Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 157 10,3%
  • Οχι

Ψήφοι: 692 45,4%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 222 14,6%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 382 25,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.523

antifa69

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Έτσι λες και στους ερωτικούς σου συντρόφους;

Να δείρω μαύρο; Για να τρέχεις εσύ μετά στα νοσοκομεία να παριστάνεις την αδεργή νοσοκόμα; Jamais!

Μακάρι να ήταν το ιντυμηντα...Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι έχουν βάλει ίντερνετ στο δαφνί και το πικπα!
εκτός από φασιστόμουτρο είσαι και ρατσιστόμουτρο ε?
στο ένα σου ποστ με λες αριστερό στο επόμενο γκέι!
ωραίο το φασιστάκι ρε!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
εκτός από φασιστόμουτρο είσαι και ρατσιστόμουτρο ε?
στο ένα σου ποστ με λες αρισερό στο επόμενο γκέι!
ωραίο το φασιστάκι ρε!

Πες μας ειλικρινά...
Ο ήχος της λέξης φασίστας σου προξενεί κάποια ικανοποίηση και τη λες τόσο συχνά;

Να το κοιτάξεις...

condo

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Κριτικές
15
Like
114
Πόντοι
2.945
πάντως ωραία αντιλαμβανόμαστε την Δημοκρατια, όποιος εκφράζει μια αντιθετη άποψη ή εκφέρει κάτι διαφορετίκο  είτε θα είναι φασίστας είτε κομμουνιστής. Δηλ να είναι κατι ενδιάμεσο δε παίζει. Όλοι θέλουμε να εκφράζουμε τις ίδιες απόψεις έτσι? άλλιως έχουμε καταστάσεις όπως τις παραπάνω

antifa69

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Πες μας ειλικρινά...
Ο ήχος της λέξης φασίστας σου προξενεί κάποια ικανοποίηση και τη λες τόσο συχνά;

Να το κοιτάξεις...

εσύ το έχεις για να χύνεις πιο εύκολα το κυλιόμενο?
κάντο και τατού ρε!

δε μου λε ρε ξύπνιε!
Ο Σαμαράς είναι το είδωλό σου?

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96

Σε γενικές όμως γραμμές η μετανάστευση επέτρεψε στον ελληνικό καπιταλισμό να κερδοφορήσει ασύστολα, συμπιέζοντας το εγχώριο εργατικό κόστος σε «ανεκτά» επίπεδα: ο κακοπληρωμένος Ελληνας μισθωτός είχε, για τα δύσκολα, «τον Αλβανό του».

//Οταν και ο ΙΟΣ παραδεχεται την ρητορικη του ΛΑ.Ο.Σ

kongas

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Like
0
Πόντοι
16
γαμώτο.. ολο το indymedia εδώ μαζεύτηκε.. δεν μας εφταναν του cosmopolitan...  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
ε, οι ιδιοι τυποι ειναι
το πρωι μπαινουν στο ιντυ να βριζουν τους "κακοι φασιστες" και το βραδυ στο κοσμοπολιταν για να συζητησουν τις τασεις της μοδας για το φθινοπωρο 2010

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
Πάφτε ρε τις παπαριές.
Έτσι και αλλοιώς μέχρι σήμερα τις μετανάστριες τις πηδούσατε,(και γώ μαζί σας) με απο 10 γιούργια.
Να δώ τώρα που θα σας φτύσουν και θα πάνε αλλού τι θα πηδάτε.

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Τι εγινε ρε παιδιά εδω?
πόσα καινούργια φρουτα του ίντυ μπήκανε το σαβ/κο? :think: :headbang:

α ρε ΠάΠια! έφυγες και άφησες πίσω σου.... ΠαΠάκια! :rolleyes: :rolleyes: :P

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Jean Valjean

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2010
Like
0
Πόντοι
1
δείτε και μερικούς αριθμούς πριν συνεχίσετε την καταστροφολογία....

Το 65% της φυσικής αύξησης των αλλοδαπών είναι αλβανικής υπηκοότητας

ΑΥΓΗ 25/04/2010

ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ Γ. ΔΡΕΤΤΑΚΗ*

Με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) για τα έτη 2004-2008 εξετάσαμε σ’ ένα άρθρο μας στην «Αυγή» της 31.1.10 τις γεννήσεις κατά υπηκοότητα της μητέρας και τους θανάτους κατά υπηκοότητα του θανόντος στις 13 περιφέρειες και στο Σύνολο Χώρας. Στο άρθρο εκείνο δώσαμε τα στοιχεία για τις γεννήσεις και τους θανάτους των αλλοδαπών συνολικά. Στο άρθρο αυτό, με βάση τα ίδια στοιχεία της ΕΣΥΕ για την ίδια περίοδο, εξετάζουμε τις γεννήσεις από αλλοδαπές μητέρες κατά κυριότερες υπηκοότητες της μητέρας στις 13 περιφέρειες και στο Σύνολο Χώρας, τους θανάτους στο Σύνολο Χώρας κατά υπηκοότητα του θανόντος και τη φυσική αύξηση των αλλοδαπών στο Σύνολο Χώρας κατά υπηκοότητα.

Στο πρώτο μέρος του Πίνακα που ακολουθεί δίνονται οι γεννήσεις κατά κυριότερες υπηκοότητες της μητέρας στις 13 περιφέρειες και στο Σύνολο Χώρας την πενταετία 2004-2008. Στο δεύτερο μέρος δίνεται το σύνολο των γεννήσεων, των θανάτων και της φυσικής αύξησης των αλλοδαπών κατά τις κυριότερες υπηκοότητες και στο τρίτο μέρος η ποσοστιαία κατανομή τους κατά κυριότερες υπηκοότητες (στις «πρώην ΕΣΣΔ περιλαμβάνονται η Ρωσία, η Ουκρανία, η Γεωργία και η Μολδαβία και στην «άλλη» όλες οι υπόλοιπες).

Πίνακας

Γεννήσεις, θάνατοι και φυσική μεταβολή του πληθυσμού κατά κυριότητας υπηκοότητες στις περιφέρειες και στο Σύνολο Χώρας την πενταετία 2004-2008

Από την επεξεργασία των στοιχείων του πρώτου μέρους του Πίνακα (λόγω έλλειψης χώρου δεν δίνεται ο σχετικός Πίνακας), το ποσοστό που αντιπροσωπεύουν στο σύνολο των γεννήσεων αλλοδαπών οι γεννήσεις κατά υπηκοότητα της μητέρας στην καθεμιά από τις 13 περιφέρειες της χώρας κυμαίνεται για τις μητέρες με υπηκοότητα:

- Αλβανίας από 83,9% στην Ήπειρο μέχρι 44,9% στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

- Βουλγαρίας από 15,4% στην Κρήτη μέχρι 1,2% στην Ήπειρο.

- Ρουμανίας από 6,0% στην Αττική μέχρι 1,5% στο Βόρειο Αιγαίο.

- Πολωνίας από 3,2% στην Αττική μέχρι 0,4% στη Δυτική Μακεδονία.

- Χωρών της πρώην ΕΣΣΔ από 18,4% στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη μέχρι 4,9% στην Ήπειρο

- «Άλλες» χώρες από 22,2% στην Αττική μέχρι 4,9% στη Δυτική Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την κατανομή κατά περιφέρειες των γεννήσεων από μητέρες της καθεμιάς υπηκοότητας το ποσοστό που αντιπροσωπεύουν στο σύνολο των γεννήσεων: από Πολωνέζες στην Αττική είναι 68,4%, από «Άλλες» χώρες το 58,0%, από Ρουμάνες το 51,2%, από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ το 45,1%, από Αλβανίδες το 40,1% και από Βουλγάρες το 23,3%) Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην Αττική, λόγω των ευκαιριών απασχόλησης, ζει το υψηλότερο ποσοστό αλλοδαπών.

Μετά την Αττική μεγάλο ποσοστό στο σύνολο των γεννήσεων από:

Αλβανίδες έχουν η Κεντρική Μακεδονία (14,3%) και η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος (από 6,4% η καθεμιά).

Βουλγάρες έχουν η Κρήτη (15,4%), η Ανατολική Μακεδονία & Θράκη (11,2%) και η Πελοπόννησος (10,5%).

Ρουμάνες έχουν η Πελοπόννησος (11,5%) και η Κεντρική Μακεδονία (7,5%).

Πολωνέζες έχει η Στερεά Ελλάδα (5,7%).

Από το τρίτο μέρος του Πίνακα φαίνεται ότι στο Σύνολο Χώρας το ποσοστό που αντιπροσωπεύουν στο σύνολο:

Των γεννήσεων από αλλοδαπές μητέρες, οι μητέρες με αλβανική υπηκοότητα ανέρχεται στο 60,9% και ακολουθούν οι μητέρες με βουλγαρική, ρουμανική και πολωνική υπηκοότητα (δηλαδή κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Οι γεννήσεις από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ αντιπροσωπεύουν το 11,2% και από «Άλλες» χώρες (από άλλα κράτη της Ευρώπης και τις άλλες ηπείρους) το 16,7%.

Θανάτων αλλοδαπών οι υπήκοοι: «Άλλων» χωρών ανέρχεται στο 65,9%, Αλβανίας στο 15,7%, χωρών της πρώην ΕΣΣΔ στο 9,4% και ακολουθούν οι υπήκοοι Βουλγαρίας, Πολωνίας και Ρουμανίας.

Φυσικής αύξησης αλλοδαπών οι υπήκοοι: Αλβανίας το 65,2%, χωρών της πρώην ΕΣΣΔ το 11,4%, «Άλλων» χωρών το 12% και ακολουθούν οι υπήκοοι της Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Πολωνίας

Το γεγονός –όπως φάνηκε από την ανάλυση που έγινε στο άρθρο αυτό– ότι η συντριπτική πλειονότητα των γεννήσεων αλλοδαπών είναι από μητέρες με υπηκοότητα χωρών της Ευρώπης και ότι το ίδιο ισχύει (και μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό) και για τη φυσική αύξηση των αλλοδαπών, δείχνει ότι, αν υπάρξει μια σωστή μεταναστευτική πολιτική, η ενσωμάτωση των μεταναστών δεν θα είναι τόσο δύσκολη όσο ισχυρίζονται εκείνοι που δεν έχουν εκτιμήσει τη ζωτικής σημασίας συμβολή των μεταναστών σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

* Ο Μανόλης Γ. Δρεττάκης είναι τέως αντιπρόεδρος της Βουλής, υπουργός και καθηγητής της ΑΣΟΕΕ

condo

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Κριτικές
15
Like
114
Πόντοι
2.945
στην Ελλάδα καλύερα είναι να είσαι μετανάστης παρά Έλληνας

HALCON

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2009
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Θυμάμαι τη γειτονιά που μεγάλωσα σε μια επαρχιακή ελληνική πόλη και δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια τόσο από τα παιδικά όσο και από τα εφηβικά μου χρόνια. Θυμάμαι τα παιδιά να βγαίνουν και να παίζουν στους δρόμους, στα σχολεία, στις παιδικές χαρές, όπου υπήρχε ελεύθερος χώρος. Τις περισσότερες φορές μόνα τους, άλλες φορές με τους γονείς τους ή τις γιαγιάδες τους. Δεν έβλεπες ξένα πρόσωπα στη γειτονιά. Μονάχα κάποιοι μεταναστές από την Αλβανία με ότι αυτό συνεπάγεται χωρίς όμως να υπάρχει τρομερό πρόβλημα. Όσο τα χρόνια περνούσαν ένας νέος τρόπος ζωής άρχιζε να μπαίνει στο ελληνικό σπίτι. Τα παιδιά σιγά-σιγά σταμάτησαν να βγαίνουν για να παίξουν μπάλα, να χτυπήσουν, να κάνουν πλάκα, να τσακωθούν, να εξερευνήσουν, να πειραχτούν. Είχε έρθει η εποχή του “ψηφιακού παιχνιδιού”. Κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, παίζοντας είτε στο Playstation είτε στον υπλογιστή. Οι λίγο μεγαλύτεροι να αποχαυνώνονται από τις χαμηλού επιπέδου εκπομπές που υποτιμούν τη νοημοσύνη. Παρ' όλά αυτά η γειτονια είχε ακόμη έντονη ζωή από όσα παιδιά προτιμούσαν να περνούν τον χρόνο τους έξω από το σπίτι. Έχει δεν έχει περάσει μια δεκαετία από τότε που όλα αυτά ξεκίνησαν, σήμερα είναι ελάχιστα τα παιδιά που βγαίνουν. Σου κάνει εντύπωση όταν δεις παιδιά στο δρόμο να παίζουν όπως τότε. Σε μια μικρή γειτονιά η οποία έσφυζε από ζωή βλέπεις σε κάθε γωνιά να ξεπηδούν καταστήματα με κακόγουστα και κακίστης ποιότητας προϊόντα ασιατικής προελεύσεως. Μια βόλτα στους δρόμους που παλιά τα ποδήλατα έδιναν και έπαιρναν, βλέπεις αρκετούς ξένους ασιατικής καταγωγής οι οποίοι από μόνοι τους δημιουργούν μικρά γκέττο και σε κοιτούν περίεργα όταν περνάς από δίπλα τους, όταν περνάς κάτω από το σπίτι σου. Αναρωτιέμαι που πήγε η παλιά μου γειτονιά. Αυτά που ακούγαμε χρόνια ότι συνέβεναν στην πρωτεύουσα Αθήνα βλέπω σιγά-σιγά να παίρνουν σάρκα και οστά μέσα στην ίδια μου τη πόλη, στην ίδια μου τη γειτονιά. Δεν νιώθω απλά ξένος μέσα στη χώρα μου, νιώθω ξένος στη πόλη μου, τη γειτονιά μου, το σπίτι μου. Φοβάμαι πως αυτό είναι μόνο η αρχή και δε μου αρέσει. Δεν θέλω η γειτονιά μου να γίνει μια μικρή Ομόνοια. Δε θέλω η κάθε γειτονιά σε κάθε άκρη της Ελλάδας να γίνει μια μικρή Ομόνοια. Δεν θέλω η χώρα μου να γίνει σαν την Ομόνοια. Θέλω πίσω τη γειτονιά μου τη παλιά!

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
Θυμάμαι τη γειτονιά που μεγάλωσα σε μια επαρχιακή ελληνική πόλη και δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια τόσο από τα παιδικά όσο και από τα εφηβικά μου χρόνια. Θυμάμαι τα παιδιά να βγαίνουν και να παίζουν στους δρόμους, στα σχολεία, στις παιδικές χαρές, όπου υπήρχε ελεύθερος χώρος. Τις περισσότερες φορές μόνα τους, άλλες φορές με τους γονείς τους ή τις γιαγιάδες τους. Δεν έβλεπες ξένα πρόσωπα στη γειτονιά. Μονάχα κάποιοι μεταναστές από την Αλβανία με ότι αυτό συνεπάγεται χωρίς όμως να υπάρχει τρομερό πρόβλημα. Όσο τα χρόνια περνούσαν ένας νέος τρόπος ζωής άρχιζε να μπαίνει στο ελληνικό σπίτι. Τα παιδιά σιγά-σιγά σταμάτησαν να βγαίνουν για να παίξουν μπάλα, να χτυπήσουν, να κάνουν πλάκα, να τσακωθούν, να εξερευνήσουν, να πειραχτούν. Είχε έρθει η εποχή του “ψηφιακού παιχνιδιού”. Κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, παίζοντας είτε στο Playstation είτε στον υπλογιστή. Οι λίγο μεγαλύτεροι να αποχαυνώνονται από τις χαμηλού επιπέδου εκπομπές που υποτιμούν τη νοημοσύνη. Παρ' όλά αυτά η γειτονια είχε ακόμη έντονη ζωή από όσα παιδιά προτιμούσαν να περνούν τον χρόνο τους έξω από το σπίτι. Έχει δεν έχει περάσει μια δεκαετία από τότε που όλα αυτά ξεκίνησαν, σήμερα είναι ελάχιστα τα παιδιά που βγαίνουν. Σου κάνει εντύπωση όταν δεις παιδιά στο δρόμο να παίζουν όπως τότε. Σε μια μικρή γειτονιά η οποία έσφυζε από ζωή βλέπεις σε κάθε γωνιά να ξεπηδούν καταστήματα με κακόγουστα και κακίστης ποιότητας προϊόντα ασιατικής προελεύσεως. Μια βόλτα στους δρόμους που παλιά τα ποδήλατα έδιναν και έπαιρναν, βλέπεις αρκετούς ξένους ασιατικής καταγωγής οι οποίοι από μόνοι τους δημιουργούν μικρά γκέττο και σε κοιτούν περίεργα όταν περνάς από δίπλα τους, όταν περνάς κάτω από το σπίτι σου. Αναρωτιέμαι που πήγε η παλιά μου γειτονιά. Αυτά που ακούγαμε χρόνια ότι συνέβεναν στην πρωτεύουσα Αθήνα βλέπω σιγά-σιγά να παίρνουν σάρκα και οστά μέσα στην ίδια μου τη πόλη, στην ίδια μου τη γειτονιά. Δεν νιώθω απλά ξένος μέσα στη χώρα μου, νιώθω ξένος στη πόλη μου, τη γειτονιά μου, το σπίτι μου. Φοβάμαι πως αυτό είναι μόνο η αρχή και δε μου αρέσει. Δεν θέλω η γειτονιά μου να γίνει μια μικρή Ομόνοια. Δε θέλω η κάθε γειτονιά σε κάθε άκρη της Ελλάδας να γίνει μια μικρή Ομόνοια. Δεν θέλω η χώρα μου να γίνει σαν την Ομόνοια. Θέλω πίσω τη γειτονιά μου τη παλιά!
+100000

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom