Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 11 άτομα (1 μέλη και 10 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 157 10,3%
  • Οχι

Ψήφοι: 692 45,5%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 221 14,5%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 382 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.522

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Αρτεμάρα μου τι να πω...
Δώσε μου λίγο χρόνο να το σκεφτώ.
Κάθε φορά που μιλάς όλο και πιο δύσκολα βάζεις...
Βαρετές και προβλέψιμες εξυπνάδες, δεν ήμαστε πια στο δημοτικό.

Οταν έχεις ρόλο άλλο απο αυτό του "τοποθετητή κειμένων", εκθέτεις τη μετριότητά σου.

Περιορίσου στο να ποστάρεις κείμενα που έχουν γράψει άλλοι, δεν είσαι ικανός να αρθρώσεις επιχειρήματα

Θέλω να σε ρωτήσω όμως - πώς αισθάνεσαι που ανήκεις σε ένα χώρο μετριων, ο οποίος όλο και συρρικνώνεται;

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Θέλω να σε ρωτήσω όμως - πώς αισθάνεσαι που ανήκεις σε ένα χώρο μετριων, ο οποίος όλο και συρρικνώνεται;

Τον ανεβάζεις πολύ τύπε... αρκετοι αναρχικοί - ακροαριστεροί είχαν σχέση με την τρομοκρατία και δολοφονίες.

Πρόκειται απλά για εγκληματίες, τίποτα περισσότερο.  

KOST74

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2018
Κριτικές
118
Like
5.578
Βαρετές και προβλέψιμες εξυπνάδες, δεν ήμαστε πια στο δημοτικό.

Οταν έχεις ρόλο άλλο απο αυτό του "τοποθετητή κειμένων", εκθέτεις τη μετριότητά σου.

Περιορίσου στο να ποστάρεις κείμενα που έχουν γράψει άλλοι, δεν είσαι ικανός να αρθρώσεις επιχειρήματα

Δεν συρικνωνονται τυπε απλως δεν υπαρχουνε πλεον ειναι ανυπαρκτοι. Μου κανει εντυπωση που κανετε διαλογο και ασχοληστε με Νεαρντερταλ που οι ιδεες τους ανηκουν στην πρωιμη εποχη του ανθρωπου και συνενοουνται μεταξυ τους με αναρθρες κραυγες. Ειναι δυνατον να συνομιλειτε με οπαδους του Σοβιετ του Σταλιν , του Λενιν , του Μαο που κατεσφαξαν εκατομμυρια αθωους αναμεσα τους βρεφη , παιδια , αρρωστους , ανημπορους γερους κλπ. Το ξερετε οτι πολλοι απο αυτους που καταδεχεστε να ομιλειτε ειναι απογονοι σφαγεων του εμφυλιου που σκοτωνανε κοσμο με κονσερβοκουτια ανευ λογου και αιτιας και με μονη αιτια οτι ητανε πατριωτες δεξιοι? Γιαυτο ο Παπαδοπουλος τους περιποιηθηκε στην Χουντα τους ειχε πολεμησει , ηξερε ποιοι ειναι και τους μισουσε θανασιμα. Ηξερε οτι αυτα τα αριστερα ανθελληνικα σκουπιδια ητανε το μειασμα η απειλη για το Ελληνικο Εθνος για την Πατριδα. Απομονωστε τον κανενα διαλογο μαζι τους!

Ντουνταράς

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
6.737
Πόντοι
1.346
Γιαυτο ο Παπαδοπουλος τους περιποιηθηκε στην Χουντα τους ειχε πολεμησει , ηξερε ποιοι ειναι και τους μισουσε θανασιμα.
Οι χουντικοί τουλάχιστον είχαν πολεμήσει στην Πίνδο με την αστική τάξη το 1940 αλλά έκαναν το ανάθεμα που δεν τους εξαφάνισαν το 1949 και τώρα τα λουζόμαστε.

Απομονωστε τον κανενα διαλογο μαζι τους!
Συμφωνώ, don't feed the trolls - δεν είναι μόνο ο ΚΦ αλλά κι ο άλλος ο κοπρίτης του βρωμοΠΑΣΟΚ που μαγαρίζει την ελληνική σημαία. Ούτε και σε αυτόν να απαντάτε.

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Like
2.191
Πόντοι
456
Ληγω εδώ την αντιπαράθεση γιατί είναι τοξική,ούτε καλημέρα σε προσωπικό επίπεδο ούτε οποιαδήποτε συναλλαγή σε επαγγελματικό/οικονομικό με αριστερούς.Ειναι σα να έχεις φίδι στο κόρφο σου.
Με έκανες και θυμήθηκα το παρακάτω :2funny: :rockon: --->

-Ξύπνησες το πρωί και τα βλέπεις όλα στο δωματιό σου ακατάστατα, πεταμένα και βρώμικα?

-Λες πως θα κάνεις κάτι μέσα στην ημέρα αλλά το αναβάλεις για να τεμπελιάσεις?

-Έξω απο την αυλή του σπιτιού σου είναι βρώμικα και περιμένεις το δήμο να καθαρίσει?

-Χρωστάς λεφτά σε συγγενείς, φίλους, συνεργάτες αλλά δεν τους τα δίνεις ενώ ξοδεύεις αλλού ανούσια?

-Απαξιώνεις τους δασκάλους του παιδιού σου , δίνοντας του αέρα να κάνει ότι θέλει στο σχολείο?

-Πιστεύεις πως όλα θα πάνε καλά χωρίς να αναλάβεις ούτε μια ευθύνη?

Φίλε σε καταλάβαμε, δεν χρειάζεται να μας πεις τι είσαι.. Το ξέρουμε πως είσαι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!!!  

-

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36

Όλοι μας ανήκουμε σε έναν χώρο μετρίων που όσο πάει συρρικνώνεται. Το κυνήγι της πληροφορίας δεν αφήνει αμέτοχο καμία και κανέναν:

η πληροφοριοληψία που διενεργεί ο καθένας κι η καθεμιά μας δεν τελείται εν κενώ, καθόσον είμαστε ενεργοί παράγοντες τόσο της μετατροπής της πρώτης ύλης σε κατάλληλη πληροφορία για μας, όσο και της συνδημιουργίας εκείνου του πλαισίου καταλληλότητας που καθιστά την όλη διαδικασία έγκυρη.

Η οποία διαδικασία δεν είναι άλλη από την πληροφοριοδοσία. Κοντολογίς, πληροφορούμαστε πληροφορώντας τον ίδιο μας τον εαυτό μέσα σ' ένα πλαίσιο που επικυρώνει αυτό τον κύκλο "διαλλήλως" (ψάξ'το).

Η απίσχνανση της επικοινωνίας από τον πλούτο ενός ορίζοντα προσδοκιών που υπερβαίνει κάθε σημαινόμενο, που δύναται δηλαδή να αλλάξει τις συνήθεις σημασίες των λέξεων και των χειρονομιών, επιφέρει έναν αμετάκλητο υποβιβασμό του αμοιβαίου χαρακτήρα της εμπειρίας σε ένα δούναι και λαβείν που εξαντλείται σαν ποπ κορν (και δώσ'του ποπ κορν, και δώσ'του ποπ κορν).

Το αίτημα αποκάλυψης της πολιτικής -κοινωνικής, οικονομικής ή σεξουαλικής- ταυτότητας του καθένα εδώ μέσα, προκαταλαμβάνοντας τον εδραίο κι αμετάβλητο χαρακτήρα της, την καθιστά ανταλλάξιμη πρώτη ύλη.

Ο daima που τον έτρωγε το σαράκι να μάθει "τι κόμμα" είμαι σαν την τελευταία κουτσομπόλα κι εσύ που παίζει ν' αναζήτησες δυο τρεις πληροφορίες στο πόδι για τις πολιτικές μου προτιμήσεις, κάνοντας λόγο για συρρίκνωση, δεν κάνετε άλλο απ' το να δίνετε εκείνες τις πληροφορίες στον εαυτό σας που σας καθιστούν ανταλλάξιμους σαν αντικείμενα, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο μέσα στο οποίο ενεργείτε:

δεν προκρίνετε ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι σκοπός του εαυτού του και τίποτα άλλο, παρά ένα πρόσωπο που χρησιμεύει ως μέσο για την ανεύρεση και την ανάδειξη της πληροφορίας.

Ο Αρτέμης Μάτσας υψώθηκε σε σύμβολο της κατάδοσης του εαυτού του μάλλον (δηλαδή του υποβιβασμού της προσωπικότητάς του) παρά των αγωνιστών που συλλαμβάνονταν, ανακρίνονταν και βασανίζονταν φριχτά για να δώσουν ένα όνομα, μια πληροφορία.

Αυτός είναι ο λόγος που σε λέω Αρτέμη.

Η συρρίκνωση λοιπόν που αναφέρεις, όπως κι αν την εννοείς, δεν αφορά ούτε εμένα, ούτε την παρουσία μου εδώ μέσα, ούτε τους χώρους της πολιτικής μου προτίμησης.

Αρτέμη.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Θα προσπεράσω τους χαζούς και θα προειδοποιήσω αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους ξύπνιο να μην αποτολμήσουν καμία ερώτηση χωρίς να την υποβάλουν πρώτα σε έναν στοιχειώδη έλεγχο.

Διαγραμμένο μέλος 85965

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2010
Κριτικές
5
Like
1.328
Πόντοι
216
Θα προσπεράσω τους χαζούς και θα προειδοποιήσω αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους ξύπνιο να μην αποτολμήσουν καμία ερώτηση χωρίς να την υποβάλουν πρώτα σε έναν στοιχειώδη έλεγχο.
Απο ποτε εxεις να γαμησεις?

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.363
Πόντοι
786
τέτοιες φιλοσοφίες λένε τα αγόρια, πριν αρχίσουν να ενδιαφέρονται για γυναίκες

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
25
Like
11.779
Πόντοι
14.615
τέτοιες φιλοσοφίες λένε τα αγόρια, πριν αρχίσουν να ενδιαφέρονται για γυναίκες
Το θέμα το είχε αποδώσει τέλεια σε παράσταση ο συγχωρεμένος Τζίμης Πανούσης.
Αφού μίλησε για κανα τέταρτο "αναλύοντας" με αριστερή θεώρηση κοινωνικο-πολιτικο-ψυχολογικά ζητήματα, στο τέλος κατέληξε: "...αναρωτιέστε που θέλω να καταλήξω; ... πουθενά συγκεκριμένα..."

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.505
Πόντοι
266
Όλοι μας ανήκουμε σε έναν χώρο μετρίων που όσο πάει συρρικνώνεται. Το κυνήγι της πληροφορίας δεν αφήνει αμέτοχο καμία και κανέναν:

η πληροφοριοληψία που διενεργεί ο καθένας κι η καθεμιά μας δεν τελείται εν κενώ, καθόσον είμαστε ενεργοί παράγοντες τόσο της μετατροπής της πρώτης ύλης σε κατάλληλη πληροφορία για μας, όσο και της συνδημιουργίας εκείνου του πλαισίου καταλληλότητας που καθιστά την όλη διαδικασία έγκυρη.

Η οποία διαδικασία δεν είναι άλλη από την πληροφοριοδοσία. Κοντολογίς, πληροφορούμαστε πληροφορώντας τον ίδιο μας τον εαυτό μέσα σ' ένα πλαίσιο που επικυρώνει αυτό τον κύκλο "διαλλήλως" (ψάξ'το).

Η απίσχνανση της επικοινωνίας από τον πλούτο ενός ορίζοντα προσδοκιών που υπερβαίνει κάθε σημαινόμενο, που δύναται δηλαδή να αλλάξει τις συνήθεις σημασίες των λέξεων και των χειρονομιών, επιφέρει έναν αμετάκλητο υποβιβασμό του αμοιβαίου χαρακτήρα της εμπειρίας σε ένα δούναι και λαβείν που εξαντλείται σαν ποπ κορν (και δώσ'του ποπ κορν, και δώσ'του ποπ κορν).

Το αίτημα αποκάλυψης της πολιτικής -κοινωνικής, οικονομικής ή σεξουαλικής- ταυτότητας του καθένα εδώ μέσα, προκαταλαμβάνοντας τον εδραίο κι αμετάβλητο χαρακτήρα της, την καθιστά ανταλλάξιμη πρώτη ύλη.

Ο daima που τον έτρωγε το σαράκι να μάθει "τι κόμμα" είμαι σαν την τελευταία κουτσομπόλα κι εσύ που παίζει ν' αναζήτησες δυο τρεις πληροφορίες στο πόδι για τις πολιτικές μου προτιμήσεις, κάνοντας λόγο για συρρίκνωση, δεν κάνετε άλλο απ' το να δίνετε εκείνες τις πληροφορίες στον εαυτό σας που σας καθιστούν ανταλλάξιμους σαν αντικείμενα, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο μέσα στο οποίο ενεργείτε:

δεν προκρίνετε ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι σκοπός του εαυτού του και τίποτα άλλο, παρά ένα πρόσωπο που χρησιμεύει ως μέσο για την ανεύρεση και την ανάδειξη της πληροφορίας.

Ο Αρτέμης Μάτσας υψώθηκε σε σύμβολο της κατάδοσης του εαυτού του μάλλον (δηλαδή του υποβιβασμού της προσωπικότητάς του) παρά των αγωνιστών που συλλαμβάνονταν, ανακρίνονταν και βασανίζονταν φριχτά για να δώσουν ένα όνομα, μια πληροφορία.

Αυτός είναι ο λόγος που σε λέω Αρτέμη.

Η συρρίκνωση λοιπόν που αναφέρεις, όπως κι αν την εννοείς, δεν αφορά ούτε εμένα, ούτε την παρουσία μου εδώ μέσα, ούτε τους χώρους της πολιτικής μου προτίμησης.

Αρτέμη.
δεν ντρεπομαι να πω ότι το 90% δεν το καταλαβα
αν το καταλαβε άλλος να το εξηγησει
οσο αφορα το κουτσομπολα, και εσενα ρωτησα και μου απαντησες
αρα κουτσομπουλευσαμε μαζι
αν όμως δουμε παλι τι είναι κουτσομπόλης από την βικ με τα αρνητικα που εχουμε πει
είναι ο σχολιαστης της συμπεριφορας των αλλων συχνα με αρνητικο τροπο
τοτε πολλοι εδώ μεσα ειμαστε πρωταθλητες και εσενα συμπεριλαμβανομενου

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36

Τοποθετήθηκα σχετικά με τα πιστεύω μου.

Αν το έκανα επ' αφορμή της δικής σου απαίτησης, η οποία σ' έτρωγε όπως τρώει την κουτσομπόλα η είδηση μονάχα στην προοπτική της άμεσης διάδοσής της στις άλλες γειτόνισσες, δεν αποδεικνύει τίποτα για μένα.

Τρέχα τώρα να κουτσομπολέψεις τις ειδήσεις της μέρας, κι άσε να μπει κάνας σοβαρός σαν τον Μάτσα μπας και γίνει κουβέντα της προκοπής.

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
[video]https://www.protothema.gr/greece/article/986761/i-tourkia-apomakrunei-metanastes-apo-tin-ellinotourkiki-methorio-stis-kastanies/AMP/?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Twitter&__twitter_impression=true[/video]

Πιασαν χθες τους Κουρδους στα Σεπολια και τους δινουν στον Ερντογαν, οποτε σημερα αφου εγινε το ντηλ τους μαζευουν.
Σε επαγρύπνηση ομως για αλλα πεδια.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Κάθε φορά που επίκειται σύγκλιση στα ελληνοτουρκικά, συλλαμβάνονται και κάποιοι αντιφρονούντες σαν δωράκι στον ερντογάν.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η σύγκλιση κυοφορείται στις Βρυξέλλες, απ' τις οποίες έλαβε εντολή κι η αντιτρομοκρατική, σε πείσμα των δυνάμεων εκατέρωθεν του Αιγαίου που λυσσάνε από λαθροπατριωτισμό.

Ούτε μία στοιχειώδη πρόσβαση σε πηγές δεν έχετε, κουτσομπόλες της κακιάς ώρας.

Ντουνταράς

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
6.737
Πόντοι
1.346
Από πότε έχεις να μαρκαλέψεις;

Απο ποτε εxεις να γαμησεις?
Είσαι μεγάλος τύπος, σε ευχαριστώ για το γέλιο που μου χάρισες στις δύσκολες στιγμές που βιώνει το έθνος :woldman: κάπου το είχα ανάγκη, δεν είναι οι 10 μέρες αγαμίας, πες ότι δεν μας κάνει κικιρίκο, εδώ δεν έχουμε και τζόγον!
Επειδή μου άρεσε το κογιότ τίμησα & την ψηφοφορία σου!

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
δεν ντρεπομαι να πω ότι το 90% δεν το καταλαβα
αν το καταλαβε άλλος να το εξηγησει
αν όμως δουμε παλι τι είναι κουτσομπόλης από την βικ με τα αρνητικα που εχουμε πει
είναι ο σχολιαστης της συμπεριφορας των αλλων συχνα με αρνητικο τροπο
τοτε πολλοι εδώ μεσα ειμαστε πρωταθλητες και εσενα συμπεριλαμβανομενου

Θελει να πει οτι ο ρωτων, λεει πιο πολλα για τον εαυτο του τελικα, παρα οτι θελει να μαθει πραγματα.
Κολπακι για να μην απαντα τις ερωτησεις παντως μου μυριζει :grin:

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
Κάθε φορά που επίκειται σύγκλιση στα ελληνοτουρκικά, συλλαμβάνονται και κάποιοι αντιφρονούντες σαν δωράκι στον ερντογάν.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η σύγκλιση κυοφορείται στις Βρυξέλλες, απ' τις οποίες έλαβε εντολή κι η αντιτρομοκρατική, σε πείσμα των δυνάμεων εκατέρωθεν του Αιγαίου που λυσσάνε από λαθροπατριωτισμό.

Ούτε μία στοιχειώδη πρόσβαση σε πηγές δεν έχετε, κουτσομπόλες της κακιάς ώρας.

Aναλυουμε τα facts που εχουμε στα χερια μας με τη βοηθεια των φαιων κυτταρων μας  φιλτατε. Δεν εχουμε ρουφιανους παντου.

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.505
Πόντοι
266
Τοποθετήθηκα σχετικά με τα πιστεύω μου.

Αν το έκανα επ' αφορμή της δικής σου απαίτησης, η οποία σ' έτρωγε όπως τρώει την κουτσομπόλα η είδηση μονάχα στην προοπτική της άμεσης διάδοσής της στις άλλες γειτόνισσες, δεν αποδεικνύει τίποτα για μένα.

Τρέχα τώρα να κουτσομπολέψεις τις ειδήσεις της μέρας, κι άσε να μπει κάνας σοβαρός σαν τον Μάτσα μπας και γίνει κουβέντα της προκοπής.
στα μισα απαντας
αφου κρινεις τους αλλους και συνηθως αρνητικα εισαι η όχι κουτσομπόλης
ποσσα σχολια αλλωνκαι ειδησεις προωθεις σε εμας τις δηθεν άλλες γειτονισσες

και εγω ξερω τι θα κανω

αν περιμενω από αριστερο απολυταρχικο να μου πει τι να κανω χαθηκα

δεν γνωρίζω κανενα ματσα και αν εννοεις κουβέντες της προκοπης τις δικες σου

Η απίσχνανση της επικοινωνίας από τον πλούτο ενός ορίζοντα προσδοκιών που υπερβαίνει κάθε σημαινόμενο, που δύναται δηλαδή να αλλάξει τις συνήθεις σημασίες των λέξεων και των χειρονομιών, επιφέρει έναν αμετάκλητο υποβιβασμό του αμοιβαίου χαρακτήρα της εμπειρίας σε ένα δούναι και λαβείν που εξαντλείται σαν ποπ κορν (και δώσ'του ποπ κορν, και δώσ'του ποπ κορν)

πραγματι που να μπορεσω να κανω τοσο σοβαρη κουβεντα

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Απαντώ σε όσα κρίνω ότι χρήζουν απάντησης. Για τα υπόλοιπα αδιαφορώ κι αυτό θα έπρεπε να σημαίνει για σένα -και για τον καθένα- ήδη κάτι.

Γιατί από πού κι ως πού να νομιμοποιείσαι εσύ να ορίζεις το θέμα της συζήτησης ρωτώντας κάθε φορά ό,τι σου κατέβει, κι όχι εγώ που σου απαντώ ξεσκαρτάροντας και διαλέγοντας τον εσμό των σχολίων σου;

Τα επίδικα αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης. Άμα σ' αρέσει.

Τώρα όσον αφορά το κουτσομπολιό, έχω ξαναπεί ότι η Βικιπαίδεια δεν μπορεί να υποκαταστήσει κανένα λεξικό κι ακόμα παραπέρα καμία ερμηνεία μια έννοιας που αναφέρεται σε κοινωνικές πρακτικές αποτελώντας εκ των πραγμάτων αντικείμενο συνεχούς έρευνας.

Μην ανατρέχετε σ' αυτήν και τα λεξικά της θεωρώντας πως βρήκατε το φως το αληθινό.

Το κουτσομπολιό λοιπόν, σε αντίθεση με τον σχολιασμό και την κοινή κουβέντα, χωρίζει τον κόσμο και δεν τον ενώνει. Εκφράζει μια μορφή μνησικακίας για το γεγονός της γνωριμίας μας με αυτόν-ή που κουτσομπολεύουμε. Το τονίζω: όχι μνησικακία για αυτόν-ή που κουτσομπολεύουμε, αλλά για τη γνωριμία μας μαζί του/της. Συστήνει μια αμοιβαιότητα εκτός κοινωνίας, αν με την κοινωνία εννοούμε την εκλογίκευση θεμελιωδών στάσεων με βάση τον λόγο. Επομένως το κουτσομπολιό στρέφεται εναντίον της κοινωνίας.

Είναι σαν το φαινομενικά παράδοξο με τους χρυσαυγίτες, που αγωνίζονται για κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ενώ θέλουν να την καταργήσουν.

Θα με ρωτήσεις τώρα από πού προκύπτει ο χαρακτηρισμός της κουτσομπόλας που σου απέδωσα. Μα αυτό είναι το ζουμί της όλης υπόθεσης:

Ενώ τα μέλη διακρίνονται με βάση τις απόψεις, τα πιστεύω και τη συμπεριφορά τους, υφίστανται με τη σειρά τους διακρίσεις από μια κανονικότητα που έχει χίλια μάτια σαν τον μυθικό Άργο που φύλαγε την Ιώ: πολιτικά, σεξουαλικά, διανοητικά, κοινωνικά και οικονομικά.

Η κανονικότητα του περιεχομένου όμως -το τι πιστεύει, ασπάζεται κι εκπροσωπεί ο καθένας- δεν παίζει λιγότερο σημαντικό ρόλο από την κανονικότητα της μορφής που παίρνει αυτό το περιεχόμενο:

υπάρχει ένας παράγοντας ενοποίησης κι ομοιογένειας που υπερβαίνει τις εκάστοτε διαφορές περιεχομένου κι αυτός είναι που συνιστά αυτή καθαυτήν τη διάκριση (το διακρίνεσθαι) του συγκεκριμένου φόρουμ.

Η κανονικότητα της μορφής λοιπόν συνιστά αυτή καθαυτήν, ό,τι κι αν μπορεί να λες ή να υποστηρίζεις εσύ κι ο καθένας, ένα είδος διάκρισης με την αρνητική της έννοια, ένα είδος κουτσομπολιού δηλαδή, εφόσον ό,τι γράφεται ενοποιεί τα μέλη του φόρουμ ενάντια σ' οποιοσδήποτε διαφορά, όχι περιεχομένου αυτή τη φορά αλλά μορφής.

Όσο για το ποια είναι αυτή η μορφή για την οποία σου ζαλίζω τόση ώρα τον έρωτα, σου απαντώ: παρότι όλοι εδώ μέσα γράφουμε, κάποιοι αντιμετωπίζουν αυτή τη δραστηριότητα ως μέσον και κάποιοι άλλοι ως σκοπό καθαυτόν.

Κάνε τώρα λογαριασμό -όχι ιδιοτελώς, όχι συμφεροντολογικά κι όχι για τα μάτια του κόσμου- και απάντησε στον εαυτό σου για το αν είμαι κουτσομπόλης ή όχι.

Δεν σε αναγκάζει κανείς να δημοσιοποιήσεις την τελική σου κρίση.

Και λάβε υπόψη σου ότι μπορεί να μιλάω σε σένα αλλά δεν απευθύνομαι μόνο σε σένα. Το ίδιο ισχύει για όλους.

~

Ζητώ την κατανόησή των διαχειριστών για το μακροσκελές σχόλιό μου που φαινομενικά δεν έχει καμία σχέση με το θέμα του νήματος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom