Ρε παλικάρια,διαβάζω,διαβάζω,διαβάζω...ο καθένας,ανάλογα με το τι πιστεύει..λέει το μακρύ του και το κοντό του....δεν ανήκω στο χώρο των φασιστοειδών,πραγματικά όλα αυτά τα χρόνια και μιλάω για 12-15 χρόνια πριν...έβλεπα όλους αυτούς στα φανάρια και τους λυπόμουνα....Θυμάμαι το πρωτοφανές κύμα κλεψιάς από αλβανούς και αργότερα από ρουμάνους κτλ.Τα χρόνια πέρασαν,οι αλβανοί έκαναν δουλιές,αγόρασαν σπίτια,τα παιδιά τους πάνε σε δικά μας σχολία.Δυστυχώς όμως,οι νοοτροπίες και οι ζωώδεις καταβολές και συνήθειες,δεν εξαφανίζονται.Δεν ξέρω σε τι γειτονιές ζείτε ή από που περνάτε....Σε όποιες περιοχές ζουν,είναι υποβαθμισμένες,όχι νοητά,αλλά το βλέπεις,το ζεις....φωνές,μανούρες,ζωώδεις συμπεριφορές,γραψαρχιδισμός για τους γείτονες,καφενεία φωλιές-γκέτο.Δείτε στα δημόσια σχολεία του κέντρου και γύρω.Πηγαίνε'τε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο να δείτε.'Ολος ο δημόσιος τομέας,συγκοινωνίες,νοσοκομεία,σχολεία...όλα δουλεύουν γι αυτούς.Δημιουργούν συνέχεια μανούρες,απαιτούν....Θυμάμαι παλιά στα μέσα μαζικής μεταφοράς,έβλεπες άνθρωπο μεγάλης ηλικίας,έγκυο...και σηκωνόσουν...τώρα οι θέσεις είναι αποκληστικά για αλβανούς και μόνο...Εμείς αντίθετα,έχουμε κάνει στροφή.Έχουμε αναγκαστεί στην ίδια μας την χώρα,να πληρώνουμε για την παιδεία,για την νοσηλία....Κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι για να πάμε στο ιδιωτικό σχολείο το παιδί μας,μήπως και γλυτώσειαπ τα κακομαθημένα και τα γκέτο τους..Πληρώνουμε στα ιδιωτικά νοσοκομεία,μήπως και έχουμε μια καλύτερη μεταχείριση,ένα κρεβάτι και όχι ράντζο,όχι αναμονή,καθαριότητα..κτλ κτλ Δεν ήταν αρκετό αυτό,αλλά πήξαμε και στους πάκηδες,τους μαροκινούς,τους σύριους κτλ κτλ.Γειτονιές του κέντρου και γύρω από αυτό,έχουν κατακλυστεί απ όλους αυτούς....Η κατάσταση ίδια και χειρότερη....φωνές,τσακωμοί,βρώμα.....κι εμείς αναγκαζόμαστε να εγκαταλείπουμε τα σπίτια μας,να τα πουλάμε όσο όσο και να αλλάζουμε γειτονιά,με το όποιο τίμημα,οικονομικό ή μη...Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω και τι να κάνω....Είναι λυπηρό στις μέρες μας να υπάρχουν και να ακμάζουν ομάδες φασιστοειδών ,αλλά τελικά η κατάσταση σε κάνει να διακατέχεσαι από τέτοιες αντιλήψεις ώρες,ώρες.....Ζω σε γειτονιά κοντά στο κέντρο και τα τελευταία 3-4 χρόνια η κατάσταση έχει ξεφύγει...έχουμε πήξει πέραν των αλβανών και σε άραβες.....με όλα τα παρελκόμενα που ανέφερα παραπάνω...φωνές,τσακωμούς κτλ κτλ
Το μάτι έχει γυρίσει και πλέον αρχίζεις και μισείς....έχω σιχαθεί...σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πουλήσω το σπίτι μου και να πάω αλλού......Πλέον δεν τους λυπάμαι και ναι ομολογώ πως είναι φορές που αποτρόπεες πράξεις των φασιστοειδών,σε βάρος μεταναστών,με ευχαριστούν.....Βέβαια,οι μετανάστες δεν ήρθαν εδώ από μόνοι τους...τα δικά μας τα μουνόπανα,οι κυβερνώντες φρόντισαν γι αυτό και ούτε η αγορά εργασίας είναι τυχαία στο πως έχει διαμορφωθεί,ούτε και οι εξευτελιστικές τιμές των ακινήτων του κέντρου...μαζικές είναι οι αγορές από εταιρίες ακινήτων.....το θέμα είναι ότι για άλλη μια φορά,την πληρώνουμε εμείς.....και ψάχνουμε να φύγουμε από που ????? από το σπίτι μας.....γαμώ τα σπίτια αυτών που μας κυβερνούν....