Mε αφορμη το θεμα του φραχτη στον Εβρο, να βαλω ενα κουιζ, οποιος θελει απανταει
Γνωριζετε πώς και γιατι εχει συμβει να υπαρχει ενα σημειο στα ελληνοτουρκικα συνορα, που ο ποταμος δεν ειναι το συνορο αλλά περνάει η Τουρκία και περαν αυτου, ωστε να υπαρχει χερσαίο συνορο Ελλαδας-Τουρκίας (το ΜΟΝΟ που υπαρχει) εκει?
Άλεξ κάνε το ερώτημα στους εξαγριωμένους κάτοικους του Έβρου: Τους πιέζουν να πουλήσουν τα χωράφια τους για τους αλλοδαπούς..
Πώς δηλαδη "πιεζονται να πουλησουν"? Τι ανοησιες ειναι αυτες?
Αν θελει το κρατος να παρει την εκταση, την απαλλοτριωνει και δεν ρωταει ούτε "πιεζει" κανεναν.
Αυτά συμβαίνουν όταν έχει μαύρη άγνοια από τις Νόμιμες Διαδικασίες και προσπαθείς να κάνεις τον έξυπνο. Γιατί όχι; οι άνθρωποι είναι λειτουργικά αναλφάβητοι κι έτοιμοι να χάψουν οτιδήποτε. Και ναι, αν το κράτος θέλει μια έκταση μπορεί απλά να την απαλλοτριώσει, να καταθέσει βάσει προσωρινής τιμής, την οποία θα βγάλει Δικαστήριο, και στη συνέχει αν κάνει ότι θέλει
Ουσιαστικό
απαλλοτρίωση θηλυκό
η διαδικασία κατά την οποία το κράτος αφαιρεί, με
σκοπό δημόσιας ωφέλειας, την ιδιοκτησία από ένα πρόσωπο, χωρίς τη συγκατάθεση του, πάντοτε με την καταβολή πλήρους αποζημιώσεως
Mποκολε πριν πιασεις τα νομικα ανοιξε κανα λεξικο
παρε και τα νομικα
λειτουργικά αναλφαβητε Μποκολε
Αρθρο 17: (Προστασία της ιδιοκτησίας, απαλλοτρίωση)
1. H ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Kράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος.
**2. Kανένας δεν στερείται την ιδιοκτησία του,
παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια που έχει αποδειχθεί με τον προσήκοντα τρόπο, όταν και όπως ο νόμος ορίζει, και πάντοτε αφού προηγηθεί πλήρης αποζημίωση, που να ανταποκρίνεται στην αξία την οποία είχε το απαλλοτριούμενο κατά το χρόνο της συζήτησης στο δικαστήριο για τον προσωρινό προσδιορισμό της αποζημίωσης. Aν ζητηθεί απευθείας ο οριστικός προσδιορισμός της αποζημίωσης, λαμβάνεται υπόψη η αξία κατά το χόνο της σχετικής συζήτησης στο δικαστήριο.