Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 157 10,3%
  • Οχι

Ψήφοι: 692 45,5%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 221 14,5%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 382 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.522

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.363
Πόντοι
786
ο ακαποέιρα κατάφερε να συναντηθεί με τον κφ.
εντυπωσιακό.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Απο την μια οι "κυβερνωντες" αποφασιζουν και διαταζουν να κλειδωνομαστε στα σπιτια μας ουτε χουντα να ειχαμε - η εχουμε;;-και απο την αλλη φερνουν λαθρο απο τα νησια και τους μαντρωνουν χωρις  εστω το τυπικο να φοραν μασκα

Μυτιλήνη: Μεταφέρθηκαν στην κλειστή δομή Μαλακάσας 436 μετανάστες

https://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/horizontal_rectangle/public/2020-03/malakasa-metanastes.jpeg?itok=F8EZXGnv[/img[/URL]]

[URL unfurl="true"]https://www.iefimerida.gr/ellada/mytilini-metaferthikan-stin-kleisti-domi-malakasas-436-metanastes?amp[/URL]

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Like
2.191
Πόντοι
456
Όχι. Απλά διέδωσαν το ψέμα προκειμένου να βγει το πουλί, να κάνει τη δήλωση και να τους διαψεύσει.

Πρόκειται για μια παλιά, ευρέως διαδεδομένη κι επιτυχημένη τακτική του μετεμφυλιακού κράτους (κι ακόμη παλιότερη, αλλά από κάπου πρέπει ν' αρχίσουμε) ν' αποσπά την περίφημη δήλωση από τους πολίτες αριστερών φρονημάτων.

Κάθε φορά που σημαίνει συναγερμός, λασπολογούν κάποιον για να βγει και να πει την αλήθεια.

Οι δηλωσίες βέβαια δεν την έβγαζαν καθαρή με μια απλή δήλωση. Αυτά είναι γνωστά αλλά δεν τα λένε γιατί δεν θέλουν να ξύνουν παλιές πληγές.

Προκειμένου να πιστοποιήσουν την αλήθεια των λεγομένων τους, κάρφωναν τους γνωστούς, τους φίλους και τους συγγενείς τους, όσους ασπάζονταν τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, για να διευκολύνουν το έργο των αρχών παρέχοντας μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα του κοινωνικού τους περίγυρου.

Κοντολογίς, γίνονταν οι πρώτοι ρουφιάνοι και χαφιέδες του καθεστώτος, προκειμένου να μην εκτοπιστούν, να μην εκπατριστούν, να βρουν μια δουλειά, να ζήσουν σ' αυτόν τον τόπο.

Τα λέω όλα αυτά γιατί το έργο που βλέπουμε με το πουλί παίζεται για νιοστή φορά κι είναι καιρός να προχωρήσει λίγο. Όλο τα ίδια και τα ίδια.

Πάρτε παράδειγμα από την ιστορία.
:vomit: :vomit: :vomit:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
22.938
Πόντοι
5.506
Όχι. Απλά διέδωσαν το ψέμα προκειμένου να βγει το πουλί, να κάνει τη δήλωση και να τους διαψεύσει.

Πρόκειται για μια παλιά, ευρέως διαδεδομένη κι επιτυχημένη τακτική του μετεμφυλιακού κράτους (κι ακόμη παλιότερη, αλλά από κάπου πρέπει ν' αρχίσουμε) ν' αποσπά την περίφημη δήλωση από τους πολίτες αριστερών φρονημάτων.

Κάθε φορά που σημαίνει συναγερμός, λασπολογούν κάποιον για να βγει και να πει την αλήθεια.

Οι δηλωσίες βέβαια δεν την έβγαζαν καθαρή με μια απλή δήλωση. Αυτά είναι γνωστά αλλά δεν τα λένε γιατί δεν θέλουν να ξύνουν παλιές πληγές.

Προκειμένου να πιστοποιήσουν την αλήθεια των λεγομένων τους, κάρφωναν τους γνωστούς, τους φίλους και τους συγγενείς τους, όσους ασπάζονταν τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, για να διευκολύνουν το έργο των αρχών παρέχοντας μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα του κοινωνικού τους περίγυρου.

Κοντολογίς, γίνονταν οι πρώτοι ρουφιάνοι και χαφιέδες του καθεστώτος, προκειμένου να μην εκτοπιστούν, να μην εκπατριστούν, να βρουν μια δουλειά, να ζήσουν σ' αυτόν τον τόπο.

Τα λέω όλα αυτά γιατί το έργο που βλέπουμε με το πουλί παίζεται για νιοστή φορά κι είναι καιρός να προχωρήσει λίγο. Όλο τα ίδια και τα ίδια.

Πάρτε παράδειγμα από την ιστορία.

Πάντως το καλό με την ιστορία είναι οτι αυτά πλέον δεν χρειάζονται καθόλου, η ιστορία έγραψε τι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ είναι οι αριστεροί. Τους έδωσε την κυβέρνηση η ιστορία και ξεβρακώθηκαν μόνοι τους.

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.604
Πόντοι
506
Πάντως το καλό με την ιστορία είναι οτι αυτά πλέον δεν χρειάζονται καθόλου, η ιστορία έγραψε τι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ είναι οι αριστεροί. Τους έδωσε την κυβέρνηση η ιστορία και ξεβρακώθηκαν μόνοι τους.

ολοι αυτοι που βαζουν ταμπελα αριστερος/δεξιος, θελοντας να αποκρυψουν την πολιτικη οικονομικη ιδεολογια τους.
Για αυτο μια χαρα συνεργαστικαν οι νδτεσ με τον τσιπιριπο

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.031
Πόντοι
1.706
ποιος ελληνας βρε γελοιε πηγε να μπουκαρει σε γερμανια - νορβηγια με το ζορι με μολοτωφ και με αλλαχου ακμπαρ?  :uglystupid:
Θέλετε να μου κάψετε τον εγκέφαλο, δεν εξηγείται αλλιώς.
Είπα κάτι πολύ απλό: Ότι τα αφγανοπακια δεν είναι κατατρεγμένοι, είναι οικονομικοί μετανάστες. Και ότι οικονομικοί μετανάστες είναι και οι Έλληνες και οι Πολωνοί και οι Μεξικανοί κλπ. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΡΕ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΑΛΛΟΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΜΕ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ.

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.505
Πόντοι
266
που τα θυμήθηκες αυτά καππα;
αν σκεφτεις ψυχραιμα τι εκαναν στην ελλαδα οι δεξιοι στους κομμουνιστες, και τι οι κομμουνιστες στην σοβιετικη ενωση στους δεξιους το λιγοτερο θα μελαγχολήσεις
οσο αφορα το πουλι είναι σαφες σε οσους εχουμε διαβασει κειμενα του ότι δεν εχει καμμια σχεση με εσενα
αυτος είναι δημοκράτης δεξιος και εσυ ολοκληρωτικος κομμουνιστης

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.031
Πόντοι
1.706
Ωραία ερώτηση αυτή.
Τον ύψιστο όρκο και τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν αυτοί που υπηρετούν μόνιμα την πατρίδα.
Ενημερωτικά, επειδή η εμπειρία μου σαν φαντάρος στον Έβρο είναι σχετικά πρόσφατη, η υπηρεσία πάνω στο ποτάμι περιλαμβάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας σκοπιά στο παρατηρητήριο και το βράδυ περιπολία με την καναδέζα. Αντίστοιχα έχει και η αστυνομία δικά της παρατηρητήρια και περίπολο με τα νισσαν ναβαρα.
Το πώς κάνουν την υπηρεσία τους και ειδικά το βραδινό περίπολο, θα το αφήσω στη φαντασία σου γιατί δεν θέλω να θίξω κανένα πρόσωπο και καμία κατάσταση.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
που τα θυμήθηκες αυτά καππα;
αν σκεφτεις ψυχραιμα τι εκαναν στην ελλαδα οι δεξιοι στους κομμουνιστες, και τι οι κομμουνιστες στην σοβιετικη ενωση στους δεξιους το λιγοτερο θα μελαγχολήσεις
οσο αφορα το πουλι είναι σαφες σε οσους εχουμε διαβασει κειμενα του ότι δεν εχει καμμια σχεση με εσενα
αυτος είναι δημοκράτης δεξιος και εσυ ολοκληρωτικος κομμουνιστης

Τα θυμήθηκα βλέποντας τις πρακτικές των μελών εδώ μέσα.

Δεν μπορώ νομίζω να σκεφτώ με ψυχραιμία όσα έκαναν οι δεξιοί στους αριστερούς στην Ελλάδα ούτε όσα έκαναν οι σοβιετικοί όχι μόνο στους ξένους, αλλά και στους αντιφρονούντες, και δεν μπορώ γιατί αποτελώ ζωντανό κομμάτι και συνέχεια αυτής της ιστορίας. Αυτός είναι ένας λόγος για να μελαγχολώ αλλά και για να αισιοδοξώ.

Όχι, εγώ δεν έχω καμία σχέση με το πουλί: καταρχήν μιλώ για τον εαυτό μου σε πρώτο πρόσωπο κι όχι σε τρίτο, όπως κάνουν οι αυτού μεγαλειότητες της ένδοξης μοναρχίας και της απολυταρχίας. Τα υπόλοιπα έπονται.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης

Δεν μπορώ νομίζω να σκεφτώ με ψυχραιμία όσα έκαναν οι δεξιοί στους αριστερούς στην Ελλάδα ούτε όσα έκαναν οι σοβιετικοί όχι μόνο στους ξένους, αλλά και στους αντιφρονούντες, και δεν μπορώ γιατί αποτελώ ζωντανό κομμάτι και συνέχεια αυτής της ιστορίας. Αυτός είναι ένας λόγος για να μελαγχολώ αλλά και για να αισιοδοξώ.

Όχι, εγώ δεν έχω καμία σχέση με το πουλί: καταρχήν μιλώ για τον εαυτό μου σε πρώτο πρόσωπο κι όχι σε τρίτο, όπως κάνουν οι αυτού μεγαλειότητες της ένδοξης μοναρχίας και της απολυταρχίας. Τα υπόλοιπα έπονται.
άστα αυτά είσαι το κομμουνιστικό αλτερ εγκο του πτηνού, σε αλιευσε χθες ο ακοποεηρας, απλά υπεστης μια ψιλομεταλλαξη λόγω του κομμουνιστικού ιου

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.505
Πόντοι
266

όταν απαντας αν ο άλλος δεν είναι κομμουνιστης είναι φασιστας,ναζιστης ρατσιστης,απολυταρχικος μοναρχικος
ξερεις οσο και να μην σου αρεσει υπαρχουν και ανθρωποι που πιστευουν στην κοινοβουλευτικη δημοκρατια και δεν είναι ρατσιστες
αληθεια τι πιστευεις για την βορεια κορεα;
και δεν ρωταω μονο για τις μηδενικες ελευθεριες και τον μονοκοματισμο αλλα και για την διαδοχη διδακτορων συγγενών,

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
αληθεια τι πιστευεις για την βορεια κορεα;

Τι να πιστεύω, τα χειρότερα.

Τώρα θα ήταν σειρά μου να σε ρωτήσω "Αλήθεια, τι πιστεύεις για την ενίσχυση του εσυ που επιχειρεί πανικόβλητη η κυβέρνηση, θα ήταν σωστό να διατηρηθεί και να επεκταθεί η ενίσχυσή της και μετά το πέρας της πανδημίας, ή όχι;"

αλλά θα νιώσω σαν υπαστυνόμος β' που δεν έχει μάθει να συνδιαλέγεται αλλά να αντιπαρατίθεται και να εκμαιεύει τις απαντήσεις των άλλων πειθαναγκαστικά, οπότε θεώρησε την άποψή σου ενώπιόν μου ως ένα απλό προσωπικό δεδομένο που δεν χρειάζεται να θιγεί σε καμία περίπτωση.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
[στο περιθώριο, μια άποψη του καθεστώτος της βόρειας Κορέας από μια ελληνίδα, που εστιάζει στην καθημερινή πραγματικότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, την υφή, των όποιων ελευθεριών, στο βαθμό που επιτρέπουν την αβίαστη ροή της ζωής εκεί πέρα. Επισημάνσεις που δεν αναιρούν βέβαια τον αυταρχικό χαρακτήρα του καθεστώτος, αλλά αυτός ο τελευταίος αν ληφθεί μονάχος υπόψη, αίρει την πραγματικότητα της ζωής όπως τη ζουν εκατομμύρια άνθρωποι εκεί πέρα:

]

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.505
Πόντοι
266
Τι να πιστεύω, τα χειρότερα.

Τώρα θα ήταν σειρά μου να σε ρωτήσω "Αλήθεια, τι πιστεύεις για την ενίσχυση του εσυ που επιχειρεί πανικόβλητη η κυβέρνηση, θα ήταν σωστό να διατηρηθεί και να επεκταθεί η ενίσχυσή της και μετά το πέρας της πανδημίας, ή όχι;"

αλλά θα νιώσω σαν υπαστυνόμος β' που δεν έχει μάθει να συνδιαλέγεται αλλά να αντιπαρατίθεται και να εκμαιεύει τις απαντήσεις των άλλων πειθαναγκαστικά, οπότε θεώρησε την άποψή σου ενώπιόν μου ως ένα απλό προσωπικό δεδομένο που δεν χρειάζεται να θιγεί σε καμία περίπτωση.
οποιαδήποτε κυβερνηση θα ηταν πανικοβλητη με την λαιλαπα που αντιμετωπιζει
η ποεδην ειχε ζητησει 2000 προσωπικο
τοσο περνουμε
τωρα  συνηθως οι συμβασεις αννανεωνονται
αυτές είναι για 2 χρονια
δεν μπορω να μιλησω για μονιμοποιηση μετα 2 χρονια γιατι δεν ξερω τα συνολικα στοιχεια όχι μονο γιατρων αλλα και ολων των δημοσιων υπαλληλων που θα προσληφθουν
βεβαια ακούγεται ωραιο
δεν θες περισσοτερους γιατρους να εξυπηρετεισαι καλυτερα και πιο γρηγορα
δεν θες περισσοτερους καθηγητες και δασκαλους με την ιδια λογικη
και ακολουθουν δεκάδες τετοια για δημοσια αγαθα συγκοινωνια ,δημοσιες υπηρεσίες γρηγοροτερη εκδοση συνταξεων καλυτερους δρομους κλπ
κάθε κυβερνηση πρεπει να ισσοροπει μεταξυ της βελτιωσης της ζωης ,τις επενδύσεις τα δανεια τους φορους εσοδα εξοδα  κλπ  
δεν είναι λυση να γεμισουμε με επιπλέον δημοσιους υπαλληλους ακριτα, ουτε βεβαια όπως οι φιλοι οπαδοι του τζημερου θελουν  η ακριτη καταργηση δημοσιων υπηρεσιων

εχω κανει διαλογο με αλλους συνομιλητες πιο παλια για τον δημοσιο και ιδιωτικο τομεα
εχω δουλεψει και στους 2
είμαι υπερ της συνυπαρξης και συνεργασίας τους
τι πως εξαρτάται ανα περιπτωση
δεν είναι ασπρο μαυρο οι 2 τομεις

Διαγραμμένο μέλος 85965

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2010
Κριτικές
5
Like
1.328
Πόντοι
216
δεν είναι λυση να γεμισουμε με επιπλέον δημοσιους υπαλληλους ακριτα, ουτε βεβαια όπως οι φιλοι οπαδοι του τζημερου θελουν  η ακριτη καταργηση δημοσιων υπηρεσιων
καμια ακριτη καταργηση δε θελει ο τζημερος και οι ψηφοφοροι του.
Το εντελως αντιθετο λεμε.
Αξιολογηση παντου.
Κλεισιμο,ιδιωτικοποιηση ή συγχωνευση των αχρηστων-ζημιογονων δημοσιων οργανισμων.
Για να εχεις ποιοτικη υγεια,παιδεια κτλ,πρεπει να εχεις πολλα εσοδα σαν κρατος.
για να εχεις πολλα εσοδα σαν κρατος,πρεπει να πηγαινει σφαιρα η οικονομια.
για να πηγαινει σφαιρα η οικονομια,μαντεψτε τι πρεπει να γινει!
σταματηστε να ακουτε τον καθε ψεκασμενο και χρησιμοποιειστε την κοινη λογικη

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Δε νομίζω οτι η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη, ουτε και ξέρω πως κάποιος μπορεί να βγάλει αυτό το συμπέρασμα, εκτός αν αυτό είναι που θέλει να πουλησει εξ αρχής οπότε δεν εχει καν σημασία τι λέει

Αναφορικά με δημοσιους υπαλλήλους, σίγουρα δεν είναι όλοι το ίδιο. Γιατροί, νοσηλευτες, πυροσβέστες, στρατός είναι άλλη περίπτωση. Αλλά θα αξιολογούνται. Οι επονομαζόμενοι "καθηγητές", υπάλληλοι υπουργείου παιδείας, έθεσαν μόνοι τους εαυτόν εκτός ειδικής κατηγορίας, και άρα είναι πλεον όλοι τους κοινοί υπάλληλοι.

Οι χρήσιμοι για την κοινωνία δημόσιοι υπάλληλοι δυστυχώς δεν έχουν την αντιμετώπιση και το μισθό που τους αξίζει λόγω των άλλων παρασιτων του δημοσίου, των αργομισθων τύπου νικολιού ή των συνδικαλογυφτων κάθε λογής

Ισως ο ιος είναι ευκαιρία επαναξιολόγησης κάποιων πραγμάτων.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
"Ο κορονοϊός δεν εξετάζει την ταξική καταγωγή κανενός και όλοι μπορούν να πληγούν και να νοσήσουν απ’ αυτόν, ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική θέση τους. Μόνο που ο κόσμος της πλουτοκρατίας, δεν θα περιμένει στην ουρά του παραπαίοντος δημόσιου συστήματος υγείας για εξέταση και νοσηλεία. Τα δημόσια νοσοκομεία, οι πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας (όσες ακόμα λειτουργούν στοιχειωδώς) αφορούν τους φτωχούς, τους ανθρώπους του μεροκάματου, τους μισθωτούς, τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, την τάξη των “από κάτω” που μαζί με τη φτώχεια και τη στέρηση υποχρεώνονται τώρα με τον πιο τραγικό τρόπο να βιώνουν τις εγκληματικές συνέπειες της εγκατάλειψης και της κατεδάφισης της Δημόσιας Υγείας, ως αποτέλεσμα της βάρβαρης, πρωτίστως ταξικής πολιτικής των μνημονίων που επέβαλαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας στο λαό και τη χώρα μας."

~ ~

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και η ανάγκη για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας είναι αδήριτη.

Εδώ δεν μιλάμε σχετικά με το τι δημόσιο θέλουμε, αλλά για το δημόσιο που πραγματικά χρειάζεται ενόψει επιδημιών σαν αυτή που τρέχει,

προκειμένου δηλαδή να αντιμετωπίζονται οι πραγματικές "ασύμμετρες" απειλές όπως αρμόζει σε ένα σοβαρό κράτος, που δεν αφήνει τα μικρομεσαία στρώματα να πεθαίνουν στον δρόμο.

Ή στην κλίνη της αγαπημένης εστίας τους, με την κυβέρνηση να εκχωρεί στον ανίκανο να διαχειριστεί την πανδημία ιδιωτικό τομέα περισσότερα "δικαιώματα" χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν (η κυβέρνηση).

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
ΚΦ εδω είναι για να ποστάρεις την φιλοτουρκικη προπαγάνδα σου και άλλα σκουπίδια που σου στέλνει η ομάδα στην οποία ανήκεις

Αν θες να κάνεις συνδικαλισμό, υπάρχουν άλλες σελίδες

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom