Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

  • Ναι

    Ψήφοι: 157 10,3%
  • Οχι

    Ψήφοι: 692 45,5%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

    Ψήφοι: 220 14,5%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

    Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

    Ψήφοι: 381 25,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.520

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
A μπραβο τωρα μιλας σαν κλασικος Ελληνας. Εκανα και μια διορθωση.

να σου πω ρε Παραλίμνιε....

καλώς έγραψες το νομίζουμε... γιατί το τι είναι συμφέρον του καθενός είναι υποκειμενικό και το καθορίζει μόνος του και κανένα "κεφάλαιο" ή συναφές πόνημα φιλοσόφου δεν μπορεί να το βάλει σε καλούπια...

εφόσον λοιπόν είναι υποκειμενικό, υποκειμενική είναι και η επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσει...

 

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
3.997
Κριτικές
41
Like
559
Πόντοι
6.055
Χρυσή αυγή μες την βουλή μετα απο χτεσινή δημοσκόπηση,και στας ευρώπας η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ προελάυνει,κατι μου θυμιζει αυτό,σαν να ζουμε σε κάποια άλλη έποχη που μια κρίση παγκόσμιου χρέους έκανε την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ,να προβεί σε πράξεις,που γράφτηκαν σε σελίδες τις ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΚΑΙ ΣΕ ΝΤΟΚΎΜΑΝΤΕΡ.
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Εγκαίνια για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012, στις 10:00 το πρωί, θα εγκαινιάσουν το Επιχειρησιακό Κέντρο επιτήρησης συνόρων με θερμικές κάμερες στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας.

Στη συνέχεια, θα κηρύξουν την έναρξη εργασιών του έργου κατασκευής αποτρεπτικού τεχνητού εμποδίου (φράχτη) στο χερσαίο τμήμα της μεθορίου.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
"Φράγμα" με θερμικές κάμερες στα σύνορα για τους λαθρομετανάστες

Στήνεται ταχύτατα το «φράγμα» με τις θερμικές κάμερες στα ελληνοτουρκικά σύνορα για τους λαθρομετανάστες....
Με το σύστημα – όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής στην Βουλή - θα δίνει αμέσως εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, το οποίο είναι ήδη έτοιμο. Αυτό σημαίνει ότι οι εθνικές αρχές ασφαλείας θα επεμβαίνουν έγκαιρα και αποτελεσματικά, αφού θα εντοπίζεται το πρόβλημα σε χρόνο μηδέν και θα ξεκινούν οι μονάδες άμεσα τη δράση τους.

Το ενδιαφέρον είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η αποκάλυψη των θερμικών ιχνών των λαθρομεταναστών θα μπορεί να αποτυπώνεται όταν είναι ακόμα στο τουρκικό έδαφος με αποτέλεσμα να τους ειδοποιούμε για την ανοχή ή αβλεψία ή λάθος – «θέτοντας προ των ευθυνών τους και τις τουρκικές αρχές» είπε ο κ. Παπουτσής .

«Αυτά τα συστήματα συνδυάζονται με το αποτρεπτικό εμπόδιο του φράκτη στον Έβρο, που αναμένεται εντός 5 μηνών να είναι έτοιμο, καθώς μόλις τις προηγούμενες μέρες υπεγράφη η σχετική σύμβαση». Το σύστημα των θερμικών καμερών ανακοινώθηκε οτι θα εγκαινιαστεί επισήμως «τις επόμενες ημέρες»

Η χρηματοδότηση είναι από ευρωπαϊκά κονδύλια. Για το 2012 έχουν εξασφαλισθεί 42 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν για προμήθειες σύγχρονου εξοπλισμού τεχνικών μέσων και πλοίων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής είπε ο υπουργός.
thestival.gr
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Νέα κλοπή της ψήφου των μεταναστών εις βάρος των Ελλήνων

www.pixhost.org/show/1910/11280153_tromaktiko3.jpg] [/url]
από τον Ίωνα Πολιάδη
Δεν υπολογίζουν τίποτε μπροστά στην πολιτική τους επιβίωση!!! Και παράλληλα εξυπηρετούν και τα πολυπολιτισμικά σχέδια των “αφεντικών τους”.

Να τι σκέφτηκαν οι ψηφισμένοι από Έλληνες πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ για να γαντζωθούν στην εξουσία και να πιάσουν στον ύπνο τα; άλλα κόμματα!

Ο Υφυπουργός Υγείας Μπόλαρης, ανακοίνωσε νομοσχέδιο για την… στήριξη των αστέγων.

Μέχρι εδώ εύγε!!!

Από εδώ και κάτω αρχίζει το κόλπο: Θα χωρίσουν -λέει τους ανέργους σε περισσότερες από μία κατηγορίες κατά τα αμερικανικά πρότυπα. Δηλαδή πλην των νεόπτωχων και των κλασσικών ανέργων και όπως εξήγησε αγγλικά ο υφυπουργός για …να το καταλάβουμε τους “roofless & homeless” συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και αυτοί που μένουν πολλοί “…50 μαζί στον ίδιο χώρο” και αυτοί που “..μένουν σε σπίτια χωρίς υποδομές υγειϊνής, θέρμανσης κλπ.” Αυτούς λόιπόν, θα τους φιλοξενήσει το Ελληνικό κράτος σε ξενοδοχεία.

Εγώ πάντως δεν ξέρω Έλληνες άστεγους να μένουν “50 μαζί στόν ίδιο χώρο”, ούτε Έλληνες άστεγους να έχουν εισβάλει μετά από διάρρηξη σε παλιά ή εγκαταλελημένα σπίτια ή χώρους και να ζούν αφοδεύοντας όπου βρούν γεμίζοντάς αποφάγια και ενίοτε καίγοντάς τα. Αντίθετα αυτή η εικόνα ταιριάζει στους λαθρομετανάστες.

Δηλαδή το Ελληνικό κράτος, πέραν των εκατοντάδων εκατομμυρίων που πληρώνει σήμερα για την νοσηλεία αρρώστων λαθρομεταναστών, την αστυνόμευσή τους, την φύλαξη των συνόρων, θα πληρώσει και έξοδα διαμονής τους σε ξενοδοχεία, όταν κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις με αποτέλεσμα Ελληνικές οικογένειες να μην έχουν τα στοιχειώδη για την καθημερινή διαβίωση.

Βάζουν μπροστά τους Έλληνες αστέγους για να εξυπηρετήσουν τα κομματικά χαμερπή συμφέροντά τους.

Θυσιάζουν τον Έλληνα στον βωμό της πολιτική τους επιβίωσής.

Για να αρπάξουν την ψήφο των μεταναστών στις επικείμενες εκλογές και να αναπληρώσουν αυτές που θα χάσουν από τους Έλληνες!

Ντροπή τους!!! Θα μου πείς το γαϊδούρι και το φίδι δεν ντρέπονται!

Ας προσέξουν όμως.

Ρισκάρουν να μετατρέψουν την αγανάκτιση των πολιτών σε Ελληνικό Αρμαγεδώνα, εναντίον όλων αυτών που τους έχουν προδώσει και εξακολουθούν ασύστολα να τους προδίδουν!

Οι Έλληνες γνωρίζουν!

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Επιστροφή αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους

Η επιστροφή άλλων 68 αλλοδαπών πολιτών, στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε χθες από το Τμήμα Απελάσεων...
της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα επεστράφησαν, 23 πολίτες Πακιστάν, 18 Αφγανιστάν, 3 πολίτες Ουκρανίας, 7 πολίτες Ιράκ και 17 πολίτες Αλβανίας. Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς το Ισλαμαμπάντ, την Καμπούλ, το Κίεβο, το Ντονέτσκ και τη Σουλεϊμανία, ενώ οι δεκαεπτά (17) υπήκοοι Αλβανίας επεστράφησαν οδικώς, από τη Δ/νση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, μέσω του μεθοριακού σημείου της Κακαβιάς.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.
spnews.gr
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Αλλοδαποί και λαθρομετανάστες στήνουν "λευκούς" γάμους για άδειες παραμονής!

"Χρυσές δουλειές" φέρεται ότι κάνει κύκλωμα που προμηθεύει με πλαστά πιστοποιητικά αλλοδαπούς από...
τρίτες χώρες – κυρίως Πακιστανούς - με σκοπό την τέλεση εικονικών γάμων σε δημαρχεία προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, πρόκειται για "βιομηχανία" που έχει στηθεί σε βάρος λαθρομεταναστών, οι οποίοι έναντι αδράς αμοιβής εξασφαλίζουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά που θα τους δώσουν το ...εισιτήριο της νόμιμης παραμονής τους στην χώρα...

Eίναι ενδεικτικό ότι στο Δήμο Ηρακλείου έχει σημάνει συναγερμός μετά τα αλλεπάλληλα "κρούσματα" αιτήσεων που κατατέθηκαν για την τέλεση πολιτικών γάμων από οικονομικούς μετανάστες. Το περίεργο στην υπόθεση ήταν η ... σταθερότητα που παρουσιαζόταν στις εθνικότητες των μελλόνυμφων. Οι υποψήφιοι γαμπροί ήταν από το Πακιστάν, ενώ οι νύφες από την Βουλγαρία.

Ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων σε συνδυασμό με το "δίδυμο" των εμπλεκόμενων εθνικοτήτων κίνησε τις υποψίες των αρμόδιων υπαλλήλων που έκριναν σκόπιμο να διερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση, αντιλαμβανόμενοι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι κανένα από τα πιστοποιητικά που είχαν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, δεν είχε επικυρωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών, όπως προβλέπεται.

Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Αεράκης, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον πολιτικό του προϊστάμενο, το Δήμαρχο δηλαδή, και το υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα σε μία τελευταία περίπτωση κατάθεσης των απαραίτητων πιστοποιητικών στο γραφείο πολιτικών γάμων, ο ενδιαφερόμενος Πακιστανός αιφνιδιάστηκε όταν ερωτήθηκε πόσα αδέρφια έχει η μέλλουσα μνηστή του. Ο αλλοδαπός τα έχασε και δεν ήξερε τι να απαντήσει.

Έκτοτε πάγια γραμμή του δήμου Ηρακλείου είναι να εξετάζεται με σχολαστικότητα κάθε έγγραφο που θα προσκομίζεται ώστε να μπει "φραγμός" σε αυτήν την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή η Βουλγαρία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτομάτως δίνεται η δυνατότητα στον σύζυγο να κάνει τα χαρτιά του ως Ευρωπαίος πολίτης.

Εδώ και μήνες στις "πιάτσες" του Ηρακλείου είχε κυκλοφορήσει ευρέως ότι Πακιστανοί αναζητούν έναντι οικονομικού ανταλλάγματος υποψήφιες νύφες για την τέλεση γάμων-μαϊμού. Ενδεικτικά Πακιστανός λαθρομετανάστης ανέφερε ότι θα πλήρωνε 1500 ευρώ τη "νύφη" ενώ περίπου άλλα τόσα θα του κόστιζαν τα πιστοποιητικά.

Το πρόβλημα πάντως φέρεται να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και σε δήμους της ενδοχώρας, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πιο αυστηροί στον έλεγχο των πιστοποιητικών.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών έχει στείλει σχετική οδηγία στους δήμους όλης της χώρας ώστε να βρίσκονται σε εγρήγορση και να "τσεκάρουν" αν τα πιστοποιητικά που παραλαμβάνουν είναι σφραγισμένα από την ελληνική Πρεσβεία στο Πακιστάν.
egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Εντοπίστηκαν 18 λαθρομετανάστες σε ερημική περιοχή της Σάμου. Οι Τούρκοι συνεχίζουν να μας τους στέλνουν!

Πρόκειται για εννέα άνδρες, τρεις γυναίκες και έξι παιδιά, που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή της...
Αγίας Παρασκευής, βορειοανατολικά της Σάμου, από άνδρες του τοπικού Λιμεναρχείου.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, είχαν μεταβεί στην περιοχή με ταχύπλοο σκάφος από τις απέναντι τουρκικές ακτές, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς κατά την αποβίβασή τους.

Οι λαθρομετανάστες αναγνώρισαν έναν 30χρονο αλλοδαπό, που ήταν ανάμεσα τους, ως τον διακινητή τους.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο φερόμενος ως διακινητής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Συνεχίζονται οι απελάσεις

Η επιστροφή άλλων 47 αλλοδαπών πολιτών στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές, 4 και 5 Φεβρουαρίου, από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα επεστράφησαν, 20 πολίτες Πακιστάν, 22 πολίτες Μπαγκλαντές, 4 πολίτες Αλγερίας και 1 πολίτης Σουδάν.

Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς το Καράτσι, το Λαχώρ, την Ντάκα, το Αλγέρι και το Χαρτούμ.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Δείγμα από το φράχτη στον Έβρο

www.pixhost.org/show/832/11316339_image-ashx.jpg] [/url]

Oλοκληρώθηκε η επίσκεψη Παπουτσή στον Έβρο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφτηκε το κέντρο διαχείρισης καμερών στην Βύσσα και τα χερσαία σύνορα, όπου θα εγκατασταθεί ο φράχτης.

Κατά την επίσκεψη Παπουτσή, παρουσιάστηκε και δείγμα του φράχτη, ο οποίος θα φτάνει σε ύψος τα τρία μέτρα.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Ξεκίνησε η κατασκευή του «φράχτη» στον Έβρο

Εγκαινιάσθηκε στη Νέα Βύσσα το Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης συνόρων.

«Ο φράχτης είναι ένα έργο που έχει και πρακτική και συμβολική αξία. Θα αποθαρρύνει τους διακινητές και τη λαθρομετανάστευση, ενώ θα στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα transit για τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Επιτήρησης συνόρων, στη Νέα Βύσσα.

Παράλληλα ο κ. Παπουτσής επεσήμανε πως η χώρα δεν αντέχει άλλους μη νόμιμους μετανάστες και οι ενέργειες της κυβέρνησης στοχεύουν στην ηρεμία και την ασφάλεια του τοπικού πληθυσμού.
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν, τόνισε πως η κατασκευή του φράχτη θα προχωρήσει, γιατί είναι νόμος του κράτους και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε ότι αφορά το νέο νόμο περί ασύλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε ότι στο εξής, όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου θα το πάρουν, ενώ για τους υπόλοιπους το μήνυμα είναι σαφές. Να μην επιχειρήσουν να περάσουν από την Ελλάδα γιατί είτε θα απελαθούν είτε θα επαναπατριστούν εθελοντικά.

Ο φράχτης, τον οποίο χαρακτήρισε ο Παπουτσής ως «έργο συνεργασίας των τουρκικών και ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης» θα έχει 25 θερμικές κάμερες, ενώ το Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης Συνόρων, το οποίο και εγκαινίασε, θα διασφαλίζει τη συνεχή επιτήρηση των συνόρων.

Συγχρόνως, ανακοίνωσε πως περί τα τέλη του μήνα, αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή αντιπροσωπεία της Ε.Ε με επικεφαλής την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ, προκειμένου για να ελέγξει την αξιοποίηση των πιστώσεων που διατίθενται για το φαινόμενο της μη νόμιμης μετανάστευσης.

Ο κ. Παπουτσής έκανε εκτενή αναφορά στις πρωτοβουλίες της χώρα μας για την ευρωπαϊκή ανάδειξη του θέματος της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και σε μια σειρά έργων υποδομής στην περιοχή, όπως η ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει το αστυνομικό τμήμα Φερών, προϋπολογισμού 1,7 εκ. ευρώ, οι επισκευές- ανακαινίσεις χώρων κράτησης που λειτουργούν στον Έβρο, η επέκταση του υπάρχοντος κέντρου κράτησης του Φυλακίου, η ανέγερση νέου κτιρίου για το αστυνομικό τμήμα Διδυμοτείχου, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, καθώς και η ενίσχυση της αστυνομίας με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Σημειώνεται πως μόνο μέσα στο 2011, πέρασαν τα σύνορα του Έβρου, 54.974 μη νόμιμοι μετανάστες.

Στη συνέχεια ο κ. Παπουτσής μετέβη στο σημείο που κατασκευαστεί ο «φράχτης» στις Καστανιές και κήρυξε την έναρξη των εργασιών κατασκευή του έργου, που έχει προϋπολογισμό 3.162,5.000 Ευρώ.
Τον κ. Παπουτσή συνόδευαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
 

ANDREIOS

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Σεπ 2007
Μηνύματα
1.149
Κριτικές
13
Like
1.694
Πόντοι
6.255
Αφιερωμενο αυτό το άρθρο σε όλους αυτούς που υποστηρίζουν τα πακια επειδη τους πηδάνε. Διολου απίθανο να κανουν και κατασκοπια για λογαριασμό της Τουρκίας

     Το Πακιστάν στην ακτές του... Αιγαίου – Η τουρκο-πακιστανική συνεργασία !!

Η πρόσφατη πτώση του τουρκικού εκπαιδευτικού T-37C με την απώλεια του πακιστανού εκπαιδευτή έφερε στην επιφάνεια αυτό που στον χώρο της άμυνας είναι κοινό μυστικό εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή την στενή τουρκο-πακιστανική συνεργασία στον τομέα της άμυνας.

Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Πακιστάν και Τουρκία ξεκινά πολλά χρόνια πριν από τα μέσα σχεδόν την δεκαετίας του 1980 όταν η Τουρκία προσπαθούσε να αποκτήσει πυρηνική τεχνολογία σε συνεργασία με το Πακιστάν.
Παρά το γεγονός ότι από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 οι δύο χώρες είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις στον στρατιωτικό τομέα η συνεργασία τους αναβαθμίζονται ριζικά στα τέλη της προηγούμενης χιλιετίας όταν η Τουρκία ξεκινά το πρόγραμμα για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

Σε συνεργασία με το Πακιστάν και την Κίνα οι Τούρκοι θέτουν τα θεμέλια για την δημιουργία της κατάλληλης υποδομής για την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου προγράμματος. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας που υλοποιήθηκε μέσω της αποστολής Τούρκων τεχνικών υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας στις εγκαταστάσεις του Πακιστάν είναι ο πύραυλος J-600T Yildirim I με βεληνεκές 150 χλμ.

Η συνεργασία των δύο χωρών επιταχύνεται και εκβαθύνεται επί πρωθυπουργίας Ερντογάν όταν στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας ο Α/ΓΕΕΘΑ Hilmi Ozkok κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Πακιστάν υπογράφει συμφωνίες για την ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας στην πολεμική βιομηχανία και κυρίως στην ανάπτυξη πυραυλικής τεχνολογίας (βαλλιστικών και πυραύλων cruise) αποτέλεσμα των οποίων εκτιμάται ότι είναι ο πύραυλος SOM καθώς και οι νεώτερες εκδόσεις του αυτή την περίοδο δοκιμάζονται.

Την ίδια περίοδο το Πακιστάν αγοράζει από την Τουρκία 12 ρυμουλκούμενα πυροβόλα T-155 Panther 155/52 χλστ ενώ μερικά χρόνια αργότερα η συνεργασία διευρύνεται στον τομέα των ηλεκτρονικών με την
παράδοση στο Πακιστάν από την τουρκική εταιρεία Havelsan συστήματος δοκιμών ηλεκτρονικού πολέμου και εκπαιδεύσεως (EWTTR) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των πιλότων της Αεροπορίας της χώρας.

Την ίδια περίοδο αρχές της νέας δεκαετίας η κρατική εταιρεία Aselsan υπογράφει συμφωνία για την
τεχνογνωσίας κατασκευής των ασυρμάτων PRC/VRC-9661 στο Πακιστάν συνολικού ύψους 120,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η εταιρεία υπογράφει το καλοκαίρι του 2010 συμφωνίες για την πώληση στο Πακιστάν και επιπρόσθετου στρατιωτικού υλικού αξίας 39 εκατ. ευρώ.

Στο τομέα των ναυπηγήσεων η Τουρκία καταφέρνει να πωλήσει στο Πακιστάν δύο ταχύπλοα σκάφη MRTP 33 τα οποία είναι εξοπλισμένα με κινεζικά πυραυλικά συστήματα επιφανείας-επιφανείας. Αντιθέτως αποτυχημένη ήταν η προσπάθεια της τουρκικής βιομηχανίας να προωθήσει την κορβέτα Milgem στο Ναυτικό
του Πακιστάν. Το πλοίο αν και κάλυπτε τις ανάγκες του Ναυτικού του Πακιστάν δεν επιλέχτηκε για λόγους κόστους.

Στον τομέα των αεροκατασκευών η τουρκική ΤΑΙ αναλαμβάνει το 2009 την υλοποίηση του προγράμματος Mid-Life Update (MLU) για 35 πακιστανικά F-16A/B Block 15, ενώ ακόμα 10 αεροσκάφη προστίθενται τον Αύγουστο του 2011. Από τα 45 αεροσκάφη τα τρία θα αναβαθμιστούν στην Τουρκία και τα υπόλοιπα στο Πακιστάν με την βοήθεια των τεχνικών της ΤΑΙ.

Επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών είναι η συγκρότηση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2010 με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, και τον Πακιστανό ομόλογό του Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι να προεδρεύουν στο Συμβούλιο στην πρώτη συνεδρίασή του στην Άγκυρα.

Η συνεργασία των δύο χωρών περιλαμβάνει την από κοινού ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων με την ανταλλαγή πληροφοριών και την στενότερη συνεκπαίδευση των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών.

ΠΗΓΗ:
 
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Μηνύματα
5.818
Like
5
Πόντοι
66
Αφιερωμενο αυτό το άρθρο σε όλους αυτούς που υποστηρίζουν τα πακια επειδη τους πηδάνε. Διολου απίθανο να κανουν και κατασκοπια για λογαριασμό της Τουρκίας

     Το Πακιστάν στην ακτές του... Αιγαίου – Η τουρκο-πακιστανική συνεργασία !!

Η πρόσφατη πτώση του τουρκικού εκπαιδευτικού T-37C με την απώλεια του πακιστανού εκπαιδευτή έφερε στην επιφάνεια αυτό που στον χώρο της άμυνας είναι κοινό μυστικό εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή την στενή τουρκο-πακιστανική συνεργασία στον τομέα της άμυνας.


ΠΗΓΗ:

Aν δεν ηταν ο ΛΑ.Ο.Σ σε κυβερνηση και ηταν το ΠΑΣΟΚ μονο του ...θα ειχε γινει ο φραχτης;

Mαλλον θα παραμεναμε

mistressvq.jpg

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Την ενσωμάτωση των αλλοδαπών στο ασφαλιστικό σύστημα και κλείσιμο των συνόρων ζητά η ΤΡΟΙΚΑ

Την ενσωμάτωση των μεταναστών στο ασφαλιστικό σύστημα ώστε να διορθωθούν οι στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας και το κλείσιμο των συνόρων σε νέους μετανάστες ζητά η ΤΡΟΙΚΑ. Η δημοσιονομική προσέγγιση της ΤΡΟΙΚΑ αποσκοπεί στην διόρθωση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική αγορά εργασίας με τους ανασφάλιστους αλλοδαπούς εργαζόμενους που με ...
την σειρά της συμπαρασύρει στην ίδια μοίρα και τους Έλληνες εργαζόμενους στερώντας από τα ταμεία τους αναγκαίους πόρους για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών δαπανών και των κονδυλίων που απαιτούνται για την καταβολή των συντάξεων.

Οι επιτελείς της τρόικας εκτιμούν ότι όσο παρατείνεται χρονικά το καθεστώς της "μαύρης εργασίας", οι ισορροπίες στην αγορά εργασίας δύσκολα να αποκατασταθούν, όπως επίσης η ροή εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία και οι δαπάνες ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης που επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο.
Βασική όμως προυποόθρεση για την αποτελεσματική λειτουργία της πολιτικής αυτής είναι κατά την ΤΡΟΙΚΑ το κλείσιμο των συνόρων κάτι που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πετύχει μέχρι σήμερα και όπως φαίνεται αδυνατεί να πράξει όχι για λόγους πρακτικούς αλλά μάλλον ιδεολογικούς και επειδή συνέφερε ως ένα βαθμό κάποιους κύκλους της ελληνικής οικονομίας. :think:

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Τον μαχαίρωσαν δίχως έλεος

www.pixhost.org/show/843/11348982_image-ashx.jpg] [/url]
Το δράμα που έζησε προ ημερών περιέγραψε ο ηθοποιός Ζαχαρίας Ρόχας, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης από ομάδα Κούρδων που τον μαχαίρωσαν δίχως έλεος.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος στην εκπομπή «Πρωινή Μελέτη», πριν από λίγο καιρό έζησε ένα περιστατικό που παραλίγο να του κοστίσει την ίδια του την ζωή. Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι αλλοδαποί «σφάζονταν» μεταξύ τους, και ο Ζαχαρίας Ρόχας «έκανε το λάθος» να καλέσει την αστυνομία. Για αυτήν του την κίνηση ο ηθοποιός στοχοποιήθηκε.

Κάποια στιγμή μέσα στην πολυκατοικία του, κάποιοι ένοικοι Κούρδοι του επιτέθηκαν. Όπως περιέγραψε ο ηθοποιός ήταν περίπου τριάντα, και τον μαχαίρωσαν ανελέητα στο πόδι, με αποτέλεσμα τα τραύματα να είναι μόλις δέκα εκατοστά από την κεντρική του αρτηρία. Μετά από αυτό το περιστατικό, ο Ζαχαρίας Ρόχας αναγκάστηκε να αφήσει το σπίτι του και να μετακομίσει σε άλλη περιοχή.

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom