You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά
- Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 7K
- Εμφανίσεις 220K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Ρε μείνε στα πταίσματα και τα κακουργήματα. Μην αγγίζεις πράγματα που αγνοείς.Ναι παλικαρι μου, μονο που μιλας για τη σεζον 2023-2024 που τελειωνει, οχι την φετινη.
Αρα σε ενα εξαμηνο το λαδι θα ειναι 30% κατω
Αλλά τοτε ούτε καν θα το θυμασαι για να το σχολιασεις.
Η φετεινή χρονιά είναι στην άνθηση. Καινούριο λάδι θα έρθει τον Οκτώβριο και μετά.
Μέχρι τότε τα αποθέματα της χρονιάς 2023-24 θα κυκλοφορούν στην αγορά.
Η άνθηση δεν αποτελεί ένδειξη παραγωγής. Η ακαρπια πάει σύννεφο σε όλες τις καλλιέργειες. Και λόγω κακών καιρικών συνθηκών και λόγω παράλογης πρωιμοτητας.
Κανείς δε μπορεί να εκτιμήσει πόσες ελιές θα δέσουν καρπό και τι λάδι θα δώσει αυτός βλέποντας τα μπουμπούκια.
Σενάρια επιστημονικής φαντασιας λες όλη αυτή την ωρα.
Αν δε το θυμάμαι εγώ, που θα το θυμάμαι, θύμισέ το μου εσύ. Να το σχολιάσω τότε. Που όπως λες το λάδι θα το πουλάνε στα 5 ευρώ.
troubakhs
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 6 Φεβ 2017
- Like
- 29.005
- Πόντοι
- 5.506
μην αντιμιλας στον υπερτατο ΜΑΛΑΚΑ.....ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑΡε μείνε στα πταίσματα και τα κακουργήματα. Μην αγγίζεις πράγματα που αγνοείς.
Η φετεινή χρονιά είναι στην άνθηση. Καινούριο λάδι θα έρθει τον Οκτώβριο και μετά.
Η άνθηση δεν αποτελεί ένδειξη παραγωγής. Η ακαρπια πάει σύννεφο σε όλες τις καλλιέργειες. Και λόγω κακών καιρικών συνθηκών και λόγω παράλογης πρωιμοτητας.
Κανείς δε μπορεί να εκτιμήσει πόσες ελιές θα δέσουν καρπό και τι λάδι θα δώσει αυτός βλέποντας τα μπουμπούκια.
Αν δε το θυμάμαι εγώ, που θα το θυμάμαι, θύμισέ το μου εσύ. Να το σχολιάσω τότε. Που όπως λες το λάδι θα το πουλάνε στα 5 ευρώ.
tellystalone6969
Μέγας
- Εγγρ.
- 12 Δεκ 2012
- Like
- 19.438
- Πόντοι
- 3.656
Τιμές Βενζίνης ....
Λίγο πιο πάνω ... από Νορβηγία είμαστε ....
Από γερμανία ... αυστρία κτλ ... 0.30€ το λίτρο πιο πάνω !!!!!!!!!!
European Fuel Prices
www.cargopedia.net
Λίγο πιο πάνω ... από Νορβηγία είμαστε ....
Από γερμανία ... αυστρία κτλ ... 0.30€ το λίτρο πιο πάνω !!!!!!!!!!
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.279
- Πόντοι
- 8.006
Τα ιδια λεμε, απο τον Οκτωβριο θα ειναι αλλιως. 5 ευρω οχι, αλλά μονοψηφιο σιγουρα.Ρε μείνε στα πταίσματα και τα κακουργήματα. Μην αγγίζεις πράγματα που αγνοείς.
Αυξημένη η φετινή παραγωγή ελαιολάδου: Υποχωρεί σταδιακά η τιμή του παραγωγού, πότε θα φτάσει στο ράφι - iefimerida.gr
Αισιόδοξες είναι οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις αναφορικά με την εφετινή παραγωγή ελαιολάδου στη χώρα μας, αν και ασφαλέστερα συμπεράσματα θα μπορέσουν να βγουν μετά από περίπου ένα μήνα.
www.iefimerida.gr
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Εμ, αυτο λεω.Τύπε ποιον νέο τον ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία; Κανέναν..
Αλλά αποψη θελουν να εχουν.
BIG_BIG_BEN
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 11.852
- Πόντοι
- 3.556
Σημειώνω επίσης, για όποιον τον ενδιαφέρει να κατανοήσει καλύτερα τα ζητήματα διαμόρφωσης τιμών, ότι ο κανόνας της ελεύθερης αγοράς περί προσφοράς και ζήτησης θεωρείται εν μέρει ξεπερασμένος.
Η προσδοκία τιμής κάνει στην κοινωνία της πληροφόρησης τη διαφορά.
Αν εγώ έχω τα μέσα να πείσω, ότι ο τενεκές λάδι θα είναι στα 300 Ευρώ αύριο, έχει πάει ήδη 250 Ευρώ σήμερα, επειδή πολλοί θα τρέξουν να προλάβουν την επόμενη ανατίμηση. Κι έτσι μέχρι «το αύριο» θα μου έχει τελειώσει το λάδι, και τσεπώσω την ανατίμηση από σήμερα.
Χονδροειδές το παράδειγμα μεν, αλλά εξηγώ, ότι η διαμόρφωση τιμών σε κλίμα πληθωριστικών τάσεων υπόκειται άλλων κανόνων.
*τσεπώνω
Αν εγώ έχω τα μέσα να πείσω, ότι ο τενεκές λάδι θα είναι στα 300 Ευρώ αύριο, έχει πάει ήδη 250 Ευρώ σήμερα, επειδή πολλοί θα τρέξουν να προλάβουν την επόμενη ανατίμηση. Κι έτσι μέχρι «το αύριο» θα μου έχει τελειώσει το λάδι, και τσεπώσω την ανατίμηση από σήμερα.
Χονδροειδές το παράδειγμα μεν, αλλά εξηγώ, ότι η διαμόρφωση τιμών σε κλίμα πληθωριστικών τάσεων υπόκειται άλλων κανόνων.
*τσεπώνω
Α-Ω
Μέγας
- Εγγρ.
- 15 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 14
- Like
- 4.863
- Πόντοι
- 3.715
η χαρά του δάκουΡε μείνε στα πταίσματα και τα κακουργήματα. Μην αγγίζεις πράγματα που αγνοείς.
αν δε βρέξει κιόλας όταν πρέπει να γεμίσουν οι καρποί κλάφτα
εδώ ισραηλίτες έχουν φτιάξει καινούρια ελαιοτριβεία γιατί περιμένουν την αρπαχτή τους
όπως όλα τα τρόφιμα έτσι και το λαδάκι θα είναι πλέον προϊόν πολυτελείας για πολλούς, σκόπιμα, σχεδιασμένα.
BIG_BIG_BEN
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 11.852
- Πόντοι
- 3.556
Η ακρίβεια θα μας οδηγήσει στο να τρέχουμε περισσότερο, να δουλεύουμε περισσότερο, και να καταναλώνουμε λιγότερο.
Το οποίο είναι μια λογική μακροοικονομική εξέλιξη, καθώς ο κόσμος των 8.1 δισεκατομμυρίων αυξάνει την πίεση σε πλούσιους και φτωχούς.
Με λίγα λόγια:
Δεν τρέχει κάτι.
Θα πεθάνουμε όλοι.
:—)
Το οποίο είναι μια λογική μακροοικονομική εξέλιξη, καθώς ο κόσμος των 8.1 δισεκατομμυρίων αυξάνει την πίεση σε πλούσιους και φτωχούς.
Με λίγα λόγια:
Δεν τρέχει κάτι.
Θα πεθάνουμε όλοι.
:—)
tellystalone6969
Μέγας
- Εγγρ.
- 12 Δεκ 2012
- Like
- 19.438
- Πόντοι
- 3.656
Οι τιμές στα super market μανάβικα κρεοπωλεία καί όχι μόνο έχουν ξεφύγει ,δεν μας έφτανε αυτό έχουμε καί από 1 Μάϊου 3€ σε κάθε παραπεμπτικό για ιατρικές εξετάσεις υπέρ τού κράτους ,κατά αλλά όλα καλά πάνε
Τι ψήφισες τύπε ;;;
tellystalone6969
Μέγας
- Εγγρ.
- 12 Δεκ 2012
- Like
- 19.438
- Πόντοι
- 3.656
Μονοψήφιο είναι και το 9.95€Τα ιδια λεμε, απο τον Οκτωβριο θα ειναι αλλιως. 5 ευρω οχι, αλλά μονοψηφιο σιγουρα.
Και μας πάει τον τενεκέ των 17 λίτρων στα 170€ .
Αυτόν που είχε μέχρι τέλη του 2022
70€ !
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.279
- Πόντοι
- 8.006
Δεν ειναι χονδροειδες παραδειγμα, ειναι πολυ σωστοΣημειώνω επίσης, για όποιον τον ενδιαφέρει να κατανοήσει καλύτερα τα ζητήματα διαμόρφωσης τιμών, ότι ο κανόνας της ελεύθερης αγοράς περί προσφοράς και ζήτησης θεωρείται εν μέρει ξεπερασμένος.
*τσεπώνω
Ε ρε καημος. Κατευθειαν να παει παλι 70 δεν γινεται ρε φιλε, χαλαρωσε πιαΜονοψήφιο είναι και το 9.95€
Και μας πάει τον τενεκέ των 17 λίτρων στα 170€ .
Αυτόν που είχε μέχρι τέλη του 2022
70€ !
Δε λέμε τα ίδια.Τα ιδια λεμε, απο τον Οκτωβριο θα ειναι αλλιως. 5 ευρω οχι, αλλά μονοψηφιο σιγουρα
Εσύ είπες αυτό
Περιμένω το Νοέμβριο λοιπόν τιμή παραγωγού κάτω κατά 30%. Στα 5 ευρώ κοντά. Αφού τα αρθρα που παρέθεσα για τιμή παραγωγού μιλούν.Ναι παλικαρι μου, μονο που μιλας για τη σεζον 2023-2024 που τελειωνει, οχι την φετινη.
Αρα σε ενα εξαμηνο το λαδι θα ειναι 30% κατω
Αλλά τοτε ούτε καν θα το θυμασαι για να το σχολιασεις.
Και πλούσια παραγωγή. Κι ας λέει το άρθρο που παρέθεσες ότι εκτίμηση πριν περάσει μήνας δεν μπορεί να γίνει.
Ούτε τις επικεφαλίδες δε διαβάζεις;
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.279
- Πόντοι
- 8.006
Ναι τύπεη χαρά του δάκου
αν δε βρέξει κιόλας όταν πρέπει να γεμίσουν οι καρποί κλάφτα
εδώ ισραηλίτες έχουν φτιάξει καινούρια ελαιοτριβεία γιατί περιμένουν την αρπαχτή τους
όπως όλα τα τρόφιμα έτσι και το λαδάκι θα είναι πλέον προϊόν πολυτελείας για πολλούς, σκόπιμα, σχεδιασμένα.
Θα ερθει δάκος, ανομβρία, πυρηνικος πολεμος, ολα προκειμενου να μην πεσει η τιμη και στενοχωρηθεις οτι τα συνωμοσιολογικα σου σεναρια δεν θα δικαιωθουν
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.279
- Πόντοι
- 8.006
Εξαιρετικα, συμφωνουμε. Σημερα ειναι στα 8 ευρω η τιμη παραγωγου, μειον 30% μας κανει 5,60-6 ευρω. Εκει θα ειναι το Νοεμβρη.Περιμένω το Νοέμβριο λοιπόν τιμή παραγωγού κάτω κατά 30%. Στα 5 ευρώ κοντά. Αφού τα αρθρα που παρέθεσα για τιμή παραγωγού μιλούν.
Και πλούσια παραγωγή. Κι ας λέει το άρθρο που παρέθεσες ότι εκτίμηση πριν περάσει μήνας δεν μπορεί να γίνει.
tellystalone6969
Μέγας
- Εγγρ.
- 12 Δεκ 2012
- Like
- 19.438
- Πόντοι
- 3.656
Ποτέ δεν θα πάει ρε.Ε ρε καημος. Κατευθειαν να παει παλι 70 δεν γινεται ρε φιλε, χαλαρωσε πια
Κάτω από 150€ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ.
Για την ώρα , πάρει για 250€ .
Αυτός που είχε τέλη 2022 70€ επαναλαμβάνω .
tellystalone6969
Μέγας
- Εγγρ.
- 12 Δεκ 2012
- Like
- 19.438
- Πόντοι
- 3.656
Ναι τύπε
Θα ερθει δάκος, ανομβρία, πυρηνικος πολεμος, ολα προκειμενου να μην πεσει η τιμη και στενοχωρηθεις οτι τα συνωμοσιολογικα σου σεναρια δεν θα δικαιωθουν
Και για τα τρόφιμα όταν έλεγα ότι θα ταβανιάσουν ... με λέγατε υπερβολικό .
Μέσα έπεσα.
Το ξεφτιλισμένο σαλάμι αέρος ετικέτας που είχε 5€ , έχει πάει 15€ και ανεβαίνει .
Ο πιο ξεφτιλισμένος κιμάς που είχε 4.50€ , έχει πάει 11€ και ανεβαίνει .
celebre
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2019
- Like
- 21.158
- Πόντοι
- 6.056
Θα σπειρουν τιποτα θυελλες?πυροσβεστικα ειναι οργωνουν προληπτικα τον ουρανο
athinaios44
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 19 Μαΐ 2018
- Like
- 52.709
- Πόντοι
- 12.756
παιζειΘα σπειρουν τιποτα θυελλες?
athinaios44
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 19 Μαΐ 2018
- Like
- 52.709
- Πόντοι
- 12.756
οχι αγαπητε οι τιμες ΔΕΝ προκειται να φτασουν εκεινες του 19...θα μεινουν ακριβες πλεονκαποιος να βαλει τιμες 2019 με 2024 να δω κατι.....υπ[οψιν ηταν εποχες μνημονιων
ηρθαν οι αλητες που ψηφησανε ολους τους ηλιθιους να μας πουν οτι θα ξανα φτασουν εκει....αντε γαμηθητε....
το λενε οι παραγοντες της αγορας που ξερουν