Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 218K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.564
Πόντοι
6.536
Πειραιά έχει και άλλα δυνατά μαγαζιά.
Είναι η νο1 αγορά μακράν.

Ντουνταράς

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
6.151
Πόντοι
1.346
Έλα.

Καταρχήν για την ακρίβεια στο ρεύμα, φταίει που δεν φυσάει .
Λάκη, όμορφα κι ωραία όλα αυτά που λες και συμφωνώ. Όντως η Κύπρος έχει φθηνότερα καύσιμα, αλλά λιγότερα πληρωμένα παπαγαλάκια του συστήματος.
Από την άλλη παραβλέπεις ότι κακομάθαμε τις εποχές του μΠΑΤΣΟΚ των 80s που μοίραζε δανεικά αβέρτα και τα τρώγαμε δεξιά κι αριστερά αντί να προνοήσουμε την αγροτική μας παραγωγή. Γεωργική χώρα και να μην έχουμε σιτάρι, ε φάτε Τσερνομπίλ από την Ουκρανία και καλά ιατρικά ξεμπερδέματα.

Ντουνταράς

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
6.151
Πόντοι
1.346
Ρε τύποι....

ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΔΩ;

Αν πάτε στα χωριά σας - ειδικά εκεί που έχει παλιά σπίτια βρίσκεις κάτι σαρανταποδαρούσες μακρουλές όπως ο υπερσιβηρικός :confused:
Ορίστε λοιπόν πώς μπορούμε να βγάλουμε χρήμα αρκεί να γίνουμε λίγο φακίρηδες :confused:

ΨΨ @Maximilien κατάλαβες γιατί όντως στο Περού είναι Φτυάρια με όλη τη σημασία της λέξης;

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Λάκη, όμορφα κι ωραία όλα αυτά που λες και συμφωνώ. Όντως η Κύπρος έχει φθηνότερα καύσιμα, αλλά λιγότερα πληρωμένα παπαγαλάκια του συστήματος.
Από την άλλη παραβλέπεις ότι κακομάθαμε τις εποχές του μΠΑΤΣΟΚ των 80s που μοίραζε δανεικά αβέρτα και τα τρώγαμε δεξιά κι αριστερά αντί να προνοήσουμε την αγροτική μας παραγωγή. Γεωργική χώρα και να μην έχουμε σιτάρι, ε φάτε Τσερνομπίλ από την Ουκρανία και καλά ιατρικά ξεμπερδέματα.
Η Κύπρος τι φορολογία έχει στα καύσιμα;

Γιατί και στην Ελλάδα εξίσου φτηνά ήταν μέχρι το 2009 και μετά ήρθε ο ΓΑΠ.

Δεδομένου ότι οι δρόμοι στην Αθήνα είναι τίγκα κάθε μέρα (πλην Κυριακής) με τις ήδη υπάρχουσες τιμές καυσίμων, δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα συμβεί αν ξαναπέσει η βενζίνη στα €0,70.

Υπάρχουν 2 λύσεις για να πέσουν οι τιμές:

1) ΜΜΜ (θα μειωθεί και το κυκλοφοριακό)

2) LPG (καθαρό/οικολογικό καύσιμο, σε τιμή που είχε η βενζίνη πριν 15-20 χρόνια και μόνο 20-30% έξτρα κατανάλωση)

Bonus: δίνει και λίγη παραπάνω απόδοση στον κινητήρα.

Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο μέσος Έλληνας νομίζει ότι το Diesel είναι καλύτερο, ενώ υπάρχει το LPG.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.755
Πόντοι
3.656
εγγυημενο δεν ειναι τιποτα σε αυτο το τόπο :coffee:

Αρα το ρίσκο πληρωνεται :coffee:
Ο Δικός μου ο Λόγος είναι εγγύηση....μπετόν αρμέ, νόμος γραμμένος σε πλάκες

το ρίσκο είναι μηδενικό.:sunglasses:

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.398
Πόντοι
2.606
ρε σεις τυποι οι ρουμανοι, πολωνοι, τσεχοι, ουγγροι κλπ πραγματι περασαν δυσκολα χρονια με τον κουμμουνισμο,
η προηγουμενη γεννια, που ομως δεν χρεωσε τις επομενες με τα εξωπραγματικα δανεια για συνταξεις χιλιαρικων οπως εδω οι παπαντρεηδες και λοιποι..

Αυτα εξοφλουμε σημερα με τα ενφια, τα ακριβα καυσιμα, τροφιμα, αθλια δημοσια υγεια κλπ
ασε ρε ξεπλενη που ξοφλαμε αυτα...εδω σου λενε βλακα οτι διπλασιαστηκε η δεη γιατι ειχε συννεφια το σουκου......και δεν φυσηξε πανω απο τρια μποφορ την τεταρτη το απογευμα.....θα φανε μαλακα και τις πετρες ,θα τσεπωσουν και τα καντηλια μαλακες απο τα νεκροταφεια ....ακριδες ειναι και μαλιστα αχορταγες ...και με ταλεντο να σας πειθουν οτι ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΕΛΠΙΣΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ.......ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΛΥ ΓΑΜΗΣΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΑΣΕΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΕΣΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΘΕΙ ΤΟ ΡΗΣΕΤ.....ΛΑΚΑΜΑΔΕΣ!

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.609
Πόντοι
5.946
447886199_444466988335094_8432277752847665972_n.jpg

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
44.980
Πόντοι
22.266
Ο έξυπνος καταναλωτής (δηλαδή όχι το 99% των Ελλήνων) πάντα κοιτάει τιμή ανά κιλό και όχι σκέτη τιμή.

@maximillien

Αν θες γράψε ή στείλε ΠΜ που παίζουν φτηνά χαρτικά.
Δλδ αν 2 ιερόδουλες κάνουν 50 ευρώ τότε θα πάρουμε την πιο παχουλή;;:confused::think:

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Δλδ αν 2 ιερόδουλες κάνουν 50 ευρώ τότε θα πάρουμε την πιο παχουλή;;:confused::think:
Εξαρτάται τι γούστα έχεις τύπε.

Επίσης η ιερόδουλη προσφέρει υπηρεσίες, όχι προϊόν που σου ανήκει...

Και φυσικά όταν λέμε τιμή ανά κιλό συγκρίνουμε όμοια προϊόντα (όχι μαργαρίνη με βούτυρο, ούτε λευκό τυρί με φέτα).

Γενικότερα ζούμε σε μια κοινωνία χαζών πτυχιούχων. Σχεδόν κανείς δεν κοιτάει τιμή ανά κιλό και έχει γεμίσει ο τόπος Μεταπτυχιακά, PhD κλπ. Κανονικό Idiocracy.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.755
Πόντοι
3.656
και εγω ετσι λεω για μενα :coffee:
έτσι και πεις saul στην αγορά πίνουν όλοι νερό στο όνομα μου

με φωνάζουν το πιο γρήγορο πιστόλι στις πληρωμές δηλαδή με το που πιάνω τιμολόγιο στα χέρια μου με τρώει να μπω τράπεζα να το πληρώσω

Ντουνταράς

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
6.151
Πόντοι
1.346
Η Κύπρος τι φορολογία έχει στα καύσιμα;
Είχα μείνει για 7μήνες (2013-2014), αυτό που είχα παρατηρήσει είναι ότι πάνω κάτω ίδιες τιμές είχαμε στα προϊόντα διατροφής, υπόδησης, ένδυσης, για τώρα πρέπει να ρωτήσω τα αδέλφια που μένουν εκεί. Όμως υπάρχουν κι εδώ μέλη Κύπριοι ας απαντήσουν, τέσπα τους έχω σιχαθεί γενικά και με την πρώτη ευκαιρία τους τα χώνω.

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Είχα μείνει για 7μήνες (2013-2014), αυτό που είχα παρατηρήσει είναι ότι πάνω κάτω ίδιες τιμές είχαμε στα προϊόντα διατροφής, υπόδησης, ένδυσης, για τώρα πρέπει να ρωτήσω τα αδέλφια που μένουν εκεί. Όμως υπάρχουν κι εδώ μέλη Κύπριοι ας απαντήσουν, τέσπα τους έχω σιχαθεί γενικά και με την πρώτη ευκαιρία τους τα χώνω.
Για τα καύσιμα ρώτησα, τα τρόφιμα δεν έχουν ΕΦΚ και λοιπά νταβατζιλίκια.

Να θυμίσω και αυτό (για όσους ελπίζουν σε νεοφιλεleft):

Ντουνταράς

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
6.151
Πόντοι
1.346
Για τα καύσιμα ρώτησα, τα τρόφιμα δεν έχουν ΕΦΚ και λοιπά νταβατζιλίκια.
Ήμουν σαφής, αν δεν απατώμαι πρέπει να ήταν γύρω στο 1.25-1.30€ μέση τιμή το λίτρο τότε. Θα με κάνεις να πάρω τα αδέλφια το βράδυ μετά το ποδόσφαιρο στους κερατάδες (Φινλανδία).

ΕDIT LATER:
ΨΨ @stolenheart δες φωτογραφία.
@argyrotoxos άσε τα κογιότ και τράβα στα προφίλ - ΔΕΝ ξαναδίνω τίποτα στο Στοίχημα, ενίοτε αναλύσεις ρώτησε τον @athinaios44 τον είχα μένσιον όπως κι ένα σωρό άλλους εκεί.
Καφές 20Ε το κιλό από χαρμάνι, στην εξοχή και αέρισμα της ντούντας :rockon:
Άρα σίγουρα έχουν χαμηλότερη φορολογία...

Συνημμένα

• 1.jpg
    1.jpg
    41,8 KB · Εμφανίσεις: 31
Τελευταία τροποποίηση:

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Ήμουν σαφής, αν δεν απατώμαι πρέπει να ήταν γύρω στο 1.25-1.30€ μέση τιμή το λίτρο τότε. Θα με κάνεις να πάρω τα αδέλφια το βράδυ μετά το ποδόσφαιρο στους κερατάδες (Φινλανδία).
Άρα σίγουρα έχουν χαμηλότερη φορολογία...

Ντουνταράς

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
6.151
Πόντοι
1.346

Συνημμένα

• viber_image_2024-06-07_22-03-13-214.jpg
    viber_image_2024-06-07_22-03-13-214.jpg
    304,9 KB · Εμφανίσεις: 33
  • 1.jpg
    1.jpg
    63,1 KB · Εμφανίσεις: 29

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Σύγκρινε/ετε και ραντεβού στις κάλπες και στα γήπεδα (1/3 σκορ στους κερατάδες) :rockon:
Η διαφωνία σου δεν έχω καταλάβει ποιά είναι.

Η Κύπρος έχει χαμηλότερο ΕΦΚ στα καύσιμα. Συμφωνούμε ή όχι;

ΥΓ: Με τζόγο δεν ασχολούμαι, σόρρυ. Και κακώς ασχολούνται όσοι ζορίζονται οικονομικά:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom