kappa_fi
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιουν 2018
- Like
- 281
- Πόντοι
- 36
και η χρήση της λέξης σαλτιμπάγκος ήταν τυχαία;
Τώρα τι να του πεις.
και η χρήση της λέξης σαλτιμπάγκος ήταν τυχαία;
Όχι. Απλά διέδωσαν το ψέμα προκειμένου να βγει το πουλί, να κάνει τη δήλωση και να τους διαψεύσει.
Πρόκειται για μια παλιά, ευρέως διαδεδομένη κι επιτυχημένη τακτική του μετεμφυλιακού κράτους (κι ακόμη παλιότερη, αλλά από κάπου πρέπει ν' αρχίσουμε) ν' αποσπά την περίφημη δήλωση από τους πολίτες αριστερών φρονημάτων.
Κάθε φορά που σημαίνει συναγερμός, λασπολογούν κάποιον για να βγει και να πει την αλήθεια.
Οι δηλωσίες βέβαια δεν την έβγαζαν καθαρή με μια απλή δήλωση. Αυτά είναι γνωστά αλλά δεν τα λένε γιατί δεν θέλουν να ξύνουν παλιές πληγές.
Προκειμένου να πιστοποιήσουν την αλήθεια των λεγομένων τους, κάρφωναν τους γνωστούς, τους φίλους και τους συγγενείς τους, όσους ασπάζονταν τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, για να διευκολύνουν το έργο των αρχών παρέχοντας μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα του κοινωνικού τους περίγυρου.
Κοντολογίς, γίνονταν οι πρώτοι ρουφιάνοι και χαφιέδες του καθεστώτος, προκειμένου να μην εκτοπιστούν, να μην εκπατριστούν, να βρουν μια δουλειά, να ζήσουν σ' αυτόν τον τόπο.
Τα λέω όλα αυτά γιατί το έργο που βλέπουμε με το πουλί παίζεται για νιοστή φορά κι είναι καιρός να προχωρήσει λίγο. Όλο τα ίδια και τα ίδια.
Πάρτε παράδειγμα από την ιστορία.
Όχι. Απλά διέδωσαν το ψέμα προκειμένου να βγει το πουλί, να κάνει τη δήλωση και να τους διαψεύσει.
Πρόκειται για μια παλιά, ευρέως διαδεδομένη κι επιτυχημένη τακτική του μετεμφυλιακού κράτους (κι ακόμη παλιότερη, αλλά από κάπου πρέπει ν' αρχίσουμε) ν' αποσπά την περίφημη δήλωση από τους πολίτες αριστερών φρονημάτων.
Κάθε φορά που σημαίνει συναγερμός, λασπολογούν κάποιον για να βγει και να πει την αλήθεια.
Οι δηλωσίες βέβαια δεν την έβγαζαν καθαρή με μια απλή δήλωση. Αυτά είναι γνωστά αλλά δεν τα λένε γιατί δεν θέλουν να ξύνουν παλιές πληγές.
Προκειμένου να πιστοποιήσουν την αλήθεια των λεγομένων τους, κάρφωναν τους γνωστούς, τους φίλους και τους συγγενείς τους, όσους ασπάζονταν τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, για να διευκολύνουν το έργο των αρχών παρέχοντας μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα του κοινωνικού τους περίγυρου.
Κοντολογίς, γίνονταν οι πρώτοι ρουφιάνοι και χαφιέδες του καθεστώτος, προκειμένου να μην εκτοπιστούν, να μην εκπατριστούν, να βρουν μια δουλειά, να ζήσουν σ' αυτόν τον τόπο.
Τα λέω όλα αυτά γιατί το έργο που βλέπουμε με το πουλί παίζεται για νιοστή φορά κι είναι καιρός να προχωρήσει λίγο. Όλο τα ίδια και τα ίδια.
Πάρτε παράδειγμα από την ιστορία.
Πάντως το καλό με την ιστορία είναι οτι αυτά πλέον δεν χρειάζονται καθόλου, η ιστορία έγραψε τι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ είναι οι αριστεροί. Τους έδωσε την κυβέρνηση η ιστορία και ξεβρακώθηκαν μόνοι τους.
Θέλετε να μου κάψετε τον εγκέφαλο, δεν εξηγείται αλλιώς.ποιος ελληνας βρε γελοιε πηγε να μπουκαρει σε γερμανια - νορβηγια με το ζορι με μολοτωφ και με αλλαχου ακμπαρ?
Ωραία ερώτηση αυτή.εσυ τι ορκιστηκες στο στρατο να αφηνεις τον καθενα να περναει?
Τον ύψιστο όρκο και τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν αυτοί που υπηρετούν μόνιμα την πατρίδα.Ωραία ερώτηση αυτή.
που τα θυμήθηκες αυτά καππα;
αν σκεφτεις ψυχραιμα τι εκαναν στην ελλαδα οι δεξιοι στους κομμουνιστες, και τι οι κομμουνιστες στην σοβιετικη ενωση στους δεξιους το λιγοτερο θα μελαγχολήσεις
οσο αφορα το πουλι είναι σαφες σε οσους εχουμε διαβασει κειμενα του ότι δεν εχει καμμια σχεση με εσενα
αυτος είναι δημοκράτης δεξιος και εσυ ολοκληρωτικος κομμουνιστης
άστα αυτά είσαι το κομμουνιστικό αλτερ εγκο του πτηνού, σε αλιευσε χθες ο ακοποεηρας, απλά υπεστης μια ψιλομεταλλαξη λόγω του κομμουνιστικού ιουΤα θυμήθηκα βλέποντας τις πρακτικές των μελών εδώ μέσα.
Δεν μπορώ νομίζω να σκεφτώ με ψυχραιμία όσα έκαναν οι δεξιοί στους αριστερούς στην Ελλάδα ούτε όσα έκαναν οι σοβιετικοί όχι μόνο στους ξένους, αλλά και στους αντιφρονούντες, και δεν μπορώ γιατί αποτελώ ζωντανό κομμάτι και συνέχεια αυτής της ιστορίας. Αυτός είναι ένας λόγος για να μελαγχολώ αλλά και για να αισιοδοξώ.
Όχι, εγώ δεν έχω καμία σχέση με το πουλί: καταρχήν μιλώ για τον εαυτό μου σε πρώτο πρόσωπο κι όχι σε τρίτο, όπως κάνουν οι αυτού μεγαλειότητες της ένδοξης μοναρχίας και της απολυταρχίας. Τα υπόλοιπα έπονται.
όταν απαντας αν ο άλλος δεν είναι κομμουνιστης είναι φασιστας,ναζιστης ρατσιστης,απολυταρχικος μοναρχικοςΤα θυμήθηκα βλέποντας τις πρακτικές των μελών εδώ μέσα.
Δεν μπορώ νομίζω να σκεφτώ με ψυχραιμία όσα έκαναν οι δεξιοί στους αριστερούς στην Ελλάδα ούτε όσα έκαναν οι σοβιετικοί όχι μόνο στους ξένους, αλλά και στους αντιφρονούντες, και δεν μπορώ γιατί αποτελώ ζωντανό κομμάτι και συνέχεια αυτής της ιστορίας. Αυτός είναι ένας λόγος για να μελαγχολώ αλλά και για να αισιοδοξώ.
Όχι, εγώ δεν έχω καμία σχέση με το πουλί: καταρχήν μιλώ για τον εαυτό μου σε πρώτο πρόσωπο κι όχι σε τρίτο, όπως κάνουν οι αυτού μεγαλειότητες της ένδοξης μοναρχίας και της απολυταρχίας. Τα υπόλοιπα έπονται.
αληθεια τι πιστευεις για την βορεια κορεα;
οποιαδήποτε κυβερνηση θα ηταν πανικοβλητη με την λαιλαπα που αντιμετωπιζειΤι να πιστεύω, τα χειρότερα.
Τώρα θα ήταν σειρά μου να σε ρωτήσω "Αλήθεια, τι πιστεύεις για την ενίσχυση του εσυ που επιχειρεί πανικόβλητη η κυβέρνηση, θα ήταν σωστό να διατηρηθεί και να επεκταθεί η ενίσχυσή της και μετά το πέρας της πανδημίας, ή όχι;"
αλλά θα νιώσω σαν υπαστυνόμος β' που δεν έχει μάθει να συνδιαλέγεται αλλά να αντιπαρατίθεται και να εκμαιεύει τις απαντήσεις των άλλων πειθαναγκαστικά, οπότε θεώρησε την άποψή σου ενώπιόν μου ως ένα απλό προσωπικό δεδομένο που δεν χρειάζεται να θιγεί σε καμία περίπτωση.
καμια ακριτη καταργηση δε θελει ο τζημερος και οι ψηφοφοροι του.δεν είναι λυση να γεμισουμε με επιπλέον δημοσιους υπαλληλους ακριτα, ουτε βεβαια όπως οι φιλοι οπαδοι του τζημερου θελουν η ακριτη καταργηση δημοσιων υπηρεσιων