Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 2 άτομα (1 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 158 10,3%
  • Οχι

Ψήφοι: 696 45,5%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 222 14,5%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 383 25,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.529

John.Greek

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Κριτικές
38
Like
2.448
Πόντοι
2.606

Συνημμένα

• image (20).jpg
    image (20).jpg
    204,5 KB · Εμφανίσεις: 50
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.189
Πόντοι
3.656
Μπόκολε σε σέβομαι απόλυτα γιατί πρέπει να είσαι ο πιο Hardcore μυστης του site,αν δεν κάνω λάθος είχες γαμήσει και μια από τις τύπισσες που μπουζούριασε το 12 ο λοβέρδος;

Να 'ταν μόνο μια, καλά θα ήτανε. Μισή ντουζίνα πήδηξα, από αυτές που κρέμασαν στα μανταλάκια. Απέδειξα πάντως ότι όποιος φοράει προφυλακτικό δεν κολλάει AIDS, ακόμα κι αν το πείραμα έγινε χωρίς να το γνωρίζω και παρά τη θέλησή μου

rigass

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2020
Like
558
Πόντοι
96

Να 'ταν μόνο μια, καλά θα ήτανε. Μισή ντουζίνα πήδηξα, από αυτές που κρέμασαν στα μανταλάκια. Απέδειξα πάντως ότι όποιος φοράει προφυλακτικό δεν κολλάει AIDS, ακόμα κι αν το πείραμα έγινε χωρίς να το γνωρίζω και παρά τη θέλησή μου

respect για την καλτιλα μυστη

Le Blanc

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Νοε 2018
Κριτικές
27
Like
4.494
Πόντοι
1.446

Μια ντουζίνα χαχαχαχαχα μεγάλε εσυ του έδωσες και κατάλαβε.Το προφυλακτικό σωτήριο όντως η όλη ιστορία αυτό διδάσκει

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
26
Like
12.158
Πόντοι
14.615
[size=20pt]Το μέλλον των Ελλήνων[/size]
Το 2100 μ. Χ. εγώ θα έχω συμπληρώσει 165 χρόνια από την γέννησή μου – και μάλλον δεν θα βρίσκομαι εδώ (εκτός αν η επιστήμη κάνει δεκάδες διαδοχικά θαύματα). Το Έθνος των Ελλήνων μάλλον θα βρίσκεται εδώ (εκτός αν… αλλά περί αυτού θα γράψω παρακάτω).
Σε τι κατάσταση θα βρίσκεται το Έθνος των Ελλήνων, το 2100;
Σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό Lancet, που έκανε πρόσφατα μία διεξοδική μελέτη για την εξέλιξη του πληθυσμού  195 χωρών, η Ελλάδα του 2100 θα έχει πληθυσμό 5.500.000 ατόμων. Αυτό συμφωνεί απόλυτα με μία άλλη έρευνα που είχα διαβάσει, ότι με την υπογεννητικότητα (δείκτης γονιμότητας 1,35) που μας μαστίζει, το 2050 θα έχουμε πληθυσμό 7.000.000. Αντιθέτως η Τουρκία θα έχει περάσει τα 100 εκατομμύρια.
Σε ένα σημαντικό άρθρο του (στην «Καθημερινή» της 18ης Ιουλίου) ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος θίγει αυτό το θέμα με αφορμή την έρευνα του Lancet. Θυμίζει πως σύμφωνα με τους ειδικούς είναι δύσκολο για μια χώρα να αναπτυχθεί αν ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός δεν αυξάνεται κατά τουλάχιστον 2% τον χρόνο.
Πώς θα γίνει αυτό; Ο ρυθμός των γεννήσεων είναι αδύνατο να αυξηθεί (κάθε σχετική προσπάθεια έχει αποτύχει) ο οικονομικά ανενεργός πληθυσμός (π.χ. γυναίκες) είναι δύσκολο να καλύψει το κενό – οπότε;
Η προφανής λύση είναι μία: μετανάστες. Όταν η κυρία Μέρκελ υποδέχθηκε ενάμιση εκατομμύριο πρόσφυγες στη χώρα της, δεν το έκανε μόνο από ανθρωπιστικούς λόγους. Η Γερμανία χρειαζόταν εργατικά χέρια. Ξέρω ότι δεν μας αρέσει αυτή η λύση, αλλά ίσως σκεφθούμε αλλιώς αν ρίξουμε μία ματιά πίσω, στην ιστορία μας.
Τον 13ο αιώνα η κυρίως Ελλάδα είχε εντελώς ερημώσει. Επιδημίες, πόλεμοι, πειρατές είχαν αφανίσει τον τοπικό πληθυσμό. Περιηγητές διασχίζανε τη χώρα χωρίς να συναντήσουν ψυχή ζώσα.
Τότε έγινε η μεγάλη μετανάστευση των Αλβανών. Εποίκισαν την Αττική, τη Βοιωτία, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την βόρεια Πελοπόννησο. Όταν μιλάτε για το αεροδρόμιο των Σπάτων, αναφέρεστε σε μία περιοχή που ανήκε στον μεγάλο Αλβανό πολέμαρχο και στρατηλάτη της Βενετίας Μπούα Σπάτα. Όταν ήμουν παιδί η Παιανία ονομαζόταν Λιόπεσι (ο Λιόπεσης, αρχηγός μεγάλης φάρας Αλβανών, είχε συμπεθερέψει με τον Σπάτα). Ο Άγιος Στέφανος ονομαζόταν Μπογιάτι, οι Ερυθρές Κριεκούκι και οι Αφίδνες, Κιούρκα.
Όταν ο Μαυροκορδάτος ήρθε στην Ελλάδα (αφηγείται ο Παπαρρηγόπουλος)  ζήτησε από τον Κουντουριώτη να καλέσει τα πληρώματα του Ελληνικού στόλου, για να τους βγάλει λόγο. Δεν κατάλαβαν λέξη, οπότε ο Κουντουριώτης είπε: «Μινίστρο, να τους τα πω και στην δική μας γλώσσα;». Τα ξαναείπε στα αρβανίτικα και τα πληρώματα ζητωκραύγασαν.
Επισκεφθείτε τους ήρωες του 21 στο Πεδίο του Άρεως. Οι μισοί από αυτούς ήταν Αλβανοί (που τους λέγαμε Αρβανίτες).
Μπορεί να θεωρούμε τους εαυτούς μας κατ’ ευθείαν απόγονους των Αρχαίων – αλλά στην πραγματικότητα είμαστε ένα μείγμα από φυλές. Η Ρωμαϊκή κατοχή και το Ρωμαϊκό Βυζάντιο μας κληροδότησαν το όνομα «Ρωμιοί». Αιώνες κατείχαν οι Ενετοί την Κρήτη και τα Ιόνια νησιά. Φράγκοι έχτισαν τα ωραιότερα κάστρα της Πελοποννήσου, οι μισές Κυκλάδες ανήκαν σε Γενοβέζους, Γάλλους και Ενετούς. Πάρα πολλά ελληνικά επίθετα έχουν ξενική καταγωγή.
Αντί να κοιτάμε πώς θα απαλλαγούμε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, πρέπει να οργανωθούμε  για να τους αξιοποιήσουμε. Όσους κατέχουν μία τέχνη να τους βρούμε δουλειά. Τα παιδιά τους να μάθουν γράμματα επιστήμες και δεξιότητες. Το μέλλον της χώρας μας μπορεί να εξαρτάται από αυτούς…
Υ. Γ. Μία φορά να δώσω δίκιο στον Ερντογάν: «Η Αθήνα είναι η μόνη πρωτεύουσα της Ευρώπης που δεν έχει τζαμί». Ντροπή μας! (Αυτό που φτιάξαμε, είναι άθλιο). Όχι μόνο για τους ξένους Μουσουλμάνους – αλλά και για τους δικούς μας…
By Nikos Dimou

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96
Το 2100 μ. Χ. εγώ θα έχω συμπληρώσει 165 χρόνια από την γέννησή μου – και μάλλον δεν θα βρίσκομαι εδώ (εκτός αν η επιστήμη κάνει δεκάδες διαδοχικά θαύματα). Το Έθνος των Ελλήνων μάλλον θα βρίσκεται εδώ (εκτός αν… αλλά περί αυτού θα γράψω παρακάτω).
Σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό Lancet, που έκανε πρόσφατα μία διεξοδική μελέτη για την εξέλιξη του πληθυσμού  195 χωρών, η Ελλάδα του 2100 θα έχει πληθυσμό 5.500.000 ατόμων. Αυτό συμφωνεί απόλυτα με μία άλλη έρευνα που είχα διαβάσει, ότι με την υπογεννητικότητα (δείκτης γονιμότητας 1,35) που μας μαστίζει, το 2050 θα έχουμε πληθυσμό 7.000.000. Αντιθέτως η Τουρκία θα έχει περάσει τα 100 εκατομμύρια.
Σε ένα σημαντικό άρθρο του (στην «Καθημερινή» της 18ης Ιουλίου) ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος θίγει αυτό το θέμα με αφορμή την έρευνα του Lancet. Θυμίζει πως σύμφωνα με τους ειδικούς είναι δύσκολο για μια χώρα να αναπτυχθεί αν ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός δεν αυξάνεται κατά τουλάχιστον 2% τον χρόνο.
Πώς θα γίνει αυτό; Ο ρυθμός των γεννήσεων είναι αδύνατο να αυξηθεί (κάθε σχετική προσπάθεια έχει αποτύχει) ο οικονομικά ανενεργός πληθυσμός (π.χ. γυναίκες) είναι δύσκολο να καλύψει το κενό – οπότε;
Η προφανής λύση είναι μία: μετανάστες. Όταν η κυρία Μέρκελ υποδέχθηκε ενάμιση εκατομμύριο πρόσφυγες στη χώρα της, δεν το έκανε μόνο από ανθρωπιστικούς λόγους. Η Γερμανία χρειαζόταν εργατικά χέρια. Ξέρω ότι δεν μας αρέσει αυτή η λύση, αλλά ίσως σκεφθούμε αλλιώς αν ρίξουμε μία ματιά πίσω, στην ιστορία μας.
Τον 13ο αιώνα η κυρίως Ελλάδα είχε εντελώς ερημώσει. Επιδημίες, πόλεμοι, πειρατές είχαν αφανίσει τον τοπικό πληθυσμό. Περιηγητές διασχίζανε τη χώρα χωρίς να συναντήσουν ψυχή ζώσα.
Τότε έγινε η μεγάλη μετανάστευση των Αλβανών. Εποίκισαν την Αττική, τη Βοιωτία, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την βόρεια Πελοπόννησο. Όταν μιλάτε για το αεροδρόμιο των Σπάτων, αναφέρεστε σε μία περιοχή που ανήκε στον μεγάλο Αλβανό πολέμαρχο και στρατηλάτη της Βενετίας Μπούα Σπάτα. Όταν ήμουν παιδί η Παιανία ονομαζόταν Λιόπεσι (ο Λιόπεσης, αρχηγός μεγάλης φάρας Αλβανών, είχε συμπεθερέψει με τον Σπάτα). Ο Άγιος Στέφανος ονομαζόταν Μπογιάτι, οι Ερυθρές Κριεκούκι και οι Αφίδνες, Κιούρκα.
Όταν ο Μαυροκορδάτος ήρθε στην Ελλάδα (αφηγείται ο Παπαρρηγόπουλος)  ζήτησε από τον Κουντουριώτη να καλέσει τα πληρώματα του Ελληνικού στόλου, για να τους βγάλει λόγο. Δεν κατάλαβαν λέξη, οπότε ο Κουντουριώτης είπε: «Μινίστρο, να τους τα πω και στην δική μας γλώσσα;». Τα ξαναείπε στα αρβανίτικα και τα πληρώματα ζητωκραύγασαν.
Επισκεφθείτε τους ήρωες του 21 στο Πεδίο του Άρεως. Οι μισοί από αυτούς ήταν Αλβανοί (που τους λέγαμε Αρβανίτες).
Μπορεί να θεωρούμε τους εαυτούς μας κατ’ ευθείαν απόγονους των Αρχαίων – αλλά στην πραγματικότητα είμαστε ένα μείγμα από φυλές. Η Ρωμαϊκή κατοχή και το Ρωμαϊκό Βυζάντιο μας κληροδότησαν το όνομα «Ρωμιοί». Αιώνες κατείχαν οι Ενετοί την Κρήτη και τα Ιόνια νησιά. Φράγκοι έχτισαν τα ωραιότερα κάστρα της Πελοποννήσου, οι μισές Κυκλάδες ανήκαν σε Γενοβέζους, Γάλλους και Ενετούς. Πάρα πολλά ελληνικά επίθετα έχουν ξενική καταγωγή.
Αντί να κοιτάμε πώς θα απαλλαγούμε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, πρέπει να οργανωθούμε  για να τους αξιοποιήσουμε. Όσους κατέχουν μία τέχνη να τους βρούμε δουλειά. Τα παιδιά τους να μάθουν γράμματα επιστήμες και δεξιότητες. Το μέλλον της χώρας μας μπορεί να εξαρτάται από αυτούς…
Υ. Γ. Μία φορά να δώσω δίκιο στον Ερντογάν: «Η Αθήνα είναι η μόνη πρωτεύουσα της Ευρώπης που δεν έχει τζαμί». Ντροπή μας! (Αυτό που φτιάξαμε, είναι άθλιο). Όχι μόνο για τους ξένους Μουσουλμάνους – αλλά και για τους δικούς μας…
By Nikos Dimou

Τέτοια άρθρα ένα σωρό. Όλα το ίδιο υποστηρίζουν. Και είναι λάθος.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.201
Πόντοι
25.467
Σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό Lancet, που έκανε πρόσφατα μία διεξοδική μελέτη για την εξέλιξη του πληθυσμού  195 χωρών, η Ελλάδα του 2100 θα έχει πληθυσμό 5.500.000 ατόμων. Αυτό συμφωνεί απόλυτα με μία άλλη έρευνα που είχα διαβάσει, ότι με την υπογεννητικότητα (δείκτης γονιμότητας 1,35) που μας μαστίζει, το 2050 θα έχουμε πληθυσμό 7.000.000. Αντιθέτως η Τουρκία θα έχει περάσει τα 100 εκατομμύρια.
Όταν ο Μαυροκορδάτος ήρθε στην Ελλάδα (αφηγείται ο Παπαρρηγόπουλος)  ζήτησε από τον Κουντουριώτη να καλέσει τα πληρώματα του Ελληνικού στόλου, για να τους βγάλει λόγο. Δεν κατάλαβαν λέξη, οπότε ο Κουντουριώτης είπε: «Μινίστρο, να τους τα πω και στην δική μας γλώσσα;». Τα ξαναείπε στα αρβανίτικα και τα πληρώματα ζητωκραύγασαν.
Αντί να κοιτάμε πώς θα απαλλαγούμε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, πρέπει να οργανωθούμε  για να τους αξιοποιήσουμε. Όσους κατέχουν μία τέχνη να τους βρούμε δουλειά. Τα παιδιά τους να μάθουν γράμματα επιστήμες και δεξιότητες. Το μέλλον της χώρας μας μπορεί να εξαρτάται από αυτούς…
By Nikos Dimou

Κοντεύει να πεθάνει, κι ακόμα είναι μες την μίρλα και την κακομοιριά. Τον θυμάμαι από τότε που πούλαγε "πνεύμα" μέσα από την στήλη του "εγώ και το Ρενάκι μου", στο περιοδικό 4 τροχοί.

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
26
Like
12.158
Πόντοι
14.615
Κοντεύει να πεθάνει, κι ακόμα είναι μες την μίρλα και την κακομοιριά. Τον θυμάμαι από τότε που πούλαγε "πνεύμα" μέσα από την στήλη του "εγώ και το Ρενάκι μου", στο περιοδικό 4 τροχοί.
Σωστό φαίνεται αυτό που προτείνει, δηλ. να ενσωματώσουμε στην Ελληνική κοινωνία το φιλέτο από τους λαθρομετανάστες.
Κάποιοι από τους λαθρο είναι καλύτεροι από τον μέσο Έλληνα, αλλά η διαχείριση που κάνουμε εδώ, ισοπεδώνει και εξομοιώνει τους λαθροπίθηκους με τους αξιόλογους και χρήσιμους λάθρο.

rigass

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2020
Like
558
Πόντοι
96
Σωστό φαίνεται αυτό που προτείνει, δηλ. να ενσωματώσουμε στην Ελληνική κοινωνία το φιλέτο από τους λαθρομετανάστες.
Κάποιοι από τους λαθρο είναι καλύτεροι από τον μέσο Έλληνα, αλλά η διαχείριση που κάνουμε εδώ, ισοπεδώνει και εξομοιώνει τους λαθροπίθηκους με τους αξιόλογους και χρήσιμους λάθρο.

ποιος λαθρο μπορει να ειναι χρησιμος στην ελλαδα?
εχουμε ελλειψη απο επιστημονες η απο εργατες?

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96

Συναγωνιστή αν μου επιτρέπεις. Γνωρίζω αυτό το σκεπτικό που είναι και σχετικά σωστό. ΌΜΩΣ.
Με όχημα και αυτό το σκεπτικό όπως και άλλα, επιχειρείται μια ΕΘΝΙΚΉ ΑΛΛΟΊΩΣΗ σε τέτοιο βαθμό του Ελληνισμού που να αποκοπεί ο "νεοέλληνας" (όπως τον εννοεί η διεθνιστική ελίτ) από την ΑΔΙΑΚΟΠΗ και ΜΑΚΡΑΊΩΝΗ ΙΣΤΟΡΊΑ του ΈΘΝΟΥΣ των χιλιάδων χρόνων. Όλα τα άρθρα, οι δηλώσεις, οι νόμοι, η μπίζνα, η ανοχή των θεσμικών οργάνων, η μούγκα των ΜΜΕ, όλα υποστηρίζουν αυτό το σκοπό. Οι "υπο τον έλεγχο του διεθνιστικού λόμπι" δούλοι θα γράψουν, θα δηλώσουν, θα πράξουν ότι περνάει από το χέρι τους να σε πείσουν, να ΜΑΣ ΠΕΊΣΟΥΝ αυτό για το οποίο τους είπαν να πουλήσουν τα αφεντικά τους. Αγοράζουν χρόνο και ανοχή μέχρι που πλέον να μην έχει σημασία. Μέχρι που πλέον τα πράγματα να είναι όπως τα θέλουν.

Le Blanc

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Νοε 2018
Κριτικές
27
Like
4.494
Πόντοι
1.446
Καλά ο Δήμου κλασσικός μαλάκας πέρα από τις ιστορικές ανακρίβειες που λέει για τους αρβανίτες(όχι μαλακα Δήμου δεν ηταν Αλβανοι οι άνθρωποι δίαβασε το βιβλίο του Μπίρη μπας και ξεστραβωθεις αγραμματε),οι καινούργιες ορδές από λάθρο δεν έχουν καμία ειδικευση και ικανοτητα,ούτε τα δικα τους σχολεία δεν εχουν τελειωσει καλα καλα οι ενηλικες και ειναι προφανες απο τις ανιδρασεις τους οτι το μονο που θελουν ειναι τζαμπα σπιτια,επιδοματα,αραλίκι και τζαμιά. Και όχι δεν ειναι ντροπη που δεν εχουμε τζαμι μαγκιά είναι μετα απο αυτα που εκαναν οι Τουρκοι δεν εχουν δικαιωμα να μιλανε

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.189
Πόντοι
3.656
Καλά ο Δήμου κλασσικός μαλάκας πέρα από τις ιστορικές ανακρίβειες που λέει για τους αρβανίτες(όχι μαλακα Δήμου δεν ηταν Αλβανοι οι άνθρωποι δίαβασε το βιβλίο του Μπίρη μπας και ξεστραβωθεις αγραμματε),οι καινούργιες ορδές από λάθρο δεν έχουν καμία ειδικευση και ικανοτητα,ούτε τα δικα τους σχολεία δεν εχουν τελειωσει καλα καλα οι ενηλικες και ειναι προφανες απο τις ανιδρασεις τους οτι το μονο που θελουν ειναι τζαμπα σπιτια,επιδοματα,αραλίκι και τζαμιά. Και όχι δεν ειναι ντροπη που δεν εχουμε τζαμι μαγκιά είναι μετα απο αυτα που εκαναν οι Τουρκοι δεν εχουν δικαιωμα να μιλανε

Για πες μας λοιπόν αν μπορούμε να καταλάβουμε τα αρβανίτικα και να συνεννοηθούμε μαζί τους, όπως μπορούμε να συνεννοηθούμε με τη ντοπιολαλιά των Κρητικών,  ή των Κύπριων ας πούμε

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.201
Πόντοι
25.467

Ας προτείνει πρώτα κάτι για να μην φεύγουν οι χρήσιμοι Έλληνες στο εξωτερικό, όπως επίσης ας ρίξει και καμιά από τις "φωτισμένες" του ιδέες για  το πως θα αναπτυχθεί μια ελαφρά βιομηχανία τυποποίησης, και μετά ας ασχοληθεί και με τους πάσης φύσεως μετανάστες.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
Για πες μας λοιπόν αν μπορούμε να καταλάβουμε τα αρβανίτικα και να συνεννοηθούμε μαζί τους, όπως μπορούμε να συνεννοηθούμε με τη ντοπιολαλιά των Κρητικών,  ή των Κύπριων ας πούμε

Γιατι οι αλβανοι καταλαβαινουν τα αρβανιτικα? Εμενα ενας φιλος χωριατης που ξερει αρβανιτικα μου λεγε οτι οι αλβανοι που ειχαν στο χωριο για τις δουλειες δε τα καταλαβαιναν.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
15.189
Πόντοι
3.656
Γιατι οι αλβανοι καταλαβαινουν τα αρβανιτικα? Εμενα ενας φιλος χωριατης που ξερει αρβανιτικα μου λεγε οτι οι αλβανοι που ειχαν στο χωριο για τις δουλειες δε τα καταλαβαιναν.

Θεωρείς έντιμη αυτή την απάντηση; αφού έχουν μείνει αρκετούς αιώνες εδώ, η γλώσσα τους άλλαξε, από τη γλώσσα της Αλβανίας. Αλλά οι αρβανίτικες λέξεις δεν έχουν σχέση με τις Ελληνικές και θέλουν μετλάφραση. Λούτσα = λιμνοθάλασσα. Λιόπε, είναι η αγελάδα, Λιόπεσι λεγόταν η Παιανία, δηλ. μέρος που είχε αγελάδες. Σπάτα = πέλεκυς βλάμης, Γκιώνης, μπέσα, μπαμπέσης, σβέρκος, τσούπρα, φάρα, φλογέρα, αν κάνεις έρευνα θα δεις πολλά άλλα απομεινάρια της Αλβανικής παρουσίας, φαντάσου πόσα έχουν ξεριζωθεί / αχρηστευτεί. Η λέξη Μπότσαρι στην Ελληνική γλώσσα δεν σημαίνει τίποτα. Στην Αλβανική σημαίνει αλεποχώρι. Μπότσαρης σημαίνει ο προερχόμενος από το αλεποχώρι. Έγραψε μάλιστα και Ελληνοαλβανικό λεξικό, ύστερα από πρόταση του Πουκεβίλ. Τα Αρβανίτικα (arvanit και arbërisht) είναι διάλεκτος της αλβανικής γλώσσας που ομιλείται στην Ελλάδα. Προερχόμενη από τα νοτιοδυτικά ιδιώματα της τοσκικής διαλέκτου του Μεσαίωνα και αποκομμένη από τον κύριο κορμό και τη μετέπειτα εξέλιξη της αλβανικής γλώσσας, διατηρεί στοιχεία των μεσαιωνικών αλβανικών, έχοντας παράλληλα επηρεαστεί σημαντικά από την ελληνική γλώσσα.
Πάρε και ένα φύλο πολύ παλιάς εφημερίδας, για να συμπληρώσεις τις γνώσεις σου.
Σε ψάλλω Αλβανιστί,
Εις γλώσσαν ηρωική,
Ήν ωμίλει ο Ναύαρχος Μιαούλης
Ο Μπότσαρης και όλον το Σούλι.

Συνημμένα

• ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ_ΑΛΒΑΝΟΙ.PNG
    ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ_ΑΛΒΑΝΟΙ.PNG
    461,9 KB · Εμφανίσεις: 20

rigass

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2020
Like
558
Πόντοι
96
Ας προτείνει πρώτα κάτι για να μην φεύγουν οι χρήσιμοι Έλληνες στο εξωτερικό, όπως επίσης ας ρίξει και καμιά από τις "φωτισμένες" του ιδέες για  το πως θα αναπτυχθεί μια ελαφρά βιομηχανία τυποποίησης, και μετά ας ασχοληθεί και με τους πάσης φύσεως μετανάστες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας καθαρός μισθός 1.500 ευρώ στην Ελλάδα κοστίζει στην επιχείρηση 2.727 ευρώ το μήνα ενώ στην Κύπρο το κόστος είναι 1.814 ευρώ, ή 33,5% χαμηλότερα. Για να μπορέσει να προσφέρει έναν υψηλό μισθό, της τάξης των 3.000 ευρώ μηνιαίως σε ένα στέλεχος ή επιστήμονα, η επιχείρηση στην Ελλάδα πρέπει να καταβάλει συνολικά 7.148 ευρώ, ενώ στην Κύπρο το συνολικό κόστος για την επιχείρηση είναι μόλις 4.237 ευρώ (-40%) και στη Βουλγαρία 3.768 ευρώ (-47%

για να τα δινουμε εδω

«Πράσινο φως» της κυβέρνησης για ένταξη χιλιάδων προσφύγων στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Το προσφυγικό όνειρο στην Ελλάδα και το επίδομα ενοικίου

Μέσω της καταβολής επιδόματος ενοικίου έως 630 ευρώ το μήνα και εφάπαξ βοηθήματος έως 1.490 ευρώ ο ΔΟΜ στοχεύει στη ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία υποστηρίζοντας τους στην εκμάθηση της γλώσσας μας αλλά και στην εύρεση εργασίας

[video]https://www.protothema.gr/greece/article/978670/to-prosfugiko-oneiro-stin-ellada-kai-to-epidoma-enoikiou/?fbclid=IwAR3iL-AaKB_6nYve1_YF2dxgAWDvE0iweXr2MGNthHuO1UVeZ9oqzQVZBwA#.Xltj3B85TUk.facebook[/video]

Le Blanc

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Νοε 2018
Κριτικές
27
Like
4.494
Πόντοι
1.446
[video]https://www.protothema.gr/greece/article/978670/to-prosfugiko-oneiro-stin-ellada-kai-to-epidoma-enoikiou/?fbclid=IwAR3iL-AaKB_6nYve1_YF2dxgAWDvE0iweXr2MGNthHuO1UVeZ9oqzQVZBwA#.Xltj3B85TUk.facebook[/video]

Το τελευταίο άρθρο με έκανε και ξέρασα

kakiasmenoprovato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2020
Κριτικές
1
Like
2.108
Πόντοι
456
Ρε πουστη μου καλα εμεις που ειμαστε εξω, οσοι εχουν μεινει πισω τι κανουνε?

Εχει γινει ο Πειραιας μια μιξη αγιων σαραντα και ισλαμαμπαντ και το δεχομαστε ετσι?

Ενα σωρο φοροι για να μην εχουμε τιποτα, να πρεπει να σκαμε φακελακια και να στελνουμε παιδια σε φροντιστηριο, αλλα οι πακιδες να εχουν να τρωνε και να ξυνονται?

Σε λιγο θα τους δωσουμε και επιδομα πουτανας, να γαμανε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom