Νέα

Κόλαση η παράδεισος , τι υπάρχει μετά ;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα πορδηλας
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 143
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι υπάρχει ματα τον θάνατο

• Κόλαση

Ψήφοι: 1 2,4%
  • Παραδεισος

Ψήφοι: 4 9,5%
  • Τιποτα

Ψήφοι: 14 33,3%
  • Ισως να υπάρχει κάτι

Ψήφοι: 15 35,7%
  • Η κολώτρυπiδα του Λίλα

Ψήφοι: 8 19,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    42

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Εγω μιλαω με χειροπιαστα πραγματα. Ο πονος, η αγωνια, η εγκαταλειψη., ο φοβος, ειναι πραγματα που κανουν τον κοσμο μας να μοιαζει με ενα "αβολο" μερος για να το πω πιο κομψα. Γιατι απλα να μην ηταν ενας κοσμος υπεροχος οπου δεν θα υπηρχε δυστυχια? Που εκπορευεται απο τον τροπο που ειναι δομημενα ολα αυτα.
O Αινσταιν, απαντωντας σε αυτην ακριβως την ερωτηση, ειπε οτι η απουσία του Θεου ειναι αυτη που φερνει τον πονο, την αγωνια και το φοβο και τη δυστυχια.
Ο καθηγητης του τον ειχε ρωτησει πώς ειναι δυνατον να υπαρχει θεος, αφου υπαρχει δυστυχια.
Και απαντησε οτι δεν φταιει ο θεος για τη δυστυχια, αφου απλως αυτη ειναι αποτελεσμα της απουσίας του. Την οποια επιλεγουν οι ανθρωποι βεβαια.
Οπως ακριβως δεν υπαρχει κρυο, αλλά ελλειψη θερμοτητας. Δεν φταιει η θερμοτητα αν η έλλειψη της φερνει κρυο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Ειναι βεβαια αφελεια να θελεις να "αποδειξεις" ή να "κατανοησεις" το θεο με το πεπερασμενο ανθρωπινο μυαλο.
Πολυ απλα, ενας θεος που θα εξηγειτο με τα ανθρωπινα μετρα, δεν θα ηταν θεος.
Η αποδειξη του θεου ειναι η υπαρξη του κοσμου.
Αν σου κανει, σου κανει. Αν οχι, τιποτα δεν μπορει να σε πεισει.

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
1.μην βαζετε τους παπαδες=εκκλησια...καμια σχεση
2.χωρις πονο,αγωνια τι νοημα θα χε η ζωη..??
σκεψου να σου καθονταν ολες οι γκομενες μετα απο καιρο θα σε πιανε ΑΝΙΑ....
θα γυρευες μια να σου πει οχι....οσο και περιεργο αν σου ακουγεται..
θα μου πεις οτι μπορει μια να σου ριξει χυλοπιτα για ενα 50ρη κοιλαρα με φραγκα ενω σε γουσταρει(πεσ το αστοχια του συστηματος_)

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
διαβάστε όσοι ενδιαφέρεστε και επιθυμείτε τους βίους του ΄γεροντα Παισίου και Πορφυρίου και άλλων και δείτε το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής που μπορεί να μας φτάσει! Όσοι ενδιαφέρονται ας πάνε στο Άγιο Όρος μια ωραία εκδρομή χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σκοπό ή λόγο και αφουγκραστείτε μαζί με τους αγιορείτες μοναχούς(θα δείτε και γκέυ μήν τρελλαθείτε,ειπάμε από όλα εχει ο μπαξές)τα εκεί πραχθέντα και λεχθέντα!

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
διαβάστε όσοι ενδιαφέρεστε και επιθυμείτε τους βίους του ΄γεροντα Παισίου και Πορφυρίου και άλλων και δείτε το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής που μπορεί να μας φτάσει! Όσοι ενδιαφέρονται ας πάνε στο Άγιο Όρος μια ωραία εκδρομή χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σκοπό ή λόγο και αφουγκραστείτε μαζί με τους αγιορείτες μοναχούς(θα δείτε και γκέυ μήν τρελλαθείτε,ειπάμε από όλα εχει ο μπαξές)τα εκεί πραχθέντα και λεχθέντα!
Διακρινω παθος και για το Θείο εκτος απο τα τεμαχια ε?

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
κανεις δεν μου απαντησε για το τσιπαρισμα που σε λιγα χρονια θα ναι γεγονος..
πως το προβλεψε 2,000 χρονια πριν????ΠΩς????

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
Ειναι βεβαια αφελεια να θελεις να "αποδειξεις" ή να "κατανοησεις" το θεο με το πεπερασμενο ανθρωπινο μυαλο.
Πολυ απλα, ενας θεος που θα εξηγειτο με τα ανθρωπινα μετρα, δεν θα ηταν θεος.
Η αποδειξη του θεου ειναι η υπαρξη του κοσμου.
Αν σου κανει, σου κανει. Αν οχι, τιποτα δεν μπορει να σε πεισει.

Πολύ σωστά. Βέβαια επειδή εν πάσει περιπτώσει το θέμα μας υποτίθεται ότι είναι η μεταθανάτιον ζωήν η απόδειξη της βρίσκεται στην Ανάσταση του Κυρίου υμών Ιησού Χριστόν!!!! Όποιος δεν αποδέχεται την Ανάσταση,δεν αποδέχεται και τον ίδιο τον Θεό ούτε την ομοούσιον Αγια Τριάς.

gazofonix1980

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2010
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
1
κόλαση ή παράδεισος??.....κανείς δεν ξέρει αν δεν πάει να δει .. πάντως αν ήμουν απόλυτα βέβαιος ότι μετά την ζωή σβήνουν όλα και δεν υπάρχει τίποτα θα σας είχα αφήσει χτες ... και άσε τον βενιζέλο να προσπαθεί να βγάλει την χώρα από την οικονομική κρίση και όλη την ελλάδα στην ανεργία .... γιατί η ζωή είναι ωραία αν είσαι "υποχρεωμένος" να την ζήσεις .. αν σου δοθεί η επιλογή να την κάνεις από επιλογή και όχι από τύχη δεν ξέρω κατά πόσο είναι και τόσο ωραία τελικά .... το μόνο σίγουρο είναι ότι για πολύ κόσμο το τέλος της ζωής είναι άθλιο και τραγικό ...

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.157
Πόντοι
1.686

Την ύπαρξη του Θεού μπορεί να την νοιώσει κανείς ακούγοντας ενα μουσικό
αριστούργημα ,βλέποντας ένα υπέροχο έργο τέχνης ,θαυμάζοντας ένα τεχνολογικό
επίτευγμα ,λύνοντας ένα μαθηματικό γρίφο και κάνοντας έρωτα με μια οργασμική γυναίκα .
Εκεί φαίνεται το μεγαλείο του θεού ,περισσότερο από κάτι ορεινά μέρη με απομονωμένους γέροντες ομοφυλόφιλους και άλλα άτομα που δυσκολεύονται να ενταχθούν στην κοινωνία .
Τα προβληματικά αυτά άτομα που έχουν πάρει τα βουνά ,ψάχνουν να έρθουν σε επαφή με το θεό ,αλλά εγώ προτιμώ διαφορετικό τρόπο .

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
Διακρινω παθος και για το Θείο εκτος απο τα τεμαχια ε?

δεν υπάρχει πάθος για το θείο.Πάθος και έρωτα για τον Θεό είχε ας πούμε ο πατέρας Παίσιος.Υπάρχει απλά η ωμή αλήθεια που αναγκαστικά εμείς ώς υπερασπιστές της και πολλώ δε μάλλον οι κληρικοί μας , πρέπει να την μεταφέρουμε με όσο το δυνατόν ηπιότερο και κατανοητό λόγο στους υπολοίπους ανθρώπους!Εγώ είμαι ο πιο αμαρτωλός από όλους,αλλά γνωρίζω την αλήθεια και δεν μου αρέσει να κρύβομαι.Γνωρίζω ότι κατά πάσα πιθανότητα αν πέθαινα αυτή τη στιγμή η ψυχή μου δεν θα πέρναγε ούτε ένα τελώνιο,και ομως δεν κάνω τίποτα για αυτό!Αν όμως κάποτε αλλάξω γνώμη με την βοήθεια του Θεού , ξέρω που θα τον "βρώ"..

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
δικη μου αποψη..
δεν πιστευω...
οτι υπαρχουν καζανια φωτιες κ μαλακιες...
ουτε στον οφη/φιδι/μηλο
ουτε στις 10 εντολες(οχι οτι ειναι ακυρες)
ουτε στο σεξ πριν το γαμο..
κ πολλα αλλα...
---
το θεμα ειναι να χεις την συνειδη σου καθαρη..
να μην εχεις ενοχες για τιποτα..
ισως αυτο ειναι ενα βημα προς το θειο"
τωρα θα μου πειτε υπαρχουν και ασυνηδειτοι πιστευω πως κ αυτοι τρωνε "ξυλο" απο τυψεις ασχετα αν ποτε δεν το λενε...

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
Μια παρατηρηση μονο. Αν δεν ξερεις να χρησιμοποιεις την καθαρευουσα, δεν υπαρχει λογος να το κανεις. Εξαλλου δεν αντιλαμβανομαι γιατι δεν μπορουμε να μιλαμε στη δημοτικη γι αυτα τα πραγματα. Δινει η καθαρευουσα καποιο ειδος καθαγιασμου στα λεγομενα?

σωστό,έχεις δίκιο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
δεν υπάρχει πάθος για το θείο.Πάθος και έρωτα για τον Θεό είχε ας πούμε ο πατέρας Παίσιος.Υπάρχει απλά η ωμή αλήθεια που αναγκαστικά εμείς ώς υπερασπιστές της και πολλώ δε μάλλον οι κληρικοί μας , πρέπει να την μεταφέρουμε με όσο το δυνατόν ηπιότερο και κατανοητό λόγο στους υπολοίπους ανθρώπους!Εγώ είμαι ο πιο αμαρτωλός από όλους,αλλά γνωρίζω την αλήθεια και δεν μου αρέσει να κρύβομαι.Γνωρίζω ότι κατά πάσα πιθανότητα αν πέθαινα αυτή τη στιγμή η ψυχή μου δεν θα πέρναγε ούτε ένα τελώνιο,και ομως δεν κάνω τίποτα για αυτό!Αν όμως κάποτε αλλάξω γνώμη με την βοήθεια του Θεού , ξέρω που θα τον "βρώ"..
Γιατι? Σκοτωσες? αδικησες? ταλαιπωρησες? συκοφαντησες? βασανισες?
Αν μου πεις απλα οτι χανεις την ψυχη σου επειδη πηδας ή επειδη δεν νηστευεις, θα ουρλιαξω.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
επίτευγμα ,λύνοντας ένα μαθηματικό γρίφο και κάνοντας έρωτα με μια οργασμική γυναίκα .
Εκεί φαίνεται το μεγαλείο του θεού ,περισσότερο από κάτι ορεινά μέρη με απομονωμένους γέροντες ομοφυλόφιλους και άλλα άτομα που δυσκολεύονται να ενταχθούν στην κοινωνία .
Τα προβληματικά αυτά άτομα που έχουν πάρει τα βουνά ,ψάχνουν να έρθουν σε επαφή με το θεό ,αλλά εγώ προτιμώ διαφορετικό τρόπο .
Αχ σε παρακαλω μονο μην αρχισουμε παλι βελβοσπαμ.

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266

το θέμα είναι ότι ο Θεός δε ζήτησε να τον αγαπάει και να τον πιστεύει ο καθένας από εμάς με τον δικό μας τρόπο,αλλά με τον δικό Του τρόπο! Μας έδωσε και θα μας δινει τη δυνατότητα να τον αποδεχόμαστε ή όχι και αυτό είναι ασύλληπτη πράξη ελευθερίας όταν ξέρεις-ω-ουμε ότι με ενα κλίκ τα κάνει όλα όπως θέλει Εκείνος χωρίς να μας ρωτήσει!Αλλά είναι τόσο μεγάλη η αγάπη Του για τον άνθρωπο που τον αφήνει να επιλέξει και Εκείνος θα κρίνει.

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
το οτι καποιος ΕΠΕΛΕΞΕ οχι τον οδηγησε η ζωη να γινει μοναχος δεν παει να πει οτι ειναι προβληματικος...

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
Γιατι? Σκοτωσες? αδικησες? ταλαιπωρησες? συκοφαντησες? βασανισες?
Αν μου πεις απλα οτι χανεις την ψυχη σου επειδη πηδας ή επειδη δεν νηστευεις, θα ουρλιαξω.

δεν χάνεις τη ψυχή σου μόνο για αυτά.Υπάρχει η κατάκριση του πλησίον,η μοιχεία,η αχαριστία και πολλά άλλα.

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.157
Πόντοι
1.686
Οποιος πιστεύει τις εβραϊκες δεσιδαιμονίες και τις λοιπες παρόμοιες ανοησίες ,χάνει το μεγαλείο του θεού ,που αποκαλύπτεται στην τέχνη ,την επιστήμη ,τον έρωτα .
Οι εβραϊκες μπούρδες έχουν καταστρέψει την ιδέα περί Θεού .
Ο Θεός είναι Ομορφιά ,Σοφία και υπέροχη αίσθηση και όχι φόβος ,ενοχή και κόμπλεξ ,όπως τον περιγράφουν οι εβραϊκες λαϊκές δεισιδαιμονίες ,που δεν αποδέχονται εκείνοι οι μορφωμένοι
εβραίοι ,που δεν είναι σιωνιστες .

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006

Stories