Νέα

Καθυστέρηση απόκτησης πτυχίου-Παίζει ρόλο στην αγορά εργασίας;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα n_i_k_o_s
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 167
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
τρεξιμο αεροβια. μαρεσει να τον πειραζω γιατι το παιρνει πατριωτικα αφριζει και αρχιζει τα παλαβα του  :grin:

Την μέρα που έχω τρεξιμο - αεροβιο κάνω 30-40 λεπτάκια συνεχομενο τρεξιμο μετα διατάσεις και τελος.

ANTONISBASILEIOU

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2015
Κριτικές
6
Like
20
Πόντοι
1
Παμε στο κοκκινο...Ο καθενας γυριζει πισω για καποιο λογο φιλε. Εσυ ως HRmanagεr θα επρεπε να το ξερεις αυτο...Οταν θα βγαλουμε τα pets μας μαζι για κατουρημα θα τα πουμε...

Παμε στο μπλε...Εγω δεν ειμαι εκκατομυριουχος ουτε πολιτικος. Η κορη μου η μια τελειωσε με αριστα Νομικη Αθηνων, περασε με την πρωτη στην Διπλωματικη ακαδημια (σαν  ΗRMgr μαλλον (?) γνωριζεις). Ο λογος?  Oτι γνωριζει σε επιπεδο last, 4 γλωσσσες (ξερεις το last) και Κινεζικα - ΜΑντ- επιπεδο lower.

Και κατι αλλο. Εγω εμπειρια δεν εχω απο επιχειρησεις. Αλλωστε ενας απλος φυλακας μουσειου ειμαι...Αλλα εχω δει διαδικασια προσληψης σε ορισμενες μασωνικες εταιριες (Johnson&Johnson πχ που ειναι η επιτομη του καπιταλισμου που διαμορφωνει μεχρι και το "αυριο"). Ειδα και γνωριζω τι κοιτουν, τι ψαχνουν, και με ποιες 2 ερωτησεις ΜΟΝΟ, προσλαμβανουν. Αλλα για να μπεις εκει στο δρυινο γραφειακι εχουν δει σε ποια κατηγορια βρισκεται το school(UN) που πηγες +καποιες αλλες μικρολεπτομερειες που ουτε καν βαζει το μυαλο σου,και φυσικα (τα τελευταια 5 χρονια) και τι μαλακιες ποσταρεις και στο facebook.

Αν θελεις καποια βοηθεια μπορω να σε φερω σε επαφη με φιλο μου να στα πει στοματικως. Αν θες την δικη μου βοηθεια, ειπαμε τα pets...
Η συνέπεια στο στόχο και η επιτυχία είναι αυτό που μετράει.
Αν για αλλού πας και αλλού βρίσκεσαι κάτι σημαίνει

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Από τη μικρή μου παρουσία σε αυτό το φόρουμ,έχω διαπιστώσει ότι η πλειοψηφία είναι πλούσιοι,γαμιάδες,και μεγαλοστελέχη εταιρειών...

Στο θέμα τώρα.Γράφει ο άλλος που λέει ότι είναι HR Manager,που μπορεί να είναι μπορεί και όχι,ότι κοιτάζει ποιο πανεπιστήμιο τελείωσε και κάτι τέτοια.Αν ξέρει το αντικείμενο το εξετάζεις;Πριν 3 χρόνια σε μια εταιρεία που δούλευα,όχι μεγαλοστέλεχος,στελεχάκι,με κάλεσε ο δ/ντης να είμαι παρών σε μια συνέντευξη για ένα άτομο που θα ερχόταν στο λογιστήριο.Θέλαμε ένα άτομο από ΤΕΙ.Ήρθαν την ίδια μέρα 2 κοπέλες και 3 άντρες.Και στους 5 έκανα την ίδια απλή ερώτηση "Ποιος λογ/σμος είναι στο Ελληνικό Γενικό Λογιστικό σχέδιο,το ταμείο".Και οι 5 δεν απάντησαν.Την απόφαση δε θα την έπαιρνα εγώ αλλά ο δ/ντης μου,και τελικά η κάλυψη της θέσης έγινε με εσωτερική μετακίνηση.Πήραμε ένα παιδί που είχε τελειώσει ΙΕΚ και ήταν στο αρχειο,αλλά ήξερε λογιστική πολύ καλά,και για εκείνη τη θέση βρήκαν άλλο υπάλληλο.Κοιτάχτε την ουσία,και τα πτυχία είναι για το δημόσιο.Αν ξέρει ο άλλος το αντικείμενο της δουλειάς,και ας έχει τελειώσει και ΤΕΛ μπορεί να κάνει.Δε θα βάλεις φυσικά έναν απόφοιτο ΙΕΚ για treasurer εκτός αν έχει αποδεδειγμένη εμπειρία,αλλά ούτε κι έναν από ΑΕΙ που πάταγε μόνο στις εξετάσεις και ποτέ στα μαθήματα.
Όσον αφορά το σχόλιο για τα προπτυχιακά στο εξωτερικό,είναι γελοίο.Τα πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι πολύ καλύτερα από τα Ελληνικά.Τουλάχιστον στα περισσότερα Ευρωπαϊκά είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση και δεν έχουν καταλήψεις κάθε λίγο όπως εδώ.Εδώ είναι φυτώρια για κομματόσκυλα και υποψήφιους βουλευτές.

ANTONISBASILEIOU

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2015
Κριτικές
6
Like
20
Πόντοι
1
Από τη μικρή μου παρουσία σε αυτό το φόρουμ,έχω διαπιστώσει ότι η πλειοψηφία είναι πλούσιοι,γαμιάδες,και μεγαλοστελέχη εταιρειών...

Στο θέμα τώρα.Γράφει ο άλλος που λέει ότι είναι HR Manager,που μπορεί να είναι μπορεί και όχι,ότι κοιτάζει ποιο πανεπιστήμιο τελείωσε και κάτι τέτοια.Αν ξέρει το αντικείμενο το εξετάζεις;Πριν 3 χρόνια σε μια εταιρεία που δούλευα,όχι μεγαλοστέλεχος,στελεχάκι,με κάλεσε ο δ/ντης να είμαι παρών σε μια συνέντευξη για ένα άτομο που θα ερχόταν στο λογιστήριο.Θέλαμε ένα άτομο από ΤΕΙ.Ήρθαν την ίδια μέρα 2 κοπέλες και 3 άντρες.Και στους 5 έκανα την ίδια απλή ερώτηση "Ποιος λογ/σμος είναι στο Ελληνικό Γενικό Λογιστικό σχέδιο,το ταμείο".Και οι 5 δεν απάντησαν.Την απόφαση δε θα την έπαιρνα εγώ αλλά ο δ/ντης μου,και τελικά η κάλυψη της θέσης έγινε με εσωτερική μετακίνηση.Πήραμε ένα παιδί που είχε τελειώσει ΙΕΚ και ήταν στο αρχειο,αλλά ήξερε λογιστική πολύ καλά,και για εκείνη τη θέση βρήκαν άλλο υπάλληλο.Κοιτάχτε την ουσία,και τα πτυχία είναι για το δημόσιο.Αν ξέρει ο άλλος το αντικείμενο της δουλειάς,και ας έχει τελειώσει και ΤΕΛ μπορεί να κάνει.Δε θα βάλεις φυσικά έναν απόφοιτο ΙΕΚ για treasurer εκτός αν έχει αποδεδειγμένη εμπειρία,αλλά ούτε κι έναν από ΑΕΙ που πάταγε μόνο στις εξετάσεις και ποτέ στα μαθήματα.
Όσον αφορά το σχόλιο για τα προπτυχιακά στο εξωτερικό,είναι γελοίο.Τα πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι πολύ καλύτερα από τα Ελληνικά.Τουλάχιστον στα περισσότερα Ευρωπαϊκά είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση και δεν έχουν καταλήψεις κάθε λίγο όπως εδώ.Εδώ είναι φυτώρια για κομματόσκυλα και υποψήφιους βουλευτές.
Από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις πάει σε ελληνικό πανεπιστήμιο και ούτε σε ξένο. Στην εποχή μου για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό οι γνώσεις σε μαθηματικά ήταν ότι είχαμε διδαχτεί στο Λύκειο. Το μέσο επίπεδο των γνώσεων σε ελληνικά πανεπιστήμια είναι υπερ αρκετό για ξένο μεταπτυχιακό. Αν έλειπαν οι γνωστές δυσλειτουργίες τα ελληνικά πανεπιστήμια θα είχαν υψηλότερο ranking.
΅Ελπίζω να μη τους ρωτάς τώρα τους κωδικούς του ΕΛΠ

dxounia

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Οκτ 2007
Κριτικές
38
Like
2.623
Πόντοι
8.345
Παιδια εχω την εξης απορια. Εχω φιλους, γνωστους, γνωστους γνωστων κλπ. που για διαφορους σοβαρους λογους εχουν καθυστερησει να παρουν πτυχιο. Για παραδειγμα

-Γιατρος που οι γονεις δεν ειχαν την οικονομικη δυνατοτητα να τον στηριξουν ειναι 10ο ετος(δουλευει ο ιδιος)

-Νομικη γνωστος με ψυχολογικα 9ο ετος

-Φιλο πολιτικο μηχανικο που δυσκολευεται εξαιτιας της δυσκολιας της σχολης να παρει πτυχιο 10ο ετος

Κι αλλα παρομοια

Αυτο παιζει ρολο στην αγορα εργασιας; Οι εργοδοτες μπορει να σε δουν καπως; πειτε τη γνωμη σας απο δικες σας εμπειριες ειτε ως εργοδοτες ειτε ως εργαζομενοι..

:hi:
Στην Ελλάδα είτε έχεις είτε δεν εχεις στον κώλο σου θα το βάλεις όποτε άραξε και απόλαυσε τα φοιτητικά σου χρόνια και όταν αποφασίσεις να δουλέψεις φύγε για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και μείνε εκεί.

ANTONISBASILEIOU

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2015
Κριτικές
6
Like
20
Πόντοι
1
Δεν καταλαβαίνεις καθόλου καλά...
Όσο τι ρωτάω τώρα;Δ.Λ.Π
Πηγαίνοντας και στα δύο (ελληνικό και ξένο) , προτιμάς απόφοιτο ΙΕΚ από ΤΕΙ?
Δεκτό αλλά όχι αποδεκτό.
Έκανες μεταπτυχιακά σε accounting?

Εγγρ.
26 Μαρ 2015
Like
39
Πόντοι
16

Τύπε το μέσο μέλος εδώ μέσα έχει στην τράπεζα πάνω από 500 χιλιάρικα ευρώ.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Πηγαίνοντας και στα δύο (ελληνικό και ξένο) , προτιμάς απόφοιτο ΙΕΚ από ΤΕΙ?
Δεκτό αλλά όχι αποδεκτό.
Έκανες μεταπτυχιακά σε accounting?

Προτιμώ απόφοιτο να ξέρει.Για δουλειά που δεν απαιτείται υπογραφή.Να πάρω έναν απόφοιτο ΤΕΙ που δεν ξέρει το πιο βασικό που μαθαίνεις στο Α΄έτος να τον κάνω τι;Και ύστερα στα ΙΕΚ διδάσκουν καθηγητές ΑΕΙ/ΤΕΙ και με μεταπτυχιακά.Από το να πάρω κάποιον που έπινε καφέδες στις νεολαίες και πέταγε πέτρες στις πορείες,προτιμώ έναν που θα πιάσει αμέσως,χωρίς εκπαίδευση,δουλειά και θα την κάνει σωστά.
Έχω κάνει μεταπτυχιακό Risk Management

ANTONISBASILEIOU

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2015
Κριτικές
6
Like
20
Πόντοι
1
Προτιμώ απόφοιτο να ξέρει.Για δουλειά που δεν απαιτείται υπογραφή.Να πάρω έναν απόφοιτο ΤΕΙ που δεν ξέρει το πιο βασικό που μαθαίνεις στο Α΄έτος να τον κάνω τι;Και ύστερα στα ΙΕΚ διδάσκουν καθηγητές ΑΕΙ/ΤΕΙ και με μεταπτυχιακά.Από το να πάρω κάποιον που έπινε καφέδες στις νεολαίες και πέταγε πέτρες στις πορείες,προτιμώ έναν που θα πιάσει αμέσως,χωρίς εκπαίδευση,δουλειά και θα την κάνει σωστά.
Έχω κάνει μεταπτυχιακό Risk Management
Ρισκάρεις πολύ.
Τη καλημέρα μου

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Συνήθως στις συνεντεύξεις που δέχομαι υποψηφίους κοιτάω με σειρά βαρύτητας:
Το πανεπιστήμιο που τελείωσε (απορρίπτω τους βλάκες που κάνουν απευθείας σπουδές προπτυχιακές στο εξωτερικό)
Τη πόλη που τελείωσε
Τα χρόνια που έκανε να τελειώσει
Το βαθμό που πήρε
Αν είναι άνδρας εξετάζω να έκανε τη θητεία κατά τη διάρκεια των σπουδών του.
Το ανεκτό και λογικό είναι σε σχολή 4 ετών να τελειώσει maximum 6. Μετά υπάρχει πρόβλημα
:2funny:
με τα ίδια κριτήρια προσλαμβάνει και το δημόσιο και είδες τι προκοπή κάνει!

Neymar

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2012
Like
0
Πόντοι
16
4.5

Θα ήθελα να πηγαινε ο βολταιρος στην γκουκλ για συνεντευξη και να επεφτε σε κανεναν λοπεζ  :2funny: :2funny:

Είσαι λίγο ψευτράκος.

Είχες πει οτι φοίτησες στο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΠΑ, το οποίο έχει πρόγραμμα σπουδών για 5 έτη.

Και εσυ λες τώρα οτι το τελείωσες στα 9/2....

Κλινική περίπτωση.

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
Είσαι λίγο ψευτράκος.

Είχες πει οτι φοίτησες στο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΠΑ, το οποίο έχει πρόγραμμα σπουδών για 5 έτη.

Κλινική περίπτωση.

νομιζω παπει ειχε πει

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Είσαι λίγο ψευτράκος.

Κλινική περίπτωση.

Το ΠΠΣ του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ οδηγεί σε τίτλο σπουδών στην «Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες» με τη συσσώρευση 240 πιστωτικών μονάδων (ECTS), υλοποιείται σε 8 εξάμηνα και απαρτίζεται από δύο διετείς κύκλους σπουδών:

το 1 έτoς έχει 2 εξάμηνα
τα t έτη έχουν  8 εξάμηνα  =>  2t = 8 => t =8/2 => t = 4 έτη.   :grin:

4[sub]1/2[/sub] > 4.

Neymar

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2012
Like
0
Πόντοι
16

Kάποτε 10 εξάμηνα δεν ήταν η σχολή; [όπως και το αντίστοιχο 5-ετές τμήμα (ceid) της Πάτρας].

Αν όχι, τότε mea culpa :hi:

Jybe

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2011
Like
2
Πόντοι
6
όπως και να το κάνουμε όμως, εδώ μέσα έχει διδακτορικά και προφέσσορες στην πουτανολογία, αλλά και τύπους που κάνουν πολλά χρόνια να πάρουν πτυχίο γιατί θέλουν παραπάνω πρακτική εξάσκηση.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom