θεωρέις ότι έχουμε να χωρίσουμε πιο πολλά με τους τούρκους παο ότι οι τούρκοι με τους κούρδους;
γνωρίζεις για παραδειγμα ότι ο ισλαμιστής Ερντογάν κυβερνά κυρίως γιατί έχει πάρει με το μέρος του τους Κούρδους της Ανατολίας;
Εγω τωρα δεν σου λεω τη δικη μου θεση αλλα μου αρεσει σε καθε προταση που ακουω να βλεπω που χασκει και να λεω την αληθεια.
Εγω μπορει να μην εχω να χωρισω τπτ με κανενα τουρκο αλλα πολλα με πολλους ελληνες. Αλλο το ενα και αλλο το αλλο. Οτι λεω δε το λεω απο προσωπικο συμφερον η θεση. Πολλες φορες η θεσεις που εκφραζω ειναι αντιθετες με τα προσωπικα μου συμφεροντα.
Και γενικα ισχυει αυτο. Θεωρω πολυ μικροπρεπες και γλοιωδες να βαζεις ιδεολογικους βαρυγδουπους μανδυες για να καλυψεις ενα προσωπικο μικροσυμφερον. Και χιλιες φορες οι μογγολοι, οι οι τυποι που εσφαζαν τον αλλο παρα ο μικροαστουλης που για το μισθουλακο του εχει μια " ιδεολογια" που αλλιως δεν θα ειχε. Εμετος.
Πχ με τους λαθρο δε με εχει πειραξει ποτε κανεις αλλα την αληθεια και το τι πρεπει να ισχυσει πρεπει να το πω. Βασει στερεας λογικης.
Και για το προηγουμενο αναφερθηκα στο εξης : οτι ειναι εντελως γελοιο να χρησιμοποιειται ο "πολιτισμος" ως επιχειρημα για κατι. Πολυ δε περισσοτερο οταν διακυβεβονται αλλα πραγματα που καθιστουν κενο νοηματος τον " πολιτισμο". Δεν εχει νοημα δηλαδη να το χρησιμοποιεις ως μομφη για κανενα.
Δειχνει περισσοτερο σαν ενα αλλοθι τεχνητα κατασκευασμενο. Δλδ αφου δεν υπαρχει αλλο επιχειρημα ας πουμε αυτο : οτι " δεν εισαι πολιτισμενος". Πραγμα που σημαινει επι του πρακτεου ΤΙ δηλαδη? Οτι πρεπει να αφησω να με σφαξει η να με λεηλατησει κανεις?
Χιλιες φορες καλυτερο απο την υποκριτικη εννοια του πολιτισμενου ( γιατι αν δεν ειναι υποκριτικη θα κρινοταν και σε αλλα πραγματα) ειναι η εννοια της ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑΣ και της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Αλλα εδω εχουμε πραγματικα διακυβευματα και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΞΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ. Ξεκαθαρα πραγματα.
Ενω το " πολιτισμενος" ειναι "τζαμπα". Μια λεξη που δε σημαινει τιποτα και χωραει τα παντα μεσα και χρησιμοποιειται κατα το δοκουν.
Ε αγγλοπουστες μεγαλοι διδαξαντες της πουστιας παλι. Οπως λανσαραν οι subjects of the Queen τη " δημοκρατια" ετσι λανσαραν και τον " πολιτισμο" ως εννοια κενη περιεχομενου, αλλοθι και κριτηριο για τα παντα και μεσα απο τον αχταρμα να κανουν παλι αυτοι αυτο που γουσταρουν.