Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 15 άτομα (0 μέλη και 15 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

  • Ναι

    Ψήφοι: 157 10,3%
  • Οχι

    Ψήφοι: 692 45,5%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

    Ψήφοι: 220 14,5%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

    Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

    Ψήφοι: 381 25,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.520

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Μηνύματα
1.419
Like
0
Πόντοι
16
Οργιάζει η αλβανική μαφία, πιάνουν εδώ κακοποιούς και τους αφήνουν


Μια επίκαιρη φωτογραφία:

22gialongstreet.gif
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ - ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ακραιφνώς αντίθετες έννοιες

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί δική μου διαμορφωμένη άποψη από την επαγγελματική μου εμπειρία σε θέματα Ιθαγένειας που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.
Η Ελλάδα είναι έθνος και όχι κράτος...
Ποτέ έως και σήμερα δεν έγινε ο διαχωρισμός ιθαγένειας – υπηκοότητας.

Ενώ η πλειοψηφία των άρθρων των νόμων για την Ιθαγένεια, αναφέρονται, στην Ιθαγένεια, λόγω της μη ύπαρξης του διαχωρισμού της με την υπηκοότητα, βλέπουμε ένα ποσοστό των άρθρων της Ιθαγένειας να περιέχουν όρους που να «ταυτοποιούν» την Ιθαγένεια με την υπηκοότητα και να δημιουργείτε σύγχυση. Για να γίνω πιο κατανοητός, παρακάτω θα το εξηγήσω αναλυτικά.
Με τη ψήφιση του πρόσφατου νόμου περί Ιθαγενείας, συμπεριλήφθηκαν πολλά άρθρα που αναφέρονται στην απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας – υπηκοότητας σε αλλοδαπούς. Κατά την άποψή μου ένας από τους λόγους που δεν γίνεται ο διαχωρισμός αυτός, είναι επειδή υπάρχει ο φόβος να μη δημιουργηθεί νομική επιπλοκή (πολυερμηνείας των νόμων που κατά καιρούς έχουν ψηφιστεί για την Ιθαγένεια) πράγμα που δείχνει το πόσο νοσεί το νομοθετικό μας σύστημα, εξάλλου αποδεικνύεται συνεχώς από τις χιλιάδες ερμηνευτικές εγκυκλίους που εκδίδονται μετά από κάθε ψήφιση νομοσχεδίου. Έχω πει πολλές φορές: Νόμος που χρήζει ερμηνείας δεν είναι Νόμος.

Η Ιθαγένεια στηρίζεται στο δεσμό αίματος που έχει κάποιο άτομο ως προς ένα έθνος, ενώ υπηκοότητα είναι η νομική σχέση που έχει ένα άτομο προς ένα κράτος.

Οι δεσμοί αίματος κατηγοριοποιούνται ως : βιολογικοί, ηθικοί - τιμητικοί, πνευματικοί.

Βιολογικός είναι από τους γονείς (πατέρας), Ηθικός – Τιμητικός από εκείνους τους αλλοδαπούς που έχυσαν το αίμα τους πολεμώντας για την Ελλάδα, ή που έχυσαν το αίμα τους για Ελληνικούς λόγους και Πνευματικός στηριζόμενος στην Θρησκεία μας (Χριστιανοί Ορθόδοξοι).

Δηλαδή, οι δεσμοί αίματος της Ιθαγένειας αφορούσαν και αφορούν συγκεκριμένα άτομα* και όχι άτομα που υπάγονται στα περί «ισότητας» (των φύλων, των αλλόθρησκων κοκ). Αυτός είναι κατά τη ταπεινή μου άποψη ο μη διαχωρισμός Ιθαγένειας – Υπηκοότητας από τη Βουλή, η Ισότητα (δέστε εδώ σχετικό μου άρθρο για την Ισότητα ). *Κανονικά αυτό που αναφέρει η νομοθεσία ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ανιθαγενείς (χωρίς ιθαγένεια) είναι λάθος. Το σωστό είναι κανείς δεν πρέπει να είναι χωρίς υπηκοότητα (κάπου πρέπει να ανήκουν ως υπήκοοι). Επίσης όποιος έχει την Ελληνική ιθαγένεια δεν σημαίνει ότι μπορεί να έχει και την Ελληνική υπηκοότητα.

Παρακάτω θα αναφέρω μερικά σημεία του νόμου περί Ιθαγένειας και δίπλα θα αναφέρω ως παρατηρήσεις αν θα έπρεπε να είναι ιθαγένεια ή υπηκοότητα.

Τόσο ο Βιολογικός όσο και ο Πνευματικός δεσμός αίματος στηρίχθηκαν κατά κύριο λόγο στην ελληνορθόδοξη ιδέα, συγκεκριμένα:

Τα παιδιά που γεννήθηκαν από Ορθόδοξο γάμο των γονέων τους αποκτούσαν την Ιθαγένεια του Έλληνα Πατέρα τους. Φυσικά για να τελεστεί Ορθόδοξος γάμος πρέπει και οι δύο γονείς να είναι Ορθόδοξοι. Παρατηρήσεις: Βιολογικός δεσμός αίματος Ιθαγένειας.

Η σύζυγος αποκτούσε την Ελληνική Ιθαγένεια του Έλληνα συζύγου της. Φυσικά για να τελεστεί Ορθόδοξος γάμος πρέπει και οι δύο γονείς να είναι Ορθόδοξοι. Παρατηρήσεις: Πνευματικός δεσμός αίματος Ιθαγένειας. Εδώ έχουμε … Και έσσονται οι δύο εις σάρκα μία… δηλαδή ενώνονται τα δύο άτομα σε ένα άτομο άρα έχουν το ίδιο αίμα. Ποιανού το αίμα υπερισχύει; … Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα… άρα υπερισχύει του άνδρα, δηλαδή του συζύγου.

Εκείνος που έχυσε το αίμα του πολεμώντας για τα ιδανικά της Ελλάδος (και όχι για δικό του συμφέρον) ή που έχυσε το αίμα του για να δοξάσει συνειδητά την Ελλάδα. Παρατηρήσεις ηθικός – τιμητικός δεσμός αίματος Ιθαγένειας.

Εδώ μπορεί να υπάρξει ακόμη και αφαίρεση της Ελληνικής ιθαγένειας (όπως αναφέραμε πιο πάνω δίδεται αποκλειστικά για συγκεκριμένα άτομα και εφόσον είναι δεσμός αίματος). Π.χ. σύζυγοι που τέλεσαν Ορθόδοξο γάμο σε περίπτωση διαζυγίου θα έπρεπε να χάνεται η Ελληνική ιθαγένεια από την αλλοδαπή σύζυγο. Άλλο παράδειγμα είναι όποιος πρόδωσε την Ελλάδα σε καιρό πολέμου (πρόδωσε το δεσμό αίματος).

Πιο πάνω αναφέραμε ότι μπορεί να υπάρχουν ανιθαγενείς αλλά να είναι υπήκοοι και το ανάποδο να είναι Ελληνικής Ιθαγενείας αλλά όχι υπηκοότητας. Υπάρχουν περιπτώσεις τέτοιες όπως είναι οι ελληνοκύπριοι, οι Βορειοηπειρώτες κλπ.

Το 1984 με τις μεγάλες αλλαγές στον κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας παρατηρούμε έντονα τη σύγχυση Ιθαγένειας – υπηκοότητας. Π.χ. Καταργήθηκε η απόκτηση Ιθαγένειας λόγω γάμου. Κανονικά έπρεπε να ισχύει για τους Ορθόδοξους γάμους από Ορθόδοξους συζύγους.

Ένα άλλο παράδοξο είναι η απόκτηση Ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση. Λάθος έπρεπε να λέει απόκτηση Ελληνικής υπηκοότητας με πολιτογράφηση.

Επίσης όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος αποκτάει την Ελληνική ιθαγένεια. (αναφέρεται σε περίπτωση που βρεθεί έκθετο τέκνο, δηλαδή ένα μωρό παρατημένο σε ένα σημείο αγνώστων γονέων – συγγενών. Λάθος θα έπρεπε να θεωρείτε άγνωστης ιθαγένειας, αλλά έλληνας υπήκοος. Όταν βρεθούν οι γονείς του να αλλάζει κατά περίπτωση.

Εν πάση περιπτώσει επειδή θα χρειαστούμε χιλιάδες γραμμές για να αναφερθούμε σχετικά με την Ιθαγένεια και υπηκοότητα, πρέπει το κράτος άμεσα να θεσπίσει νόμο που να διαχωρίζει τις δύο έννοιες.

Όποιος έχει την Ελληνική υπηκοότητα μπορεί να ψηφίζει και να έχει πλήρη νομικό δεσμό με την Ελλάδα. Η Ελληνική Ιθαγένεια δίδεται σε συγκεκριμένα άτομα για συγκεκριμένους δεσμούς αίματος με το ελληνικό έθνος.

[video]http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/01/blog-post_6176.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook[/video]
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Εγκλωβισμός λαθρομεταναστών στον Έβρο

Πάνω σε ‘ναν κορμό δέντρου ήταν γραπωμένοι οκτώ λαθρομετανάστες στην περιοχή της Βύσσας στον Έβρο.
Οι λαθρομετανάστες είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο ποτάμι και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν σε καμία από τις δύο όχθες.

Τελικά απεγκλωβίστηκαν ύστερα από πολύ μεγάλη κινητοποίηση των ελληνικών αρχών.
Εκτός από τους οκτώ λαθρομετανάστες απεγκλωβίστηκαν και ακόμα τρεις στην ίδια περιοχή.
Η ζωή των εγκλωβισμένων κινδύνευε ανά πάσα στιγμή, καθώς τα νερά του Έβρου έχουν αυξηθεί κατά πολύ, όπως και η ταχύτητα ροής τους.
Οι λαθρομετανάστες παρέμειναν για πολλές ώρες εγκλωβισμένοι και είχαν εξαντληθεί σωματικά και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους.
thrakinea.gr
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Με το… έτσι θέλω σε ξένο σπίτι

«Κατάληψη» σε ακατοίκητο σπίτι είχαν κάνει δύο Μαροκινοί που συνελήφθησαν στην Κέρκυρα. Η σύλληψη έγινε κατόπιν καταγγελίας του γιου του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Ο 51χρονος άνδρας είπε στην Αστυνομία ότι οι Μαροκινοί διαπίστωσαν ότι το σπίτι ήταν ακατοίκητο και εγκαταστάθηκαν σε αυτό «σαν να μην έτρεχε τίποτα».

Οι νεαροί ηλικίας 19 και 24 ετών κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ο ίδιος προσπάθησε να τους διώξει, αλλά εκείνοι αρνούνταν να αποχωρήσουν.

Σε βάρος τους κατατέθηκε από τον 51χρονο μήνυση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απειλή.

 

Επισκέπτης
execution squads ,λυκοσκυλα,ναπαλμ οτι να ναι αρκει να φυγουν.

ExecutionSquad.jpg
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Τρεις Πακιστανοί, μέλη κυκλώματος που προωθούσε μετανάστες σε χώρες της Ε.Ε., συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στα Σεπόλια από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Μετά από έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ένα από τους συλληφθέντες ο οποίος είχε το ρόλο του οικονομικού διαμεσολαβητή-ταμία, να λαμβάνει χρήματα από μετανάστες για τη μεταφορά τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο σπίτι του βρέθηκαν και συνελήφθησαν και τα άλλα δύο μέλη του κυκλώματος, τα οποία ήταν υπεύθυνα για τη φύλαξη των χρημάτων που συνέλεγε ο πρώτος.

Τα κέρδη του κυκλώματος την τελευταία διετία υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Στη χώρα τους αλλοδαποί που είχαν συλληφθεί με Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης

Τρεις αλλοδαποί, ένας 21χρονος υπήκοος Ρουμανίας, και δύο υπήκοοι Πολωνίας, 33 και 39 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα με Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης, παραδόθηκαν την Τρίτη στις Αρχές της χώρας τους.

Οι τρεις συλληφθέντες παρελήφθησαν από αστυνομικούς των χωρών τους, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να τους συνοδεύσουν στις χώρες καταγωγής τους.

Ο υπήκοος Ρουμανίας είχε συλληφθεί στις 4 Αυγούστου 2011 στη Θεσσαλονίκη με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών. Ο 33χρονος υπήκοος Πολωνίας, είχε συλληφθεί με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης στις 13 Σεπτεμβρίου 2011 στην Αθήνα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και πρόκληση ατυχήματος με σοβαρές σωματικές βλάβες, ενώ ο 39χρονος ομοεθνής του είχε συλληφθεί με ανάλογο Ένταλμα στις 14 Δεκεμβρίου 2011 στην Αθήνα για απάτη και οικειοποίηση ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται ότι το 2011 συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία με Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης χωρών Schengen 240 άτομα, από τα οποία τα 146 έχουν ήδη παραδοθεί στα κράτη έκδοσης των ενταλμάτων.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Και εν τω μεταξύ το κέντρο της Αθήνας έχει πια «μαυρίσει»…

www.pixhost.org/show/724/10990414_tromaktiko.jpg] [/url]

από τον Μυστήριο
Καθώς εργάζομαι στο κέντρο, χρησιμοποιώ για τις μετακινήσεις μου σε καθημερινή βάση τον ηλεκτρικό και το μετρό. Στο μετρό, οι αλλοδαποί – νόμιμοι ή παράνομοι δεν έχει πια καμία σημασία – δεν είναι πολλοί εν συγκρίσει με τους Έλληνες. Ανεξαρτήτως όμως ώρας, επιβαίνοντας στον ηλεκτρικό, από την Ομόνοια μέχρι τα Κάτω Πατήσια, οι Έλληνες είναι μακράν η μειοψηφία. Ίσως μάλιστα κάποιες από τις διάφορες εθνότητες (όπως Αφγανοί ή Πακιστανοί) που απαρτίζουν το μωσαϊκό των φυλών και έχουν κατακλύσει την χώρα μας, από μόνες τους να είναι και περισσότεροι από τους επιβαίνοντες με ελληνική υπηκοότητα…

Σε όλο το μήκος της Πατησίων κάνουν πιάτσα οι μαύρες από νωρίς το απόγευμα, πολλές μάλιστα είναι ανήλικες. Η ΕΛ.ΑΣ. ούτε που ασχολείται. Μαύροι επίσης πωλούν ναρκωτικά σε όλο το κέντρο της πόλης από το πρωί μέχρι το βράδυ. Φυσικά ανενόχλητοι Πακιστανοί και Αφγανοί σουλατσάρουν όλη την ημέρα πουλώντας μαϊμού προϊόντα καταστρέφοντας τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν και την στυγνή φορολόγηση. Εννοείται και αυτοί ανενόχλητοι. Μάλιστα το τελευταίο καιρό οι Αφγανοί έχουν έλθει κατά κύματα, μαζί με την οικογένειά τους. Ξεχωρίζουν από τη μογγολική φυσιογνωμία τους...Αλγερινοί, Μαροκινοί, Λίβυοι, τα καλύτερα «παιδιά» του Μαγκρέμπ δηλαδή, κάνουν «πάρτι», κλέβοντας, ληστεύοντας, ανοίγοντας μαγαζιά. Τα είπαμε, ανενόχλητοι…

Η εγκληματικότητα στο κέντρο της πόλης έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Κατά 80% οι δράστες είναι αλλοδαποί. Και μιλάμε μόνο για τα περιστατικά που καταγγέλλονται επισήμως στην Αστυνομία. Αν υπήρχε τρόπος να μετρηθούν και τα περιστατικά, τα οποία οι παθόντες δεν βρίσκουν πια λόγο να τα καταγγείλουν (πχ παραβίαση αυτοκινήτων, φθορές κλπ), η εγκληματικότητα θα είχε σπάσει τα κοντέρ... Κοινώς, στο κέντρο γίνεται της τρελής….

Με την ΕΛ.ΑΣ. απούσα. Την Πολιτεία απούσα. Από το Δήμο Αθηναίων δεν υπάρχουν πολλές απαιτήσεις. Κάποιοι από τους ιθύνοντες, ιδεολογικά δεν θα είχαν πρόβλημα να έλθουν και άλλοι μετανάστες. Μήπως άλλωστε οι εν λόγω μένουν στην Αθήνα;

Ανέφερα προηγουμένως ότι δεν έχει πολλή σημασία αν οι μετανάστες είναι νόμιμοι ή παράνομοι, και αυτό γιατί στην απίθανη περίπτωση που κάποιος συλληφθεί να είναι παράνομα στην χώρα, αφήνεται ελεύθερος μετά την καταδίκη του για να επιστρέψει μόνος του στην χώρα του εντός ενός μηνός....
Δεν κάνω πλάκα, αυτό είναι το νομοθετικό πλαίσιο…

Η Αθήνα είχε αρχίσει να «μαυρίζει» επί υπουργίας του παμμέγιστου Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος ήταν υπουργός σε μία συντηρητική κυβέρνηση η οποία υποτίθεται ότι είχε και εθνικές ανησυχίες…
Σε όσους σπεύσουν να αποδώσουν μομφές για τη λέξη «μαυρίσει», η απάντηση είναι απλή. Ή έχουν αχρωματοψία, ή δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι στο κέντρο, αρκούμενοι στην ψευτοπροοδευτική προπαγάνδα τους από τα Βόρεια Προάστια. Το Κολωνάκι – ωιμέ – έχει κι αυτό Πακιστανούς…
Πραγματικά δεν υπάρχει εύκολη λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Άντε και αύριο με ένα μαγικό τρόπο τους συλλάβουμε όλους, τί θα τους κάνουμε; Θα τους βάλουμε μήπως σε στρατόπεδο συγκέντρωσης να τους παρέχουμε και δωρεάν στέγαση και σίτιση, ή θα τους στείλουμε πίσω από εκεί που ήλθαν; Με τι χρήματα θα ναυλωθούν τα αεροπλάνα, πχ για το Αφγανιστάν; Και πόσα αεροπλάνα θα χρειασθούν; Ούτε να τους αφήσουμε να περάσουν όλοι Ιταλία, μπορούμε, αφού εκεί όταν θα τους πιάσουν – που θα τους πιάσουν, γιατί η πολιτεία τους είναι σοβαρή – σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία θα σταλούν πίσω στην χώρα εισόδου τους, δηλαδή στην Ελλάδα…Πιάσ’ το αυγό και κούρευτο…

Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση, η οποία να είναι άμεση, δραστική και κυρίως εφικτή. Ίσως, αρχικά θα έπρεπε να στεγανοποιηθούν επιτέλους – στο μέτρο του δυνατού φυσικά, αφού η Ελλάδα είναι πανταχόθεν εκτεθειμένη – τα σύνορά μας, και μετά να ξεκινήσουν μικρές επιχειρήσεις – σκούπα και βλέπουμε. Και επιτέλους η ΕΛ.ΑΣ. να αναλάβει δράση.

Ενδεχομένως η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για αρκετούς υποψήφιους λαθρομετανάστες. Αλήθεια όμως, πόσο χειρότερα να είναι εδώ για έναν Αφγανό και την οικογένειά του, από τα το να παραμείνει στην χώρα του και να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να χάσει την οικογένειά του από κάποια αδέσποτη βόμβα…

Υ.Γ.Η φωτογραφία εννοείται ότι είναι από το κέντρο των Αθηνών, αν και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε τραβηχθεί στο Κάιρο, στο Καράτσι, ή την Καμπούλ...Τα Σέβη μου.
ed-mysterious.blogspot.com
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Σχετικά με λαθρομετανάστες

Βλέπω ότι συχνά υπάρχουν άτομα που γράφουν εδώ μέσα και διαμαρτύρονται για τους λαθρομετανάστες, θεωρώντας τους ως...
σημαντικό πρόβλημα, αφού τους συνδέουν με την εγκληματικότητα . Κατά την άποψη μου αγαπητοί συνέλληνες δεν είναι και τόσο…
Διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις διαπιστώνει κανείς ότι η αριστερά ανεβαίνει όλο και περισσότερο σε ποσοστά και αν καταφέρουν και ενωθούν θα γίνουν κυβέρνηση… Στο πρόγραμμα τους το λένε ξεκάθαρα για άμεση νομιμοποίηση όλως των λαθρομεταναστών και άνοιγμα των συνόρων να έρθουν και άλλοι. Θα γίνουμε όλοι εδώ μια ευχάριστη παρέα…. Και όποιος τολμήσει να πει κάτι αμέσως χαρακτηρίζεται ως φασίστας από όλες τις εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας μας δημοσιογράφους , ηθοποιούς , τραγουδιστές , πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων κ.α. Δεν βλέπω να υπάρχει και μεγάλη αντίδραση από τον λαό οπότε μην μεγαλοποιούμε ένα θέμα που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις δεν υπάρχει… Ο λαός ξέρει το συμφέρον του… Μπορεί να ψιλοξεγελάστηκε τα τελευταία 30 χρόνια και να χρεοκοπήσαμε αλλά εγώ έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Η αλήθεια για τα επεισόδια μαθητών και Λίβυων στη Θεσσαλονίκη

Από τις 11/11/2011 το 5ο Λύκειο Ν.Ιωνίας αποφάσισε να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και να φιλοξενηθει στο capsis hotel μέχρι και τις 14/11/2011, με αρχηγό της εκδρομής τους το Λυκειάρχη κ.Κων/νο Κ.
Στο ίδιο ξενοδοχείο και τουλάχιστον για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εφιλοξενούντο Λίβυοι τραυματίες του πολέμου στη χώρα τους. Όπως ήταν αναμενόμενο από την πρώτη στιγμή άρχισαν διαπληκτισμοί και μικροεπεισόδια μεταξύ των μαθητών και των Λίβυων προσφύγων. Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποια απ' αυτά τα γεγονότα, που διαρκώς έβαιναν κλιμακούμενα, και τελικά οδήγησαν στην επέμβαση της αστυνομίας.

Κυριακή 11/11 ημέρα άφιξης του σχολείου. Κατά τις βραδινές ώρες ο διευθυντής του λυκείου διαπληκτίζεται με Λίβυο πρόσφυγα. Στο περιστατικό παρεμβαίνει ένας μαθητής με επιθετικές διαθέσεις κατά του Λίβυου και εν τέλει με την παρέμβαση ψύχραιμων μαθητών το συμβάν τελειώνει .

Δευτέρα 12/11

Καθ΄όλην την διάρκεια της ημέρας συμβαίνουν διάφορα περιστατικά με θύματα αυτή τη φορά μαθήτριες του σχολείου και κορύφωση περιστατικό παρενόχλησης τους και καταγραφή τους με video camera στον ανελκυστήρα του ξενοδοχείου. Και όταν οι μαθήτριες έσπευσαν στο Διευθυντή τους να καταγγείλουν το συμβάν εισέπραξαν την απάντηση ΄΄τραβήξτε τους και εσείς΄΄

Τρίτη 13/11

Λίβυος απειλεί μαθήτρια σε διάδρομο του ξενοδοχείου και το βράδυ δύο μαθητές που κατευθύνονταν στο περίπτερο δέχονται από μια ομάδα δεκα Λίβυων φραστική επίθεση και αναγκάζονται να αποχωρήσουν.

Τετάρτη 14/11

Ημέρα όπου ξέσπασαν όσα είχαν συσσωρευθεί τις προηγούμενες ήμερες με αφορμή ένα περιστατικό στον ανελκυστήρα οπού Λίβυοι παρενοχλήσαν μαθήτριες και επιτέθηκαν σε μαθητή για άλλη μια φορά. Όλα όσα είχαν προηγηθεί έφεραν τους μαθητές σε απόγνωση, που εύκολα μετετράπη σε επιθετικότητα και ελλείψει υπευθύνων να διαχειριστούν την κρίση, άρχισαν τα επεισόδια. Οι συμπλοκές και οι ξυλοδαρμοί μεταφέρθηκαν στην οδό Μοναστηρίου την οποία και απέκλεισε η αστυνομία. Έκανε συλλήψεις και με μεγάλη δύναμη αποκατέστησε την τάξη και ηρεμία των περίοικων. Τέλος άλλοι κατέληξαν στην αστυνομία και άλλοι στο νοσοκομείο Αδρομερώς αυτά συνέβησαν στην εκδρομή του 5ου Λυκείου της Ν.ιωνίας. Ένα πενθήμερο αναψυχής και πολιτιστικής επιμόρφωσης, ένα μαθητικό όνειρο μετετράπη σ' έναν εφιάλτη για τους μαθητές και τις μαθήτριες που αναγκάστηκαν να ζήσουν ημέρες.....Λιβύης.Ποίοι ομως ειναι υπεύθυνοι γι αυτή την εξέλιξη?Ποίοι είναι αυτοί που αποφάσισαν να φιλοξενήσουν από κοινού μαθητές και Λίβυους τραυματίες πολέμου? Ποιός ανεύθυνος εκπαιδευτικός αποφάσισε να πάει τους μαθητές του πενθήμερη σ ενα ξενοδοχείο που φιλοξενούτνταν Λίβυοι πρόσφυγες,μετά μάλιστα απο ένα καταστροφικό πόλεμο,με όσα αυτο συνεπάγεται για την ψυχική και σωματική τους υγεία?Και αν δεν εγνώριζε γιατί δε φρόντισε να το πληροφορηθεί απ το τουριστικό γραφείο με το οποίο συνεργάστηκε??

Ας δεχτούμε όμως ότι καλώς η κακώς βρέθηκε de facto σ' αυτή την κατάσταση. Τι έκανε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα? Ζήτησε την παρέμβαση του ξενοδοχείου? Ζήτησε απ' το τουριστικο γραφείο την παρέμβαση του ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ακεραιότητα των μαθητών του είτε με αλλαγή ξενοδοχείου, είτε με διασφάλιση ομαλών συνθηκών διαβίωσης με τους δυστυχείς Λίβυους. Τί εκανε όταν έβλεπε πως η ένταση και οι συγκρούσεις κλιμακώνονταν? ΗΤΑΝ ΑΠΩΝ! ΗΤΑΝ ΠΑΡΤΗΡΗΤΗΣ! Η έλεγε απαντώντας στις μαθήτριες «τραβηξτε τους και εσεις». Έτσι με κύρια ευθύνη δική του ενα μαθητικό όνειρο για την πενθήμερη εκδρομή τους,κατέληξε σε ναυάγιο ευτυχώς, τυχαία, χωρις θύματα!!

Και αν αρχηγός και υπεύθυνος της εκδρομής ηταν ενας απλός καθηγητής θα είχε ελαφρυντικά με κύριο την απειρία περί την διοίκηση και την διαχείριση μαις κρίσης.Όμως οταν ένας Διευθυντής Λυκείου στον οποίο η Ελληνική Πολιτεία εχει εμπιστευθεί την διοίκηση ενός μεγάλου δημοσίου Λυκείου, εχεί αυτή την άφρονα συμπεριφορά σε μια κρίσιμη στιγμή, τότε οι ελπίδες για αναβάθμιση και ανέλιξη της παιδείας μας όσα νομοσχέδια ή μεταρρυθμίσεις και να γινουν γι'αυτη δεν εχουν καμία ελπίδα. Μόνο άνθρωποι ικανοί και άξιοι είναι εκείνοι που μπορούν να τροχοδρομήσουν την εκπαίδευση των νέων μας, σε ανοδική πορεία με υψηλή κατάρτιση και καλλιέργεια πνεύματος και ψυχής. Και αυτό θα γίνει οταν καταρχάς η εκπαίδευση μας απαλλαγεί τάχιστα από ανθρώπους που κατέχουν μάλιστα καίριες θέσεις και έχουν τέτοιες στάσεις και συμπεριφορές.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Αναρτήθηκε από tromaktiko στις 5:58 μ.μ.

www.pixhost.org/show/727/10998189_tromaktiko6.jpg] [/url]
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Επιστροφή 44 αλλοδαπών στις πατρίδες τους

Η επιστροφή 44 αλλοδαπών, 36 υπηκόων Αφγανιστάν, τεσσάρων υπηκόων Ιράκ, δύο υπηκόων Τυνησίας, ενός υπηκόου Ολλανδίας και ενός υπηκόου Πακιστάν στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε χθες (10-1-2012), με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς αντίστοιχα την Καμπούλ, το Ερμπίλ, την Τύνιδα, το Άμστερνταμ και τη Λαχώρ.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες των αστυνομικών αρχών της Ορεστιάδας για τον εντοπισμό ομάδας παράνομων μεταναστών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου με μία βάρκα.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, συνεχίζεται, μέχρι να εντοπιστούν οι έξι- επτά αγνοούμενοι.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Πακιστανός δουλέμπορος στον Έβρο!

Και Πακιστανοί δουλέμποροι δραστηριοποιούνται στον Έβρο! Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί και οι συνοριοφύλακες όταν πριν λίγο στην παρέβρια περιοχή Μαρασίων Έβρου, συνελήφθη υπήκοος Πακιστάν, γιατί μετέφερε με πλαστική βάρκα μέσω ποταμού Έβρου, δύο λαθρομετανάστες (έναν υπήκοο Γκάνας και έναν υπήκοο Συρίας), έναντι αδράς αμοιβής (1500 δολάρια το κεφάλι).

Πάντως απετράπη η παράνομη είσοδος σε άλλους 23 λαθρομετανάστες που ανέμεναν στην τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου για να εισέλθουν παράνομα στο ελληνικό έδαφος. Ενημερώθηκε το τουρκικό σημείο επαφής για την αναζήτηση και την σύλληψη των παραπάνω (σ.σ.: τώρα, σώθηκαν...).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Πεδίο μάχης με δουλέμπορους στον Έβρο-Τραυματίστηκε ένας εξ αυτών

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Έβρο με πρωταγωνιστές τούρκους δουλεμπόρους και έλληνες συνοριοφύλακες.

Σύμφωνα με μέσα της Θράκης, ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι ένας από τους Τούρκους, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιχείρηση διήρκεσε αρκετές ώρες και θεωρείτο πολύ επικίνδυνη, καθώς οι ελληνικές Αρχές γνώριζαν ότι οι συγκεκριμένοι δουλέμποροι οπλοφορούν πάντα.

Η επέμβαση των συνοριοφυλάκων έγινε την ώρα που οι δουλέμποροι μετέφεραν περίπου 40 λαθρομετανάστες. Καθώς η βάρκα των Τούρκων έφθασε στην ελληνική πλευρά, οι συνοριοφύλακες ζήτησαν από τους δουλεμπόρους να παραδοθούν. Εκείνοι απάντησαν με πυρά. Η ανταλλαγή πυροβολισμών κράτησε περίπου μισό λεπτό.
Ο ένας δουλέμπορος τραυματίστηκε από σφαίρα, ενώ ο άλλος συνελήφθη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Νέο μαχαίρωμα ως αντίποινα στις Φυλακές Τρικάλων μεταξύ βαρυποινιτών

Διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει η κατάσταση στις Φυλακές Τρικάλων, με τα αλλεπάλληλα μαχαιρώματα μεταξύ κρατουμένων.Χθες το μεσημέρι, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων, 27χρονος Αλβανός, που επιτέθηκε και τραυμάτισε στα πλευρά και στην κοιλιακή χώρα, 30χρονο ομοεθνή του την ώρα του προαυλισμού των κρατουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr, πρόκειται για …αντίποινα, καθώς ο 30χρονος, είχε επιτεθεί με μαχαίρι πριν από λίγες ημέρες σε άλλον Αλβανό κρατούμενο των φυλακών.

Ο παθών διακομίστηκε με σοβαρά τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ το αυτοσχέδιο μαχαίρι του 27χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε.
trikalanews.gr
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Η μεγάλη των Αλβανών έξοδος

Αυξάνει το κύμα επιστροφής των Αλβανών στην πατρίδα τους, ιδίως από τη Βόρειο Ελλάδα, όπου η ανεργία χτυπάει κόκκινο.

Αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ του «Economist», που μεταξύ άλλων αναφέρει πως η τελευταία απογραφή στην Αλβανία έδειξε ότι ο πληθυσμός έχει μειωθεί κατά 7,7% μέσα σε μια δεκαετία και πως περίπου 1,4 εκατομμύρια Αλβανοί είχαν μεταναστεύσει στην Ελλάδα, μέσα στα τελευταία 20 χρόνια.

Το δημοσίευμα ξεκινά περιγράφοντας μια χαρακτηριστική εικόνα: Αλβανοί μαθητές έξω από κάποιο σχολείο της Θεσσαλονίκης μιλούν Ελληνικά, καθώς δεν έχουν πάει ποτέ στην πατρίδα τους, ενώ οι γονείς τους μιλούν Αλβανικά.

Τώρα, όμως, η κρίση στην Ελλάδα τούς εξαναγκάζει στο να γυρίσουν στην Αλβανία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο «Economist», αρκετοί Αλβανοί έχουν ήδη μεταφέρει τις οικονομίες τους σε τράπεζες στην Αλβανία, φοβούμενοι για το τι θα γίνει εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ.

Παράλληλα, δεν είναι λίγες οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν εγκατασταθεί στην Αλβανία, όπου δουλεύουν εκεί με έμπιστα άτομα αλβανικής καταγωγής, με τα οποία συνεργάζονταν οι Έλληνες όταν ήταν εκείνοι ακόμα εδώ. «Αρκετοί Αλβανοί έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα, πολλοί σχεδιάζουν να φύγουν και όλοι συζητάνε για αυτό» τονίζει η Αλβανίδα δασκάλα Βαλμπόνα Χουστούνα.

Το δημοσίευμα σημειώνει, δε, πως δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να καταγράφουν πόσοι Αλβανοί επαναπατρίστηκαν και οι Αρχές της Αλβανίας από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι είναι πολύ λίγοι.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
«Μπλόκο» στο λεωφορείο των Αλβανικών γραμμών!

Ένα ολόκληρο μοτέρ αντλιοστασίου προσπάθησαν αυτή τη φορά να «φυγαδεύσουν» στην Αλβανία οι νέοι...
«ιδιοκτήτες» του, «φορτώνοντας» το στην μπαγκαζιέρα του λεωφορείου που εκτελεί το δρομολόγιο Καλαμάτα - Αλβανία.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Απαγωγές και εκβιασμοί με βιτρίνα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας

Τους άρπαζαν, τους εκβίαζαν και τους άρπαζαν όλα τα χρήματά τους προκειμένου να τους μεταφέρουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μία ακόμα οργανωμένη σπείρα που, με βιτρίνα καταστήματα παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, στο κέντρο της Αθήνας, άρπαζε παράνομους αλλοδαπούς, τους έπαιρνε τα χρήματα και τους προωθούσε σε αλλες χώρες της ΕΕ, αποκαλύφθηκε μετά απο έρευνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ύστερα απο καταγγελία Αφγανών μεταναστών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Πακιστανό, 47 ετών, ο οποίος μαζί με τέσσερα άτομα που αναζητούνται, άρπαζαν αλλοδαπούς για να τους αποσπάσουν χρήματα, ή αναλάμβαναν να τους προωθήσουν σε αλλες χώρες, αντί 2.000- 5.000 ευρώ το άτομο.

Όπως έγινε γνωστό απο την αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος είχαν διακριτούς ρόλους. 'Αλλα μέλη προσέγγιζαν αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας και συμφωνούσαν για την παράνομη μεταφορά τους στο εξωτερικό, άλλα μέλη ήταν υπεύθυνα για τη φύλαξή τους και άλλοι, μέσα απο τα καταστήματα που διατηρούσαν, εισέπρατταν από τους αλλοδαπούς χρηματικά ποσά για τη μεταφορά τους σε χώρες της ΕΕ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Μηνύματα
12.375
Like
34
Πόντοι
166
τ ανθρωπινα σκουπιδια που μαζεψε το πασοκ εχουν κι ορμες..θελουν ν γαμησουν.
τουλαχιστον να μαζεψουμε τπτ σκουπιδια απ αυτα να τα καψουμε να ζεστανουμε τους αστεγους



Φόβος και τρόμος έγιναν ομάδες αλλοδαπών, για δύο νεαρές από την Πάτρα, οι οποίες σε δύο διαφορετικά περιστατικά έπεσαν θύματα απόπειρας βιασμού!

Στη μία περίπτωση η νεαρή συνοδευόταν από τον φίλο της, ενώ και στις δύο υποθέσεις τα κορίτσια γλίτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Το πρώτο συμβάν σημειώθηκε κοντά στην περιοχή της Παπαφλέσσα. Το ζευγάρι, ένας 17χρονος και μία συνομήλική του είχαν πάει σινεμά και μετά την παράσταση επέστρεφαν για να μπουν στο αυτοκίνητό τους, περπατώντας στο στενό δρομάκι πίσω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.


Ο νεαρός είδε από μακριά ότι προς το μέρος τους πλησίαζε μία ομάδα τριών μελαμψών μεταναστών. Ενστικτωδώς αντελήφθη τον κίνδυνο και ζήτησε από την κοπέλα του να επιταχύνει το βήμα της για να φθάσουν εγκαίρως στο αυτοκίνητο. Σχεδόν ταυτόχρονα όμως έφθασαν και οι αλλοδαποί οι οποίοι άρχισαν να τους λένε κάτι στη γλώσσα τους και να απλώνουν τα χέρια τους δείχνοντας το νεαρό κορίτσι και τη μίνι φούστα που φορούσε.

Το ευτύχημα ήταν ότι ο νεαρός άνδρας είχε προλάβει να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο από μακριά και να ανοίξει την πόρτα για να βάλει μέσα την κοπέλα του. Στη συνέχεια σπρώχνοντας τους μετανάστες κατόρθωσε να πλησιάσει και την πόρτα του οδηγού και να μπει κι εκείνος μέσα κλειδώνοντας γρήγορα τις πόρτες του οχήματος. Όμως ακόμα και όταν έβαλε μπροστά τη μηχανή και προσπάθησε να φύγει, οι δύο αλλοδαποί στάθηκαν μπροστά στο αυτοκίνητο και ο τρίτος - σύμφωνα με το dete.gr - είχε σκαρφαλώσει στο καπό από την πλευρά του συνοδηγού και έκανε άσεμνες χειρονομίες προς την νεαρή. Τελικά, ο 18χρονος μπόρεσε να αναπτύξει ταχύτητα και να φύγει προτού συμβούν τα χειρότερα...


Στο δεύτερο περιστατικό, το παρ' ολίγο θύμα βιασμού ήταν μία 16χρονη μαθήτρια και το συμβάν έλαβε χώρα σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας και σε ώρα που ακόμα υπήρχε κίνηση! Η νεαρή είχε φύγει από το φροντιστήριό της και κατευθυνόταν προς την άνω πόλη περπατώντας στην Υψηλάντου από Παντανάσσης προς Πατρέως.

Μπροστά της εμφανίστηκαν δύο αλλοδαποί - πιθανότατα Αφγανοί - στριμώχνοντάς την στη γωνία προς τις σκάλες της Πατρέως. Το ανήλικο κορίτσι φώναξε για βοήθεια και ήταν σωτήριο το γεγονός ότι την ίδια στιγμή περνούσε τυχαία μοτοσικλετιστής της αστυνομίας ο οποίος κατάλαβε αμέσως τι γινόταν, έβαλε συναγερμό και άρχισε να καταδιώκει τους αλλοδαπούς που τράπηκαν σε φυγή.
 

Επισκέπτης
τ ανθρωπινα σκουπιδια που μαζεψε το πασοκ και η Νεα Δημοκρατια εχουν κι ορμες..θελουν ν γαμησουν.
τουλαχιστον να μαζεψουμε τπτ σκουπιδια απ αυτα να τα καψουμε να ζεστανουμε τους αστεγους



Φόβος και τρόμος έγιναν ομάδες αλλοδαπών, για δύο νεαρές από την Πάτρα, οι οποίες σε δύο διαφορετικά περιστατικά έπεσαν θύματα απόπειρας βιασμού!

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom