Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 159 10,4%
  • Οχι

Ψήφοι: 697 45,5%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 222 14,5%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 383 25,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.531

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Κριτικές
4
Like
5
Πόντοι
16
Απόσπασμα από το βιβλίο "Μια Σταγόνα Ιστορία", σελ 246-48

Εθνική Οργάνωση Νεολαίας του Μεταξά

Πως πλούτισαν οι επιτήδειοι της Νεολαίας του δικτάτορα

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1936, ένα μόλις μήνα μετά την άνοδο του Ιωάννη Μεταξά στην εξουσία, υπογράφεται το διάταγμα για την ίδρυση της ΕΟΝ, της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας. Επρόκειτο για την αντιγραφή των μεθόδων του Χίτλερ και του Μουσολίνι στην ελληνική νεολαία, διανθισμένων με το τοπικό χρώμα της δικτατορίας του Μεταξά και μιας επιλεκτικής ανάγνωσης της ελληνικής ιστορίας. "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια", "Γ' Ελληνικός Πολιτισμός", "Σπαρτιατικό Ιδεώδες" και άλλα τέτοια ιδεολογήματα συμβάδιζαν στην ΕΟΝ με υλικές παροχές (μισθοί, εισιτήρια κινηματογράφων, αργομισθίες, εκδρομές) και απίστευτης γελοιότητας δημόσιες εκδηλώσεις, γεμάτες λάβαρα, στολές, λαμπαδηφορίες και αναπαραστάσεις αρχαίων μαχών. Ο Μεταξάς στήριζε  πολλά από τα όνειρά του στη Νεολαία του, γι'αυτό και παρείχε τεράστια για την εποχή υλικά μέσα για την ανάπτυξη και την εξάπλωσή της σε όλες τις πόλεις και χωρία.

Όπως ήταν φυσικό, διάφοροι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν ως τα άκρα την υλική ευμάρεια και την ανυπαρξία ελέγχου. Ποιος κρατικός υπάλληλος θα τολμούσε να ελέγξει τη Νεολαία του Ιωάννη Μεταξά; Πολύς κόσμος πλούτισε τότε παράνομα, χωρίς ποτέ να αποδοθεί οποιοδήποτε είδος δικαιοσύνης. Ακολούθησε άλλωστε η Κατοχή. Το 1937 για τις στολές της ΕΟΝ στην Αθήνα διατέθηκαν 15 εκατομμύρια δραχμές. Τον ίδιο χρόνο, το κράτος διέθεσε 5 εκατομμύρια για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού σε όλη τη χώρα. Για τις στολές της ΕΟΝ σε όλη την Ελλάδα διετέθησαν 250 εκατομμύρια δραχμές. Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Οικονομίας την ίδια χρονιά ήταν τα μισά, 130 εκατομμύρια δραχμές. Για την κατασκευή 5.500 λαβάρων διετέθησαν 22 εκατομμύρια δραχμές. Για μια αίθουσα τροπαίων μέσα στα γραφεία της ΕΟΝ, στο Μέγαρο Εφέσου, στην οδό Σταδίου, 2,5 εκατομμύρια δραχμές. Η κόρη του Μεταξά, η περιβόητη Λουλούκα, που ήταν και ο καημός του δικτάτορα, αρχηγός των Φαλαγγιτισσών, έπαιρνε για κάθε ταξίδι της στην περιφέρεια αποζημίωση από τα ταμεία της ΕΟΝ 100.000 δραχμές.

Άλλο σταθερός τρόπος πλουτισμού ήταν οι φωτογραφίες του Μεταξά. Λίγο πριν πεθάνει, το Μάιο του 1940, δόθηκε μια παραγγελία εγγεγραμμένη στα λογιστικά βιβλία της οργάνωσης, για τύπωμα 33.000 φωτογραφιών του στο ιλιγγιώδες ποσό του 1,7 εκατομμυρίων δραχμών. Στην ΕΟΝ Θεσσαλονίκης, το διαγούμισμα έφθασε σε τέτοιο σημείο, που τη διέλυσε ο ίδιος ο Μεταξάς. Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης επαίροντο για το έργο τους στις ελληνικές παροικίες του εξωτερικού. Έφεραν τετρακόσια μέλη της ΕΟΝ από την Αίγυπτο για επίσκεψη, αλλά όταν αποβιβάστηκαν στον Πειραιά με τις στολές τους, οι τελωνειακοί διαπίστωσαν ότι είχαν φέρει ολόκληρες βαλίτσες με ρολόγια, χρυσά κοσμήματα και υφάσματα, για να τα πουλήσουν ως λαθραία. Οι ταλαίπωροι υπάλληλοι πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά τους συνέλαβαν όλους, τους πήγαν στην Ασφάλεια ως αντιδρώντες στο καθεστώς και τους απέλυσαν. Τα λαθραία όχι μόνο πέρασαν, αλλά και τις δεκαπέντε μέρες που έμειναν οι Αιγυπτιώτες στην Αθήνα έπαιρναν χίλιες δραχμές την ημέρα αποζημίωση, όσος δηλαδή ο μισθός ενός δημοσίου υπαλλήλου.

Κι όμως, από όλη αυτή την τεράστια οργάνωση δεν έμεινε ούτε ένας πυρήνας να κάνει αντίσταση ένα χρόνο αργότερα, που η Ελλάδα σκλαβώθηκε από τους Γερμανούς. Ανεμομαζώματα των δικτατόρων, διαβολοσκορπίσματα της ιστορίας....

Επειδή έκανες την πάπια ρε Λαλάκη, γαμημένο φασιστάκι, όταν σε ρώτησα για την ΕΟΝ που τόσο γουστάρεις είπα να παραθέσω ένα δυο πραγματάκια από το βιβλίο που σου έλεγα, γιατί σαν πολλά μας τα έκανες και με τις ιστορικές πηγές σου και με το πόσο θα μας σώσει μια καρικατούρα δικτατορίας σε στυλ Μεταξά. ΣΥΡΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ και όταν βρεις απαντήσεις για αυτά που παρέθεσα εδώ είμαστε

Xeiroglykanos

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Κριτικές
13
Like
0
Πόντοι
16
Είμαι Φυλιανός και ό,τι πω εγώ.

ΓΑΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΡΕ.

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΓΥΡΝΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑΜΕ , ΟΚ?

ΕΣΕΙΣ ΜΕΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΘΕΗ - ΚΛΑΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΓΙΑ!!!!!!!!!

moynakias

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2011
Like
19
Πόντοι
6
Γιατί θεωρείς
πως ό,τι πεις εσύ
ή άλλο κουμμούνι
ή αναρχοκουμμουνι
με απασχολεί περισσότερο από μια κουράδα σκύλου ;;;;
Οπα man γουσταρεις και κουραδες σκυλου? πολυ ανωμαλιαρης αδελφε μου

moynakias

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2011
Like
19
Πόντοι
6

ΓΑΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΡΕ.

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΓΥΡΝΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑΜΕ , ΟΚ?

Τυπε αρχιδια λεγονται.Ενταξει δεν εχεις για να ξερεις αλλα μαθε και τιποτα

lagoudakis

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
26
Πόντοι
66

ΓΑΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΡΕ.

αρχηγε μου το εχω πει,εσυ εισαι ηρωας εκει που μενεις,και το λεω σοβαρα,λογικα θα τα εχεις δει ολα

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
τυπε ο κωστας ται δεν γουσταρει τους κουμμουνιστας
απολυτε εμεις ειμαστε μαζι με τα αδερφια μας τους σερβους που ειναι και καλοπαιδα...:2funny: :2funny:,ας ειναι καλα το ναταλακι ε τυπε?αν και εγω προτιμω αλλες σερβες... ;) ;)

Xeiroglykanos

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Κριτικές
13
Like
0
Πόντοι
16
Τυπε αρχιδια λεγονται.Ενταξει δεν εχεις για να ξερεις αλλα μαθε και τιποτα

Είπες την εξυπνάδα σου τώρα?

ΕΜΕΝΑ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΤΣΑ.

ΘΑ ΣΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ? ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? ΝΙΩΘΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΒΡΙΣΕΣ?

Επισκέπτης

ΕΜΕΝΑ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΤΣΑ.

ΘΑ ΣΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ? ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? ΝΙΩΘΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΒΡΙΣΕΣ?
Nα κλείσουν τα μπουρδέλα στην περιοχή λοιπόν.

moynakias

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2011
Like
19
Πόντοι
6

Τα μπουρδελα στο κεντρο ειναι απο τη κατοχη της Αθηνας στους φασιστες.Τοτε δεν ειχαμε μεταναστες οι Ελληνες πηγαιναν μεταναστες

Xeiroglykanos

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Κριτικές
13
Like
0
Πόντοι
16
Δε μίλησα για τα μπουρδέλα. Ας την περνάνε για τσατσά δε με πειράζει.Είναι απλά κατι σαν βαρύ και ανθυγειηνο , οκ το υπομένουμε.

ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΧΕΖΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΓΑΜΑΝΕ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΦΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΣΑΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΒΟΚΤΑΣ.

moynakias

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2011
Like
19
Πόντοι
6
Δε μίλησα για τα μπουρδέλα. Ας την περνάνε για τσατσά δε με πειράζει.Είναι απλά κατι σαν βαρύ και ανθυγειηνο , οκ το υπομένουμε.

ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΧΕΖΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΓΑΜΑΝΕ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΦΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΣΑΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΒΟΚΤΑΣ.
Βρες τι σε πειραζει και τι οχι . Αν δεν σε πειραζουν τα μπουρδελα να μη σε πειραζουν και οι μεταναστες.Να γαμισουνε πανε οπως και οι δικοι μας εθνικοφρονες.

Xeiroglykanos

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Κριτικές
13
Like
0
Πόντοι
16
Δεν κατάλαβες.ΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ , ΔΕ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΣΟΥΝ.

ΔΕ ΜΕΝΕΙΣ ΕΔΩ - ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.-

Γιαυτό και θα περνάμε με τα μηχανάκια πάνω από τους Πάκηδες  :grin: :grin: :grin:

Επισκέπτης
Καλα,αποφασισε τι διαολο θες να πεις για αρχη κ βλεπουμε.....

moynakias

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2011
Like
19
Πόντοι
6
Δεν κατάλαβες.ΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ , ΔΕ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΣΟΥΝ.

ΔΕ ΜΕΝΕΙΣ ΕΔΩ - ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.-

Γιαυτό και θα περνάμε με τα μηχανάκια πάνω από τους Πάκηδες  :grin: :grin: :grin:
Καλα , μαλλον βλαμενος εισαι. οκ

Xeiroglykanos

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Κριτικές
13
Like
0
Πόντοι
16
Να πάψει να είναι η ανάληψη από ΑΤΜ στην περιοχή μου extreme sport.

diamantidis

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Τα μπουρδελα στο κεντρο ειναι απο τη κατοχη της Αθηνας στους φασιστες.Τοτε δεν ειχαμε μεταναστες οι Ελληνες πηγαιναν μεταναστες
ναι,μονο που πηγαιναν με χαρτια και οχι απο μαντρες,δεν σε εχει προβληματισει το γεγονος οτι στον αγ.παντελεημονα πηραν οι κοπριτες της χρυσης αυγης 25%;εκτος αν οι κατοικοι του κεντρου ηταν παντα φασιστες

Επισκέπτης
ναι,μονο που πηγαιναν με χαρτια και οχι απο μαντρες,δεν σε εχει προβληματισει το γεγονος οτι στον αγ.παντελεημονα πηραν οι κοπριτες της χρυσης αυγης 25%;εκτος αν οι κατοικοι του κεντρου ηταν παντα φασιστες
Καποιοι πηγαιναν με χαρτια,καποιοι απο μαντρες.
Το ιδιο Αμερικα,το ιδιο κ παντου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom