Καλα αυτοι εχουν σκοπο να μας κλεισουν τελειως ωστε να μας ξεπουλησουν (αν δεν το εχουν κανει ηδη) πιο ευκολα
και εμεις οι μαλακες τσακωνομαστε για τα κομματικα.......
θα κανουν παρτυ τα πολυεθνικα καταστηματα παντως..
Καλα αυτοι εχουν σκοπο να μας κλεισουν τελειως ωστε να μας ξεπουλησουν (αν δεν το εχουν κανει ηδη) πιο ευκολα
και εμεις οι μαλακες τσακωνομαστε για τα κομματικα.......
αν δουλευουν με ενα λογικο κερδος 700% δεν φταινε κι αυτοι? Δεν ειμαι οικονομολογος αλλα νομιζω οτι με το μαυρο χρημα που κυκλοφορησε, ολοι χρεωναν το προιν τους οσο ηθελαν (και μαζι τους οι προμηθευτες, οι ιδιοκτητες για τα ενοικια κλπ). Μπηκαν και μεσαζοντες στη μεση γιατι σηκωνε η αγορα, παιρνουν και αυτοι λεφτα νταβατζιλικι, οι τιμες εφτασαν στα υψη!Εκτος των δυσκολων σημερινων εποχων...πιστευετε οτι δεν ευθυνονται και οι ιδιοι Ελληνες ιδιοκτητες για την πτωση του τζιρου των μαγαζιων τους......με συνεπεια να τα κλεινουν!!!....Πρωτα ευθυνονται αυτοι..... και μετα η σημερινη κατασταση!!
Tι μειωση αφου ολοι δηλωνουν το ενα τριτο απο αυτα που κερδιζουν, και αυτο ειναι νομος!η λυση ειναι μειωση της φορολογιας στις επιχειρησεις πασης φυσεως
ωστε να ευνοουνται και οι μικροι αλλα και πως θα μπορουσε να γινει
αυτο σε τετοια περιοδο ωστε να ενισχυθει η επιχειρηματικοτα
που το κρατος εχει αναγκη απο χρηματα ?
Μια αλλη λυση ειναι να δωθουν κινητρα για αποκεντρωση ωστε να αναπτυχθει η περιφερια
Ετσι.αν δουλευουν με ενα λογικο κερδος 700% δεν φταινε κι αυτοι? Δεν ειμαι οικονομολογος αλλα νομιζω οτι με το μαυρο χρημα που κυκλοφορησε, ολοι χρεωναν το προιν τους οσο ηθελαν (και μαζι τους οι προμηθευτες, οι ιδιοκτητες για τα ενοικια κλπ). Μπηκαν και μεσαζοντες στη μεση γιατι σηκωνε η αγορα, παιρνουν και αυτοι λεφτα νταβατζιλικι, οι τιμες εφτασαν στα υψη!
Και υπηρχε και νοοτροποια "επιτυχημενου" του στυλ αν τα βρισκετε ακριβα πηγαιντε αλλου...Τωρα οι περισσοτεροι ειναι τοσο μαλακες που δεν κανουν κινησεις γιατι πιστευουν οτι θα ανακαμψει η αγορα, αλλα το γεγονος ειναι οτι αν δεν ριξουν αισθητα τις τιμες θα παρουν τα τρια! Ο Ελληνας απο οτι βλεπω εμαθε τι παει να πει ερευνα αγορας και δεν θα συγχωρει απο δω και περα
Μπορει καποιος να μου πει οταν αναφερομαστε σε μεσαια ταξη τι ακριβως εννοουμε? Δηλ μεσαιος ειναι αυτος πυ βγαζει 25000ε τον χρονο η αυτος που βγαζει 60000 ή αυτος που βγαζει 100? Γιατι η ψαλιδα που αρχιζει στα 12000ε και φτανει στα δεν ξερω ποσα εκατομμυρια ειναι πολυ μεγαληΟποιος ειναι στο χωρο καταλαβαινει οτι ναι μεν μπορει η κυβερνηση να χτυπα και μισθωτους/συνταξιουχους , την μεσαια ταξη ομως δεν την χτυπα απλα , αλλα παει να την εξαφανισει , ωστε στην Ελληνικη κοινωνια να υπαρχουν μονο πολυεθνικες (κεφαλαιο) και μισθωτοι.
φοβαμαι οτι και αν ανοιξεις τωρα θα πας αδιαβαστος στον πατο
ναι μας επεισες τωρα, ακου εκει δεν κλεβει γυρνα την πλατη σου και θα δειςΜα δεν κανω καμια σοβαρη "επενδυση"........ Να παρω υπαλληλο που ξερω οτι δεν θα με κλεβει?
ναι μας επεισες τωρα, ακου εκει δεν κλεβει γυρνα την πλατη σου και θα δεις
Μου παρουσιαστηκε η εξης ευκαιρια και αν υπαρχει καποιοςα που ειναι σχετικοι με το αντικειμενο θα ηθελα τη γνωμη τους.
Ενας γνωστος μου αφηνει το περιπτερο που εχει νοικιασμενο γιατι φευγει για Γερμανια. Μου προτεινε να το παρω εγω. Μιλησα με τον ιδιοκτητη και δεν εχει προβλημα να μου το νοικιασει. 700 ευρω το ενοικιο και το περιπτερο ειναι σε καλο σημειο. Ο δικος μου, μου ειπε οτι αν το δουλεψω σωστα εχει καλο μεροκαματο, αλλα ειναι πολλες η ωρες. Το κεφαλαιο που χρειαζομε ειναι περιπου 4000 ευρω. Ανακαινιση και τα πρωτα εμπορευματα. Αξιζει τον κοπο ?
σωστα τα ερωτηματα σου και μακαρι να ηταν μονο αυτα. θα απαντησω απο οσα γνωριζω . η πτωση θα συνεχιστει κα θα διογκωθει. ακομα ειμαστε στην αρχη. ακομα περισσοτερα μαγαζια θα κλεισουν και θα μεινουν ξενοικιαστα. επενδυσειs δεν μπορει να γινουν απο τουs μικρουs σε μεγαλο βαθμο. γινονται απο το κεφαλαιο, τουs θεσμικουs, απο το κρατοs, απο τουs ξενουs κλπ. το ονειρο για ιδιοκτητη επαγγελματικη στεγη ειναι πια πολυ αργα. το χαλι μαs δυστυχωs κανειs δεν ξερει που θα παει. μπορει και να οδηγηθουμε και εκτοs εuρωζωνηs( με τρομακτικεs συνεπειεs για την οικονομια μαs, επαναφορα τηs δρχ. με υποτιμηση τηs ,και ασε να πανε). πανε να ξεπουληθουν ολα και θα μαs κατασπαραξουν. ανεργοι θα καταντησουν. μπορουν να κανουν τιποτα αλλο? για το νομοσχεδιο στο οποιο αναφερεσαι τιθεται σε ισχυ απο 1-7-2010( αλλα αφορα τα συμβολαια του δημοσιου και ιδιωτων) και οχι μεταξυ μονο των ιδιωτων. ειναι στα πλαισια του προγραμματοs σταθεροτηταs και αναπτυξηs. η υπερπροσφορα τηs καθε στεγηs οδηγει σε πτωση των τιμων.( αλλα ισχυει για τα ξενοικιαστα). εσυ αν εχειs καποιο συμβολαιο μεχρι καποια ημερομηνια νομιζειs οτι μπορειs να σηκωθειs και να φυγειs για καποιο φθηνοτερο χωριs συνεπειεs? o ιδιοκτητηs σου θα κανει χρηση του συμβολαιου με νομικη διασικασια. τα εσοδα μειωνονται. τα εξοδα ομωs? κανειs δεν ξερει τι θα γινει. σπασμωδικεs κινησειs γινονται. οτι ισχυει στα οικονομικα, ισχυει για ομαλεs αγορεs και οχι για την ελληνικη αγορα. λυση για μενα θα ηταν η σταση πληρωμηs προs αυτα που χρωσταμε, θα διναμε αυτα που μπορουσαμε, επαναπροσδιορισμοs του χρεουs μαs, συμφωνια για αυτα που χρωσταμε και αυτα παρτε, δεν εχουμε αλλα. τι θα εκαναν δλδ οι οφειλετεs μαs? δεν θα τα επαιρναν? θα χανοντουσαν βεβαια οι καταθεσειs στιs τραπεζεs μαs , θα περνουσαμε 2-3 χρονια πολυ ασχημα, αλλα μονο για 2-3 χρονια. ενω τωρα θα ειναι για ολη μαs την ζωη. μετα απο τα 2-3 χρονια που δεν θα χρωστουμαστε θα ξαναρχονταν οι επενδυτεs. παντα ετσι γινεται . ειναι και αλλα πολλα δεν μπορουν να αναλυθουν. αλλα δεν την ηθελαν τετοια λυση γιατι μαs θελουν να ειμαστε απο κατω, για παρα πολλα χρονια και να μην σηκωνουμε κεφαλι. που ειναι η παραδειγματικη τιμωρια καποιων υπευθυνων? ειναι ολα τα πραγματα ,οπωs παντα στημενα και καθοδηγουμενα.Τον τελευταιο καιρο απο οκτωβριο και μετα και ειδικα απο ιανουαριο
παρατηρειται μια ραγδαια πτωση κατα 40-65% σε ολους τους τομεις του εμποριου
και ειδικοτερα του λιανεμποριου.
Πολλα μαγαζια κλεινουν ενω παραλληλα και παρα πολλα μενουν ξενοικιαστα....
Καθως για πολλους λογους κυριως φορολογικους δεν γινονται επενδυσεις απο τους μικρους
(εμας) και ετσι εχει εγκαλειφθει το ονειρο πολλων για δικη τους επαγγελματικη στεγη.
Η επιχειρηματικοτητα φθινει σε πολυ μεγαλο βαθμο και ηδη βλεπουμε τους ξενους να αγοραζουν τα παντα (βλεπε κινεζους)
Που θα παει αυτο το χαλι ?
Που θα καταληξουν οι ανθρωποι που κλεινουν τα μαγαζια τους (αφεντικα και υπαλληλοι)?
Τι θα συμβει αν υπαρξει υπερπροσφορα επαγγελματικης στεγης ?
(θα πεσουν τα ενοικια και τα καταστηματα σαν αξιες ?)
Ακουστηκε κατι για καποιο νομοσχεδιο απο το υπουργειο οικονομικων για εkκληση μεσω νομοσχεδιου για μειωση των μισθωματων (επαγγελματικων και οικιστικων) κατα 20+%
λογω κρισης ....
Ποσο αποδοτικο μπορει να ειναι αυτο το μετρο για ολους μας ?
Να σημειωθει οτι στον πειραια που ημουν σημερα μετρησα 78 αδεια καταστηματα ξενοικιαστα σε καντρικους δρομους !!!
Eνω το ιδιο παρατηρειται σε ολην την ελληνικη επικρατεια .....
kanto αλλα οι καιροι ειναι σκατα .προσεχε τουσ υπαληλουσ αν ποτε βαλεισ, και αν βαλεισ καμερα να τουσ το πεισ γιατι αναν γνωστο μου τον τρεχουν στα δικαστηριαΜα δεν κανω καμια σοβαρη "επενδυση". Με προσωπικη εργασια πιστευω οτι ουτε 4000 δεν χρειαζονται για κεφαλαιο. Δλδ βαψιματα και καποιες επιδιωρθωσεις μπορω να τις κανω μονος μου. Το προβλημα μου ειναι οτι ειμαι μονος μου και δεν ξερω αν μπορω να αντεξω τοσες ωρες κλεισμενος σ΄ενα περιπτερο. Η αν αξιζει τον κοπο. Ο τυπος που το δουλευει, ειχε τους γερους του και το δουλευαν 17 ωρες τη μερα, εχω δεν εχω κανεναν. Να παρω υπαλληλο που ξερω οτι δεν θα με κλεβει? Απ΄την αλλη θα αναγκαστω να αφησω τα χτηματα και τα περιβολια, απο τα οποια δεν βγαζω και τα τρελα λεφτα και ειναι και γαμησοδουλεια.
Οποιος ειναι στο χωρο καταλαβαινει οτι ναι μεν μπορει η κυβερνηση να χτυπα και μισθωτους/συνταξιουχους , την μεσαια ταξη ομως δεν την χτυπα απλα , αλλα παει να την εξαφανισει , ωστε στην Ελληνικη κοινωνια να υπαρχουν μονο πολυεθνικες (κεφαλαιο) και μισθωτοι.
με μισθους κανονικους ομως οχι πεινας....καλημέρα.
είμαι μισθωτός.
ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας για αρκετά χρόνια.
συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά θέλω να προσθέσω το εξής:
σε τις περισσότερες χώρες το 1/3 είναι ελεύθεροι και τα 2/3 μισθωτοί. στην ελλάδα ισχύει το αντίθετο. γιατί όλοι θέλουν και αφεντικά να είναι και υπάλληλοι να μην είναι και το κράτος να κλέβουν με τα μαύρα λεφτά. όταν έρχεται η ώρα να κλείσουν τα πολύ συχνά παρασιτικά μαγαζάκια τους γκρινιάζουν ακι λένε φταίει το κράτος. δυστυχώς μαζί με το ξερό καίγεται και το χλωρό.
Αν δινοντουσαν σοβαρα κινητρα και σοβαροι ελεγχοι κατα της φοροδιαφυγηςTι μειωση αφου ολοι δηλωνουν το ενα τριτο απο αυτα που κερδιζουν, και αυτο ειναι νομος!
με μισθους κανονικους ομως οχι πεινας....