Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

  • Ναι

    Ψήφοι: 157 10,3%
  • Οχι

    Ψήφοι: 692 45,5%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

    Ψήφοι: 220 14,5%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

    Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

    Ψήφοι: 381 25,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.520

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Μηνύματα
21.957
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Οποιος εχει χαρτια εργασιας οτι απασχολειται καπου, με ενσημα και σωστες αποδοχες, η δικια του επιχειρηση και ειναι φορολογικα οκ, να μεινει
Οποιος δεν εχει εργασια εδω τον ΠΟΥΛΟ.......


Αμεση ποσοστωση χρειαζοντως εργατικου δυναμικου...
Αν και δεν νομιζω οτι χρειαζεται πλεον αυτο καθως εχουμε ηδη 1.000.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ !!!!!!!!!
 

griniarhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Μηνύματα
897
Κριτικές
1
Like
1.696
Πόντοι
206
Οποιος εχει χαρτια εργασιας οτι απασχολειται καπου, με ενσημα και σωστες αποδοχες, η δικια του επιχειρηση και ειναι φορολογικα οκ, να μεινει
Οποιος δεν εχει εργασια εδω τον ΠΟΥΛΟ.......


Αμεση ποσοστωση χρειαζοντως εργατικου δυναμικου...
Αν και δεν νομιζω οτι χρειαζεται πλεον αυτο καθως εχουμε ηδη 1.000.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ !!!!!!!!!
Πω,πω,πω!
Τωρα θα σε πουνε ρατσιστη,ξενοφοβικο,φασιστα,μασιστα,τζαζιστα και δεν συμαζευεται!
Καλο κουραγιο! :grin:
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Χτύπησαν νεαρούς αλλοδαπούς

Στον ... ύπνο έπιασαν τρεις νεαρούς Πακιστανούς, άγνωστοι δράστες, οι οποίοι εισέβαλαν, χθες τη νύχτα, στο σπίτι των τριών νεαρών στο Πέραμα Μυλοποτάμου.

Χωρίς (προφανή τουλάχιστον) αιτία οι άγνωστοι επιτέθηκε με ξύλα στους Πακιστανόύς, οι οποίοι κατέληξαν τραυματισμένοι, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Περάματος και κατόπιν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γεροποτάμου, προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες αλλά και το κίνητρο της επίθεσης.

Πηγή: Cretalive

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

Μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών εντόπισαν και συνέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος επιχειρήσεων... της υποδιεύθυνσης δίωξης λαθρομετανάστευσης στην Εγνατία Οδό και στα διόδια των Μαλγάρων.

Συγκεκριμένα στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκαν χθες, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 23 έως 49 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο που κινείτο στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο «Τιτάν».

Στα διόδια Μαλγάρων, εντοπίστηκε και συνελήφθη 49χρονος συνεργός τους, ο οποίος οδηγούσε όχημα τύπου VAN, με το οποίο μετέφερε συνολικά δέκα λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για την παράνομη είσοδο και μεταφορά τους αρχικά στην Αθήνα με τελικό προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθένας από τους λαθρομετανάστες κατέβαλε στα μέλη του κυκλώματος, χρηματικό ποσό 2.000 - 3.000 ευρώ.

 

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.729
Like
17
Πόντοι
16
Όταν λένε εξαρθρώθηκε τι ακριβώς εννοούν; :think: :2funny:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Σε απεργία πείνας ξανά δυο μετανάστες της Υπατίας, σε Σέρρες και Χανιά

Αποδεικνύεται χωρίς καμιά αμφιβολία πλέον, ότι υπάρχει ρεβανσιστικό σχέδιο ενάντια στους πρώην απεργούς πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης, με στόχο να απελαθούν οι περισσότεροι απ’ αυτούς, κυριολεκτικά για ψύλλου πήδημα, με βάναυση παραβίαση των στοιχειωδέστερων ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.
Είναι γνωστή η υπόθεση του καλοκαιριού, με τους τέσσερις πρώην απεργούς πείνας, οι οποίοι συνελήφθησαν δήθεν για «αποδοχή προϊόντων εγκλήματος», καθώς ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν για την πατρίδα τους, κάνοντας χρήση της σχετικής άδειας που τους δόθηκε με απόφαση Παπουτσή. Οι δύο, που είχαν την ατυχία να πέσουν σε προκατειλημμένο δικαστήριο, καταδικάστηκαν, χωρίς να υπάρχει τίποτα σε βάρος τους. Καταδικάστηκαν μόνο και μόνο επειδή είναι μετανάστες. Οι άλλοι δύο αθωώθηκαν. Στη συνέχεια, το υπουργείο Προ Πο αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας επιστροφής στους τρεις από τους τέσσερις, με το επιχείρημα ότι έχουν καταδικαστεί. Ο ένας που είχε αθωωθεί επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα, μετά από προσπάθειες που κράτησαν σχεδόν δυο μήνες. Οι άλλοι δύο ακόμη δεν έχουν επιστρέψει. Η ελληνική κυβέρνηση παραβιάζει βάναυσα το τεκμήριο αθωότητάς τους, έτσι όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και το Ελληνικό Δίκαιο. Οι δυο αυτοί μετανάστες κρίνονται εκ προοιμίου ένοχοι και τους απαγορεύεται η νόμιμη επιστροφή στην Ελλάδα, ενώ έχουν ασκήσει έφεση κατά των καταδικαστικών αποφάσεων και μέχρι να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό τεκμαίρονται αθώοι (παράβαση άρθρου 6 παρ. 2 της ΕΣΔΑ). Επίσης, με την απαγόρευση επιστροφής τους στην Ελλάδα τους αφαιρείται το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ενώπιον του δικαστηρίου που εκκρεμεί (άρθρο 6 παρ. 3 της ΕΣΔΑ).
Δυο ανάλογες υποθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα και η εκδικητική και παράνομη συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών έχει οδηγήσει δυο από τους πρώην απεργούς πείνας της Υπατίας σε νέα απεργία πείνας, στα κρατητήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων Σερρών και Χανίων αυτή τη φορά.Ο Ελμπασίρ Φικρί συνελήφθη στις Σέρρες για μικροαδίκημα που διέπραξε. Δικάστηκε από Μονομελές Πλημμελειοδικείο και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή. Ενώ, όμως, το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο, η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών συνέχισε την κράτησή του και εξέδωσε απόφαση απέλασής του, μολονότι έχει ανανεώσει την αναβολή της απέλασης (το γνωστό «χαρτί» που πήραν οι απεργοί πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης) μέχρι το Μάρτη του 2012 (δεύτερο συνεχές εξάμηνο). Δηλαδή, ακύρωσαν την αναβολή της απέλασης, χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα από το νόμο, δεδομένου ότι η καταδίκη του είναι σε ποινή μικρότερη των τριών μηνών. Αυθαίρετα, ετσιθελικά, εκδικητικά και παράνομα.Ο μετανάστης από τις 16 Νοέμβρη έχει υποβάλει, μέσω της συνηγόρου του, αίτηση θεραπείας, ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση απέλασής του και να επιστρέψει στο νομικό στάτους που είχε. Αντί να διορθώσουν άμεσα την παρανομία, του ανακοίνωσαν ότι θα μεταφερθεί στην Αθήνα προκειμένου να απελαθεί άμεσα, κατόπιν συνεννόησης με την πρεσβεία του Μαρόκου. Ετσι, ο Ελμπασίρ Φικρί ξεκίνησε απεργία πείνας από την Τετάρτη 23 Νοέμβρη, ζητώντας να γίνει δεκτή η αίτηση θεραπείας που έχει καταθέσει, να ανακληθεί η απόφαση απέλασής του και να αφεθεί ελεύθερος.

Ακόμα πιο προκλητική είναι η περίπτωση του Ελχαφέντ Χαντούτσι. Αυτός συνελήφθη στο σπίτι του στις Καλύβες Χανίων, μετά από μηνυτήρια αναφορά Ελληνίδας (σχετική με… αυστηρά προσωπικές σχέσεις). Παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Χανίων στις 14 Νοέμβρη, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο. Σε βάρος του, δηλαδή, δεν εκκρεμεί τίποτα, εκτός από μια δικογραφία που σχημάτισε το ΑΤ Βάμου, μετά από τη μηνυτήρια αναφορά της Ελληνίδας (προφανώς, παρά τη σύλληψή του εντός των ορίων του αυτόφωρου, τα στοιχεία δεν κρίθηκαν από τον Εισαγγελέα επαρκή για να τον παραπέμψει στο Αυτόφωρο).Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, όμως, έσπευσε να εκδώσει Διαπιστωτική Πράξη απέλασής του, επικαλούμενο το σχηματισμό δικογραφίας από το ΑΤ Βάμου (!), καθώς και ένα «άκρως απόρρητο – προσωπικό – ειδικού χειρισμού» έγγραφο, που εκδόθηκε από την υπηρεσία με τα ακατανόητα σε μας αρχικά «Α.Ε.Α./Κ.Α.Τ./Δ.Κ.Α./Τμήμα Β», με ημερομηνία 08-02-2011! Πρόκειται για έγγραφο που εκδόθηκε όταν ο συγκεκριμένος μετανάστης συμμετείχε στην απεργία πείνας των 300. Ισως πρόκειται για έγγραφο που αφορά και τους 300, στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών κατασταλτικών ενεργειών που γίνονταν τότε. Κι ενώ αυτό το –άγνωστο σε όλους και στον συγκεκριμένο μετανάστη– έγγραφο δεν εμπόδισε να του δοθεί η γνωστή αναβολή της απέλασης το Μάρτη και να ανανεωθεί το Σεπτέμβρη, ανασύρεται τώρα και χρησιμοποιείται αναδρομικά για να αποφασιστεί η απέλασή του!
Ο συγκεκριμένος μετανάστης δεν έχει συλληφθεί να διαπράττει οποιοδήποτε αδίκημα. Εχει μηνυθεί από Ελληνίδα πολίτη, με την οποία ενδεχομένως θα λύσει τις διαφορές τους σε κάποιο δικαστήριο, ενδεχομένως και όχι (πόσες υποθέσεις τέτοιων προσωπικών διαφορών δεν διευθετούνται εξωδικαστικά;). Κι αν βρεθεί κατηγορούμενος σε δικαστήριο, ενδεχομένως να αθωωθεί. Κι αν καταδικαστεί, θα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Μέχρι τότε τεκμαίρεται αθώος κι αυτό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμά του, όχι μόνο με βάση το άρθρο 6 παρ. 2 της ΕΣΔΑ, αλλά ακόμη και με βάση την Πράσινη Βίβλο της Κομισιόν για το τεκμήριο αθωότητας [COM (2006) 174]. H Aστυνομική Διεύθυνση Χανίων, όμως, αποφάσισε την απέλασή του, όχι μόνο παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητάς του, αλλά και αφαιρώντας του το δικαίωμα να παρευρεθεί στο δικαστήριο και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, γεγονός που αποτελεί επίσης ανθρώπινο δικαίωμά του.Και ο Ελχαφέντ Χαντούτσι υπέβαλε αίτηση θεραπείας, μέσω της συνηγόρου του, στις 22 Νοέμβρη. Αντί, όμως, να αφεθεί αμέσως ελεύθερος, για να διορθωθεί η παρανομία, του ασκούνται πιέσεις να υπογράψει έγγραφο με το οποίο θα δέχεται την εθελοντική απέλασή του. Γι’ αυτό και από σήμερα, Πέμπτη 24 Νοέμβρη, ξεκίνησε απεργία πείνας, ζητώντας να γίνει δεκτή η αίτηση θεραπείας του, να ανακληθεί η απόφαση απέλασής του και να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.

Φαίνεται καθαρά, λοιπόν, ότι εκτυλίσσεται εκδικητικό σχέδιο απελάσεων ενάντια στους πρώην απεργούς πείνας. Κατά παράβαση της νομιμότητας. Με βίαιη καταπάτηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, που υποτίθεται ότι είναι κατοχυρωμένα.



αντε με το καλό να αραιώνουμε σιγά σιγά.. δεν θα μας λείψουν καθόλου...
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής 32 Νιγηριανών

Κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής 32 συνολικά υπηκόων Νιγηρίας στη χώρα τους ολοκληρώθηκε σήμερα με ειδική πτήση charter, στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης.

Σε βάρος 11 Νιγηριανών, που επεστράφησαν από την Ελλάδα, είχαν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις επιστροφής, με προθεσμία προς αποχώρηση, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε με ειδική πτήση charter που είχε ως αφετηρία το αεροδρόμιο της Βιέννης, ενδιάμεση στάση, μεταξύ άλλων, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και προορισμό το Λάγος Νιγηρίας.

Στην κοινή επιχείρηση επιστροφής, εκτός από την Ελλάδα, συμμετείχαν η Αυστρία, η Νορβηγία, η Ουγγαρία και η Μάλτα.

Το κόστος της επιστροφής των αλλοδαπών στη Νιγηρία καλύφθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό FRONTEX.

 

mathousalas

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2008
Μηνύματα
272
Like
0
Πόντοι
1
καλα ολοι τωρα το θυμηθηκατε?τοσα χρονια που τους βαζαμε κ μας κανανςε τα θεληματα κ μας βαφαναι τα σπιτια κ αλλα πολλα?επρεπε απο τοτε ναχαμε κανει κατι τορα απλα κοιταμε την ολη φαση κ περιμενουμε κατι να γινει.αλβανοι λαθραιοι με λεφτα κ οι ελληναρες οπαδοι κοματων να περιμενουν να διο ρηστουν ακομα κ τωρα που η χωρα ψυχοραγει.ρε δεν θαλαξουμε ποτε.αμα βρεις ελληνα υδραυλικο πες το κ σε μενα!ψαχνω εναν!
 

gatik

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2005
Μηνύματα
1.114
Like
42
Πόντοι
16
καλα ολοι τωρα το θυμηθηκατε?τοσα χρονια που τους βαζαμε κ μας κανανςε τα θεληματα κ μας βαφαναι τα σπιτια κ αλλα πολλα?επρεπε απο τοτε ναχαμε κανει κατι τορα απλα κοιταμε την ολη φαση κ περιμενουμε κατι να γινει.αλβανοι λαθραιοι με λεφτα κ οι ελληναρες οπαδοι κοματων να περιμενουν να διο ρηστουν ακομα κ τωρα που η χωρα ψυχοραγει.ρε δεν θαλαξουμε ποτε.αμα βρεις ελληνα υδραυλικο πες το κ σε μενα!ψαχνω εναν!








πολλοι ελληνες υδραυλικοι!! ανοιξε τον χρυσο οδηγο!!  απο εμας εξαρτατε αν θα αλλαξουμε!
 

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Μηνύματα
3.562
Κριτικές
2
Like
60
Πόντοι
16
Απεργία πείνας προκειμένου να μην απελαθεί, ξεκίνησε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, ένας 20χρονος Μαροκινός ο οποίος συνελήφθη...
κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος Χανιώτισσας στις Καλύβες Αποκορώνου.

Πρόκειται για έναν από τους μετανάστες που είχαν κάνει απεργία πείνας στην «Υπατία» της Αθήνας, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και σύμφωνα με την νομοθεσία έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Όμως αυτός, εκμεταλλευόμενος την διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί τότε για αναβολή της απέλασης των μεταναστών της «Υπατίας», ζητά να μην απελαθεί μετά την σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, πριν από λίγες ημέρες η γυναίκα πήγε σε κατάστημα στην περιοχή των Καλυβών όπου εργαζόταν ο 20χρονος και σύμφωνα με την καταγγελία της,, αυτός της επιτέθηκε σκίζοντάς της τα ρούχα, με προφανή σκοπό τον βιασμό και μάλιστα την έβαλε με την βία μέσα στο αυτοκίνητό της, κάθισε στο τιμόνι και στην προσπάθειά του να το οδηγήσει το έρριξε σε τοίχο με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της γυναίκας.

Μετά την καταγγελία της, ο 20χρονος συνελήφθη , σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού, αλλά του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ασέλγεια. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την απέλασή του, όπως συμβαίνει με τους αλλοδαπούς που διαμένουν παράνομα στην χώρα και συλλαμβάνονται για διάφορα αδικήματα.

Όμως ο 20χρονος ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας να μην απελαθεί, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η ατομική διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί μετά την απεργία πείνας των μεταναστών στην «Υπατία», με την οποία δινόταν αναβολή στην απέλασή τους, πρέπει να ερμηνευτεί ως «νόμιμος τίτλος παραμονής» στην χώρα.
 

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
3.997
Κριτικές
41
Like
559
Πόντοι
6.055
Σε απεργία πείνας ξανά δυο μετανάστες της Υπατίας, σε Σέρρες και Χανιά

Αποδεικνύεται χωρίς καμιά αμφιβολία πλέον, ότι υπάρχει ρεβανσιστικό σχέδιο ενάντια στους πρώην απεργούς πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης, με στόχο να απελαθούν οι περισσότεροι απ’ αυτούς, κυριολεκτικά για ψύλλου πήδημα, με βάναυση παραβίαση των στοιχειωδέστερων ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.
Είναι γνωστή η υπόθεση του καλοκαιριού, με τους τέσσερις πρώην απεργούς πείνας, οι οποίοι συνελήφθησαν δήθεν για «αποδοχή προϊόντων εγκλήματος», καθώς ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν για την πατρίδα τους, κάνοντας χρήση της σχετικής άδειας που τους δόθηκε με απόφαση Παπουτσή. Οι δύο, που είχαν την ατυχία να πέσουν σε προκατειλημμένο δικαστήριο, καταδικάστηκαν, χωρίς να υπάρχει τίποτα σε βάρος τους. Καταδικάστηκαν μόνο και μόνο επειδή είναι μετανάστες. Οι άλλοι δύο αθωώθηκαν. Στη συνέχεια, το υπουργείο Προ Πο αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας επιστροφής στους τρεις από τους τέσσερις, με το επιχείρημα ότι έχουν καταδικαστεί. Ο ένας που είχε αθωωθεί επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα, μετά από προσπάθειες που κράτησαν σχεδόν δυο μήνες. Οι άλλοι δύο ακόμη δεν έχουν επιστρέψει. Η ελληνική κυβέρνηση παραβιάζει βάναυσα το τεκμήριο αθωότητάς τους, έτσι όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και το Ελληνικό Δίκαιο. Οι δυο αυτοί μετανάστες κρίνονται εκ προοιμίου ένοχοι και τους απαγορεύεται η νόμιμη επιστροφή στην Ελλάδα, ενώ έχουν ασκήσει έφεση κατά των καταδικαστικών αποφάσεων και μέχρι να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό τεκμαίρονται αθώοι (παράβαση άρθρου 6 παρ. 2 της ΕΣΔΑ). Επίσης, με την απαγόρευση επιστροφής τους στην Ελλάδα τους αφαιρείται το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ενώπιον του δικαστηρίου που εκκρεμεί (άρθρο 6 παρ. 3 της ΕΣΔΑ).
Δυο ανάλογες υποθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα και η εκδικητική και παράνομη συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών έχει οδηγήσει δυο από τους πρώην απεργούς πείνας της Υπατίας σε νέα απεργία πείνας, στα κρατητήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων Σερρών και Χανίων αυτή τη φορά.Ο Ελμπασίρ Φικρί συνελήφθη στις Σέρρες για μικροαδίκημα που διέπραξε. Δικάστηκε από Μονομελές Πλημμελειοδικείο και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή. Ενώ, όμως, το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο, η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών συνέχισε την κράτησή του και εξέδωσε απόφαση απέλασής του, μολονότι έχει ανανεώσει την αναβολή της απέλασης (το γνωστό «χαρτί» που πήραν οι απεργοί πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης) μέχρι το Μάρτη του 2012 (δεύτερο συνεχές εξάμηνο). Δηλαδή, ακύρωσαν την αναβολή της απέλασης, χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα από το νόμο, δεδομένου ότι η καταδίκη του είναι σε ποινή μικρότερη των τριών μηνών. Αυθαίρετα, ετσιθελικά, εκδικητικά και παράνομα.Ο μετανάστης από τις 16 Νοέμβρη έχει υποβάλει, μέσω της συνηγόρου του, αίτηση θεραπείας, ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση απέλασής του και να επιστρέψει στο νομικό στάτους που είχε. Αντί να διορθώσουν άμεσα την παρανομία, του ανακοίνωσαν ότι θα μεταφερθεί στην Αθήνα προκειμένου να απελαθεί άμεσα, κατόπιν συνεννόησης με την πρεσβεία του Μαρόκου. Ετσι, ο Ελμπασίρ Φικρί ξεκίνησε απεργία πείνας από την Τετάρτη 23 Νοέμβρη, ζητώντας να γίνει δεκτή η αίτηση θεραπείας που έχει καταθέσει, να ανακληθεί η απόφαση απέλασής του και να αφεθεί ελεύθερος.

Ακόμα πιο προκλητική είναι η περίπτωση του Ελχαφέντ Χαντούτσι. Αυτός συνελήφθη στο σπίτι του στις Καλύβες Χανίων, μετά από μηνυτήρια αναφορά Ελληνίδας (σχετική με… αυστηρά προσωπικές σχέσεις). Παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Χανίων στις 14 Νοέμβρη, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο. Σε βάρος του, δηλαδή, δεν εκκρεμεί τίποτα, εκτός από μια δικογραφία που σχημάτισε το ΑΤ Βάμου, μετά από τη μηνυτήρια αναφορά της Ελληνίδας (προφανώς, παρά τη σύλληψή του εντός των ορίων του αυτόφωρου, τα στοιχεία δεν κρίθηκαν από τον Εισαγγελέα επαρκή για να τον παραπέμψει στο Αυτόφωρο).Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, όμως, έσπευσε να εκδώσει Διαπιστωτική Πράξη απέλασής του, επικαλούμενο το σχηματισμό δικογραφίας από το ΑΤ Βάμου (!), καθώς και ένα «άκρως απόρρητο – προσωπικό – ειδικού χειρισμού» έγγραφο, που εκδόθηκε από την υπηρεσία με τα ακατανόητα σε μας αρχικά «Α.Ε.Α./Κ.Α.Τ./Δ.Κ.Α./Τμήμα Β», με ημερομηνία 08-02-2011! Πρόκειται για έγγραφο που εκδόθηκε όταν ο συγκεκριμένος μετανάστης συμμετείχε στην απεργία πείνας των 300. Ισως πρόκειται για έγγραφο που αφορά και τους 300, στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών κατασταλτικών ενεργειών που γίνονταν τότε. Κι ενώ αυτό το –άγνωστο σε όλους και στον συγκεκριμένο μετανάστη– έγγραφο δεν εμπόδισε να του δοθεί η γνωστή αναβολή της απέλασης το Μάρτη και να ανανεωθεί το Σεπτέμβρη, ανασύρεται τώρα και χρησιμοποιείται αναδρομικά για να αποφασιστεί η απέλασή του!
Ο συγκεκριμένος μετανάστης δεν έχει συλληφθεί να διαπράττει οποιοδήποτε αδίκημα. Εχει μηνυθεί από Ελληνίδα πολίτη, με την οποία ενδεχομένως θα λύσει τις διαφορές τους σε κάποιο δικαστήριο, ενδεχομένως και όχι (πόσες υποθέσεις τέτοιων προσωπικών διαφορών δεν διευθετούνται εξωδικαστικά;). Κι αν βρεθεί κατηγορούμενος σε δικαστήριο, ενδεχομένως να αθωωθεί. Κι αν καταδικαστεί, θα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Μέχρι τότε τεκμαίρεται αθώος κι αυτό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμά του, όχι μόνο με βάση το άρθρο 6 παρ. 2 της ΕΣΔΑ, αλλά ακόμη και με βάση την Πράσινη Βίβλο της Κομισιόν για το τεκμήριο αθωότητας [COM (2006) 174]. H Aστυνομική Διεύθυνση Χανίων, όμως, αποφάσισε την απέλασή του, όχι μόνο παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητάς του, αλλά και αφαιρώντας του το δικαίωμα να παρευρεθεί στο δικαστήριο και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, γεγονός που αποτελεί επίσης ανθρώπινο δικαίωμά του.Και ο Ελχαφέντ Χαντούτσι υπέβαλε αίτηση θεραπείας, μέσω της συνηγόρου του, στις 22 Νοέμβρη. Αντί, όμως, να αφεθεί αμέσως ελεύθερος, για να διορθωθεί η παρανομία, του ασκούνται πιέσεις να υπογράψει έγγραφο με το οποίο θα δέχεται την εθελοντική απέλασή του. Γι’ αυτό και από σήμερα, Πέμπτη 24 Νοέμβρη, ξεκίνησε απεργία πείνας, ζητώντας να γίνει δεκτή η αίτηση θεραπείας του, να ανακληθεί η απόφαση απέλασής του και να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.

Φαίνεται καθαρά, λοιπόν, ότι εκτυλίσσεται εκδικητικό σχέδιο απελάσεων ενάντια στους πρώην απεργούς πείνας. Κατά παράβαση της νομιμότητας. Με βίαιη καταπάτηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, που υποτίθεται ότι είναι κατοχυρωμένα.



αντε με το καλό να αραιώνουμε σιγά σιγά.. δεν θα μας λείψουν καθόλου...
Δεν ανοίγουμε κάνα θέμα με των ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟ της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ?Και στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
 

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Μηνύματα
6.028
Κριτικές
41
Like
535
Πόντοι
2.137
Απεργία πείνας προκειμένου να μην απελαθεί, ξεκίνησε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, ένας 20χρονος Μαροκινός ο οποίος συνελήφθη...
κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος Χανιώτισσας στις Καλύβες Αποκορώνου.

Πρόκειται για έναν από τους μετανάστες που είχαν κάνει απεργία πείνας στην «Υπατία» της Αθήνας, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και σύμφωνα με την νομοθεσία έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Όμως αυτός, εκμεταλλευόμενος την διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί τότε για αναβολή της απέλασης των μεταναστών της «Υπατίας», ζητά να μην απελαθεί μετά την σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, πριν από λίγες ημέρες η γυναίκα πήγε σε κατάστημα στην περιοχή των Καλυβών όπου εργαζόταν ο 20χρονος και σύμφωνα με την καταγγελία της,, αυτός της επιτέθηκε σκίζοντάς της τα ρούχα, με προφανή σκοπό τον βιασμό και μάλιστα την έβαλε με την βία μέσα στο αυτοκίνητό της, κάθισε στο τιμόνι και στην προσπάθειά του να το οδηγήσει το έρριξε σε τοίχο με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της γυναίκας.

Μετά την καταγγελία της, ο 20χρονος συνελήφθη , σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού, αλλά του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ασέλγεια. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την απέλασή του, όπως συμβαίνει με τους αλλοδαπούς που διαμένουν παράνομα στην χώρα και συλλαμβάνονται για διάφορα αδικήματα.

Όμως ο 20χρονος ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας να μην απελαθεί, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η ατομική διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί μετά την απεργία πείνας των μεταναστών στην «Υπατία», με την οποία δινόταν αναβολή στην απέλασή τους, πρέπει να ερμηνευτεί ως «νόμιμος τίτλος παραμονής» στην χώρα.
ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ!!!!! Θυμαμαι κ τον αρχιδα Λαζοπουλο που εκραζε! ΟΥΣΤ!!!

imgres
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Στο λιμάνι της Καλαμάτας θα μείνουν οι διασωθέντες μετανάστες

Σε αποθήκη στο λιμάνι της Καλαμάτας, θα φιλοξενηθούν προσωρινά 92 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε αλιευτικό σκάφος νοτιοδυτικά των Κυθήρων, όπου επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους.

Οι μετανάστες περισυνελέγησαν με ασφάλεια από το ερευνητικό πλοίο «ATLANTIS» σημαίας Ηνωμένων Πολιτειών και συνοδεία σκάφους του Λιμενικού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας από τους μετανάστες έκανε κλήση από το κινητό του στο 112, τον ευρωπαϊκό αριθμό Έκτακτης Ανάγκης και άμεσα ειδοποιήθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των μεταναστών, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Αιγύπτιοι, συμμετείχαν τέσσερα σκάφη του λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και έξι παραπλέοντα εμπορικά πλοία.


 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Προτάσεις για αλλαγή του τρόπου απέλασης αλλοδαπών

Άμεσα θα απελαθούν 315 άτομα, τα οποία κρατούνται στις ελληνικές φυλακές εφόσον το υπουργείο Δικαιοσύνης υιοθετήσει τη μελέτη της εννεαμελούς ομάδας εργασίας που προτείνει τροποποιήσεις στις διατάξεις εκείνες του Ποινικού Κώδικα, οι οποίες αφορούν το καθεστώς της δικαστικής απέλασης και της εκτέλεσης των ποινών αλλοδαπών που είναι υπό απομάκρυνση.

Οι κανόνες δικαστικής απέλασης και η απαγόρευση επιστροφής στην Ελλάδα για ορισμένο χρονικό διάστημα ή μόνιμα είναι ο βασικός πυρήνας των προτάσεων που παρέδωσε η αρμόδια επιστημονική ομάδα εργασίας στον υφυπουργό Δικαιοσύνης , Γ. Πεταλωτή και στον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρ. Σκανδάμη.

Με τις προτάσεις της ομάδας, «τα δικαστήρια μπορούν να διατάξουν την απέλαση αλλοδαπού που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη ή φυλάκιση για την οποία δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις αναστολής της εκτέλεσής της».

Να διευκρινισθεί ότι «απέλαση διατάσσεται όταν το δικαστήριο κρίνει ότι η παραμονή του αλλοδαπού στη χώρα δεν συμβιβάζεται προς τους όρους της κοινωνικής συμβίωσης, λαμβάνοντας υπόψη ιδίως το είδος του εγκλήματος για το οποίο καταδικάστηκε, τον βαθμό της υπαιτιότητας του αλλοδαπού, τις ειδικής συνθήκες τέλεσης της πράξης, τις συνέπειες αυτής, τον χρόνο παραμονής του αλλοδαπού στην Ελλάδα, τη νομιμότητα ή μη της παραμονής του, την γενική συμπεριφορά, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την ύπαρξη οικογένειας και γενικότερα τον βαθμό ένταξής του στην Ελληνική κοινωνία».

Ακόμη, προβλέπεται στις προτάσεις της ομάδας ότι το δικαστήριο που αποφασίζει την απέλαση του αλλοδαπού δράστη επιβάλλει σ' αυτόν απαγόρευση μελλοντικής εισόδου στη χώρα, για χρονικό διάστημα: α) 5 ετών σε περίπτωση καταδίκης του σε ποινή φυλάκισης (μέχρι πέντε χρόνια), β) 10 ετών ή επ' αόριστον σε περίπτωση καταδίκης σε ποινή κάθειρξης (άνω των πέντε ετών ποινή).

Ακόμη, το συμβούλιο πλημμελειοδικών του τόπου του δικαστηρίου που επέβαλε την απέλαση, κατόπιν γνώμης της αρμόδιας αστυνομικής αρχής, μπορεί να επιτρέψει την επιστροφή του αλλοδαπού στη χώρα, αφού περάσει μία τριετία από την εκτέλεση της απέλασης.

Οι απελάσεις θα γίνονται με ευθύνη της Αστυνομίας και ο αλλοδαπός μέχρι την εκτέλεση της απέλασής του, θα παραμένει υπό κράτηση σε ειδικούς χώρους των φυλακών ή των θεραπευτικών καταστημάτων ή σε ειδικούς χώρου της ΕΛΑΣ που θα δημιουργηθούν για τον σκοπό αυτό.

Σε περίπτωση που η απέλαση η οποία έχει διαταχθεί δεν είναι δυνατό να εκτελεσθεί, το αρμόδιο συμβούλιο πλημμελειοδικών, κατόπιν πρότασης του αρμόδιου εισαγγελέα, αναστέλλει την απέλαση.

Επίσης, ο κρατούμενος προς απέλαση αλλοδαπός μπορεί να υποβάλει αντιρρήσεις κατά της κράτησής του, για τις οποίες αποφαίνεται αμετάκλητα το συμβούλιο πλημμελειοδικών του τόπου κράτησης.

Παράλληλα, οι αλλοδαποί οι οποίοι απελάθηκαν κατόπιν δικαστικής απόφασης και τους απαγορεύθηκε η επιστροφή στην χώρα μας, θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους, σε περίπτωση που παραβιάσουν την απαγόρευση αυτή.

Να σημειωθεί ότι στις ελληνικές φυλακές βρίσκονται σήμερα υπό καθεστώς απέλασης 315 αλλοδαποί κρατούμενοι. Εξ' αυτών, έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης έως 3 χρόνια 226 άτομα, σε φυλάκιση άνω των 3 ετών 38 άτομα και σε ποινή κάθειρξης 51 άτομα.

Τέλος, από τους 315 αυτούς αλλοδαπούς, 42 έχουν εκτίσει πλήρως την ποινή τους, 183 είναι σε αναστολή η ποινή τους και 90 είναι υπό καθεστώς υφ' όρον απόλυσης.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Στα μέσα του 2012 θα είναι έτοιμος ο φράχτης

www.pixhost.org/show/446/10210086_image-ashx.jpg] [/url]

Επίσκεψη στο κέντρο φύλαξης μεταναστών φυλακίου καθώς και στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Φερών, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, στο πλαίσια της περιοδείας του στον Έβρο για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Ο κ. Όθωνας επισκέφθηκε το χερσαίο κομμάτι των Ελληνοτουρκικών συνόρων όπου και θα κατασκευαστεί ο «φράχτης», τονίζοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο και τις επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος ενώ το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε 5 μήνες.

«Σε λίγες εβδομάδες, μετά τον προσυμβατικό έλεγχο της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρεία για να ξεκινήσει το έργο του τεχνητού εμποδίου, στη χερσαία ζώνη. Με την ολοκλήρωση του θα υπάρξει μια καλύτερη επιχειρησιακή στόχευση η οποία ενδεχομένως και θα ενισχυθεί με πλωτά μέσα επιτήρησης της παραποτάμιας περιοχής. Με αυτούς τους τρόπους προσδοκούμε η επιτήρηση των συνόρων μας, μέσα στο 2012 να παρουσιάσει σημαντική και ουσιαστική βελτίωση» σημείωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όσον αφορά την κατασκευή νέων κέντρων φύλαξης μεταναστών ο υφυπουργός δήλωσε πως στην περιοχή προβλέπονται μόνο σύγχρονα κέντρα πρώτης υποδοχής παράνομων μεταναστών για την καλύτερη διαχείριση των εισερχόμενων μεταναστών, την ταυτοποίηση τους και τον υγειονομικό τους έλεγχο και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για μακροχρόνια κράτηση μεταναστών.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Ιωάννινα: Συνελήφθησαν διακινητές παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου στο Σουλόπουλο Ιωαννίνων δύο διακινητές από την Αλβανία, ηλικίας 40 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο ύποπτα Ι.Χ. αυτοκίνητα να κινούνται στην περιοχή της Κάτω Λάβδανης. Ο οδηγός του ενός ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το όχημα -στο οποίο επέβαιναν οι τρεις παράνομοι μετανάστες- να εκτραπεί από την πορεία του και να ακινητοποιηθεί. Ο οδηγός όμως κατάφερε να διαφύγει.

Σε έλεγχο που έγινε στη γέφυρα της Βροσύνας στο έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο προπορευόταν και οδηγούσε ο 40χρονος συλληφθείς με συνοδηγό τον 23χρονο, προέκυψε ότι οι ανωτέρω διευκόλυναν ως προπομποί τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών.

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom