Νέα

Καύση Νεκρών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 238
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Φιλτατε trixote, υποθετω οτι εχεις καλυτερη αποψη. Προσοχη δε τα βαζω, ουτε αναφερομαι στη θρησκεια. Με αυτους τους αργοσχολους κοσμικους εκφυλους-οχι ολοι, φυσικα- κομπιναδορους γενειοφορους μιλαω!!  κοιταξτε  www.nchr.gr/category.php?category_id=51]τα  θεμελιωδη δικαιωματα του ανθρωπου[/url] Φυσικα ο νομος ειναι σαφης (απο περυσι ισχυει) & λεει οτι αποτεφρωτηρες μπορουν να εχουν ΜΟΝΟ οι δημοτικες επιχειρησεις!! Κοινως τα δημοτικα λαμογια θα συνεχισουν,να τα παιρνουν!!! Φιλοι υπερμαχοι "χριστιανοι" που προσδοκατατε Ανασταση νεκρων & φυσικα επιθυμειτε σεβασμο στη σωρο των αγαπημενων σας, εχετε δει ποτε εκταφη??? Εχετε δει τι τους κανουν αν δεν εχουν λυωσει?? Εχετε υπ' οψι σας τι τρωνε τα αδεσποτα σκυλια, γατια, τρωκτικα περιξ των χωρων των κοιμητηριων??? Εχετε σκεφτει το προβλημα χωρου με τα κοιμητηρια που υπαρχει σχεδον παντου?? Εχετε σκεφτει....????    :idiot:   :headbang: Αποψη του "αιρετικου" μεγαλου   Νικου Καζαντζακη!!!

Ακριβώς Lepa,

ας αναλογιστούμε πόσοι λοιμοί και επιδημίες έχουν ξεσπάσει ανα τους αιώνες απ' αυτές τις αιτίες;;;

Δε νομίζω εξάλλου οτι είναι καλύτερο θέαμα ένα πτώμα απ' ότι ένα αποτεφρωτήριο.

Στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται αλλά και δεν επιτρέπεται η λειτουργία αποτεφρωτηρίων και θανόντες που επιθυμούν την αποτέφρωση μεταφέρονται στο εξωτερικό

ΝΤΡΟΠΗ. :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

lepando

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Like
2
Πόντοι
6
Ακριβώς Lepa,

ας αναλογιστούμε πόσοι λοιμοί και επιδημίες έχουν ξεσπάσει ανα τους αιώνες απ' αυτές τις αιτίες;;;

Δε νομίζω εξάλλου οτι είναι καλύτερο θέαμα ένα πτώμα απ' ότι ένα αποτεφρωτήριο.

Στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται αλλά και δεν επιτρέπεται η λειτουργία αποτεφρωτηρίων και θανόντες που επιθυμούν την αποτέφρωση μεταφέρονται στο εξωτερικό

ΝΤΡΟΠΗ. :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:
Ηδη ξεκινησανε οι διαδικασιες για τον Δημο Αθηναιων & Θεσαλονικης!!  Θεμα χρονου (εργολαβων, μιζων & λοιπων!)  ειναι!! Σωστα λες, μετεφερονταν εξωτερικο & ως επι το πλειστον στη γειτονικη (& επισης ορθοδοξη Βουλγαρια, στην οποια με συναινεση της εκκλησιας, υπαρχουν για πανω απο 20 χρονια!!!

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Ηδη ξεκινησανε οι διαδικασιες για τον Δημο Αθηναιων & Θεσαλονικης!!  Θεμα χρονου (εργολαβων, μιζων & λοιπων!)  ειναι!! Σωστα λες, μετεφερονταν εξωτερικο & ως επι το πλειστον στη γειτονικη (& επισης ορθοδοξη Βουλγαρια, στην οποια με συναινεση της εκκλησιας, υπαρχουν για πανω απο 20 χρονια!!!

Αλήθεια, έχει τύχει να δείς αποτεφρωτήριο εν δράσει;;;

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
παιδια νομιζω οτι το θεμα δεν ειναι πολιτειακο ή απλα κοινωνικο....ειναι πολυ πιο βαθυ....και εξηγουμαι...οσοι ειναι ορθοδοξοι χριστιανοι οχι στα λογια αλλα εν πληρη επιγνωση(δηλ.γνωριζουν σε βαθος την εν χριστω διδασκαλια και ζωη μεσα και απο την αναγνωση της αγιας γραφης αλλα και απο αλλες πηγες και κατ'ιδιαν συζητησεις με πνευματικους της εκκλησιας και οχι με τους πορνογερους,φιλοχρηματους κλπ. ιερεις που εχουν αμαυρωσει τον κληρο τοσα χρονια) δεν ειναι δυνατον ποτε η πιστη  και η συνειδηση τους να ταυτιστει με την καυση-αποτεφρωση του σωματος τους απλα διοτι με αυτην την ενεργεια εναντιωνονται και καθυβριζουν το θαυμα της αναστασεως και της προσμονης μας για αναληψη στην βασιλεια των ουρανων μετα της τελικης κρισεως και δευτερας παρουσιας...φυσικα και η επιθυμια του καθε ανθρωπου πρεπει να ειναι σεβαστη και ελευθερη για αυτο και συμφωνω με την αποφαση του υπουργειου να φτιαχτει ενα αποτεφρωτηριο για αυτους τους ανθρωπους που το επιθυμουν...αλλα θα πρεπει να ξερουν οτι θα ειναι μακρια απο το θελημα του και κακως το συγχεουν το θεμα οσοι το συγχεουν με την ανθρωπινη διασταση του φιλοχρηματισμου και του κερδους που θα προελθει απο αυτην την ιστορια....ειναι ζητημα σωτηριας ψυχης ολες οι πραξεις μας σε αυτη τη ζωη...θελουμε ή οχι αυτη ειναι η πραγματικη διασταση του ζητηματος ειτε προκειται για χριστιανους ειτε οχι.

lepando

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Like
2
Πόντοι
6
Αλήθεια, έχει τύχει να δείς αποτεφρωτήριο εν δράσει;;;
Πω-πω στο μακαβριο γυρισε!! ΟΧΙ. Δεν εχω δει, μα..... εψαξα το θεμα, για τον εξης -αστειο, ισως για μερικους,σοβαρο για αλλους- λογο: Τυγχανει & εδω & καποια χρονια να εχω  ενα φανταστικο τετραποδο φιλαρακι. Απλα & μονο γι΄αυτο!  (μελλοντικα)Θα το προτιμουσα, απο οτιδηποτε αλλο & ειναι ενα πλασμα που ΛΑΤΡΕΥΩ!! Της αυτης αποψης ειμαι & για τους ανθρωπους!! Το νομιζω πιο... ανθρωπινο & ειλικρινα λιγοτερο ψυχοφθορο για τους δικους τους!!  Παντως υπαρχει σχετικη ιστοσελιδα!! (βιβλιο, cd.κλπ!!). Δινω την  www.cremation.gr/]ελληνικη[/url]

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Πω-πω στο μακαβριο γυρισε!! ΟΧΙ. Δεν εχω δει, μα..... εψαξα το θεμα, για τον εξης -αστειο, ισως για μερικους,σοβαρο για αλλους- λογο: Τυγχανει & εδω & καποια χρονια να εχω  ενα φανταστικο τετραποδο φιλαρακι. Απλα & μονο γι΄αυτο!  (μελλοντικα)Θα το προτιμουσα, απο οτιδηποτε αλλο & ειναι ενα πλασμα που ΛΑΤΡΕΥΩ!! Της αυτης αποψης ειμαι & για τους ανθρωπους!! Το νομιζω πιο... ανθρωπινο & ειλικρινα λιγοτερο ψυχοφθορο για τους δικους τους!!  Παντως υπαρχει σχετικη ιστοσελιδα!! (βιβλιο, cd.κλπ!!). Δινω την  www.cremation.gr/]ελληνικη[/url]

ʼλλη "χάρη" απο κοντά. Έχω δεί στο Μόναχο.
Απο μακριά είναι σαν τις καπνοδόχες απο εργοστάσια αλλά απο κοντα............

Xeilakia

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Όσον αφορά τα χρήματα και τις μίζες που αρκετοί αναφέρουν έχετε σκεφτεί πόσο στοιχίζει μια κηδεία, ένα μνήμα κλπ κλπ ; Γιατί δεν είναι μόνο η λειτουργία ο νεκρός θα πρέπει για τουλάχιστον 3 χρόνια να ταφεί -πράγμα που στα κοιμητήρια της Αθήνας τουλάχιστον είναι αρκετά πολυδάπανο- και στην συνέχεια, αν βέβαια λιώσει και δε χρειάζεται περεταίρω παραμονή, να κρατηθούν τα οστά σε οστεοφυλάκιο.
Από εκεί και πέρα επιλογή του καθενός είναι πως θα ταφεί και σε τι πιστεύει. 

LEFTY2

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
128
Πόντοι
16
Και εγω υπερ ειμαι.

lepando

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Like
2
Πόντοι
6
Όσον αφορά τα χρήματα και τις μίζες που αρκετοί αναφέρουν έχετε σκεφτεί πόσο στοιχίζει μια κηδεία, ένα μνήμα κλπ κλπ ; Γιατί δεν είναι μόνο η λειτουργία ο νεκρός θα πρέπει για τουλάχιστον 3 χρόνια να ταφεί -πράγμα που στα κοιμητήρια της Αθήνας τουλάχιστον είναι αρκετά πολυδάπανο- και στην συνέχεια, αν βέβαια λιώσει και δε χρειάζεται περεταίρω παραμονή, να κρατηθούν τα οστά σε οστεοφυλάκιο.
Από εκεί και πέρα επιλογή του καθενός είναι πως θα ταφεί και σε τι πιστεύει. 
Ποιο οστεοφυλακιο, μωρε?? Δε ξερεις πως τους χωνουν στις ακρες των κοιμητηριων, αν δεν εχουν λυωσει στην εκταφη???? Δηλαδη τι ειναι πιο επωδυνο?? Μια καυση η να ζησεις ολο τη φρικη της εκταφης, κλπ????  Οι μιζες, λες θα σταματησουν, αφου & παλι οι δημοι θα ειναι υπευθυνοι? απλα θα ειναι λιγοτερα τα χρηματα & ΟΧΙ τοσο ψυχοφθορο-επεναλαμβανω!!-  ps:  Ειδες, εδω σου μιλαω οκ. & οποιος σε κραξει -εδω- θα ειναι λαλακας!!!

Xeilakia

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Σιγα μην σταματήσουν οι μίζες? helloooo?
Στην Ελλάδα ζούμε?
Απλά το όλο θέμα δε νομίζω ότι γίνεται για τις μίζες
και πως θα καρπωθούν κάποιοι χρήματα.
Κάποιοι γουστάρουν να τους κάψουν? μαγκιά τους.

p.s. no comment

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
[flash=200,200] μαλακία θέμα είναι αυτό ? οτι γουστάρει ο καθένας να το κανει  το κορμί του!!  θες αποτέφρωση ? προχώρα !! θες ισλαμικό τεμενος ? χτιστο... θες βουδιστικό ? γνωστικο?  σαιεντολογικό ? οτι θες κάντο !! αυτο σημαινει ελευθερία .... τι δηλαδή δεν μου ανήκει το σωμα μου ? ο μαλακοπαπάς και η ηλίθια ορθόδοξη εκκλησία θα μου πει εμένα τι να κάνω ? μωρέ δε σφάξανε ακόμα το μόσχο το σιτευτό !!  [/flash][/flash]

lepando

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Like
2
Πόντοι
6
[flash=200,200] μαλακία θέμα είναι αυτό ? οτι γουστάρει ο καθένας να το κανει  το κορμί του!!  θες αποτέφρωση ? προχώρα !! θες ισλαμικό τεμενος ? χτιστο... θες βουδιστικό ? γνωστικο?  σαιεντολογικό ? οτι θες κάντο !! αυτο σημαινει ελευθερία .... τι δηλαδή δεν μου ανήκει το σωμα μου ? ο μαλακοπαπάς και η ηλίθια ορθόδοξη εκκλησία θα μου πει εμένα τι να κάνω ? μωρέ δε σφάξανε ακόμα το μόσχο το σιτευτό !!  [/flash][/flash]
Φιλε Athens το θεμα, υποθετω ανοιξε λογω επικαιροτητας. Καλο ειναι να το συζηταμε.Γιατι οχι?? Αλλωστε υπαρχουν ενδιαφερουσες αποψεις & γιατι να μην ειπωθουν??? Γνωριζω , απο αλλα threads, που εχουμε συναντηθει οτι εισαι ατομο που εχεις αποψη  καταθεσε την, λοιπον, γιατι δεν υπαρχει ΜΟΝΟ το "πιστευε & μη ερευνα"!! & οπως σωστα λες : "το σωμα ΜΑΣ, μας ανηκει"!!! ps: & τι εχουν να πουνε οι ... αλλα κυρια Λουκα!!! χριστιανοι για τη δωρεα οργανων??? Για μια πραγματικα Ανθρωπινη πραξη??? Εεεεεε???

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
... μα είναι αυτό θέμα ? τι θα κάνω το σωμα ? το κορμί μου ?

τη στιγμη που η μαμά όλων των επιλογων η usa το εφαρμόζει απόλυτα χωρίς κανένα ενδοισαμό ? ποιός θα μου πει εμένα όχι ? αυτοι οι ηλίθιοι μαυρο βρακοφόροι φουσκομπουλούκηδες ?
αλλά αν πραγματικά ειχε ο έλληνας νου ουσία και νοημα θα τους ειχε πάρει με τις λεμονοκουπες !! αλλά αφού ειναι δημιούργημα ακαι αντιγραφο αλληλοι αλλήλων τι να περιμένεις ?  χεστους και χέστα και γραφτους στα παλαιότερα των υποδημάτων ...

ENTEPO

Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Φυσικά και να επιτρέπεται ελευθέρα βουλήσει η καύση ή η ταφή του πτώματος. Τί νοήμα έχει το μονοπώλειο των επιλογών; Γιατί δηλαδή μόνο να θάβονται; Και μην πούμε λόγω θρησκείας. Το Πατριαρχείο Κων/πόλεος αποδέχεται πλήρως την καύση των πτωμάτων (εφαρμόζεται και χριστιανική τελετή παρουσία της τεφροδόχου από τις Εκκλησίες Ρωσίας, Βουλγαρίας κ.α. που υπάγονται στο Κων/πόλεος). Η Εκκλησία της Ελλάδος παρουσιάζεται πολύ κολλημένη και αλλόκοτη στις επιλογές της (ύποπτα αλλόκοτη...), επηρεάζοντας και την ελληνική Πολιτεία.

ANAX

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2006
Like
2
Πόντοι
0
Παιδιά εμένα η γνώμη μου είναι πως ο καθένας ξεχωριστά έχει την άποψη του και είναι απολύτως σεβαστή, πέρα απο αυτό όμως και πέρα από τα λάθη της εκκλησίας (σε ότι αφορά τα κοσμικά - οικονομικά της συμφέροντα που δεν ανήκουν σε καμία περίπτωση στο ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό  της έργο γιατί αυτός είναι βασικά ο προορισμός της) κάπου και εμείς οι ίδιοι και ενος φυσικά τουλάχιστον τους Ο.Χ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΤΕ (γιατί δεν μας νουθέτησαν ποτέ) τι πιστεύουμε και ποιοι είναι οι κανόνες της εκκλησίας μας  και η διδασκαλία της έτσι όπως πέρασαν από τον Χριστό στους Αποστόλους και δια των Αποστόλων στους διαδόχους μέχρι σήμερα. Είναι γεγονός πως αγνοούμε εντελως την παράδοση μας και τα καθήκοντα μας σαν Χριστιανοί,  πέρα όμως απο αυτο΄μεγάλη μερίδα του κλήρου συμπεριφέρετε κοσμικά και κοιτάζει πως να αρπάξει , να κάνει να δείξει και να περάσει καλά. ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟ και σίγουρα αυτοί θα λογοδοτήσουν οι θεομπαίχτες μην ξεχνάμε όμως πως όπως σε ένα κήπο υπάρχει κοπριά έτσι υπάρχουν και λουλούδια και υπάρχουν ακόμα Ιερείς και Μοναχοί η οποίοι ειλικρινά κρατούν παραδόσεις και απαιτούν και από εμας να της τηρούμε χωρίς καμία παρέκληση.
Θεωρείστε πάντως δεδομένο  πως  ο Ορθόδοξος τρόπος ταφής
είναι η ταφή των νεκρών (και γι αυτό υπάρχει και ειδική τελετη) όπως ορίζουν οι πατέρες (318 θεοφόροι πατέρες) της εκκλησίας και όπως επιβεβαιώνεται δια μέσου των οικουμενικών μας συνόδων Έως και την 7η.
Πέρα από αυτό όμως αν κανείς θεωρεί πως είναι ορθόδοξος αυτό απαιτεί η τάξη της εκκλησίας από αρχής. οπότε λογικά εφόσον πιστεέυει στην Εκκλησια (οχι απαραίτητα στους εκπροσώπους της, αυτοί είπαμε θα λογοδοτήσουν)δεν έχει λόγο να μην τηρεί τους κανόνες που έχουνε θεσπίσει από αιώνες πριν οι πατέρες.
Αυτά τα αμερικανόφερτα και τραλαλά περι προόδου κλπ ειναι απλά νεωτερισμοί που είναι ξένοι για μας τους ορθοδόξους.
Καλά όμως θα κάνει η πολιτεία να ξεκαθαρίση το θέμα να μην βλέπουν οι παπαδες το λειτούργημα τους σαν επαγγελματική αποκατάσταση, και να κοψη το λαιμό της η εκκλησία να σταματήση την ΑΙΣΧΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ και ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΜΙΑ ΑΜΟΙΒΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!! ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΠΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΒΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ!!! ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ και να αφήσουν και οι παπάδες και μερικοί κατά τύπον ορθόδοξοι να λενε μαλακίες.
περα όμως από αυτό α καθείς απο εμάς ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ δεν ειναι όμως υποχρεομένη η ΕΚΚΛΗΣΙΑ και η παραδοση - ιεροι κανόνες ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΑΖΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΥΛΩΣΗ χάριν της προόδου και της δικής του ενδεχομένος ορθολογιστικής κρίσης
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΥΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΡΙΕ ΑΛΛΑ ΔΩΡΕΑΝ!!!!!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ κανε οτι θεσ δεν θα γινεται η εκκλησια καραγγιοζησ για κανενα.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
(ΕΓΓΛΗΜΑΤΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ)
συγχωρείστε με..... ειλικρινα

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886

Όποιος δεν βαριέται, ας ρίξει μια ματιά εδώ

Το ΚΚΕ πρότεινε να μην επιτρέπεται σε ιδιωτικές εταιρείες να συμμετάσχουν στην αποτέφρωση των νεκρών ...

γιατί άραγε ?

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
in the end we are all fucking dead!

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
Η κάθε οικογένεια θάβει τους συγγενείς της όπως επιθυμούν!!!!
Απλά πραματα!!!

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
στη περιπτωση που αυτος που φευγει εχει προνοησει να το εχει κανει επιλογη
το θεωω κουτο να λεει καποιος οτι οταν πεθανω θελω να με καψουν και οταν πεθανει να το αμισβητουν οι συγγενεις

Επισκέπτης
Όποιος δεν βαριέται, ας ρίξει μια ματιά εδώ

Το ΚΚΕ πρότεινε να μην επιτρέπεται σε ιδιωτικές εταιρείες να συμμετάσχουν στην αποτέφρωση των νεκρών ...

γιατί άραγε ?
Eπειδή είναι ιδιώτες=παλιό καπιταλιστές,κωλοαφεντικά!!! :grin: :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom