Ρε σεις, ακούστε μια κουβέντα.
Απευθύνομαι στους ανθρώπους όλων των παρατάξεων που δεν έχουν κομματικές παρωπίδες.
Εγώ που είμαι άνεργος, έχω δουλέψει σαν υπάλληλος σχεδόν 20 χρόνια αποκλειστικά και μόνο στον ιδιωτικό τομέα, εγώ που το δημόσιο δεν το ξέρω ούτε από την εξώπορτα, ωστόσο σας λέω τα εξής:
Μην μπείτε στην ιστορία της όλο και περισσότερο εντεινόμενης διαμάχης του υποτίθεται αξιοκρατικού ιδιωτικού τομέα, ενάντια στο κακό και διεφθαρμένο δημόσιο.
Μην τσιμπάτε ρε, μείνετε μακριά από αυτή τη μαλακία, είναι ένα στημένο, βρώμικο παιχνίδι στο οποίο θέλουν να μπλέξουν όλη την κοινωνία.
Ποιοι είναι οι φορείς της εξυγίανσης;
Μήπως κατέβηκαν από τον Όλυμπο; Οι χθεσινοί μαέστροι του ρουσφετιού είναι ρε. Από όποιο κόμμα κι αν προέρχονται. Ρουσφέτια έκαναν και κάνουν όλοι οι βουλευτές και όλα τα μεγαλοστελέχη - δεν έχει σημασία ποιος είναι στην εξουσία και στην κυβέρνηση.
Σημασία έχουν οι προσωπικές διασυνδέσεις του καθένα και το ποιος χρωστάει χάρη σε ποιον.
Κόφτε τις μαλακίες του τύπου "το Πασόκ κυβέρνησε 20 χρόνια και η ΝΔ πέντε" ή όσα ήταν. Αυτά είναι για παιδάκια. Όλοι ήταν συμμέτοχοι στο παιχνίδι του δούναι και λαβείν. Και ο περίφημος ιδιωτικός τομέας ήταν απέξω; ΧΑ ΧΑ! Όλα τα πολιτικά ρουσφέτια έχουν από πίσω "χορηγίες" επιχειρηματιών. Ποιος λαδώνει το σύστημα; Οι Έλληνες επιχειρηματίες. Και με το αζημίωτο φυσικά. Σου κάνω μια χάρη, θα μου την ανταποδώσεις αύριο. Έτσι πάει.
Τέλος πάντων, μην τσιμπάτε με την δήθεν εξυγίανση και μαλακίες.
Είναι σα να βάζουμε το λύκο να φιλάει τα πρόβατα.
Για αλλού το πάνε. Το παιχνίδι είναι το ξεπούλημα του Δημοσίου στους ιδιώτες. Αυτό είναι το παιχνίδι. Αύριο θα πουληθεί το νερό. Μεθαύριο θα κλείσει το ΙΚΑ. Αντιμεθαύριο θα πουληθούν τα νοσοκομεία, μετά τα πανεπιστήμια, τα πάντα.
Και σε όλα τα ξεπουλήματα θα μας μοστράρουν ως "κίνητρο" τη διαφθορά του δημοσίου και τους κακούς συνδικαλιστές.
Για μας το κάνουν; Αρχίδια.
Για την τσέπη τους το κάνουν, όπως πάντα. Τα πάντα θα είναι ακριβότερα, όποιος δεν είναι καβαντζωμένος με δουλειές και φράγκα θα πρέπει να ξεπουλήσει όλο του το βιός γιατί απλά δεν θα μπορεί να το κρατήσει με τους φόρους και τα χαράτσια, αλλά και με τα έξοδα επιβίωσης που θα φτάσουν στο Θεό.
Βλέπουν στην Ευρώπη ότι η Ελλαδίτσα έχει 80% ιδιοκτησία κατοικίας και γουρλώνουν τα μάτια τους, όταν η Σουηδία έχει 25% ιδιοκτησία στην κατοικία. Και θα μας αφήσουν έτσι; Θα αφήσουν το γεράκο και τη γιαγιάκα να κρατήσουν τα σπίτια τους; Τι λέτε ρε;
Πάρε 10 φόρους για τα ακίνητα, πάρε και 500 ευρώ σύνταξη, πάρε νοσοκομεία που θα τα πληρώνεις, πάρε ΔΕΗ που στοιχίζει όσο ένας μισθός και σου λέω εγώ μετά, αν ο παππούς θα κρατήσει το σπιτάκι του...
Τώρα έρχομαι να μιλήσω σε σένα που διαβάζεις. Αν έχεις φράγκα και είσαι βολεμένος, μη μας ζαλίζεις τα αρχίδια. Μείνε απέξω. Εσύ έτσι κι αλλιώς θα τη γλυτώσεις. Και τα πάνω-κάτω να έρθουν, εσύ θα είσαι στον αφρό.
Το ζήτημα δεν αφορά ούτε τη δεξιά, ούτε την αριστερά, ούτε εσένα, το ζήτημα αφορά την επιβίωση όλων εμάς που τώρα είμαστε στα δύσκολα, σχεδόν στο χείλος.
Εμείς πρέπει να παλέψουμε για να ζήσουμε, εσύ τα κατάφερες, με γεια σου με χαρά σου, αλλά τώρα μείνε απέξω, μη μπερδεύεσαι.
Εσύ υπερασπίζεσαι ένα κόμμα για να κάνεις την καύλα σου, ενώ κάποιοι από εμάς πρέπει να παλέψουμε για να ζήσουμε. Εγώ ή θα πληρώσω το ρεύμα ή θα φάω, ένα από τα δύο. Μείνε στην απέξω λοιπόν και άσε από δω και πέρα εμάς να κάνουμε αυτό που πρέπει.