία δουλειές.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Τί το αντίθετο είπα εγώ;
Σαφώς και θα ασκήσεις κριτική και θα το ξεσκίσεις εφόσον η μεταναστευτική του πολιτική είναι πέρα για πέρα λάνθασμένη (ως ανύπαρκτη).
Εκεί που εγώ ενίσταμαι είναι ότι δε μπορείς να ρίξεις το ανάθεμα στο μετανάστη (λαθραίο ή μη) ότι σου τρώει το ψωμί ή ότι σου παίρνει τις δουλειές.
Μόνο αυτός δε φταίει γι'αυτό.
Φταις εσύ (όχι προσωπικά έτσι;) που θες να την πέσεις κάπου στο χαλαρό φταίει το κράτος (το οποίο πάλι εσύ είσαι) για την πολιτική του πάντως όχι αυτός που εργάζεται υπό όποιες συνθήκες του προσφέρονται και συνήθως σε περισότερες από μία δουλειές.

γάματα....
γύρισα πίσω και εχω αρχίσει πάλι να μοιράζω τα ευρά στα φανάρια.
δεν απαντάω σε κανέναν άλλον μαλάκα στη γαμωχώρα.
γίναν τα γιουρούκια ευρωπαίοι και την έχουν δει Αυλή.
ρε δε γαμιέστε μουνόπανα.
Αμα δεις τα μάτια, ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΝΕΤΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΚΑΡΦΩΤΑ σε κάποιον από αυτούς και δεν καταλάβεις τι σημαίνει ανθρώπινος πόνος είσαι ο κλασσικός μαλάκας.
Για το μπούτσο ρε ζώα είστε. Ηρθα για διακοπές και χαλάστηκε πάλι η ψυχή μου από αυτά που βλέπω.

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
γάματα....
Αμα δεις τα μάτια, ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΝΕΤΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΚΑΡΦΩΤΑ σε κάποιον από αυτούς και δεν καταλάβεις τι σημαίνει ανθρώπινος πόνος είσαι ο κλασσικός μαλάκας.
Για το μπούτσο ρε ζώα είστε. Ηρθα για διακοπές και χαλάστηκε πάλι η ψυχή μου από αυτά που βλέπω.
ετερον εκατερον

Επισκέπτης
γάματα....

Γάμησέ τα ρε σου λέω..

Και τα λέω σε σένα για να τ'ακούω εγώ γιατί ξαναπέφτω στην ίδια λούμπα. Να προσπαθώ δλδ. να εξηγήσω τα πιο απλά πράγματα στον κόσμο.
Ε..δε γίνεται τελικά,έχουμε φτάσει να αναλύουμε τα πάντα χρησιμοποιώντας μακροοικονομικούς δείκτες,και δε μπορούμε να καταλάβουμε τα πιο απλά πράγματα στη ζωή.
Πάντα κάποιος άλλος εκτός από μας κυρίως δε στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή ανήκει στην κατηγορία "πας μη έλλην βάρβαρος"
Δε γαμιόμαστε ν'αλλάξουμε χρώμα λέω εγώ!

Υ.Γ. Πότε ήρθες ρε παπάρα;

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
γάματα....
Eιδες κανεναν ρε περσονα να διαφωνει στο γεγονος οτι προερχονται ολοι αυτοι απο εμπολεμες χωρες και οτι ψαχνουνε για μια καλυτερη ζωη ακομη και εκμεταλλευομενοι απο διαφορους που επιθυμουν να κανουν πολιτικα παιχνιδια εις βαρος τους? Αυτο τι σημαινει δηλαδη? οτι πρεπει να ερθουν ολοι εδω? Αν γινει ετσι οχι μονο καλυτερη ζωη δε θα εχουνε αλλα θα χαλασουνε και τις ζωες των υπολοιπων!Γκεγκε? Η Ελλαδιτσα δεν ειναι η κοτα που κανει τα χρυσα αυγα!

Καπου διαβασα οτι αυτη τη στιγμη 750.000.000 ανθρωποι απο ολο τον κοσμο ειναι εν δυναμει μεταναστες καθως οι χωρες τους ειτε ειναι σε πολεμο ή εχουν προβληματα!

Αν και αυτοι αποφασισουν οτι πρεπει να ερθουν στην ευρωπη για μια καλυτερη ζωη τι θα γινει εχει φανταστει κανεις?

Αλλα οπως σε ολα τα θεματα, οι διαννοουμενοι και οι ιντελεκτουελ χανουνε το δασος και κοιτανε το δεντρο! Προσπαθουνε να θεραπευσουνε τον καρκινο με ντεπον!

Γιατι το πραγματικο θεμα δεν ειναι πως η Ευρωπη θα αλλαξει αρδην για να γινει το καμπινγκ των απανταχου καταφρονεμενων, το θεμα ειναι ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ ΤΟ ΑΙΤΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ!

Εχει κανεις λογας να προτεινει κατι γιαυτο?  Η στα δυσκολα κολωνουν ολοι?

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Ηρθα για διακοπές και χαλάστηκε πάλι η ψυχή μου από αυτά που βλέπω.
Nαι ρε, χαλαστηκες και θα πηγαινεις τωρα στα στριπτιτζαδηκα για να πινεις μονο το πουτο σου....θα κοψεις το χριστουγεννιατικο μποναμα στα κουριτσια...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Γάμησέ τα ρε σου λέω..

Και τα λέω σε σένα για να τ'ακούω εγώ γιατί ξαναπέφτω στην ίδια λούμπα. Να προσπαθώ δλδ. να εξηγήσω τα πιο απλά πράγματα στον κόσμο.
Ε..δε γίνεται τελικά,έχουμε φτάσει να αναλύουμε τα πάντα χρησιμοποιώντας μακροοικονομικούς δείκτες,και δε μπορούμε να καταλάβουμε τα πιο απλά πράγματα στη ζωή.
Πάντα κάποιος άλλος εκτός από μας κυρίως δε στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή ανήκει στην κατηγορία "πας μη έλλην βάρβαρος"
Δε γαμιόμαστε ν'αλλάξουμε χρώμα λέω εγώ!

Υ.Γ. Πότε ήρθες ρε παπάρα;

χθες.
και κάθε φορά που έρχομαι χαλιέμαι περισσότερο.
η αθήνα γίνεται ένα μικρό λονδίνο.
όσο έχεις συνεχή ζωή δεν το καταλαβαίνεις. Διαστήματα και πίσω είναι αυτά που σου δείχνουν με στιγμιότυπα την πορεία της Ελλάδας.
ΝΑ τη χέσω την ευρωπαική τους ένωση να τη βάλουν στον κώλο τους έτσι όπως κατήντησαν τον έλληνα του φιλότιμου, της φιλοξενίας, της καλής καρδιάς του χαμόγελου και της ταβέρνας. 
Ζητείται ανθρωπιά ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, ράτσας, οικονομικής κατάστασης, ηλικίας και πολιτικής τοποθέτησης.

Τελεία.

να στε όλοι καλά δεν γράφω άλλο γιατί φορτίζομαι.
ειδικά αυτοί που είναι έξω πονάνε περισσότερο όταν γυρίζουν.
οι ενταύθα έχουν συνηθίσει..........

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom