Νέα

Κοινωνικός Τουρισμός και επιστροφή προκαταβολής από ξενοδοχείο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Accountant
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 21
  • Εμφανίσεις 863
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Accountant

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2021
Like
2.226
Πόντοι
441
Κλείσαμε μεσω Booking τέλος Μαΐου ξενοδοχείο στην Αιδηψό για 5 ημέρες έχοντας η σύντροφος μου voucher κοινωνικού τουρισμου με την ιδιότητα ΑΜΕΑ..Κατά την κράτηση το ξενοδοχείο μας είπε πως συμμετέχει στο πρόγραμμα κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ 2024 και χρειαζόταν να καταβαλλουμε προκαταβολή 100 ευρώ για την κράτηση.. Έτσι και έγινε
Πριν λίγες ημέρες πήρα τηλέφωνο το ξενοδοχείο για να ρωτήσω τι ώρα θα πρέπει να είμαστε εκεί Κατά την άφιξη..
Το ξενοδοχείο προς έκπληξη μας είπε πως δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού και ότι λάθος καταλαβαμε..
Με λίγα λόγια δεν μας επιστρέφουν την προκαταβολή γιατί έτσι λέει ο νόμος..
Το Υπουργείο Τουρισμού και η ΔΥΠΑ δηλώνουν αναρμοδιοι..
Έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία και καμμια πρόταση τι να κάνουμε ώστε να πάρουμε τα χρήματα μας πίσω?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

cost2001

Μέγας
Εγγρ.
18 Μαρ 2006
Like
13.085
Πόντοι
3.556
Κλείσαμε μεσω Booking τέλος Μαΐου ξενοδοχείο στην Αιδηψό για 5 ημέρες έχοντας η σύντροφος μου voucher κοινωνικού τουρισμου με την ιδιότητα ΑΜΕΑ..Κατά την κράτηση το ξενοδοχείο μας είπε πως συμμετέχει στο πρόγραμμα κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ 2024 και χρειαζόταν να καταβαλλουμε προκαταβολή 100 ευρώ για την κράτηση.. Έτσι και έγινε
Πριν λίγες ημέρες πήρα τηλέφωνο το ξενοδοχείο για να ρωτήσω τι ώρα θα πρέπει να είμαστε εκεί Κατά την άφιξη..
Το ξενοδοχείο προς έκπληξη μας είπε πως δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού και ότι λάθος καταλαβαμε..
Έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία και καμμια πρόταση τι να κάνουμε ώστε να πάρουμε τα χρήματα μας πίσω?
Τύπε σου την έκαναν πονηρά, κοινώς μάλλον την πάτησες, μπορείς να τούς κανείς μήνυση αλλά θα είναι δέκα φορές περισσότερα τα έξοδα από το κατοσταρικο που έδωσες

gamawmetiskaltses

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2023
Like
17.120
Πόντοι
2.256
Υπάρχει κάποιο mail που να το αποδεικνύει αυτό;;; Θέλω να πω, υπήρχε κάποιο γραπτό που έλεγε ότι συμμετείχε στο πρόγραμμα;;;

OP
OP
A

Accountant

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2021
Like
2.226
Πόντοι
441
Τύπε σου την έκαναν πονηρά, κοινώς μάλλον την πάτησες, μπορείς να τούς κανείς μήνυση αλλά θα είναι δέκα φορές περισσότερα τα έξοδα από το κατοσταρικο που έδωσες
Ναι όπως τα λες είναι φίλε μου.. Η εποπτική αρχή πάντως για τα ξενοδοχεία είναι πάντως το Υπουργείο Τουρισμού..
Έστειλα email περιγραφοντας το γεγονός και ο υπάλληλος -υπεύθυνος απάντησε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα..
Μάλιστα, κατά τα λεγόμενα του, υποστήριζε πως έχει δίκιο το ξενοδοχείο και πως θα βγω και χρεωμενος από πάνω.. Άκουσον ακουσον..
Τελικά είμαστε "κολοκρατος"
Σε ευχαριστώ για την τοποθέτηση σου :hi:

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.726
Πόντοι
216
Το booking σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΄ή οποιοδήποτε άλλο. Σε περιπτώσεις κράτησης μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων η συνεννόηση και η κράτηση γίνεται απ' ευθείας με το ξενοδοχείο και όχι μέσω της εν λόγω πλατφόρμας. Και σε κάθε περίπτωση αν κατά την κράτηση ίσχυε ο κοινωνικός τουρισμός στο τελικό ποσό πληρωμής θα έπρεπε ήδη να έχει αφαιρεθεί το ποσό του voucher και να είχε παραμείνει μόνο αυτό που θα απέμενε για να πληρώσεις εσύ. Πράγμα που δεν φαντάζομαι να ισχύει εεε ?
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι. Εντάξει έγινε ένα λάθος/παρεξήγηση. Γιατί δεν ακυρώνουν και να σου επιστρέψουν την προκαταβολή ?

OP
OP
A

Accountant

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2021
Like
2.226
Πόντοι
441
Υπάρχει κάποιο mail που να το αποδεικνύει αυτό;;; Θέλω να πω, υπήρχε κάποιο γραπτό που έλεγε ότι συμμετείχε στο πρόγραμμα;;;
Όχι, μας το είπε τηλεφωνικά ή υπάλληλος ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα όπως τα περισσότερα στην Βόρεια Εύβοια, που έχουν στηριχτεί ιδιαίτερα μετά τις πυρκαγιές τα τουριστικά καταλύματα..
Το κλείσαμε μέσω Booking και ύστερα μιλήσαμε τηλεφωνικά για τα περαιτέρω..
Άμα το ξεραμε αδερφέ ότι ΔΕΝ συμμετέχει στο πρόγραμμα δεν θα τους έστελνα την προκαταβολή
Ευχαριστώ για ην γνώμη σου

gamawmetiskaltses

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2023
Like
17.120
Πόντοι
2.256
Όχι, μας το είπε τηλεφωνικά ή υπάλληλος ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα όπως τα περισσότερα στην Βόρεια Εύβοια, που έχουν στηριχτεί ιδιαίτερα μετά τις πυρκαγιές τα τουριστικά καταλύματα..
Το κλείσαμε μέσω Booking και ύστερα μιλήσαμε τηλεφωνικά για τα περαιτέρω..
Άμα το ξεραμε αδερφέ ότι ΔΕΝ συμμετέχει στο πρόγραμμα δεν θα τους έστελνα την προκαταβολή
Ευχαριστώ για ην γνώμη σου
Τα μουνόπανα!!!!

OP
OP
A

Accountant

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2021
Like
2.226
Πόντοι
441
Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω ότι το booking σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΄ή οποιοδήποτε άλλο. Σε περιπτώσεις κράτησης μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων η συνεννόηση και η κράτηση γίνεται απ' ευθείας με το ξενοδοχείο και όχι μέσω της εν λόγω πλατφόρμας. Και σε κάθε περίπτωση αν κατά την κράτηση ίσχυε ο κοινωνικός τουρισμός στο τελικό ποσό πληρωμής θα έπρεπε ήδη να έχει αφαιρεθεί το ποσό του voucher και να είχε παραμείνει μόνο αυτό που θα απέμενε για να πληρώσεις εσύ. Πράγμα που δεν φαντάζομαι να ισχύει εεε ?
Στο Booking υπάρχουν πολλά καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ..
Έκλεισα εγω προχτές άλλο ..
Κάποια συμμετέχουν δηλαδή .
Όσο για το άλλο που λες εγώ θα πλήρωνα κανονικά, η σύζυγος έχει vouchers

OP
OP
A

Accountant

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2021
Like
2.226
Πόντοι
441
Το booking σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΄ή οποιοδήποτε άλλο. Σε περιπτώσεις κράτησης μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων η συνεννόηση και η κράτηση γίνεται απ' ευθείας με το ξενοδοχείο και όχι μέσω της εν λόγω πλατφόρμας. Και σε κάθε περίπτωση αν κατά την κράτηση ίσχυε ο κοινωνικός τουρισμός στο τελικό ποσό πληρωμής θα έπρεπε ήδη να έχει αφαιρεθεί το ποσό του voucher και να είχε παραμείνει μόνο αυτό που θα απέμενε για να πληρώσεις εσύ. Πράγμα που δεν φαντάζομαι να ισχύει εεε ?
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι. Εντάξει έγινε ένα λάθος/παρεξήγηση. Γιατί δεν ακυρώνουν και να σου επιστρέψουν την προκαταβολή ?
Μου είπε να το ακυρώσω, το ακύρωσα και εδώ και μια βδομάδα διεκδικώ τα χρήματα μου , δεν είμαι κανένας πλούσιος, στο μεροκάματο όπως όλοι μας είμαι αδερφέ

RETRO

Μέγας
Εγγρ.
6 Οκτ 2020
Like
17.033
Πόντοι
3.556
τύπε ποιο ξενοδοχειο ειναι να μπουμε σε κανα τριπ αντβαηζορ η’ γοογλε να γράψουμε καμια αρνητικη κριτική , για τρίχες στα μαξιλάρια, μούχλα στο σιφωνι; σου παίξανε που σου παίξανε πακετο τουλαχιστο να κανουμε λιγη ζημια :coffee:

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.726
Πόντοι
216
Μπορεί ένα κατάλυμα να συμμετέχει στον κοινωνικό τουρισμό και ταυτόχρονα να είναι στο booking αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κράτηση μέσω booking αυτόματα ισχύει για κρατήσεις που θα εξοφληθούν μέσω voucher...
Τέσπα... Λάθος σου που έκλεισες μέσω booking, αλλά αν ΄έχεις κλείσει με δυνατότητα ακύρωσης (συνήθως μέχρι 2-3 ημέρες πριν την άφιξη) τότε θα σου επιστραφούν - απλά παίρνει 7-10 μέρες. Ακόμα και να μην είχες κλείσει με δυνατότητα ακύρωσης με λίγη καλή διάθεση συνεννόησης το ξενοδοχείο θα σου επιστρέψει την προκαταβολή αρκεί να του ακύρωσες τουλάχιστον 2-3 ημέρες πριν ώστε να προλάβει να το ξαναδιαθέσει...

Va81

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2017
Like
189
Πόντοι
1
Μιλα με συνηγορο του καταναλωτη.Απλως αν δεν εχεις γραπτως την παραδοχη τους οτξ συμμετειχαν στο προγραμμα,θα σε βγαλουν απο το ξενκδοχειο τρελο.Επισης παντα κανω κρατηση με δωρεαν ακυρωση κι ας βγσινει πιο ακριβα και σαν εγγυηση βαζω revolut κσρτα με μικρο ποσο μεσα.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.439
Πόντοι
9.931
Η προκαταβολή μπηκε με κάρτα; Κανε αίτηση αμφισβήτησης συναλλαγής στην τραπεζα, ίσως τα πάρεις πίσω.

OP
OP
A

Accountant

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2021
Like
2.226
Πόντοι
441
Μπορεί ένα κατάλυμα να συμμετέχει στον κοινωνικό τουρισμό και ταυτόχρονα να είναι στο booking αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κράτηση μέσω booking αυτόματα ισχύει για κρατήσεις που θα εξοφληθούν μέσω voucher...
Τέσπα... Λάθος σου που έκλεισες μέσω booking, αλλά αν ΄έχεις κλείσει με δυνατότητα ακύρωσης (συνήθως μέχρι 2-3 ημέρες πριν την άφιξη) τότε θα σου επιστραφούν - απλά παίρνει 7-10 μέρες. Ακόμα και να μην είχες κλείσει με δυνατότητα ακύρωσης με λίγη καλή διάθεση συνεννόησης το ξενοδοχείο θα σου επιστρέψει την προκαταβολή αρκεί να του ακύρωσες τουλάχιστον 2-3 ημέρες πριν ώστε να προλάβει να το ξαναδιαθέσει...
Καλησπερα..Σωστά όλα αυτά που λέτε
Η ακύρωση έγινε 14 ημέρες πριν την άφιξη στο ξενοδοχείο..
Ευχαριστώ για την τοποθέτηση σας
Υ.Γ Το ΕΚΠΟΙΖΩ είναι διακοπές λέει

OP
OP
A

Accountant

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2021
Like
2.226
Πόντοι
441
OP
OP
A

Accountant

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2021
Like
2.226
Πόντοι
441
Μιλα με συνηγορο του καταναλωτη.Απλως αν δεν εχεις γραπτως την παραδοχη τους οτξ συμμετειχαν στο προγραμμα,θα σε βγαλουν απο το ξενκδοχειο τρελο.Επισης παντα κανω κρατηση με δωρεαν ακυρωση κι ας βγσινει πιο ακριβα και σαν εγγυηση βαζω revolut κσρτα με μικρο ποσο μεσα.
Εσυ καλά τα λες αδερφέ μου αλλά δεν ήξερα ότι θα χρειαστώ και Υπεύθυνη δήλωση του ξενοδοχου ότι συμμετέχει σε πρόγραμμα .. Όσο αφορά το συνήγορο αυτοί οι ΕΚΠΟΙΖΩ δεν είναι?
Λένε ότι είναι σε διακοπές στο σαιτ τους
Ευχαριστώ μπρο για τη βοήθεια
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Η προκαταβολή μπηκε με κάρτα; Κανε αίτηση αμφισβήτησης συναλλαγής στην τραπεζα, ίσως τα πάρεις πίσω.
Η προκαταβολή με e-banking.. από εθνική σε εθνική..

Va81

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2017
Like
189
Πόντοι
1
Εσυ καλά τα λες αδερφέ μου αλλά δεν ήξερα ότι θα χρειαστώ και Υπεύθυνη δήλωση του ξενοδοχου ότι συμμετέχει σε πρόγραμμα .. Όσο αφορά το συνήγορο αυτοί οι ΕΚΠΟΙΖΩ δεν είναι?
Λένε ότι είναι σε διακοπές στο σαιτ τους
Ευχαριστώ μπρο για τη βοήθεια
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Η προκαταβολή με e-banking.. από εθνική σε εθνική..
Οχι αλλος ειναι.Απλως αν δεν υπαρχει καπου θα τκ αρνηθουν οτι στο ειπαν

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
2.898
Πόντοι
456
Πήγαινε στο ξενοδοχείο και κάντο λαμπογιαλο.
Δεν υπάρχει άλλη λύση.

kiriakoboy

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
656
Πόντοι
86
Η αμφισβήτηση τύπε είναι αν δεν κάναμε εμείς την συναλλαγή. Στην προκειμένη ο τύπος την έκανε άσχετα που του παίξανε μπινιά.
Η αμφισβήτηση είναι αν μας έχουν κλέψει την κάρτα. όχι το μετανιώσαμε και πατάμε αμφισβήτηση.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom