Καλα ειναι
Κραταω το ποστ
Οποιος βρει πρωτος πινακα με τις απελασεις του 2020 τον ποσταρει
Αν του 20 ειναι περισσοτερες απο του 18 κερδιζεις
Διαφορετικα κερδιζω εγω
Οσον αφορα τις εθελουσιες στατιστικα οποιο ποσοστο ηταν του 18, πανω κατω θα ειναι και του 20
ΌΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ αρχηγέ μου, δεν μιλάμε για αυτό. Μιλάμε αν έγιναν 10.000 απελάσεις επί τσίριζα. Μην γίνεις πουτανάκι τώρα και ξεφύγεις, οκ?
Το άλλο (δηλαδή ποιος έχει απελάσει περισσότερους, ο τσίριζας σε 4μιση χρόνια ή η ΝΔ σε 1μιση) είναι
άλλο στοίχημα, το οποίο θα εξετάσω και θα σου πω αν θα το πάμε!
Διότι όταν βάζω στοίχημα και μάλιστα ΛΕΦΤΑ, δεν παίζω όπως εσύ. Θα πληρώσεις λοιπόν τώρα, στ' αρχίδια μου αν έχεις ή όχι.
Ωραία, άκου τώρα. €2.000 οκ? Έκλεισε!
Πάμε!
Κατ’ αρχάς, ο εμφύλιος στη Συρία ξεκίνησε το 2011 ενώ το 2014, με τη μάχη της Μοσούλης, κορυφώθηκε. Με στοιχεία του Ιανουαρίου του 2015, όταν δηλαδή ανέλαβε ο τσίριζας, στην Ελλάδα, συνολικά για το 2014, αφίχθηκαν 43.318 άτομα, στην κορύφωση δηλαδή του Συριακού εμφυλίου
Το 2015 ο αριθμός των μεταναστών ανήρχετο στα 861.630 άτομα, εκ των οποίων το 95% προήλθε από τα θαλάσσια σύνορα.
Τι μεσολάβησε, θυμόμαστε; Το δόγμα του τσίριζα «περί ανοιχτών συνόρων» και η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα» καθώς και η τοποθέτηση των αρμοδίων Υπουργών ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να εισέρχονται, να λιάζονται και μετά να εξαφανίζονται προς άλλους προορισμούς της ΕΕ. Και εμφανίστηκαν τα φαινόμενα της Ειδομένης και του κλεισίματος των συνόρων από γειτονικές χώρες της Σένγκεν. Και όλα αυτά για ποιο λόγο; Γιατί έπαυσε η αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, με συνέπεια οι μεταναστευτικές ροές, οι διακινητές δηλαδή, να εκμεταλλευτούν τη νέα ιδεολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξαν να ακολουθήσουν τις ροές από το Αιγαίο και τα τουρκικά παράλια.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, που ο ίδιος δημιούργησε, αποφάσισε τότε ο τσίριζας να αναγάγει το ζήτημα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό ήταν μονόδρομος, διότι όλες οι πολιτικές τους, υπό το ιδεοληπτικό τους πρίσμα, είχαν αποτύχει και πλέον η Ελλάδα είχε αρχίσει να γίνεται αποθήκη ψυχών.
Αποτέλεσμα της διεθνοποίησης του προβλήματος, αποτέλεσε η Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας τον Μάρτιο του 2016, όπου και τυπικά αποφασίστηκε τα νησιά του Β. Αιγαίου, και κυρίως η Λέσβος, να καταντήσουν αποθήκες ψυχών, υπό δραματικές συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών.
Κρίθηκε, μάλιστα, τόσο επιτυχημένη η εν λόγω κοινή Δήλωση από τον τσίριζα, ώστε προχώρησε σε αλλαγή του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε αλλαγή του Νομοθετικού Πλαισίου και ακόμα δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του 2018, περίπου 10.000 διαμένοντες στη Μόρια θα μεταφέροντο στην Ηπειρωτική Ελλάδα.
Οι ροές είχαν μειωθεί δραματικά σε σχέση με το 2015 (37.000 το 2017, 50.000 το 2018 και 70.000 περίπου για το 2019).
Eκ των οποίων σήμερα οι Σύριοι είναι μόλις δύο στους δέκα ενώ το 50% είναι Αφγανοί και Πακιστανοί, άρα η πλειονότητα εξ αυτών έχουν προφίλ οικονομικού μετανάστη και όχι πρόσφυγα. Επίσης εκκρεμούσαν περίπου 70.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου, με βάση τα στοιχεία του Αυγούστου του έτους 2019.
Μάλιστα, αυτό το οποίο εγείρει ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τόσο μεγάλο αριθμό, πέραν των αναποτελεσματικών πολιτικών που ακολουθήθηκαν, είναι και το γεγονός ότι αν και το 2017 οι αφίξεις ανήλθαν σε 36.310, τα αιτήματα ασύλου για το ίδιο έτος ανήλθαν σε 58.638, ενώ το 2018 αν και οι αφίξεις ήταν 50.508, τα νέα αιτήματα ασύλου για το ίδιο έτος ανήλθαν σε 66.966.7
Αλήθεια, τα τέσσερα αυτά χρόνια
πόσοι επέστρεψαν στην Τουρκία, βάσει της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας;
Μόλις χίλια οκτακόσια ογδόντα πέντε (1.885) άτομα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών του τσίριζα. Και φυσικά, αυτό οφείλεται στο μετατραυματικό στρες, στην ολιγωρία των κυβερνώντων, αλλά πρωτίστως στην ιδεοληπτική τους άρνηση να επιστρέψουν όσους δεν δικαιούνται καθεστώς πρόσφυγα.
Κασέρι ή επιταγή? Όπως σε βολεύει!