Νέα

Κολώνιες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ZoReN
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 375
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.579
Πόντοι
3.506
Μερικα στοιχεια για τα αρωματα,και οι βασικες διαφορες τους.
Τα αρωματα αποτελουνται απο αιθερια ελαια και οινοπνευμα.Αναλογα με το ποσοστο
σε αιθερια ελαια, (που ειναι και το ακριβοτερο συστατικο τους) διαιρουνται στις εξης κατηγοριες: (οπου ΑΕ=Αιθερια ελαια)

1)Eau de Cologne ποσοστο ΑΕ 7%
2)Eau de toilette ποσοστο ΑΕ 10%
3)Eau de parfum  ποσοστο ΑΕ 15%
4)Perfume        ποσοστο ΑΕ 40%

ΟΛΑ τα επωνυμα αρωματα, κυκλοφορουν και στις τεσσερες αυτες κατηγοριες.
Εννοειται οτι οσο πιο υψηλο ποσοστο ΑΕ τοσο καλυτερο αλλα και ακριβοτερο.
Ετσι αν καποιος σας προτεινει πχ Fahrenheit στη μιση τιμη,πρεπει να δειτε σε ποια κατηγορια ανηκει.Αλλο το Fahrenheit Eau de Cologne και αλλο το Fahrenheit Eau de Parfum.
Προσωπικα αγοραζω αρωματα μονο απο Duty Free αεροδρομιων.Οχι μονο γιατι ειναι πιο φθηνα αλλα γιατι ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι αυθεντικα.(Μου ετυχε να αγορασω επωνυμο αρωμα, απο γνωστο πολυκαταστημα στην ιδια τιμη με τα Duty Free, και αποδειχθηκε μαιμου καραμπινατη..!)

OP
OP
ZoReN

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.206
Πόντοι
506
Μερικα στοιχεια για τα αρωματα,και οι βασικες διαφορες τους.
Τα αρωματα αποτελουνται απο αιθερια ελαια και οινοπνευμα.Αναλογα με το ποσοστο
σε αιθερια ελαια, (που ειναι και το ακριβοτερο συστατικο τους) διαιρουνται στις εξης κατηγοριες: (οπου ΑΕ=Αιθερια ελαια)

1)Eau de Cologne ποσοστο ΑΕ 7%
2)Eau de toilette ποσοστο ΑΕ 10%
3)Eau de parfum  ποσοστο ΑΕ 15%
4)Perfume        ποσοστο ΑΕ 40%

ΟΛΑ τα επωνυμα αρωματα, κυκλοφορουν και στις τεσσερες αυτες κατηγοριες.
Εννοειται οτι οσο πιο υψηλο ποσοστο ΑΕ τοσο καλυτερο αλλα και ακριβοτερο.
Ετσι αν καποιος σας προτεινει πχ Fahrenheit στη μιση τιμη,πρεπει να δειτε σε ποια κατηγορια ανηκει.Αλλο το Fahrenheit Eau de Cologne και αλλο το Fahrenheit Eau de Parfum.
Προσωπικα αγοραζω αρωματα μονο απο Duty Free αεροδρομιων.Οχι μονο γιατι ειναι πιο φθηνα αλλα γιατι ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι αυθεντικα.(Μου ετυχε να αγορασω επωνυμο αρωμα, απο γνωστο πολυκαταστημα στην ιδια τιμη με τα Duty Free, και αποδειχθηκε μαιμου καραμπινατη..!)
οταν λες τοσο καλυτερο εινα τι εννοεις?αυτα που εχουν υψηλο ποσοστο ΑΕ ειναι και πιο βαρια αρρωματα?

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.579
Πόντοι
3.506
οταν λες τοσο καλυτερο εινα τι εννοεις?αυτα που εχουν υψηλο ποσοστο ΑΕ ειναι και πιο βαρια αρρωματα?
Το "βαρος" ενος αρωματος ειναι υποκειμενικο και εχει να κανει με το ειδος του αιθεριου ελαιου.Το υψηλο ποσοστο ΑΕ καθοριζει το χρονο διαρκειας.Με αλλα λογια δεν "ξεθυμαινει" ευκολα,οχι οτι γινεται πιο βαρυ..

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975
Aναλογα τη σας αρεσει και τι σας ταιριαζει εγω προτείνω

JOOP-MONT BLANC-SCULPTURE(ELLHNIKH)ANGEL
Από αυτά που αναφέρεις, γνωρίζω το joop το οποίο θεωρώ πολύ value for money άρωμα, αλλά λίγο "βαρύ" και πιο κατάλληλο για χειμώνα. Για τα υπόλοιπα αρώματα, όποιος γνωρίζει ας μας ενημερώσει...

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.579
Πόντοι
3.506
Ειναι κανονας,οτι καθε αρωμα αποδιδει διαφορετικα σε καθε ατομο και οφειλεται στο τυπο του δερματος.Γι'αυτο οταν καποιος δοκιμαζει,πρεπει να το κανει απευθειας πανω στο δικο του δερμα και οχι στα γνωστα χαρτακια..
Τριψτε το λιγο και αφηστε το για περιπου πεντε λεπτα και τοτε δοκιμαστε αν αρεσει.
Μια καλη ιδεα ειναι να αγορασει κανεις ενα σετ με μικρα μπουκαλακια αρωμα,και να κανει τις δοκιμες του με ανεση και σε μεγαλυτερο διαστημα.
Ολοι οι γνωστοι μεγαλοι οικοι αρωματων,εχουν τετοια σετ με τα γνωστοτερα αρωματα τους και περιπου 5 εως 10 μπουκαλακια σε τιμη οσο ενα μεσαιο αρωμα τους.
Οπως μου εχει πει μια φιλη μου,με αρκετες γνωσεις για το θεμα,ποτε αρωματα απομιμησεις.
Αυτο γιατι αντι τα αιθερια ελαια που περιεχουν τα αυθεντικα,αυτες περιεχουν χημικα υποκαταστατα που μπορει να προκαλεσουν πολλες δερματικες και αλλες παθησεις.
Ενας αλλος λογος ειναι οτι ενω τα αυθεντικα εχουν τη ταση να καλυπτουν τις σωματικες οσμες (πχ ιδρωτας),οι απομιμησεις εχουν τη ταση να τις αυξανουν!
Εκει καταλαβαινεις τι σημαινει "value for money!"

OP
OP
ZoReN

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.206
Πόντοι
506
ειχα παρει ενα αρρωμα απο refan περιπου 10 ευρο δε θυμαμαι ποσα ml ηταν ή 50 ή 100.το πηρα λογο τημης. το αρρωμα αυτο κραταει πανω μου περιπου κανενα 20λεπτο μετα εξατμιζεται ολο και μενει λιγο μονο πανω στην μπλουζα το οποοιο βεβαια για να το μυρισεις θα πρεπει να μυρισεις την μπλουζα.πραγματικα οι απομιμησεις πεταμενα λευτα. δεν αξιζει και σαν αρρωμα αυτο καθε αυτο αλλα και σε δερματολογικες παθησης οπως προαναφερθηκαν που μπορει καποιος να υποστει.αν καποιος ο οποιος φοραει απομιμηση και μετα φορεσει αυθεντικο τοτε πιστευω οτι θα θελει να δωσει κατι παραπανω για να αποκτισει ενα σωστο αρρωμα

digit_ten

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
70
Πόντοι
16
Προ πολλών ετών, στην δεκαετία των 80'ς, είχα μια κολόνια που ελέγετο stratus. Μπλε μπουκάλι και σήμα είχε ένα λευκό γλάρο  Θυμάται κανεις..;; Την εχετε δει σήμερα..))

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975
Προ πολλών ετών, στην δεκαετία των 80'ς, είχα μια κολόνια που ελέγετο stratus. Μπλε μπουκάλι και σήμα είχε ένα λευκό γλάρο  Θυμάται κανεις..;; Την εχετε δει σήμερα..))
Εδώ είσαι παίχτη. Είναι και πολύ καλό after shave!  :rockon: :rockon: :rockon:

URL]]

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.579
Πόντοι
3.506
Προ πολλών ετών, στην δεκαετία των 80'ς, είχα μια κολόνια που ελέγετο stratus. Μπλε μπουκάλι και σήμα είχε ένα λευκό γλάρο   Θυμάται κανεις..;; Την εχετε δει σήμερα..))

Θα το βρεις στο ebay

www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l2632.R2.TR3.TRC1.A0.H0.Xblue+stratos.TRS0&_nkw=blue+stratos&_sacat=26396] ]

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
επωνυμο αρωμα, απο γνωστο πολυκαταστημα στην ιδια τιμη με τα Duty Free, και αποδειχθηκε μαιμου καραμπινατη..!
Να ρωτήσω:
1) Πως "αποδείχτηκε"?
2) Γιατί δεν πήγες με την απόδειξη και το μαϊμού προϊόν (αφού ήταν "γνωστό πολυκατάστημα" και όχι πλανόδιος) να κάνεις φασαρία?
3) Γιατί δεν κατήγγειλες το κατάστημα στον εισαγωγέα του γνήσιου αρώματος?

kleftomounis

Μέλος
Εγγρ.
15 Απρ 2013
Like
0
Πόντοι
0

CH πιο παλιά είχα τις μέν και σέξυ μεν. Η ΒΙΠ την μύρισα δεν μου άρεσε. Μια χαρά για τα λεφτά τους.
CK euphoria, πολύ ωραίο άρωμα αλλά δεν κρατάει. Αν δεν κάνω λάθος παίζει να χουνε βγάλει και ιντένς, μπορείς να την δοκιμάσεις.
Η ΑdGio είναι νο1 άρωμα των 90ς μαζί με την chrome tou Azzaro, δυστυχώς δεν τις φόρεσα ποτέ  :s&m_1: αφού ήμουνα μικρός τότε, ούτε εσυ θα τις φορέσεις  :-
D&G 1, περίεργο άρωμα το οποιό σε κάνει να θές να το πάρεις με την μία. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι λίγο :gay: , αλλά το μελανό του σημείο είναι πως μέχρι να κατέβεις με το ασανσέρ έχει εξατμιστεί (παρομοίως η light blue). Έχω το μισό μπουκάλι κανα χρόνο και κάθεται.
Μπαντέρας δεν έχω δει/μυρίσει ποτέ.

Τύπε, αν δεν μπορείς/θες/ντρέπεσαι να δοκιμάζεις αβέρτα αρώματα (πάνω από 5 με την μία χάνεις την μπάλα), πες μας πόσο είσαι, τι εποχή θα το φοράς (φαντάζομαι η αγορά θα γίνει τώρα οπότε μιλάμε για καλοκαίρι) και το κυριότερο σε ποιές περιστάσεις, καθώς και το μπάτζετ που διαθέτεις. Να σου πούμε εδώ οι μπουρδελιάρηδες να πας να δοκιμάσεις 2-3.

OP
OP
ZoReN

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.206
Πόντοι
506
CH πιο παλιά είχα τις μέν και σέξυ μεν. Η ΒΙΠ την μύρισα δεν μου άρεσε. Μια χαρά για τα λεφτά τους.
CK euphoria, πολύ ωραίο άρωμα αλλά δεν κρατάει. Αν δεν κάνω λάθος παίζει να χουνε βγάλει και ιντένς, μπορείς να την δοκιμάσεις.
Η ΑdGio είναι νο1 άρωμα των 90ς μαζί με την chrome tou Azzaro, δυστυχώς δεν τις φόρεσα ποτέ  :s&m_1: αφού ήμουνα μικρός τότε, ούτε εσυ θα τις φορέσεις  :-
D&G 1, περίεργο άρωμα το οποιό σε κάνει να θές να το πάρεις με την μία. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι λίγο :gay: , αλλά το μελανό του σημείο είναι πως μέχρι να κατέβεις με το ασανσέρ έχει εξατμιστεί (παρομοίως η light blue). Έχω το μισό μπουκάλι κανα χρόνο και κάθεται.
Μπαντέρας δεν έχω δει/μυρίσει ποτέ.

Τύπε, αν δεν μπορείς/θες/ντρέπεσαι να δοκιμάζεις αβέρτα αρώματα (πάνω από 5 με την μία χάνεις την μπάλα), πες μας πόσο είσαι, τι εποχή θα το φοράς (φαντάζομαι η αγορά θα γίνει τώρα οπότε μιλάμε για καλοκαίρι) και το κυριότερο σε ποιές περιστάσεις, καθώς και το μπάτζετ που διαθέτεις. Να σου πούμε εδώ οι μπουρδελιάρηδες να πας να δοκιμάσεις 2-3.
φιλε σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου :hi:
εχω δοκιμασει αρκετα τις τελλυταιες μερες και η αληθεια ειναι οτι εχω χασει την παλα.πλεον δε ξερω τι να διαλεξω.οπως ειπα και πριν ειχα αποφασισει να παρω την φαρεναιτ την οποια την ειχα μυρισει σε χαρτι :headbang:
και τελικα πανω μου εβγαζε μια πικρα οποτε ακυρο.δε ξερω τι διαφορες παιζουν με την aqoua  και την 32.ειμαι 22 χρονων η αγορα θα γινει μεσα σε 1-2 βδομαδες οπτε μιλαμε για καλοκακιρι. οσο για το μπατζετ υπολογιζω περιπου 60 ευρω στα 100ml

outbreak2000

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Κριτικές
1
Like
80
Πόντοι
0
H Fahrenheit του σήμερα ουδεμία σχέση έχει με την Fahrenheit των 90's.
Σε μία προσπάθεια εκμοντερνισμού, η τωρινή Fahrenheit έχει χάσει εκείνη την μυρωδιά
που θύμιζε καύσιμα μηχανής (με την καλή, ενδιαφέρουσα έννοια) και την έκανε τόσο ιδιαίτερη.
Πολύ κακή εν σχέση με την vintage, είναι καθαρά για τον χειμώνα γιατί άν την βάλεις με ζέστη
την έβαψες.

Η Aqua είναι μία αδιάφορη παραλλαγή της κανονικής, λίγο πιό λεμονάτη και αλμυρή
υποτίθεται πιό καλοκαιρινή.

Η 32 (που έχει πιά καταργηθεί) είναι μία βόμβα βανίλιας και λουλουδο-κάτι
που απευθύνεται σε καθαρά γκέι κοινό. Ξεπερνά τα όρια του unisex.

H Fahrenheit Le Parfum (που είναι eau de parfum και σε μικρότερο μπουκάλι)
είναι τόσο δυνατή σε βαθμό ημικρανίας με τρομερά έντονη βανίλια πετυχαίνοντας
το πιό ντεμοντέ αποτέλεσμα απο όλες. Είναι κάτι που θα φορούσε η γιαγιά απο
τον Τιτανικό. Μακράν η χειρότερη απο τις προαναφερθείσες.

Η μόνη ενδιαφέρουσα σύγχρονη Fahrenheit ήταν η Absolute η οποία και αυτή έχει
καταργηθεί μαζί με την 32. Ήταν ένα περίεργο κατασκεύασμα που μύριζε κάτι
σαν κύμινο και λιβάνι, εντελώς γκόθικ και γκροτέσκο. Αλλά ενδιαφέρον παρόλα αυτά
μιάς και οι βρικόλακες είναι της μόδας άν και όχι για το 95% του κοινού.

Trainspotting 13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
359
Πόντοι
316
Ειναι κανονας,οτι καθε αρωμα αποδιδει διαφορετικα σε καθε ατομο και οφειλεται στο τυπο του δερματος.Γι'αυτο οταν καποιος δοκιμαζει,πρεπει να το κανει απευθειας πανω στο δικο του δερμα και οχι στα γνωστα χαρτακια..
Τριψτε το λιγο και αφηστε το για περιπου πεντε λεπτα και τοτε δοκιμαστε αν αρεσει.
Μια καλη ιδεα ειναι να αγορασει κανεις ενα σετ με μικρα μπουκαλακια αρωμα,και να κανει τις δοκιμες του με ανεση και σε μεγαλυτερο διαστημα.
Ολοι οι γνωστοι μεγαλοι οικοι αρωματων,εχουν τετοια σετ με τα γνωστοτερα αρωματα τους και περιπου 5 εως 10 μπουκαλακια σε τιμη οσο ενα μεσαιο αρωμα τους.
Οπως μου εχει πει μια φιλη μου,με αρκετες γνωσεις για το θεμα,ποτε αρωματα απομιμησεις.
Αυτο γιατι αντι τα αιθερια ελαια που περιεχουν τα αυθεντικα,αυτες περιεχουν χημικα υποκαταστατα που μπορει να προκαλεσουν πολλες δερματικες και αλλες παθησεις.
Ενας αλλος λογος ειναι οτι ενω τα αυθεντικα εχουν τη ταση να καλυπτουν τις σωματικες οσμες (πχ ιδρωτας),οι απομιμησεις εχουν τη ταση να τις αυξανουν!
Εκει καταλαβαινεις τι σημαινει "value for money!"
σε γνωστα καταστηματα παιζουν και μπουκαλακια δειγματα.
μια καλη λυση να δοκιμασεις και να αποφασισεις αλλα
μαλλον πρεπει να ζητησεις να σου δωσουν

Εγγρ.
26 Μαρ 2015
Like
39
Πόντοι
16
Τώρα τελευταία δοκίμασα αυτή από δώρο που μου έγινε σε γενέθλια.

http://[URL unfurl="true"]www.theperfumeshop.com/pws/images/catalogue/products/7161/zoom/7161.jpg[/img[/URL]]

Δεν τρελάθηκα κιόλας.Συμπαθητικό άρωμα και μέτρια διάρκεια. Λίγο βαριά πιστεύω για καλοκαίρι.

kavlotikos

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2014
Like
9
Πόντοι
16
Τώρα τελευταία δοκίμασα αυτή από δώρο που μου έγινε σε γενέθλια.

http://[URL unfurl="true"]www.theperfumeshop.com/pws/images/catalogue/products/7161/zoom/7161.jpg[/img[/URL]]

Δεν τρελάθηκα κιόλας.Συμπαθητικό άρωμα και μέτρια διάρκεια. Λίγο βαριά πιστεύω για καλοκαίρι.
[/quote]

Την φορούσα και εγώ ένα φεγγάρι αναγκαστικά επειδή δεν είχα άλλη να φορέσω..
Και εμένα δώρο να σημειώσω ότι μου την είχαν κάνει..
Δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα..  :S

kleftomounis

Μέλος
Εγγρ.
15 Απρ 2013
Like
0
Πόντοι
0
φιλε σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου :hi:
εχω δοκιμασει αρκετα τις τελλυταιες μερες και η αληθεια ειναι οτι εχω χασει την παλα.πλεον δε ξερω τι να διαλεξω.οπως ειπα και πριν ειχα αποφασισει να παρω την φαρεναιτ την οποια την ειχα μυρισει σε χαρτι :headbang:
και τελικα πανω μου εβγαζε μια πικρα οποτε ακυρο.δε ξερω τι διαφορες παιζουν με την aqoua  και την 32.ειμαι 22 χρονων η αγορα θα γινει μεσα σε 1-2 βδομαδες οπτε μιλαμε για καλοκακιρι. οσο για το μπατζετ υπολογιζω περιπου 60 ευρω στα 100ml

Τύπε άμα πας σε 60ε/50 μλ κάτι γίνεται. Για την ηλικία σου πιστεύω το fierce - a&f είναι το ιδανικό. Πέραν τούτου δοκίμασε το only the brave - diesel (είναι φτηνό), allure sport - chanel, code sport - armani, l'homme - YSL, man au fraiche - Versace. Φύγε από την λιντλίλα του Φάρεναιτ και την στρ8ίλα του κούλ γουότερ.

+Για την CK1shock τύπε αστην για τον χειμώνα, δεν κάνει για ζεστό καλοκαίρι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom