Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 157 10,3%
  • Οχι

Ψήφοι: 693 45,5%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 222 14,6%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 382 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.524

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Τα κινέζικα με το ζόρι πια να έχουν πάνω από 10 ενεργούς διαλέκτους, πιο γνωστές τα Μανταριν και τα καντονέζικα.

Αυτό το τελευταίο μην το έχεις για πολύ σίγουρο, παίζονται πολλά ύπουλα παιχνίδια στο θέμα γλώσσα και διδασκαλία / διδαχή της.

Για τα κινέζικα θ' αναφέρω ότι Αμερικάνοι που πάνε εκεί λένε ότι εφόσον βγουν απ' το κέντρο της πόλης τα κινέζικά τους γίντονται σχεδόν άχρηστα.

Η σύγχρονη διδασκαλία της γλώσσας δεν επιτρέπει τη ΦΥΣΙΚΗ αλλαγή της γλώσσας, απλά τη καταστρέφει. Άλλο όμως η φθορά κι άλλο η παραγωγή. Εκτός αν εμφανιστεί φαινόμενο υβριδικών γλωσσών (μόνη περίπτωση που 'χω στο μυαλό είναι τα Μαλτέζικα, ουσιαστικά μία αραβική γλώσσα με λατινογενές λεξιλόγιο κι επιρροές), ή θα 'χουμε αύξηση των γλωσσών τύπου pidgwin και сreole, ουσιαστικά γλώσσες οι οποίες μιμούνται απλά μία άλλη οι δεύτερες είναι γλώσσες ηλιθίων δίχως εξαιρέσεις και μ' απλούς κανόνες οι πρώτες είναι το ενδιάμεσο στάδιο. (creoles είναι τα Τζαμαϊκανά, τα Αϊτινά και η διάλεκτος των μαύρων στις ΗΠΑ).

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306

Πληροφορίες για τα προαναφερθέντα είδη γλωσσών.

Εγγρ.
19 Ιουν 2015
Κριτικές
1
Like
340
Πόντοι
26
Μην το έχεις τόσο σίγουρο. Το θέμα γλώσσα είναι πολύ επικίνδυνο να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να μην πάθει τίποτα ή να πάθει μόνο ένα πράγμα(αλλαγή / φθορά / οτιδήποτε άλλο). Η γλώσσα είναι από τους πιο βασικούς γνώμονες, σημαντική απόδειξη και υπέρτατο στήριγμα ενός πολιτισμού και της κοινωνίας του. Τώρα, πέρα από κάθε άλλη εποχή είναι που πρέπει να προσέχουμε. Δεν είναι τυχαίο που γίνεται αυτή η προώθηση συγκεκριμένων γλωσσών στον κόσμο που είναι δεμένες με τις χώρες που είναι ή γίνονται υπερδυνάμεις, και αυτό είναι το λιγότερο.

Να επισημάνω ότι μπορεί να είμαι λίγο παρανοϊκός, αλλά με αυτά που έχω δεί δεν μου έχει αποδειχτεί αβάσιμη η συγκεκριμένη θέση μου. Μακάρι να κάνω λάθος όμως.

Όταν λές για τα Αϊτινά, εννοείς μήπως τα Ebonics...muh nigguh?

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Μην το έχεις τόσο σίγουρο. Το θέμα γλώσσα είναι πολύ επικίνδυνο να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να μην πάθει τίποτα ή να πάθει μόνο ένα πράγμα(αλλαγή / φθορά / οτιδήποτε άλλο). Η γλώσσα είναι από τους πιο βασικούς γνώμονες, σημαντική απόδειξη και υπέρτατο στήριγμα ενός πολιτισμού και της κοινωνίας του. Τώρα, πέρα από κάθε άλλη εποχή είναι που πρέπει να προσέχουμε. Δεν είναι τυχαίο που γίνεται αυτή η προώθηση συγκεκριμένων γλωσσών στον κόσμο που είναι δεμένες με τις χώρες που είναι ή γίνονται υπερδυνάμεις, και αυτό είναι το λιγότερο.

Να επισημάνω ότι μπορεί να είμαι λίγο παρανοϊκός, αλλά με αυτά που έχω δεί δεν μου έχει αποδειχτεί αβάσιμη η συγκεκριμένη θέση μου. Μακάρι να κάνω λάθος όμως.

Όταν λές για τα Αϊτινά, εννοείς μήπως τα Ebonics...muh nigguh?

ναι σ' αυτά:
μόνο που τα αϊτινά είναι βάση τη γαλλική.

Πάντα οι γλώσσες των υπερδυνάμεων είχαν μεγαλύτερη επιρροή, δεν κινδύνευε να εξοντωθεί κάποια γλώσσα όμως. Το πρόβλημα είναι ότι το ο κάθε λαός μία συγκεκριμένη γλώσσα είναι αδύνατον, εξού κι η αποτυχία της Εσπεράντο, ή το ότι δεν εξαφανίσθηκαν οι γλώσσες κατακτημένων λαών μέσα σε αυτοκρατορίες, χωρίς την εξοντωσή τους. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά έχουν να κάνουν με τη διαφορά σε κουλτούρα, ψυχοσύνθεση, μέση νοημοσύνη, συνήθειες κλπ.

Σήμερα απλά δε δίνουμε αξία σε τίποτα και αφήνουμε τις γλώσσες μας να καταρρέουν εφόσον συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως λαοί αυτές θα συνεχίσουν το ότι όμως θα μπορούμε να διαβάζουμε παλαιά κείμενα είναι άλλο ζήτημα... Καλή περίπτωση αν και φαιδρή ταυτόχρονα οι νεαροί Έλληνες που δεν μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο άμα αυτό είναι από 50 ετών κι άνω.

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Χωρα με σφυζων αλβανικο πληθυσμο χωρις αφρικανους-ασιατες υπαρχει λιγο πιο βορεια απο την Ελλαδα και ονομαζεται Αλβανια. Υπαρχει επισης αλλη μια τετοια χωρα λιγο πιο ανατολικα που ονομαζεται Κοσοβο και αλλη μια με 50% αλβανικο πληθυσμο που ονομαζεται ΦΥΡΟΜ.

Δεν με ενδιαφερει η τυχη καμιας απο αυτες τις χωρες. Δεν με ενδιαφερει αν εξαφανιστουν, δεν με ενδιαφερει αν προκοψουν, δεν με ενδιαφερει αν γεμισουν αφρικανους-ασιατες, δε με ενδιαφερει αν τις κατακτησει αλλη χωρα.

Αν η Ελλαδα στο μελλον γινει αποικια των Αλβανων δε θα με ενδιαφερει ουτε η δικη της τυχη. Ας μπουνε Τουρκοι, ας μπουν Πακιστανοι. Στ' αρχιδια μου. Εγω δεν ειμαι Αλβανος, ειμαι Ελληνας.

Στην περιοχη που μενω (πλατεια Αττικης) υπαρχουν αρκετοι Ελληνες μεγαλης ηλικιας που εχουν συμπαραταχθει με τους Αλβανους και εχουν γινει ενα. Γνωριζω επισης οτι υπαρχουν και λιγοι νεοι γενιτσαροι που τον παιρνουν απο τους Αλβανους. Με ολους αυτους τους προδοτες θα λογαριαστουμε οταν ερθουμε στην εξουσια.

Αν δεν καταφερουμε να ερθουμε στην εξουσια και επικρατησετε εσεις, τουλαχιστον καντε τη χαρη στην ιστορια αυτου του τοπου, και μετονομαστε τη χωρα. Πειτε την Αλβανελλαδα, πειτε την Βαλκανιαδια, πειτε την Νοτιοανατολικη Ευρωπη και ζειστε με τους αλλους Ευρωπαιους ανακατα.

Εγω ειμαι Ελληνας και οι προγονοι μου πολεμησαν και σκοτωθηκαν για να μη ζω "ανακατα". Πολεμησαν και σκοτωθηκαν για να ζω αναμεσα σε Ελληνες και να κυβερνιεμαι απο Ελληνες σε εναν τοπο που θα ανηκει αποκλειστικα στους Ελληνες!

Τυπε μου θα πρεπεις να δεις την πραγματικότητα.. όντως αρκετοι Ελληνες μεγαλης ηλικιας που εχουν συμπαραταχθει με τους Αλβανους και εχουν γινει ενα, διότι δεν θα βρεις Αλβανό που να συμπαθει πακιστανους, σομαλους, αφγανους ή συριους.

Αντιθετως πολλοι αριστεροί Ελληνες τρεχουν να τους βαλουν στα σπιτια μας, στα νησιά μας, στα σχολεία μας και στα νοσοκομεία μας.

Δεν συμπαθω τους αλβανους, αλλα εχουν πλεον ενσωματωθει αρκετοι από αυτους, καλώς ή κακώς, χωρις να ξεχναμε την εγκληματικότητα που μας εφεραν, αλλά και για αυτό εμείς φταίμε που τους αφήσαμε.

Το σοβαρό πρόβλημα είναι οι μουσουλμανοι λαθρομεταναστες...ποτε δεν θα ενσωματωθουν, θα είναι μια πληγή οπως σε ολες τις χωρες της Ευρώπης. Και εμεις ως ποιο αδυναμοι θα εχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα....

Εγγρ.
19 Ιουν 2015
Κριτικές
1
Like
340
Πόντοι
26
Παιδία, χωρίς παρεξήγηση, αλλά νομίζετε ότι όσοι Αλβανοί έρχονται δεν συμπαθούν τους παραπάνω; Νομίζετε, σχεδόν 60% της Αλβανιάς, ταγμένη στο Ισλάμ είναι, αν δεις και πόσοι από αυτούς που πιάσαν η μυστικές υπερησίες Αγγλίας και η CIA το 2015, πόσοι από αυτούς όχι απλά στελέχοι αλλά και αρχηγοί κελιών κιόλας ήταν, σου σηκώνεται η τρίχα, ιδίως όταν καταλάβεις ότι εδρεύαν εδώ. Όχι μια χαρά τους συμπαθούν, σε μεγάλο βαθμό είναι οι κατατοπιστές και αρχηγοί τους στα Ευρωπαϊκά εδάφη.

Δηλαδή στην Ιταλία και στην Σικελία τι νομίζετε, επείδη δεν είναι Ιταλοί τους συχαίνονται οι κάτοικοι και η μαφία; Μέγα λάθος. Τους σιχαίνονται επειδή δεν τηρούν την τριάδα της οικογένειας, θρησκείας(χριστιανισμός εννοούνε) και της πατρίδας...το τελευταίο μπορούν να το συγχωρέσουν στους πρόσφυγες, με παραπάνω από ένα χ όμως...

Κοινώς : σιγά μην μας έχουν έρθει όλοι οι χριστιανοί της Αλβανίας και άλλες τέτοιες τρίχες κατσαρές. Όσοι όντως ήρθαν και μοιράζονται τις ιδέες και την σκέψη μας, θα είναι οι πρώτοι που θα σφαχτούν από τα "αδέρφια" τους.

SuperMario

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Παιδία, χωρίς παρεξήγηση, αλλά νομίζετε ότι όσοι Αλβανοί έρχονται δεν συμπαθούν τους παραπάνω; Νομίζετε, σχεδόν 60% της Αλβανιάς, ταγμένη στο Ισλάμ είναι, αν δεις και πόσοι από αυτούς που πιάσαν η μυστικές υπερησίες Αγγλίας και η CIA το 2015, πόσοι από αυτούς όχι απλά στελέχοι αλλά και αρχηγοί κελιών κιόλας ήταν, σου σηκώνεται η τρίχα, ιδίως όταν καταλάβεις ότι εδρεύαν εδώ. Όχι μια χαρά τους συμπαθούν, σε μεγάλο βαθμό είναι οι κατατοπιστές και αρχηγοί τους στα Ευρωπαϊκά εδάφη.

Δηλαδή στην Ιταλία και στην Σικελία τι νομίζετε, επείδη δεν είναι Ιταλοί τους συχαίνονται οι κάτοικοι και η μαφία; Μέγα λάθος. Τους σιχαίνονται επειδή δεν τηρούν την τριάδα της οικογένειας, θρησκείας(χριστιανισμός εννοούνε) και της πατρίδας...το τελευταίο μπορούν να το συγχωρέσουν στους πρόσφυγες, με παραπάνω από ένα χ όμως...

Κοινώς : σιγά μην μας έχουν έρθει όλοι οι χριστιανοί της Αλβανίας και άλλες τέτοιες τρίχες κατσαρές. Όσοι όντως ήρθαν και μοιράζονται τις ιδέες και την σκέψη μας, θα είναι οι πρώτοι που θα σφαχτούν από τα "αδέρφια" τους.

Τύπε, επειδή τα έχεις μπερδέψει λίγο. Η Αλβανία δεν είχε ποτε της επίσημη θρησκεία, αυτοι μέχρι το 90 είχαν κομμουνισμο και ούτε που γνωρίζουν από θεούς και τέτοια. Ακόμα και τώρα αν έχουν κάποιους ναούς ζούνε αρμονικά χριστιανοί, μουσουλμάνοι σιήτες, καθολικοί και δεν ξέρω και γώ τι άλλες θρησκείες. Παντρεύονται αναμεταξύ και γενικά δεν δίνουν πολύ σημασία στην θρησκεία. Το αν υπάρχουν τώρα κάποιες οργανώσεις που τα έχουν κάνει πλακάκια με τούρκους και ταλιμπάν δεν αντιπροσωπεύει το 99% του πληθυσμού.

Εγγρ.
19 Ιουν 2015
Κριτικές
1
Like
340
Πόντοι
26
Δεν είπα τόσο ψηλά νούμερα, μην τα μπερδεύεις. Αυτό που λέω είναι να μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι [size=10pt]όλοι[/size] όσοι έρχονται εδώ είναι χριστιανοί ή άθεοι και τα πάμε καλά όλοι μας. Στην Ιταλία είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα μάζωξης Μουσουλμάνων αλβανών, απλά.

Το 60% σε έναν πλυθησμό δεν είναι λίγο, αλλά σε χώρες με υψηλή εγκλιματικότητα, ακραίες καταστάσεις και χαμηλή μόρφωση, μάντεψε τι επικρατεί όταν δίνεται η δυνατότητα πολλαπλών θρησκειών. Και μάντεψε τι, στο τέλος, συντρίβει τις υπόλοιπες με την βία.

SuperMario

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Δεν είπα τόσο ψηλά νούμερα, μην τα μπερδεύεις. Αυτό που λέω είναι να μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι [size=10pt]όλοι[/size] όσοι έρχονται εδώ είναι χριστιανοί ή άθεοι και τα πάμε καλά όλοι μας. Στην Ιταλία είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα μάζωξης Μουσουλμάνων αλβανών, απλά.

Το 60% σε έναν πλυθησμό δεν είναι λίγο, αλλά σε χώρες με υψηλή εγκλιματικότητα, ακραίες καταστάσεις και χαμηλή μόρφωση, μάντεψε τι επικρατεί όταν δίνεται η δυνατότητα πολλαπλών θρησκειών. Και μάντεψε τι, στο τέλος, συντρίβει τις υπόλοιπες με την βία.
Θέλω να πω ότι και 99% να ήταν μουσουλμάνοι πάλι δεν αποτελούν καμια απιελή, δεν είναι σουνίτες, δεν έχουν ακραίο πάθος με τα θρησκευτικά. Οι επικίνδυνοι είναι από Τουρκια μεριά και πέρα. Και δυστυχώς η λαθρομετανάστευση ότι και να κάνουμε δεν σταματάει! Βρισκόμαστε σε ένα τέτοιο σημείο που μπαίνουν από παντού. Εάν βγει η ΧΑ και πει εμείς λύνουμε το θέμα με νάρκες και ιστορίες τότε θα έχουμε αλλα θέματα, εκεί μετά πάμε σε ανοιχτούς πολέμους επίσημα, εννοώ πάντα από Τουρκια μεριά και πέρα.

Εγγρ.
19 Ιουν 2015
Κριτικές
1
Like
340
Πόντοι
26
Το μόνο που θα πώ είναι ότι όσο υπάρχει Ισλάμ(όχι απλά μουσουλμάνοι της εποχής Ασάντ όπου ήταν ρόδινα για αυτούς) τα πράγματα είναι νιτρογλυκερίνη έτοιμη να εκρηγεί. Σαν του χριστιανούς της αφρικής.

Προβλήματα έχουμε με όλους σχεδόν τους λαούς πια δυστυχώς, άμεσα έχουμε με τους Τούρκους και με τους βαλκάνιους. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, το σωστό και πρέπον, είναι να αντισταθούμε σε αυτήν την κατάσταση σθεναρά και πατριωτικά. Όσο οι κυπραίοι ήταν από αγγλικό, βενετσιάνικο και ξανά βρεττανικό αποικιακό δεσμό, απλά κρατήσαν κουλτούρα και γλώσσα. Δεν μπα να τους χώναν ότι σκατά θέλαν οι άγγλοι και να τους αλλάξουν, δεν αλλάζαν. Το ίδιο και εμείς, ούτε νάρκες, ούτε χρυσές αυγές ούτε τίποτα, ενώ κοιτάμε να διορθώσουμε την κατάσταση δεν ενδίδουμε και αποφεύγουμε και άχρηστους πολέμους και δεν διαλύουμε και σχέσεις με κάποια κράτη που μπορεί να μας χρειαστούν στο μέλλον.

Η όλη λαθρομετανάστευση που γίνοται τώρα, όσο την κάνουμε όσο τερατώδη όσο τα μίντια και αφήνουμε τον κάθε ευρώλαγνο / αμερικανόπράκτορα πολιτικό να δίνει ελληνοποιήσεις στον κάθε τύπο, τότε είναι που θα πιάσει και θα λυγίσουμε τελειώς. Τα ίδια που κάναν οι ΗΠΑ, που αργότερα γίναν και στην Αγγλια με δικαιολογία ότι όσοι έρχονται είναι από πρώην αποικίες της και δεν συμμαζεύεται, τα ίδια μας κάνουν και εδώ.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Αν και τα Αγγλικά εδώ είναι καρκίνος: "the only other languages that are the sole surviving member of a branch of Indo-European are Armenian and Greek."

Οπότε υπάρχει μία κάποια σχέση όχι κοντινή!

Φιλε αφου δεν ξερεις Αγγλικα μην επιμενεις. Σου λεει οτι αυτες οι τρεις γλωσσες ειναι ξεχωριστα παρακλαδια της ΙΕ, οχι οτι σχετιζονται. Αλλες ευρωπαικες γλωσσες ανηκουν στο ιδιο παρακλαδι, εχει και γραφημα μαλιστα στη σελιδα απο οτι θυμαμαι.

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Φιλε αφου δεν ξερεις Αγγλικα μην επιμενεις. Σου λεει οτι αυτες οι τρεις γλωσσες ειναι ξεχωριστα παρακλαδια της ΙΕ, οχι οτι σχετιζονται. Αλλες ευρωπαικες γλωσσες ανηκουν στο ιδιο παρακλαδι, εχει και γραφημα μαλιστα στη σελιδα απο οτι θυμαμαι.

Μια χαρά αγγλικά γνωρίζω, έχω το προφίσιενσυ, αλλά η φράση the only other languages that are the sole surviving member of a branch of Indo-European are Armenian and Greek.

λέει ότι οι μόνες άλλες γλώσσες που είναι τα μοναδικά μέλος (;) ενός (ποιου;) παρακλαδιού της Ινδοευρωπαϊκής είναι τα Αρμένικα και τα Ελληνικά. Επειδή δε τηρεί μάλλον σωστό έγγραφο η βίκυ εννοείται ότι υπάρχει μέσω των Ιλλυρικών κάποια σχέση, το ότι αυτή είναι μακρινή δε σημαίνει ότι αυτή δεν υπάρχει.

Ουσιαστικά είναι παρόμοια σχέση αυτής που έχουν τα Φινλανδικά με τα Τούρκικα και τα Γιαπωνέζικα: Έναν Εξαφανισμένο κοινό πρόγονο που δεν υπάρχει εδώ και χιλιετίες, το μόνο πράγμα που τα συνδέει είναι το σύστημά τους που είναι παρόμοιο (οι γλώσσες αυτές είναι συνθετικές περίπου στον ίδιο βαθμό) + το ότι δεν έχουν γένος. Τώρα όσον αφορά λεξιλόγιο και γραμματική σαφώς κι έχουν τις διαφορές τους δε σημαίνει όμως πως η αρχέγονη μεταξύ τους σχέση διαγράφεται.

astrapogianni

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2012
Like
2
Πόντοι
0
Πότε ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ υπήρξε αυτή ινδοευροπαικη φυλή για να υπάρξει και τέτοια γλωσσα; Ποια αρχαιολογικά Η ΚΑΙ γλωσσικά ευρήματα υπαρχουν; Τίποτα! Θεωρίες επί θεωριων

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Πότε ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ υπήρξε αυτή ινδοευροπαικη φυλή για να υπάρξει και τέτοια γλωσσα; Ποια αρχαιολογικά Η ΚΑΙ γλωσσικά ευρήματα υπαρχουν; Τίποτα! Θεωρίες επί θεωριων

ΔΕΝ υπήρξε ινδο-ευρωπαϊκή φυλή. Αυτό που έγινε ήταν ότι στα προϊστορικά χρόνια υπήρξε ένας λαός, πιο πιθανός ήταν αυτός να 'ταν οι Κουργκάνοι, που δεν υπάρχουν πια και μόνο σημείο της ύπαρξής ήταν οι θολωτοί τάφοι τους. Τώρα αυτοί ήταν σούπερ-ντούπερ-ουάου προϊστορικοί άνθρωποι, επειδή ήταν οι πρώτοι που μπορούσαν κι ως ενήλικες να χωνέψουν γάλα, μ' αποτέλεσμα να έχουν τις αγελάδες ως κινητές μηχανές συνεχής παραγωγής τροφής. Πέραν τούτου αυτοί ήταν δεινοί πολεμιστές και κατάφεραν να κατακτήσουν Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης (τη γλύτωσαν μόνο οι Βάσκοι, οι Λιθουανοί κι οι Γεωργιανοί) και της Ινδίας και της μικράς Ασίας, αποτέλεσμα να γίνουν οι ελίτ.

Έτσι επέβαλαν την γλώσσα τους στους λαούς αυτούς με τρομερές όμως διαφορές ανά περιοχή. σταδιακά εξαφανίστηκαν, γιατί κανείς δε μπορεί να ξέρε το πως. Απομεινάρι των Κουργκάνων ήταν: η ιδιότητα να μπορούμε κι ως ενήλικες να καταναλώνουμε γάλα και η βάση των γλωσσών μας. Τώρα τι βάση είναι αυτή: πχ λέμε δική μου, ο Ινδός λέει μόα, ο Εγγλέζος μάι, ο Ρώσος μαγιά, ο Γερμανός μάινε κλπ. Αυτό επειδή υπήρχε ένα κτητικό μόριο το οποίο πέρασε ως βάση σε άλλες γλώσσες. Πέραν τούτου όμως σ' αυτό οφείλεται το είδος κι η μορφή των γλωσσών που είναι Ινδο-Ευρωπαϊκές (Με εξαίρεση τις Φινο-ουγγρικές γλώσσες και τη Βασκική αυτές είναι όλες οι Ευρωπαϊκές + τα Πέρσικα (Αλλιώς Φάρσι) και και τα Ινδικά, εξού και τ' όνομα είναι στη συντριπτική πλειοψηφία συνδετικές.

Δηλαδή παράγουν φράσεις συνδέοντας τις λέξεις μεταξύ τους με τη χρήση κλίσεων. Π.χ. οι βασικές κλείσεις των γλωσσών της Ινδο-Ευρωπαϊκής έιναι κοινές μεταξύ τους όπως πχ η αιτιατική, η ονομαστική, η γενική και η δοτική που εμείς χάσαμε. Υπάρχουν σ' άλλες γλώσσες κι άλλες, αλλά στις Ινδο-Ευρωπαϊκές αυτές μπορούν να είναι η κλητική, η προθετική, η οργανική και η αφαιρετική που ουσιαστικά είναι η προθετική κι η οργανική μαζί. Άμα υπάρχουν άλλο είδος κλίσης είναι μάρτυρας μη Ινδό-ευρωπαϊκής. Περί τούτου δε θυμάμαι ακριβώς που το διάβασα αλλά ήταν είτε στο A troublesome Inheritance ή στο the 10.000 year explosion. Περί εξελικτικής βιολογίας στον άνθρωπο ασχολούνται αυτά αλλά και τα δύο είχαν αναφέρει την ανάπτυξη των Ινδο-Ευρωπαϊκών, νομίζω το δεύτερο το αναλύει περισσότερο.

Καλό επίσης ν' αναφερθεί ότι κάποιες γλώσσες είναι πιο μακριά απ' άλλες, όπως πχ τ' αγγλικά που χάσανε την ιδιότητα της σύνδεσης ακολουθούμενα μοντέλο ανάλυσης (ατελές βέβαια μιας και υπάρχουν υπολείμματα κλίσεων) διατηρούν όμως σε μεγάλο βαθμό τις ρίζες, άλλες όπως οι σλαβικές έχουν πιο κοντινή κατασκευή (κλίσεις, σ' αυτές βρίσκεται η σπασμένη αφαιρετική σε δύο περαιτέρω κλίσεις) ενώ δεν έχουν αρκετές από τις ρίζες. κλπ. (πχ το αρχαίο ελληνικό "εν" συναντάται στην Ευρώπη ως "ιν" σχεδόν σ'ολες τις γλώσσες της ευρώπης κι η πηγή του είναι απ' την πρωτό-Ινδο-Ευρωπαϊκή, ε οι σλάυοι το 'χουν ως "β")

Δείγμα της πρωτο-ινδοευρωπαϊκής είναι κατασκευή μεν αλλά απ' τα απολύτως κοινά στοιχεία που μπορούν να βρεθούν στις γλώσσες της οικογένειας.

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306

astrapogianni

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2012
Like
2
Πόντοι
0
Απο μικρό παιδάκι διαβάζω για όλα αυτά που αναφέρεις.Σοβαρη τεκμηρίωση ΔΕΝ υπάρχει.Ευσευεις Ποθοι του κάθε επιστήμονα ανάλογα με τις πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές του.Οποια ένδειξη του παρελθόντος μας βολεύει ΤΗΝ λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν ΚΑΙ οποία δεν μας βολεύει ΌΧΙ.Πολλα μπορώ να γράψω ΑΛΛΆ πιστεύω ότι καταλαβαίνεις τι ΘΈΛΩ να πω

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Απο μικρό παιδάκι διαβάζω για όλα αυτά που αναφέρεις.Σοβαρη τεκμηρίωση ΔΕΝ υπάρχει.Ευσευεις Ποθοι του κάθε επιστήμονα ανάλογα με τις πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές του.Οποια ένδειξη του παρελθόντος μας βολεύει ΤΗΝ λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν ΚΑΙ οποία δεν μας βολεύει ΌΧΙ.Πολλα μπορώ να γράψω ΑΛΛΆ πιστεύω ότι καταλαβαίνεις τι ΘΈΛΩ να πω

καταλαβαίνω, και συγγνώμη για τον απότομο τρόπο μου πριν.

επιτρέψτε μου μόνο μία τελευταία προσπάθεια:

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346
Facebook Live 'broadcasts gang rape' of woman in Sweden