Οικονομολογικα φληναφηματα. Εδω, επι του πρακτεου. Ο καταστηματαρχης της γωνιας εχει συμφερον να παρει αυξηση ο ΔΥ, ναι ή οχι? Τι μοναδες προιοντος μου λες τωρα και θεωριες? Αρχιζω να καταλαβαινω γιατι ΠΟΤΕ οι οικονομολογοι δεν πεφτουν μεσα σε καμια προβλεψη. Γιατι δεν λαμβανουν υπ' οψη την πραξη, τον ανθρωπο με την ψυχολογια του και την πραγματικοτητα.
Κι αφου ρε φιλε ηταν καταστροφη να παιρνουν πολλα οι ΔΥ, γιατι καταστραφηκαμε οταν πηραν λιγα, και πηγε η ανεργια 30%, ενω πριν που επαιρναν πολλα, ηταν 6%?
Λογω δανειων και χρεους? Και τι εγινε? Ολα ΠΙΣΤΗ ειναι. Και ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Ποσα κρατη εχουν χειροτερο χρεος και δανεισμο απο εμας? ΠΟΛΛΑ.
Υπεκφευγεις και δε μπαινεις στην ουσια. Μαλλον δε διαβασες καν τι εγραψα. Οχι δε θα μου τη γλωτωσεις ετσι ομως.
Δεν ειναι φληναφηματα , ειναι η ουσια. Και στο ξαναλεω δες την αντιστροφη ροη των αγαθων. Τι δινει απο πλευρας αγαθων και τι παιρνει ο δημοσιος υπαλληλος. Το χρημα κλπ ειναι απλα μια διαμεσολαβηση της ανταλλαγης αγαθων. Ε ο δημοσιος υπαλληλος πρακτικα δε δινει κανενα αγαθο ενω λαμβανει πολλα - πολυ περισσοτερα συγκριτικα με αλλες ομαδες του πληθυσμου.
Επισης κανεις και το λεγομενο σφαλμα συνθεσης. Δηλαδη αυτο που ισχυει για το ατομο , οτι ισχυει για ολη την οικονομια. Τον καταστηματαρχη της γωνιας μπορει να τον συμφερει και να ειναι ολη του η γειτονια πρεζεμποροι και νταβατζηδες.Και αυτοι χρημα θα εχουν και θα τον κανουν πλουσιο τον καταστηματαρχη.
Αλλα μακροπροθεσμα για την κοινωνια αυτο δεν ειναι καλο. Δε χρειαζεται καν να εκθεσω την ακολουθια των γεγονοτων , του γιατι δεν ειναι καλο ( φοροι, επενδυσεις κλπ ).
Απλα θα προσθεσω το εξης : συν τοις αλλοις πολλα απο τα χρηματα των Δ.Υ. εοσον ξεπερνουν το οριο της διαβιωσης και της καταναλωσης βασικων αγαθων, πανε για αγαθα πολυτελειας. Τα οποια φυσικα ειναι ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ. Ετσι οχι μονο δε συμβαλλουν στην οικονομια και παρασιτουν, αλλα απισχανουν και την οικονομια στελνοντας πολυ χρημα εξω απο τη χωρα.