Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 220K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Aggelo821

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2024
Like
43
Πόντοι
0
Οι τιμές στα super market μανάβικα κρεοπωλεία καί όχι μόνο έχουν ξεφύγει ,δεν μας έφτανε αυτό έχουμε καί από 1 Μάϊου 3€ σε κάθε παραπεμπτικό για ιατρικές εξετάσεις υπέρ τού κράτους ,κατά αλλά όλα καλά πάνε

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.770
Πόντοι
2.356
Ναι παλικαρι μου, μονο που μιλας για τη σεζον 2023-2024 που τελειωνει, οχι την φετινη.
Αρα σε ενα εξαμηνο το λαδι θα ειναι 30% κατω
Αλλά τοτε ούτε καν θα το θυμασαι για να το σχολιασεις.
Ρε μείνε στα πταίσματα και τα κακουργήματα. Μην αγγίζεις πράγματα που αγνοείς.
Η φετεινή χρονιά είναι στην άνθηση. Καινούριο λάδι θα έρθει τον Οκτώβριο και μετά.
Μέχρι τότε τα αποθέματα της χρονιάς 2023-24 θα κυκλοφορούν στην αγορά.
Η άνθηση δεν αποτελεί ένδειξη παραγωγής. Η ακαρπια πάει σύννεφο σε όλες τις καλλιέργειες. Και λόγω κακών καιρικών συνθηκών και λόγω παράλογης πρωιμοτητας.
Κανείς δε μπορεί να εκτιμήσει πόσες ελιές θα δέσουν καρπό και τι λάδι θα δώσει αυτός βλέποντας τα μπουμπούκια.
Σενάρια επιστημονικής φαντασιας λες όλη αυτή την ωρα.
Αν δε το θυμάμαι εγώ, που θα το θυμάμαι, θύμισέ το μου εσύ. Να το σχολιάσω τότε. Που όπως λες το λάδι θα το πουλάνε στα 5 ευρώ.

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.005
Πόντοι
5.506
Η φετεινή χρονιά είναι στην άνθηση. Καινούριο λάδι θα έρθει τον Οκτώβριο και μετά.
Η άνθηση δεν αποτελεί ένδειξη παραγωγής. Η ακαρπια πάει σύννεφο σε όλες τις καλλιέργειες. Και λόγω κακών καιρικών συνθηκών και λόγω παράλογης πρωιμοτητας.
Κανείς δε μπορεί να εκτιμήσει πόσες ελιές θα δέσουν καρπό και τι λάδι θα δώσει αυτός βλέποντας τα μπουμπούκια.
Αν δε το θυμάμαι εγώ, που θα το θυμάμαι, θύμισέ το μου εσύ. Να το σχολιάσω τότε. Που όπως λες το λάδι θα το πουλάνε στα 5 ευρώ.
μην αντιμιλας στον υπερτατο ΜΑΛΑΚΑ.....ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.438
Πόντοι
3.656
Τιμές Βενζίνης ....

Λίγο πιο πάνω ... από Νορβηγία είμαστε ....

Από γερμανία ... αυστρία κτλ ... 0.30€ το λίτρο πιο πάνω !!!!!!!!!!

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Τα ιδια λεμε, απο τον Οκτωβριο θα ειναι αλλιως. 5 ευρω οχι, αλλά μονοψηφιο σιγουρα.

Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Τύπε ποιον νέο τον ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία; Κανέναν..
Εμ, αυτο λεω.
Αλλά αποψη θελουν να εχουν.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.852
Πόντοι
3.556
Σημειώνω επίσης, για όποιον τον ενδιαφέρει να κατανοήσει καλύτερα τα ζητήματα διαμόρφωσης τιμών, ότι ο κανόνας της ελεύθερης αγοράς περί προσφοράς και ζήτησης θεωρείται εν μέρει ξεπερασμένος.

Η προσδοκία τιμής κάνει στην κοινωνία της πληροφόρησης τη διαφορά.

Αν εγώ έχω τα μέσα να πείσω, ότι ο τενεκές λάδι θα είναι στα 300 Ευρώ αύριο, έχει πάει ήδη 250 Ευρώ σήμερα, επειδή πολλοί θα τρέξουν να προλάβουν την επόμενη ανατίμηση. Κι έτσι μέχρι «το αύριο» θα μου έχει τελειώσει το λάδι, και τσεπώσω την ανατίμηση από σήμερα.

Χονδροειδές το παράδειγμα μεν, αλλά εξηγώ, ότι η διαμόρφωση τιμών σε κλίμα πληθωριστικών τάσεων υπόκειται άλλων κανόνων.

*τσεπώνω

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.863
Πόντοι
3.715
η χαρά του δάκου
αν δε βρέξει κιόλας όταν πρέπει να γεμίσουν οι καρποί κλάφτα
εδώ ισραηλίτες έχουν φτιάξει καινούρια ελαιοτριβεία γιατί περιμένουν την αρπαχτή τους
όπως όλα τα τρόφιμα έτσι και το λαδάκι θα είναι πλέον προϊόν πολυτελείας για πολλούς, σκόπιμα, σχεδιασμένα.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.852
Πόντοι
3.556
Η ακρίβεια θα μας οδηγήσει στο να τρέχουμε περισσότερο, να δουλεύουμε περισσότερο, και να καταναλώνουμε λιγότερο.

Το οποίο είναι μια λογική μακροοικονομική εξέλιξη, καθώς ο κόσμος των 8.1 δισεκατομμυρίων αυξάνει την πίεση σε πλούσιους και φτωχούς.

Με λίγα λόγια:

Δεν τρέχει κάτι.
Θα πεθάνουμε όλοι.

:—)

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.438
Πόντοι
3.656
Οι τιμές στα super market μανάβικα κρεοπωλεία καί όχι μόνο έχουν ξεφύγει ,δεν μας έφτανε αυτό έχουμε καί από 1 Μάϊου 3€ σε κάθε παραπεμπτικό για ιατρικές εξετάσεις υπέρ τού κράτους ,κατά αλλά όλα καλά πάνε

Τι ψήφισες τύπε ;;;

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.438
Πόντοι
3.656
Τα ιδια λεμε, απο τον Οκτωβριο θα ειναι αλλιως. 5 ευρω οχι, αλλά μονοψηφιο σιγουρα.
Μονοψήφιο είναι και το 9.95€

Και μας πάει τον τενεκέ των 17 λίτρων στα 170€ .

Αυτόν που είχε μέχρι τέλη του 2022
70€ !

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Σημειώνω επίσης, για όποιον τον ενδιαφέρει να κατανοήσει καλύτερα τα ζητήματα διαμόρφωσης τιμών, ότι ο κανόνας της ελεύθερης αγοράς περί προσφοράς και ζήτησης θεωρείται εν μέρει ξεπερασμένος.

Η προσδοκία τιμής κάνει στην κοινωνία της πληροφόρησης τη διαφορά.

Αν εγώ έχω τα μέσα να πείσω, ότι ο τενεκές λάδι θα είναι στα 300 Ευρώ αύριο, έχει πάει ήδη 250 Ευρώ σήμερα, επειδή πολλοί θα τρέξουν να προλάβουν την επόμενη ανατίμηση. Κι έτσι μέχρι «το αύριο» θα μου έχει τελειώσει το λάδι, και τσεπώσω την ανατίμηση από σήμερα.

Χονδροειδές το παράδειγμα μεν, αλλά εξηγώ, ότι η διαμόρφωση τιμών σε κλίμα πληθωριστικών τάσεων υπόκειται άλλων κανόνων.

*τσεπώνω
Δεν ειναι χονδροειδες παραδειγμα, ειναι πολυ σωστο

Μονοψήφιο είναι και το 9.95€

Και μας πάει τον τενεκέ των 17 λίτρων στα 170€ .

Αυτόν που είχε μέχρι τέλη του 2022
70€ !
Ε ρε καημος. Κατευθειαν να παει παλι 70 δεν γινεται ρε φιλε, χαλαρωσε πια

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.770
Πόντοι
2.356
Τα ιδια λεμε, απο τον Οκτωβριο θα ειναι αλλιως. 5 ευρω οχι, αλλά μονοψηφιο σιγουρα
Δε λέμε τα ίδια.
Εσύ είπες αυτό
Ναι παλικαρι μου, μονο που μιλας για τη σεζον 2023-2024 που τελειωνει, οχι την φετινη.
Αρα σε ενα εξαμηνο το λαδι θα ειναι 30% κατω
Αλλά τοτε ούτε καν θα το θυμασαι για να το σχολιασεις.
Περιμένω το Νοέμβριο λοιπόν τιμή παραγωγού κάτω κατά 30%. Στα 5 ευρώ κοντά. Αφού τα αρθρα που παρέθεσα για τιμή παραγωγού μιλούν.
Και πλούσια παραγωγή. Κι ας λέει το άρθρο που παρέθεσες ότι εκτίμηση πριν περάσει μήνας δεν μπορεί να γίνει.
Ούτε τις επικεφαλίδες δε διαβάζεις;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
η χαρά του δάκου
αν δε βρέξει κιόλας όταν πρέπει να γεμίσουν οι καρποί κλάφτα
εδώ ισραηλίτες έχουν φτιάξει καινούρια ελαιοτριβεία γιατί περιμένουν την αρπαχτή τους
όπως όλα τα τρόφιμα έτσι και το λαδάκι θα είναι πλέον προϊόν πολυτελείας για πολλούς, σκόπιμα, σχεδιασμένα.
Ναι τύπε
Θα ερθει δάκος, ανομβρία, πυρηνικος πολεμος, ολα προκειμενου να μην πεσει η τιμη και στενοχωρηθεις οτι τα συνωμοσιολογικα σου σεναρια δεν θα δικαιωθουν

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Περιμένω το Νοέμβριο λοιπόν τιμή παραγωγού κάτω κατά 30%. Στα 5 ευρώ κοντά. Αφού τα αρθρα που παρέθεσα για τιμή παραγωγού μιλούν.
Και πλούσια παραγωγή. Κι ας λέει το άρθρο που παρέθεσες ότι εκτίμηση πριν περάσει μήνας δεν μπορεί να γίνει.
Εξαιρετικα, συμφωνουμε. Σημερα ειναι στα 8 ευρω η τιμη παραγωγου, μειον 30% μας κανει 5,60-6 ευρω. Εκει θα ειναι το Νοεμβρη.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.438
Πόντοι
3.656
Ε ρε καημος. Κατευθειαν να παει παλι 70 δεν γινεται ρε φιλε, χαλαρωσε πια
Ποτέ δεν θα πάει ρε.
Κάτω από 150€ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ.

Για την ώρα , πάρει για 250€ .

Αυτός που είχε τέλη 2022 70€ επαναλαμβάνω .

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.438
Πόντοι
3.656
Ναι τύπε
Θα ερθει δάκος, ανομβρία, πυρηνικος πολεμος, ολα προκειμενου να μην πεσει η τιμη και στενοχωρηθεις οτι τα συνωμοσιολογικα σου σεναρια δεν θα δικαιωθουν

Και για τα τρόφιμα όταν έλεγα ότι θα ταβανιάσουν ... με λέγατε υπερβολικό .
Μέσα έπεσα.

Το ξεφτιλισμένο σαλάμι αέρος ετικέτας που είχε 5€ , έχει πάει 15€ και ανεβαίνει .

Ο πιο ξεφτιλισμένος κιμάς που είχε 4.50€ , έχει πάει 11€ και ανεβαίνει .

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.005
Πόντοι
5.506
καποιος να βαλει τιμες 2019 με 2024 να δω κατι.....υπ[οψιν ηταν εποχες μνημονιων
ηρθαν οι αλητες που ψηφησανε ολους τους ηλιθιους να μας πουν οτι θα ξανα φτασουν εκει....αντε γαμηθητε....

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
52.709
Πόντοι
12.756
καποιος να βαλει τιμες 2019 με 2024 να δω κατι.....υπ[οψιν ηταν εποχες μνημονιων
ηρθαν οι αλητες που ψηφησανε ολους τους ηλιθιους να μας πουν οτι θα ξανα φτασουν εκει....αντε γαμηθητε....
οχι αγαπητε οι τιμες ΔΕΝ προκειται να φτασουν εκεινες του 19...θα μεινουν ακριβες πλεον
το λενε οι παραγοντες της αγορας που ξερουν

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom