Πότε ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ υπήρξε αυτή ινδοευροπαικη φυλή για να υπάρξει και τέτοια γλωσσα; Ποια αρχαιολογικά Η ΚΑΙ γλωσσικά ευρήματα υπαρχουν; Τίποτα! Θεωρίες επί θεωριων
ΔΕΝ υπήρξε ινδο-ευρωπαϊκή φυλή. Αυτό που έγινε ήταν ότι στα προϊστορικά χρόνια υπήρξε ένας λαός, πιο πιθανός ήταν αυτός να 'ταν οι Κουργκάνοι, που δεν υπάρχουν πια και μόνο σημείο της ύπαρξής ήταν οι θολωτοί τάφοι τους. Τώρα αυτοί ήταν σούπερ-ντούπερ-ουάου προϊστορικοί άνθρωποι, επειδή ήταν οι πρώτοι που μπορούσαν κι ως ενήλικες να χωνέψουν γάλα, μ' αποτέλεσμα να έχουν τις αγελάδες ως κινητές μηχανές συνεχής παραγωγής τροφής. Πέραν τούτου αυτοί ήταν δεινοί πολεμιστές και κατάφεραν να κατακτήσουν Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης (τη γλύτωσαν μόνο οι Βάσκοι, οι Λιθουανοί κι οι Γεωργιανοί) και της Ινδίας και της μικράς Ασίας, αποτέλεσμα να γίνουν οι ελίτ.
Έτσι επέβαλαν την γλώσσα τους στους λαούς αυτούς με τρομερές όμως διαφορές ανά περιοχή. σταδιακά εξαφανίστηκαν, γιατί κανείς δε μπορεί να ξέρε το πως. Απομεινάρι των Κουργκάνων ήταν: η ιδιότητα να μπορούμε κι ως ενήλικες να καταναλώνουμε γάλα και η βάση των γλωσσών μας. Τώρα τι βάση είναι αυτή: πχ λέμε δική μου, ο Ινδός λέει μόα, ο Εγγλέζος μάι, ο Ρώσος μαγιά, ο Γερμανός μάινε κλπ. Αυτό επειδή υπήρχε ένα κτητικό μόριο το οποίο πέρασε ως βάση σε άλλες γλώσσες. Πέραν τούτου όμως σ' αυτό οφείλεται το είδος κι η μορφή των γλωσσών που είναι Ινδο-Ευρωπαϊκές (Με εξαίρεση τις Φινο-ουγγρικές γλώσσες και τη Βασκική αυτές είναι όλες οι Ευρωπαϊκές + τα Πέρσικα (Αλλιώς Φάρσι) και και τα Ινδικά, εξού και τ' όνομα είναι στη συντριπτική πλειοψηφία συνδετικές.
Δηλαδή παράγουν φράσεις συνδέοντας τις λέξεις μεταξύ τους με τη χρήση κλίσεων. Π.χ. οι βασικές κλείσεις των γλωσσών της Ινδο-Ευρωπαϊκής έιναι κοινές μεταξύ τους όπως πχ η αιτιατική, η ονομαστική, η γενική και η δοτική που εμείς χάσαμε. Υπάρχουν σ' άλλες γλώσσες κι άλλες, αλλά στις Ινδο-Ευρωπαϊκές αυτές μπορούν να είναι η κλητική, η προθετική, η οργανική και η αφαιρετική που ουσιαστικά είναι η προθετική κι η οργανική μαζί. Άμα υπάρχουν άλλο είδος κλίσης είναι μάρτυρας μη Ινδό-ευρωπαϊκής. Περί τούτου δε θυμάμαι ακριβώς που το διάβασα αλλά ήταν είτε στο A troublesome Inheritance ή στο the 10.000 year explosion. Περί εξελικτικής βιολογίας στον άνθρωπο ασχολούνται αυτά αλλά και τα δύο είχαν αναφέρει την ανάπτυξη των Ινδο-Ευρωπαϊκών, νομίζω το δεύτερο το αναλύει περισσότερο.
Καλό επίσης ν' αναφερθεί ότι κάποιες γλώσσες είναι πιο μακριά απ' άλλες, όπως πχ τ' αγγλικά που χάσανε την ιδιότητα της σύνδεσης ακολουθούμενα μοντέλο ανάλυσης (ατελές βέβαια μιας και υπάρχουν υπολείμματα κλίσεων) διατηρούν όμως σε μεγάλο βαθμό τις ρίζες, άλλες όπως οι σλαβικές έχουν πιο κοντινή κατασκευή (κλίσεις, σ' αυτές βρίσκεται η σπασμένη αφαιρετική σε δύο περαιτέρω κλίσεις) ενώ δεν έχουν αρκετές από τις ρίζες. κλπ. (πχ το αρχαίο ελληνικό "εν" συναντάται στην Ευρώπη ως "ιν" σχεδόν σ'ολες τις γλώσσες της ευρώπης κι η πηγή του είναι απ' την πρωτό-Ινδο-Ευρωπαϊκή, ε οι σλάυοι το 'χουν ως "β")
Δείγμα της πρωτο-ινδοευρωπαϊκής είναι κατασκευή μεν αλλά απ' τα απολύτως κοινά στοιχεία που μπορούν να βρεθούν στις γλώσσες της οικογένειας.