εχθές μου παρουσίαζε το μοντέλο του Κάστρο ως άριστο.
Σήμερα μου λεει ότι κοιμάται ο λαός και δεν είναι 3 εκατομμύρια στο δρόμο..
Και μιας και μου έφερε και το παραδειγμα της Κούβας γιατί είναι πασιφανές ότι δεν εχει ιδέα απο ιστορία, η Κούβα ήταν για πολλά χρόνια άνδρο ακολασιών, λαμογιάς, κοινωνικής καταπίεσης, οικονομικής ανέχειας και εκμετάλλευσης και κανείς δεν αντιδρούσε.
Μέχρι που κάποιοι τύποι ΚΑΜΜΙΑ 20αριά ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ξεκινώντας απ το Μεξικό, ο έανς κουβανός και ο άλλος ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ έκαναν αποβαση στην Σάντα Κλάρα με μια βάρκα οπλισμένοι με τουφέκια για να τα βάλουν με την μηχανή του Μπατιστα και την Αμερικανική ΣΙΑ.
Μέχρι τότε κανείς Κουβανός δεν διανοείτο να αντιδράσει και όλοι οι αντιφρονούντες κατέληγαν στη φυλακή ή αγνοούνταν. Οταν άρχισε να ακούγεται ότι κάποιοι ξεκίνησαν αντάρτικο δημιουργήθηκε ένας μύθος και εφτασε μέχρι την Αβάνα. Οι αγρότες σιγά σιγά άρχισαν να ενώνονται με το μύθο που δεν είχαν καν συναντήσει μέχρι που τελέστηκε η λεγόμενη Κουβανέζικη επανάσταση η οποία δεν ξεκίνησαν απο τον και καλά επαναστάτη κουβανικό λαό, αλλά απο 2 τυπάκια που συναντιότουσταν στο μεξικό και ξεκίνησαν μια παρανοική αντίδραση.......ο λαός ακολούθησε.