vonmakoulis
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2006
- Like
- 6
- Πόντοι
- 16
Ακριβώς σύντροφε, έτσι είναι και ας υπάρχει μια σημαντική οικονομική διαφορά στα εισητήρια της τάξης των 500€.
Για να ταξιδέψετε στην Ουκρανία χρειάζεται οπωσδήποτε βίζα και το διαβατήριο σας θα πρέπει να έχετε ισχύ τουλάχιστο τρεις μήνες μετά την αναχώρησή σας. Επίσης μια «Δήλωση Τελωνείου» είναι απαραίτητη όσο και η βίζα. Είναι ένα έγγραφο το οποίο θα σας ζητηθεί κατά την αναχώρησή σας από το Ουκρανικό έδαφος. Η γραφειοκρατία «ζει και βασιλεύει» στη χώρα, οπότε θα χρειαστεί υπομονή στο τελωνείο.
Σύντροφε ΠΡΟΣΟΧΗ. 'Εχει δίκιο. ΔΕΝ χρειάζεται βίζα, αλλά το διαβατήριο είναι απαραίτητο (ΔΕN έχει καμιά ισχύ η ελληνική -ευρωπαϊκή ταυτότητα). Και αυτό που αναφέρει για immigration cart ισχύει. Με την έξοδο από το αεροπλάνο και πριν τον έλεγχο, συμπληρώνουμε μια σχετική κάρτα με τα στοιχεία μας κλπ και την παραδίδουμε στον έλεγχο διαβατηρίων. Σφραγίζουν το διαβατήριο και σου επιστρέφουν το αποκόμμα της κάρτας , το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να το έχετε πάντα μαζί με το διαβατήριό σας και επιστρεφεται κατά την έξοδο. Αν το χάσετε θα μπλέξετε σε γραφειοκρατικές περιπέτειες (το λάδωμα αρχίζει από 500 γρούζνια).νομιζω πως εδω εχεις λαθος. απλα, σου σφραγιζουν το διαβατηριο κατα την εισοδο στη χωρα, αν και η καινουρια ταυτοτητα ειναι αρκετη.μια ερωτηση: να παρουμε μαζι ευρω ή δολλαρια?
ενας μαλακας πρακτορας μου ειπε πως ειναι αρκετη και η ταυτοτητα.
επαγγελματιες του κωλου..
Στο είπα και δια ζώσης, το πόσταρα και εδώ κιόλας, ότι ο τουρισμός στην Ουκρανία ΔΕΝ είναι ανεπτυγμένος με τις χώρες της Δ. Ευρώπης και οι πράκτορες ΔΕΝ γνωρίζουν καλά την αγορά και τις απαιτήσεις της.ταξιδευω παντου και παντα με διαβατηριο.
ενας μαλακας πρακτορας μου ειπε πως ειναι αρκετη και η ταυτοτητα.
επαγγελματιες του κωλου..
Σύντροφε διαφωνώ. Η Ουκρανική κυβέρνηση απλά και μόνο πουλάει μαγκιά για εσωτερική κατανάλωση. Γνωρίζει πολύ καλά πως αν γίνει κάτι η Ουκρανία καταστράφηνε οικονομικά. Θα κλείσουν οι στρόφιγγες του φυσικού αερίου, θα αποκλειστει από τη θάλασσα και άντε να βγάλουν χειμώνα. Παγάκια θα γίνουν.
Τα μηνύματα από τις χθεσινές διαδηλώσεις ΚΑΤΑ της Ουκρανικής κυβέρνησης και ΥΠΕΡ της Ρωσσικής επέμβασης , οι δηλώσεις Μεντβέγιεφ ότι η Κριμαία εντάχθηκε στο ΣΣΔ της Ουκρανία επί Χρουστώφ και οι δηλώσεις του ναυάρχου-διοικητή του στόλου της Μ.Θάλασσας νομίζω ότι θα του κόψουν το βήχα.
παιζει και κατα πασα πιθανοτητα θα γινει.η Ουκρανια θα χωριστει στα 2 σε Ουκρανοφωνη και σε Ρωσσοφωνη.η Κριμαια ποτε δεν ανηκε στην Ουκρανια.το 1954 ο Χρουσοφ την αφησε να ειναι διηκητικα στην Ουκρανικη Σοβιετικη Σοσιαλιστικη Δημοκρατια.Ουκρανικα μιλανε μονο στη δυτικη Ουκρανια.το θεμα ειναι να χωριστει ειρηνικα οπως η Τσεχοσλαβακια και οχι οπως η Γιουγκοσλαβια!Το θέμα της Κριμαίας ενδιαφέρει πολύ.
Με χαρά διάβασα αυτή την απάντηση του vonmakoulis διότι με ανησυχούν ιδιαίτερα αυτά που ακούω στη τηλεόραση για τη Σεβαστούπολη και το Ρωσικό ναύσταθμο της Κριμαίας. Εντύπωση μου πάντως είναι ότι όντως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα Ουκρανίας-Ρωσίας. Πρέπει να είναι πολύ αφελείς οι Ουκρανοί για να κάνουν αυτές τις δηλώσεις χωρίς να έχουν περιεχόμενο, απλά «πουλώντας μαγκιά». Και το επιχείρημα ότι δεν θα κουνηθούν επειδή δεν τους συμφέρει δεν είναι πανάκεια. Πολλές φορές κάποιοι κάνουν αυτό που τελικά δεν τους συμφέρει, βλέπε Σαακασβίλη. Δυστυχώς από βλάκες ο κόσμος είναι γεμάτος.
Επίσης δεν είναι απόλυτο ότι οι Αμερικανοί θα κάθονται σαν καλά παιδιά και δεν θα απαντάνε στη Ρωσία και στις δήθεν προκλήσεις της (δηλαδή όταν δεν κάθονται οι Ρώσοι να τρώνε τις καρπαζιές των Αμερικανών). Βλέπουν να χάνουν το παιχνίδι της παγκόσμιας κυριαρχίας και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις, και ο μαυρούλης εμένα δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη.
Αυτό που δε πολυκατάλαβα είναι το ενδεχόμενο διάσπασης της Ουκρανίας σε Δυτική και Ανατολική το οποίο πόσταρε κάπου ο Δημητράκης. Παίζει όντως τέτοιο σενάριο ;