Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 219K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Πως τα πατε με την ακριβεια αδερφια;
Πλέον, η πειθαρχημένη διαχείριση εξόδων είναι απαραίτητη. Καλά τα σοφά λόγια περί εισοδημάτων από μερικούς αλλά δεν είναι / είαμστε όλοι ικανοι για να κάνουμε παθητικά εισοδήματα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουμε συνετή διαχείριση. Και δεν εννοώ να αγοράζουε σαβούρα για οικονομία πχ φτηνά ρούχα, αλλά να εξετάζουμε κατά πόσο αξίζει. Αν πχ είσαι σε μια εργασία που μετράει η εμφάνιση ναι θα δώσεις και 400 και 500 για ένα κοστούμι.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.940
Πόντοι
6.946
Άρχισα να κρατάω λογαριασμό εδώ και κανά δύο μήνες για τα μηνιαία μου έξοδα: βασικά, δύο ξεχωριστές καταστάσεις, 1) για τα μηνιαία έξοδα ενοικίου, διαβίωσης, λογαριασμών και 2) για τα μπουρδελικά έξοδα.

Προσπαθώ να τα κρατάω σε ένα λογικό αριθμό, αλλά κάποια πράγματα μου αρέσει που ξοδεύω: π.χ., το σούπερ μάρκετ μου κοστίζει όσο μιας οικογένειας(300-400€), και είμαι μόνος μου, τρομάρα μου... αλλά χαλάλι, πέρνω ότι γουστάρω και περνάω καλά και μαγειρεύω εγώ, δεν θέλω να φανταστώ πόσο θα πήγαινε ο λογαριασμός αν τα παράγγελνα, χαχαχα...

Επίσης, δεν κάνω τραγελαφικά με τις επισκέψεις στα μασατζίδικα/στούντιο πλέον, έχω ορίσει ένα όριο, γιατί είμαι και λίγο ανεξέλεγκτος με αυτά τα πράγματα, δεν τα χορταίνω.

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.591
Πόντοι
5.060
Προσπαθώ να τα κρατάω σε ένα λογικό αριθμό, αλλά κάποια πράγματα μου αρέσει που ξοδεύω: π.χ., το σούπερ μάρκετ μου κοστίζει όσο μιας οικογένειας(300-400€), και είμαι μόνος μου, τρομάρα μου... αλλά χαλάλι, πέρνω ότι γουστάρω και περνάω καλά και μαγειρεύω εγώ, δεν θέλω να φανταστώ πόσο θα πήγαινε ο λογαριασμός αν τα παράγγελνα, χαχαχα...
Κι όμως στο σούπερ μάρκετ καταλήγεις να ξοδεύεις περισσότερα, γιατί αγοράζεις και ένα σωρό άλλα πράγματα που δε θα τα αγόραζες αν παράγγελνες το φαγητό σου μόνο απέξω. Εγώ που αυτό τον καιρό τρώω μόνο από delivery (χωρίς να είμαι περήφανος γι' αυτό :P) 300-400 δεν ξοδεύω.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.940
Πόντοι
6.946
Κι όμως στο σούπερ μάρκετ καταλήγεις να ξοδεύεις περισσότερα, γιατί αγοράζεις και ένα σωρό άλλα πράγματα που δε θα τα αγόραζες αν παράγγελνες το φαγητό σου μόνο απέξω. Εγώ που αυτό τον καιρό τρώω μόνο από delivery (χωρίς να είμαι περήφανος γι' αυτό :P) 300-400 δεν ξοδεύω.
Έτσι όπως τα λες, αγοράζω σίγουρα πράγματα που το ντελίβερι δεν θα φέρει και δεν έχει για να φέρει, από φαγητά έως φρούτα και ποτά.

Αγοράζω όμως και καλά πράγματα ενίοτε, προσέχω περισσότερο την διατροφή μου τα τελευταία χρόνια και δεν λυπάμαι να ξοδέψω για κάτι που θέλω(έστω, μπορεί το ίδιο προϊόν να το βρεις φθηνότερα από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ, οπότε κάποια χρήματα εξοικονομούνται από εκεί) .

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.591
Πόντοι
5.060
Έτσι όπως τα λες, αγοράζω σίγουρα πράγματα που το ντελίβερι δεν θα φέρει και δεν έχει για να φέρει, από φαγητά έως φρούτα και ποτά.

Αγοράζω όμως και καλά πράγματα ενίοτε, προσέχω περισσότερο την διατροφή μου τα τελευταία χρόνια και δεν λυπάμαι να ξοδέψω για κάτι που θέλω(έστω, μπορεί το ίδιο προϊόν να το βρεις φθηνότερα από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ, οπότε κάποια χρήματα εξοικονομούνται από εκεί) .
Ναι σίγουρα. Βέβαια και τα ψώνια σου μπορείς να τα παραγγείλεις, αλλά θα πρέπει να συγκεντρώνεις από ένα ύψος αγορών και πάνω (30 ευρώ συνήθως) και προγραμματίζεις την παράδοση μερικές μέρες μετά. Καλά κάνεις που προσέχεις τη διατροφή σου, αλλά όταν είσαι στο σούπερ μάρκετ δε θα σου γυαλίσει όλο και κάτι και θα το πάρεις, όπως πχ ένας χυμός ή μια σοκολάτα;

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.080
Πόντοι
6.515
θα σφιξουν οι κωλοι στις βιζιτες τυποι :confused:

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.940
Πόντοι
6.946
Ναι σίγουρα. Βέβαια και τα ψώνια σου μπορείς να τα παραγγείλεις, αλλά θα πρέπει να συγκεντρώνεις από ένα ύψος αγορών και πάνω (30 ευρώ συνήθως) και προγραμματίζεις την παράδοση μερικές μέρες μετά. Καλά κάνεις που προσέχεις τη διατροφή σου, αλλά όταν είσαι στο σούπερ μάρκετ δε θα σου γυαλίσει όλο και κάτι και θα το πάρεις, όπως πχ ένας χυμός ή μια σοκολάτα;
Έχω εφιάλτες με τις παραδόσεις των κούριερ γενικώς, και δεν μου αρέσει να χάνω την ημέρα μου πότε θα καπνίσει της εταιρείας να στείλει τον διανομέα. Δεν έχω εμπειρία από σούπερ μάρκετ, και εύχομαι να μην αποκτήσω σύντομα.

Δεν μπαίνουν γλυκά κανενός είδους στο σπίτι εδώ και κάμποσο καιρό, δεν επιβιώνουν για πολύ.

• Like
Αντιδράσεις: vril

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.591
Πόντοι
5.060
Έχω εφιάλτες με τις παραδόσεις των κούριερ γενικώς, και δεν μου αρέσει να χάνω την ημέρα μου πότε θα καπνίσει της εταιρείας να στείλει τον διανομέα. Δεν έχω εμπειρία από σούπερ μάρκετ, και εύχομαι να μην αποκτήσω σύντομα.
Δικούς τους διανομείς στέλνουν τα σούπερ μάρκετ. Επιλέγεις ένα συγκεκριμένο 3ωρο παράδοσης και σου τα παραδίδει εκείνο το διάστημα. Το έχω κάνει αρκετές φορές. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως το αμέσως επόμενο διαθέσιμο διάστημα μπορεί να είναι 4 μέρες μετά και δε βολεύει, αν εσύ τα βιάζεσαι. Επίσης εμένα πχ που σπάνια τα ψώνια μου ξεπερνάνε τα 20 ευρώ, θα πρέπει να συμπληρώσω με ένα σωρό άλλα άχρηστα, για να φτάσω το όριο και να μου τα φέρουν.

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.530
Πόντοι
216
Μετα την περαιτερω φτωχεια,
ερχεται η εξαθλιωση.

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.412
Πόντοι
6.955
Εγώ περιόρισα τα προϊόντα που αγοράζω απο το σούπερ μαρκετ. Αντικατέστησα το ψωμι με φρυγανιες, καταργησα την φετα, για φαγητο απο εξω ουτε λόγος παρα δυο σουβλακια μια φορα τον μηνα. Αντι για ελιες καλαμων πηρα φθηνωτερες, Αιτωλοακαρνανιας. Εχω μεινει κι ανεργος και εχω εκπλαγει απο το ποσα χρηματα δαπανουσα για μετακινηση και σνακ στην δουλεια. Μπουκοταζ θελουν για να στρωσουν, περιοριοστε τις δαπανες αδερφια.

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.530
Πόντοι
216
Εγώ περιόρισα τα προϊόντα που αγοράζω απο το σούπερ μαρκετ. Αντικατέστησα το ψωμι με φρυγανιες, καταργησα την φετα, για φαγητο απο εξω ουτε λόγος παρα δυο σουβλακια μια φορα τον μηνα. Αντι για ελιες καλαμων πηρα φθηνωτερες, Αιτωλοακαρνανιας. Εχω μεινει κι ανεργος και εχω εκπλαγει απο το ποσα χρηματα δαπανουσα για μετακινηση και σνακ στην δουλεια. Μπουκοταζ θελουν για να στρωσουν, περιοριοστε τις δαπανες αδερφια.

Αναγκαστικά θα περιορισουμε εξοδα, δεν γινεται αλλιως.
Αλλα οχι οτι καναμε και τιποτε σπουδαιες σπαταλες...

Elvis91

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Like
871
Πόντοι
96
Όποιος ψιφιζει νέα Δημοκρατία, δεν δικεουτε να διαμαρτυρετε.. Οι τυποι τα έχουνε κάνει όλα πουτανα σε 2 χρόνια μέσα, κοινωνία και οικονομία κατεστραμενες,πΝω που μέχρι το 2019 πηγαίναμε καλά βγήκανε αυτοί στις εκλογές..

Εγγρ.
24 Νοε 2021
Like
3.709
Πόντοι
456
Αν υπάρχει κανας οικονομολόγος στο μπου ας μας δώσει κάποια ελπίδα για το πως θα πεσουν οι τιμές στο άμεσο μέλλον γιατί η τσεπουλα μας όντως υποφέρει σε όλα τα ειδη πρώτης αναγκης?

Mystery X

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
4
Like
9.262
Πόντοι
2.306
Όποιος ψιφιζει νέα Δημοκρατία, δεν δικεουτε να διαμαρτυρετε.. Οι τυποι τα έχουνε κάνει όλα πουτανα σε 2 χρόνια μέσα, κοινωνία και οικονομία κατεστραμενες,πΝω που μέχρι το 2019 πηγαίναμε καλά βγήκανε αυτοί στις εκλογές..
Συμφωνώ ότι τα έκαναν πουτανα ΚΑΙ αυτοί.
Αλλα το ότι όλοι οι προηγούμενοι τα πήγαιναν καλά από που προκύπτει?
Διαχείριση δανειακών έκαναν.. Μόλις τελείωσαν, φάνηκε η ανικανότητα..

masistas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
1.325
Πόντοι
486
Το σουπερμάρκετ έχει εισητηρίο εισόδου 20€. Φεύγει για πλάκα το εικοσαρι χωρίς να το καταλάβεις και χωρίς να πάρεις τίποτα βασικο

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Το ψωμί ειναι φθηνότερο απο τις φρυγανιές. Και σε χορταίνει καλύτερα.

Elvis91

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Like
871
Πόντοι
96
Συμφωνώ ότι τα έκαναν πουτανα ΚΑΙ αυτοί.
Αλλα το ότι όλοι οι προηγούμενοι τα πήγαιναν καλά από που προκύπτει?
Διαχείριση δανειακών έκαναν.. Μόλις τελείωσαν, φάνηκε η ανικανότητα..
Η αγορά πήγαινε τρένο το 2018 επί σύριζα.. Δουλεβα με πολύ κόσμο έβλεπες φάτσες χαρούμενες είχε αισιοδοξία ο κόσμος, κουτσά στραβά, κάτι αγόραζε.. Σημαντικό ότι είχε ηρεμισει και η κοινωνία είχαμε μια κυβέρνηση τσιπρα που δεν είχε καλή σχέση με τους ολιγσρχες.. Τώρα είμαστε σαν τη Ρωσία, φτωχό ποίηση παντου,απαισιοδοξία στον κόσμο, κι μαε κυβερναει μια δεξιά κάστα πλούσιων..

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.530
Πόντοι
216
Σκ@τα ηταν και επι συριζα.
Ποιος ξεχναει τα capital controls και σε τι περιπετεια μπηκαμε;
Μη λεμε μλκιες.

• Like
Αντιδράσεις: linear

vais77

Σεβαστός
Εγγρ.
11 Νοε 2013
Κριτικές
9
Like
5.634
Πόντοι
1.436
Η αύξηση στα βασικά αγαθά αλλά και γενικά στα αγαθά προέρχεται από την αύξηση μεταφοράς των κοντεινερ.
Πήραν αύξηση μεταφοράς 530%πανω.
Αυτα τα έξοδα θα βγουν από την αύξηση της τιμής των προϊόντων.
Το μόνο που δεν θα πάρει αύξηση είναι μόνο ότι παράγεται στην χώρα.
Δηλαδή τίποτα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom