Επισκέπτης
Και τι μου το λες??Στους εργαζομενους της ΕΡΤ αναφερεται...κακο ψόφο λοιπον...
Βαφτιστήρια τους έχω??
Και τι μου το λες??Στους εργαζομενους της ΕΡΤ αναφερεται...κακο ψόφο λοιπον...
αφου εχουμε την αυθεντια (εσενα) τι τους θελουμε ; σωστον
Και τι μου το λες??
Βαφτιστήρια τους έχω??
δηλαδή λες τα ίδια με τον τραμουντάνα αλλά με άλλα λόγια.
να διευκρινήσω πως οι άλλοι δύο θέλουνε να συμφωνήσουνε γιατί δεν τους συμφέρουνε οι εκλογές.
βέβαια, άμα κάνουνε ρίξη με την κυβέρνηση λόγω ΕΡΤ και πάνε εκλογές... ίσως πάρουνε ψηφαλάκια από τους λιγοστούς χαζούς που ακόμα δεν τους έχουνε πάρει χαμπάρι.
το έχω πει πολλάκις αλλά ορισμένοι εξακολουθούνε να το κάνουνε και φυσικά να καταλήγουνε σε λάθος συμπεράσματα.
Είναι λάθος να τσουβαλιάζεις και επίσης είναι μεγάλο λάθος να θεωρείς πως τα ξέρεις όλα.
Για να τελειώνουμε
η ΧΑ ανέβηκε γιατί πήρε ψήφους από τις ακόλουθες ομάδες:
1. από ανθρώπους που έχουνε βαρεθεί να βλέπουνε γύρω τους λαθρομετανάστες να κάνουνε πλιάτσικα, να μην ακολουθούν κανόνες υγιεινής, νόμους κλπ και που έχουνε ζήσει ανασφάλεια. Κάτοικοι ας πούμε περιοχών στο κέντρο της Αθήνας και αλλού.
Οι περισσότεροι δε από αυτούς έχουν λάβει και προστασία από ανυρώπους της ΧΑ, οπότε θεωρούνε εαυτούς ευεργετημένους.
2. Από ανθρώπους που θεωρούσαν (ή ακόμα θεωρούνε) πως η ΧΑ θα ρίξει ξύλο στη Βουλή στους μαλακοπολιτικούς που μας έχουνε κάνει τα ούμπαλα τσουρέκια τόσα χρόνια.
3. Από ανθρώπους που είναι σκληροπυρηνικοί και γενικώς θέλουνε να γίνει σαματάς
4. Από ανθρώπους που δεν έβλεπαν σε κανένα άλλο κόμμα σωστό πολιτικό λόγο που να τους εκφράζει και θεώρησαν πως αυτοί ίσως μέσα στην τρέλα τους κάνουνε κάτι σωστό.
5. Από εθνικιστές
6. Από ανθρώπους που ψηφίζουνε πάντα με γνώμωνα την πλάκα.
Αλλά δεν πήρε ποτέ ψήφους από τέως βολεμένους. Οι τέως βολεμένοι πάντα ψάχνονται να βρούνε πώς θα ξαναβολευτούνε. Και αυτοί μεταφέρουνε την ψήφο τους στο εκάστοτε δυνατό κόμμα ασχέτως ιδεολογίας (αλλωστε τα ελληνικά κόμματα στερούνται ιδεολογίας)
Σιγά μην κλάψω.. δηλαδή????
Σε περίμενα ποιο μαχητικό για τα δίκια των λαμογιών της ΕΡΤ....
Έχω γράψει τη άποψή μου για τους ΕΡΤατζήδες. Πως άργησαν πολύ να επικαλεστούν τη λέξη αλληλεγγύη.
Και βέβαια τη θυμήθηκαν όταν οι ίδιοι τη χρειάστηκαν.
Και δυο πραγματάκια ακόμα.
Πρώτον, σαφώς και δε θεωρώ το σύνολο των εργαζομένων εκεί λαμόγια, άλλοι κάνουν τέτοιου είδους γενικεύσεις.
Και δεύτερον, ποτέ μου δεν υπερασπίστηκα δίκια λαμόγιων σε αντίθεση με κάποιους άλλους..
Έχω γράψει τη άποψή μου για τους ΕΡΤατζήδες. Πως άργησαν πολύ να επικαλεστούν τη λέξη αλληλεγγύη.
Και βέβαια τη θυμήθηκαν όταν οι ίδιοι τη χρειάστηκαν.
Και δυο πραγματάκια ακόμα.
Πρώτον, σαφώς και δε θεωρώ το σύνολο των εργαζομένων εκεί λαμόγια, άλλοι κάνουν τέτοιου είδους γενικεύσεις.
Και δεύτερον, ποτέ μου δεν υπερασπίστηκα δίκια λαμόγιων σε αντίθεση με κάποιους άλλους..
Δεν πιστευω να θεωρεις τους νομιμως φοροαποφευγοντες λαμογια?Και δεύτερον, ποτέ μου δεν υπερασπίστηκα δίκια λαμόγιων σε αντίθεση με κάποιους άλλους..
πως κρινεις τη σταση του ΠΑΜΕ "οπου γαμος και χορος η βασιλω πρωτη" ?
Δεν πιστευω να θεωρεις τους νομιμως φοροαποφευγοντες λαμογια?
πως κρινεις τη σταση του ΠΑΜΕ "οπου γαμος και χορος η βασιλω πρωτη" ?
Η αν´αλυση δεν μπορέι να έιναι πολιτικ´η γιατ´ι στην Ελλαδα δεν υπ´αρχει πολιτικ´η ιδεολογ´ια σε γενικες γραμμες.Φίλε, με συγχωρείς που στο λέω και με όλο το σεβασμό, η ανάλυση που κάνεις είναι ψυχοσυναισθηματική / κοινωνιολογική, αλλά όχι πολιτική.
Αν θέλεις να κάνεις πολιτική ανάλυση, τα ερωτήματα είναι μόνο δύο και συγκοινωνούντα:
- Τι ψήφιζαν έως τώρα, οι νυν ψηφοφόροι της ΧΑ, εξαιρουμένων των νεολαίων που ψήφισαν πρώτη φορά.
- Σε ποιον ευρύτερο ιδεολογικό χώρο ανήκουν οι ψηφοφόροι της ΧΑ; Υπό την έννοια ότι ιδεολογία ψηφοφόρου και κόμμα που ψηφίζεται, δεν ταυτίζονται πάντα...
Δηλαδή: Δεξιά / ακροδεξιά - Κέντρο - Αριστερά.
Απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις και από εκεί θα αρχίσουν να πηγάζουν τα πολιτικά συμπεράσματα.
Δεν ειδα πουθενα ουτε το ενα ουτε το αλλο γραμμενο.Όχι, δε λέμε το ίδιο. Ο τραμουντάνας θεωρεί πως το Σ.τ.Ε. ως ανεξάρτητη αρχή δικαίωσε την κυβέρνηση.
Εγώ λέω πως το Σ.τ.Ε. ως μη ανεξάρτητη αρχή σιγοντάρισε τον εργοδότη βοηθώντας παράλληλα και τους 2 συνεταίρους..
Ξερω ΝΔκρατες που ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Τι μου λες τωρα για ιδεολογιες και πολιτικες θεσεις. Λες και κανενα απο τα κομματα αυτα περα απο ταμπελα εχει σαφη ιδεολογικο προσδιορισμο...
Το ΠΑΣΟΚ δεν ειναι σοσιαλιστικο κινημα πια, δεν ηταν αλλωστε και ποτε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι γιαλατζι αριστεροι
Η ΝΔ το παιζει κεντρωος χωρος κοκ.
Ξερω ΝΔκρατες που ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Τι μου λες τωρα για ιδεολογιες και πολιτικες θεσεις. Λες και κανενα απο τα κομματα αυτα περα απο ταμπελα εχει σαφη ιδεολογικο προσδιορισμο...
Η αν´αλυση δεν μπορέι να έιναι πολιτικ´η γιατ´ι στην Ελλαδα δεν υπ´αρχει πολιτικ´η ιδεολογ´ια σε γενικες γραμμες.
Παραπάνω από 15-20% του κοσμου που ψηφιζει δεν ειναι αυτο που ψηφιζει ιδεολογικα.
Το ΠΑΣΟΚ δεν ειναι σοσιαλιστικο κινημα πια, δεν ηταν αλλωστε και ποτε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι γιαλατζι αριστεροι
Η ΝΔ το παιζει κεντρωος χωρος κοκ
Περαν αυτου, οι τελευταιες εκλογες ( και οι επομενες ετσι θα ειναι) ΔΕΝ ειναι με πολιτικο περιεχομενο. Ειναι με συναισθηματικο ινωνικο περιεχομενο. Ο πολυς κοσμος θελει διεξοδο να δει και δεν τον ενδιαφερει ποιος μαλακας θα την βρει.
Όλοι οι κομματικοποιημενοι έχουνε το ιδιο προβλημα αναγβωσης. Θεωρουνε πως ολος ο κοσμος τριγυρναει γυρω απο τα κομματα τους και θεωρουνε λανθασμενα πως βγαζουνε ιδεολογικο προφιλ.Aυτό είπα και εγω κάτι σελίδες πρίν στον Λάκη.
Οτι αυτήν την κατεύθυνση πιθανώς να την ακολουθήσει ένα Χ ποσοστό σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές μέχρι τον Σεπτέμβρη και με είπε υποστηρικτή ΣΥΡΙΖΑ