Ο Θανος Πλευρης τη Κυριακη ηταν στο ΣΚΑΙ στον Αυτια. Και μιλαγαν για διαφορα θεματα. Και επειδη ειχε στριμωξει τον ΣΥΡΙΖΑιο για τη Νοβαρτις που αρχειοθετηθηκε σχεδον για ολους η υποθεση, του λεει ο ΣΥΡΙΖΑιος, Βεττας νομιζω λεγοταν, <Εσυ εχεις πει να πυροβολουνται οι μεταναστες στα συνορα και να σκοτωνονται αν χρειαστει.> Θυμιζοντας παλια δηλωση πριν χρονια που ειχε κανει ο Πλευρης για τη φυλαξη των συνορων. Και απανταει ο Πλευρης με κατεβασμενο το κεφαλι <Εχω ζητησει συγγνωμη για αυτη μου τη δηλωση.> Καταλαβα. Με λουκουμια φυλανε τα συνορα. Θελει κανενας να σκοτωνει ανθρωπο; Εγω ομως ξερω οταν μου δινανε το FN στον Εβρο να φυλαξω σκοπια μεσα στη νυχτα στο στρατοπεδο η σε φυλακιο, στη μεση του πουθενα, μεσα στο κρυο και τους ανεμους να λυσομανανε και τα σκυλια να γαυγιζουν , φυλαγα σκοπια πραγματικα. 2 ωρες σε εγρηγορση. Για τη προστασια τη δικια μου και των αλλων μεσα που κοιμοντουσαν του καλου καιρου. Ξιφολογχη πανω στο οπλο ετοιμη, να χτυπησω αν συμβει κανενα ξαφνικο, και να ανοιξω τη τελαμωνα για γεμιστηρα. Και αν προσπαθησει να πλησιασει κανενας χωρις συνθηματικα, <αλτ τις ει;> Και αν δεν ανταποκριθει και πλησιασει κι αλλο, κακο του κεφαλιου του οτι συμβει απο κει και περα. Οτι δε φυλασονται συνορα, σε στερια και θαλασσα, με οποια μεσα και τροπο κρινει το κρατος, η εστω να καταβληθει προσπαθεια να φυλαχτουν, ειναι ασυγχωρητο. Και κακως πληρωνεται απο καποιο σημειο και μετα ο Στρατος. Πολιτικη εντολη ειναι. Ο Στρατος τι ρολο βαραει; Οι Σκοπιανοι πισω απο τον φρακτη της πλακας τοτε στην Ειδομενη, σκοτωναν ανθρωπους; Η τους απωθουσαν με γκλοπ και ασπιδες; Στη θαλασσα λεει δε γινεται. Εκδρομη, ελατε ολοι. Στον Εβρο; Στο περασμα που δεν εχει θαλασσα; Εχει βελτιωθει το τειχος; Εχει ενισχυθει η φυλαξη απο ελληνικης πλευρας; Αφου κι απο εκει περιπατο κανουν και ερχονται. Οποιος θελει. Και απο οποια χωρα θελει.