Φαίνεσαι μορφωμένος άνθρωπος. Από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι αγαπάω τους Μουσουλμάνους; Νομίζω ότι έχω κάνει καθαρή τη θέση μου ότι δεν διαφέρουν πολύ από τους Χριστιανούς, εξάλλου ο Μουχάμαντ, που μας τον μετονόμασαν σε Μωάμεθ, χρησιμοποίησε στοιχεία του Νεστοριανού Χριστιανισμού για να φτιάξει τη Θρησκεία του, δέχεται τον Αβραάμ σαν γενάρχη και τον Χριστό σαν Προφήτη. Και βέβαια η Εκκλησία έχει κανόνες πότε θα πηδάς και πότε θα τρως. Και η εποχή που η Εκκλησία κυριάρχησε ονομάστηκε Μεσαίωνας. Συμφωνώ ότι λίγοι θα πάνε στις Μουσουλμανικές χώρες, αν και ξέρω μηχανικό που δουλεύει τώρα στο Ντουμπάι από ανάγκη. Και ότι αυτοί που έρχονται εδώ είναι τόσο φανατικοί που μένουν αμόρφωτοι, χωρίς προσόντα, δουλεύουν σε όλες τις κατώτερες δουλειές, αλλά το πιο τρομερό είναι ότι ακόμα κι αν μορφωθούν, αυτή η γνώση σχεδόν δεν τους αγγίζει. Κάνουν γκέτο και το μόνο που τους νοιάζει είναι να ακολουθούν το τυπικό της θρησκείας τους. Θα φορέσουν στις γυναίκες τους Μπούργκα και θα απαιτήσουν να είναι παρθένες στο γάμο, ενώ τα σάλια τους τρέχουν όταν δουν μια λευκή με ακάλυπτο πρόσωπο και ντυμένη ξέκολα. Όταν μπορέσουν θα μεθύσουν, κι ας λέει ο προφήτης ότι θέλει. Και οι μουσουλμάνες στη Γαλλία, αφού ξεσκιστούν, θα βρουν ένα καλό Μουσουλμάνο, δεν θα τον αφήσουν να τις αγγίξει πριν το γάμο, θα πάνε στον πλαστικό χειρούργο και θα κάνουν μια ανακατασκευή παρθενικού υμένα. Όλα ωραία και καλά. Όσο για το ότι προσπαθούν να επιβάλουν τον δικό τους τρόπο ζωής, συμφωνώ. Οι Χριστιανοί όμως δεν έκαναν κάτι διαφορετικό στην Αμερική, στην Ασία και στην Αφρική, όπου και να πήγαν. Γιατί κατηγορείς λοιπόν τους Μουσουλμάνους; Οι Μουσουλμάνοι στην Κόρντομπα επέτρεπαν στους Εβραίους και στους Χριστιανούς να κρατήσουν την πίστη τους, αρκεί να πλήρωναν τον λεγόμενο κεφαλικό φόρο (χαράτσι), δηλ. 10%. Οι Χριστιανοί όταν κατέλαβαν την Ισπανία τους άφησαν μια επιλογή: Είτε Χριστιανός, είτε νεκρός, αφού τους είχε περιποιηθεί πρώτα η Ιερά εξέταση.