Βασικά και εγώ δεν λαμβάνω καλά το σήμα. Τι σχέση έχει ο Νόμος τηα Αγοράς και της Ζήτησης με το εάν ορισμένοι εργοδότες παρανομούν; Εκτός αν επιθυμούμε συνθήκες εργασίας 19ου αιών.
Και φυσικά οι μετανάστες βοηθάν σε αυτό, γιατί πάνε την αγορά πίσω
Κανείς δεν θέλει να γυρίσει στις φάμπρικες του 19ου αιώνα ούτε σε απολυταρχικά καθεστώτα των διαφόρων ισμών...
Ή θέσπιση κανόνων στην αγορά εργασίας είναι απαραίτητη και είμαι υπέρ της υποχρεωτικής ασφάλισης.ελάχιστης αμοιβής, αδειών κτλ΄.
Ωστόσο, αυτά δεν μπορώ να τα έχω με δηλωμένη ανεργία 17% και αδήλωτη στο 30%, χώρια τους απλήρωτους, τους εκβιαζόμενους και άλλα τινα...
Επομένως κοιτάω αφενός να προσαρμόσω τη νομοθεσία (οι νόμοι δεν είναι αιώνιοι και μην μπερδευεις το νόμο προσφοράς και ζήτησης που είναι μια θεωρία που συνήθως επιβεβαιώνεται στην πράξη με τους θετούς νόμους) αφετέτου να ξαναφέρω ισορροπία στην προσφορά και τη ζήτηση...
Εκεί πρέπει να παρέμβει το κράτος.
Στην τελική, έστω ότι μπαίνει αύριο στρατιωτικός νόμος ότι ελάχιστος μισθός € 1500, εξαωρη εργασία τη μέρα και τρεις μήνες διακοπές το χρόνο...
Ή μάλλον ας μην κάνουνε υποθέσεις...Νόμοι εργασιακοί δρακόντιοι μάλιστα υπήρχαν και στα σοβιετικά καθεστώτα...Το αποτέλεσμα το είδαμε..
Διότι καμία πολιτική ούτε λειτουργεί με άδεια ταμεία ούτε γεμίζει άδεια ταμεία.
Και όταν ξοδευειες περισσότερα από αυτά που βγάζεις και καταναλώνεις περισσότερα από αυτά ποτυ παράγεις, νομοτελειακά θα αποτύχεις και καμια πολιτική, σφαγη αντιφρονούντων ή πογκρομ δεν θα σε σώσει.