Σχεδόν όλα τα λεγόμενα γκουρμέ εστιατόρια,έχουνε πλεόν μόνο σετ μενού με πολλά πιάτα που ξεκινάνε από τα εβδομήντα ευρώ μέχρι τα εκατόν είκοσι - εκατόν πενήντα ευρώ.Λες να πανε τα πιο πολλα εστιατορια, σε αυτο το μοντελο λειτουργιας;
Όλα έχουνε το τραπέζι του σεφ που σε σερβίρει ο ίδιος ο σεφ και ένας βοηθός μαζεύει τα πιάτα,βάζει νερό,κρασί κτλ
Τα γκαρσόνια είναι λίγα σε αυτά τα μαγαζιά,δηλαδή τρία-τέσσερα άτομα το πολύ εκεί που παλιά υπήρχανε επτά και οκτώ άτομα...
Το μενού αποτελείται από λίγα υλικά που μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους.
Όπως καταλαβαίνεις πέφτει "κόψιμο" από παντού!
Στα υπόλοιπα μαγαζιά,έχει πέσει η ποιότητα δραματικά,λίγο προσωπικό που τρέχει πανικόβλητο οπότε πέφτει και η ποιότητα τόσο στην γεύση όσο και στο σέρβις.Δηλαδή δίνεις τα ωραία σου λεφτά και παίρνεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες!
Οπότε αυτα τα μαγαζιά είτε θα κλείσουνε,που θα κλείσουνε γιατί δεν θα μπορούνε να πληρώσουνε την ενέργεια (ρεύμα,γκάζι κτλ) είτε θα μετατραπούνε σε ταβερνεία-μαγέρικα κτλ όπως αυτά που είναι κοντά στην Βαρβάκειο.
Δηλαδή φαγητό κατσαρόλας με μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά,τέσσερα-πέντε πιάτα/φαγητά και ένας-δύο σερβιτόροι,ωράριο περιορισμένο είτε 12-6/8 το απόγευμα είτε απόγευμα έως 12/2 το βράδυ.