Νέα

Κύπρος - ήρθε η ώρα για μετανάστευση...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Moutzomenios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 64
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
OP
OP
M

Moutzomenios

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2009
Like
172
Πόντοι
1
Δεν ξέρω εαν ισχύει,  αλλά εάν όντως η Κύπρο ς εχει βρει ενεργειακό πλούτο πολλαπλάσιο του ΑΕΠ της, τότε οσο και να ξεζουμιστει ένα καλό βιοτικό επίπεδο θα διασφαλιστεί (?)

Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
2
Like
1
Πόντοι
16
Δεν ξέρω εαν ισχύει,  αλλά εάν όντως η Κύπρο ς εχει βρει ενεργειακό πλούτο πολλαπλάσιο του ΑΕΠ της, τότε οσο και να ξεζουμιστει ένα καλό βιοτικό επίπεδο θα διασφαλιστεί (?)
Μνημόνειο και καλό βιοτικό επίπεδο είναι έννοιες αντίθετες.

Και να χει γεωφυσικό πλούτο η Κύπρος,αν το έχει να κάθεται ή τον ξεπουλήσει δεν έχει κ πολύ νόημα....

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
Η Κυπρος ειναι εντελως διαφορετικη περιπτωση απο την δικια μας,εκει εχουν πολιτικους με αρχιδια και οχι Στουρναρα-Παπακωνσταντινου που λενε yes sir,η Κυπρος σε λιγα χρονια θα εχει σταθει στα ποδια της,και η Ιρλανδια ειναι στο ΔΝΤ αλλα ο βασικος μισθος ειναι 1200 ευρω,σε πολλες χωρες ειναι δυσκολα τα οικονομικα αλλα αυτο που γινετε στην Ελλαδα δεν γινετε πουθενα.

για το εαν εχει πολιτικους μ αρχιδια αυτο θα το δειξει ο χρονος

ουτε εσυ ουτε εγω..

αυτο που ξερω εγω ειναι οτι οι πολιτικοι μ' αρχιδια ριχνουν μια χωρα 500,000 κατοικων σε απιστευτες περιπετειες, ενω εχουν ηδη ξεκινησει εξορυξεις πετρελαιου

οσο για την ιρλανδια μπορει να ειναι 1200 ο κατωτατος μισθος (για ποσο ακομα;) αλλα οι νεοι φευγουν σωρηδον γι αγγλια/σκωτια/αμερικα..αυτο κατι λεει απο μονο του..

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
Η Κυπρος ειναι εντελως διαφορετικη περιπτωση απο την δικια μας,εκει εχουν πολιτικους με αρχιδια και οχι Στουρναρα-Παπακωνσταντινου που λενε yes sir,η Κυπρος σε λιγα χρονια θα εχει σταθει στα ποδια της,και η Ιρλανδια ειναι στο ΔΝΤ αλλα ο βασικος μισθος ειναι 1200 ευρω,σε πολλες χωρες ειναι δυσκολα τα οικονομικα αλλα αυτο που γινετε στην Ελλαδα δεν γινετε πουθενα.

Aν είναι έτσι όπως τα λες τότε δεν μας φταίει [για όλα] το μνημόνιο.

Επισκέπτης
για το εαν εχει πολιτικους μ αρχιδια αυτο θα το δειξει ο χρονος

ουτε εσυ ουτε εγω..

αυτο που ξερω εγω ειναι οτι οι πολιτικοι μ' αρχιδια ριχνουν μια χωρα 500,000 κατοικων σε απιστευτες περιπετειες, ενω εχουν ηδη ξεκινησει εξορυξεις πετρελαιου

οσο για την ιρλανδια μπορει να ειναι 1200 ο κατωτατος μισθος (για ποσο ακομα;) αλλα οι νεοι φευγουν σωρηδον γι αγγλια/σκωτια/αμερικα..αυτο κατι λεει απο μονο του..
Τους Κυπριους δεν τοους παω αλλα να ξερεις οτι το οικονομικο-τραπεζικο οικονομικο προβλημα(γιατι εκει δεν ειναι δημοσιονομικο το προβλημα) ξεκινησε απο το κουρεμα των Ελληνικων ομολογων,ειχαν πολλα οι τραπεζες τους και μετα το κουρεμα βρεθηκαν με χαρτια στα χερια του με πολυ μικροτετη αξια.
Οι πηγες πετρελαιου και φυσικου αεριου εχουν μεινει εξω απο την συμφωνια με το ΔΝΤ και αυτο δειχνει ποσο το δουλευουν το θεμα με την συμβαση.
Πεινα και γενοκτονια σαν την Ελλαδα καμια χωρα δεν θα ζησει,ουτε η Ιρλανδια ουτε η Κυπρος.

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
ναι ολοι στη κυπρο με τζυπριους με τζιαγκουαρν κ παντελονια μπερσκοζαρα  :2on1:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Τους Κυπριους δεν τοους παω αλλα να ξερεις οτι το οικονομικο-τραπεζικο οικονομικο προβλημα(γιατι εκει δεν ειναι δημοσιονομικο το προβλημα) ξεκινησε απο το κουρεμα των Ελληνικων ομολογων,ειχαν πολλα οι τραπεζες τους και μετα το κουρεμα βρεθηκαν με χαρτια στα χερια του με πολυ μικροτετη αξια.
Οι πηγες πετρελαιου και φυσικου αεριου εχουν μεινει εξω απο την συμφωνια με το ΔΝΤ και αυτο δειχνει ποσο το δουλευουν το θεμα με την συμβαση.
Πεινα και γενοκτονια σαν την Ελλαδα καμια χωρα δεν θα ζησει,ουτε η Ιρλανδια ουτε η Κυπρος.

σιγά ρε μεγάλε κόψε κάτι... λες και πεθαίνει ο κόσμος στους δρόμους σαν την κατοχή ...

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166

οι μονες χωρες που καταφεραν να εκμεταλευθουν και να αξιοποιησουν τον ορυκτο τους πλουτο ηταν προηγμενες..νορβηγια, αγγλια κτλ...

μην τρεφει κανεις αυταπατες για αξιοποιηση ορυκτου πλουτου απο τους κυπριους, ελληνες, ρουμανους, νιγηριανους..

τα λαμογια που πηγαν εκει θα βρουν τροπο να ξεκοκαλισουν το οποιο οφελος των κυπριων

Trainspotting 13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
362
Πόντοι
316
OP
OP
M

Moutzomenios

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2009
Like
172
Πόντοι
1
Πάντως, γνωστός που έχει παει ήδη Κύπρο και θα τον περιεγραφα απο μικρομεσαια κοινωνικά στρωματα, ακουγεται ευχαριστημενος... μαλλον ομως παιζει με μαυρα κάτι που εγώ θέλω να το αποφύγω...
γιατί θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο απο την εφορία όταν γυρίσω...
Και εγώ για στα μεσαία στρώματα θα με έβαζα...

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
Αν μεταναστευσεις Κυπρο καλο ξεκινημα και γενικα καλη επιτυχια!
Για μενα η Κυπροσς ειναι ταμαμ για να πας! Απο την αποψη οτι εχεις παιδια και θα συνεχισουν στην ιδια γλωσσα σχολειο,δεν θα χρειαστει να μαθεις γλωσσαοπως αν πηγαινες Γερμανια! εχει καλο κλιμα....καλη επιτυχια και παλι!

Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
2
Like
1
Πόντοι
16
Πάντως, γνωστός που έχει παει ήδη Κύπρο και θα τον περιεγραφα απο μικρομεσαια κοινωνικά στρωματα, ακουγεται ευχαριστημενος... μαλλον ομως παιζει με μαυρα κάτι που εγώ θέλω να το αποφύγω...
γιατί θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο απο την εφορία όταν γυρίσω...
Και εγώ για στα μεσαία στρώματα θα με έβαζα...
Αυτά δεν τα γράφεις έτσι φόρα παρτίδα...να διαβάζει κανένας πασόκος το site να ανεβάσει και άλλο χαράτσια,ΦΠΑ κτλ...θα μας κάψεις ρε φίλε. :S

OP
OP
M

Moutzomenios

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2009
Like
172
Πόντοι
1
Δεν ξέρω εάν χρειάζεται να παίξεις με μαύρα.
Εάν βγαίνει καλο μερακαματο..διπλό απο ελλαδα....γιατί να το κανεις και να μην εισαι κύριος με την εφορία εδώ?

OP
OP
M

Moutzomenios

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2009
Like
172
Πόντοι
1
Αν μεταναστευσεις Κυπρο καλο ξεκινημα και γενικα καλη επιτυχια!
Για μενα η Κυπροσς ειναι ταμαμ για να πας! Απο την αποψη οτι εχεις παιδια και θα συνεχισουν στην ιδια γλωσσα σχολειο,δεν θα χρειαστει να μαθεις γλωσσαοπως αν πηγαινες Γερμανια! εχει καλο κλιμα....καλη επιτυχια και παλι!
Thanks φίλος.
Πάμε με αισιοδοξία ότι με κάποια παραπάνω φράγκα και το εκεί περιβάλλον θα ειναι καλύτερα για την οικογένεια. .

Hashatalin

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
0
Part1:Καλησπέρα,επειδή ζω στην Κύπρο 20 χρόνια,οφείλω να πω μερικά πράγματα για τις συνθήκες
που επικρατούν τώρα στην Κύπρο.Καταρχην,καλά κάνεις και μεταναστεύεις,διότι οι ευκαιρίες για
εύρεση εργασίας στην Ελλάδα είναι λίγες και με λίγα λεφτά.
Στην Κύπρο η οικονομία δεν είναι στα πάνω της.Ο δημόσιος τομέας δεν προσλαμβάνει πλέον και στον
ιδιωτκό τομέα έχουν μειωθεί οι θέσεις εργασίας,άτομα που ψάχνου εργασία σε επαγγέλματα όπως δικηγόροι,λογιστές,γιατροί,
(οποιοδήποτε επάγγελμα χρειάζεται πτυχείο) είναι άνεργοι καθώς έχουν σταματήσει οι προσλήψεις από τέτοιες
εταιρίες και απολύουν κόσμο.Το πρόβλημα αυτό επηρεάζει κυρίως την νεολαία καθώς είναι σχεδόν όλοι
πτυχιούχοι και ψάχνουν σε αυτούς τους τομείς εργασία.Το κύριο θέμα συζήτησης στις παρέες είναι το
θέμα τις ανεργίας.Σε μερικά επαγγέλματα,όπου δεν χρειάζονται πτυχεία, όπως σερβιτόροι,διανομείς,υπάρχει
μικρό ίχνος ελπίδας,καθως ζητάνε οι καφετέρειες και εστιατόρια που ξεπήδησαν τα δύο τελευταία χρόνια εργατικό
δυναμικό και όπως φένεται πληρώνουν καλά.
Επείδη καλό είναι να μην έχετε ψεύτικες ελπίδες και γνώμες για την Κύπρο στο θέμα ότι διαφέρει από την
Ελλάδα σε όλους τους τομείς,όπως κοινωνία,οικονομία,παιδεία,κοινωνική πρόνοια..Έγω επειδή έζησα 5
χρόνια στην Ελλάδα λόγω σπουδών,έχω να σας πω ότι η Κύπρος είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας σε όλους
τους τομείς (έχω αυτην την άποψη,κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν διαφορετική).Η Οικονομία της Κύπρου στηρίχτηκε
στους ίδιους πηλώνες όπως η Ελλάδα,τουρισμός και οικοδομές,έφεραν την ''οικονομική μεγένθηση'' στο νήσι,αλλά
ο τουρισμός και η οικοδομή είναι αυτές που υποφέρουν από την οικονομική κρίση.Η οικοδομή ειδικά τελείωσε,μόνο
οι μεγάλες εταιρείες στέκονται στα πόδια τους ακόμα.Η Κυπριακή κοινωνία δεν διαφέρει πολύ απο την Ελληνική.Θα
συναντήσεται δύο τύπους "Κυπρίων" α)αυτοί που νιώθουν Έλληνες και το εκφράζουν άφοβα,β)και αυτούς που νιώθουν
ότι η Ελλάδα ευθύνεται που η Κύπρος είναι χωρισμένη στα δύο.Ένα χαρακτηριστικώ παράδειγμα είναι μιας κοπέλας
Ελλαδίτισας που ήρθε στην Κύπρο να ψάξει δουλειά για γραμματειακή υποστήριξη,βρήκε τρεις εταιρείες (εφημερίδες)
και την έκλεισαν και οι τρεις εταιρείες για συνέντευξη για την θέση που πρόσφεραν.Η πρώτη εταιρεία τις έδωσε
άμεσα αρνητική απάντηση,η δεύτερη και η τρίτη εταιρεία ναι μεν την απέριψαν,αλλά τις είπαν και το εξης,"Η Ελλάδα
πρόδοσε την Κύπρο το 1974".Τι να κάνουμε υπάρχουν και αυτά.
Τα πράγματα όντως δεν είναι καλά στην Κύπρο από θέμα εύρεσης εργασίας για τους ντόπιους,καθώς εισρέουν όλο και
περισσότεροι ξένοι για να εργαστούν στην Κύπρο. Υπάρχει πλούσιο εργατικό δυναμικό από την Σριλάνκα,Μπαγκλαντες,
Ταϊλάνδη,Αφρικανοί,Βούλγαροι,Ρουμάνοι,Πολωνοί,Σλοβένοι,Σέρβοι,τώρα έρχονται πολλοί Ελλαδίτες,υπήρχαν και πολλοί
Πόντιοι,όμως επειδή οι περισσότεροι εργάζονταν στην οικοδομική βιομηχανία και έχουν μείνει άνεργοι,οι περισσότεροι
μεταναστεύουν στην Ρωσία που η οικοδομική βιομηχανία γνωρίζει άνθηση.Ούτε οι μισοί έχουν μείνει,κάποτε ήταν 20 χιλιάδες,τώρα
να ναι γύρω στις 9 χιλιάδες πλυθησμος στο νησι.
Πολλοί ξένοι έρχονται στην Κύπρο νομίζωντας ότι θα βρουν εργασία και πολλά λεφτά.Αλλά κατά την άποψη μου
είναι ότι επιβαρύνουν το ντόπιο εργατικό δυναμικό,καθώς υπάρχουν Κύπριοι εργαζόμενοι που απολύθηκαν και
την κενή θέση τους την κατέλαβε ξένος φθηνός εργαζόμενος και πολλοί ξένοι πιάνουν δουλειές λόγω του χαμηλού μεροκάματου
που ζητούν.Στα προγράμματα των καναλιών,η ανεργία είναι το κύριο θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη.Καλεσμένοι σε αυτά τα προγράμματα,όπως βουλευτές,επιστήμονες,... καλούν τους επιχηρηματίες να προσλαμβάνουν Κύπριους εργαζόμενους.

OP
OP
M

Moutzomenios

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2009
Like
172
Πόντοι
1
Πολύ ενδιαφέρον  hashatalan...αρκετά δεν τα γνώριζα... thanks!
Έχει και part 2?

gkavliaris

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι αλλά οι περισσότεροι Κυπριοι έρχονται στην Ελλάδα για σπουδές - μπαίνουν στο Μετσόβειο με 3 - και δεν φέυγουν ποτέ . Στη συνέχεια διορίζονται εδώ σε κάποια βαρβάτη θέση και έτρωγαν στην υγειά μας . Όσοι δεν έρχονται εδώ πάνε στο Λονδίνο , οπότε τι ζητάται να πάτε εσείς εκεί . Άσε που μέχρι πρίν από λίγα χρόνια έτσι και ήσουν Έλληνας δεν υπήρχε περίτπτωση να δουλέψεις πουθενα στη Κύπρο ... . Για δείτε τα πράγματα λίγο ποιο ψύχραιμα ..

gkavliaris

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Γιατί η Ελλάδα τους πρόδωσε το 1974 !!. Εμείς θέλαμε διαβατήριο να πάμε εκεί μέχρι πριν λίγο καιρό . Χρόνια πρίν φίλη παντρέυτηκε κύπριο και πήγαν να ζήσουν εκεί . Αυτός βρήκε δουλειά , αυτή δεν μπόρεσε να βρεί ποτέ κάπου να δουλέψει εκεί . Το αποτέλεσμα , τα μάζεψαν και γύρισαν άρων άρων στην Ελλάδα μας . Αυτή έπασε αμέσως δουλεια σε εταιρεία εδώ και τον άντρα της τον διόρισαν αμέσως σχεδόν σε υπουργείο , όπου δουλέυει ακόμα ... :think:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom