Από τη μικρή μου παρουσία σε αυτό το φόρουμ,έχω διαπιστώσει ότι η πλειοψηφία είναι πλούσιοι,γαμιάδες,και μεγαλοστελέχη εταιρειών...
Στο θέμα τώρα.Γράφει ο άλλος που λέει ότι είναι HR Manager,που μπορεί να είναι μπορεί και όχι,ότι κοιτάζει ποιο πανεπιστήμιο τελείωσε και κάτι τέτοια.Αν ξέρει το αντικείμενο το εξετάζεις;Πριν 3 χρόνια σε μια εταιρεία που δούλευα,όχι μεγαλοστέλεχος,στελεχάκι,με κάλεσε ο δ/ντης να είμαι παρών σε μια συνέντευξη για ένα άτομο που θα ερχόταν στο λογιστήριο.Θέλαμε ένα άτομο από ΤΕΙ.Ήρθαν την ίδια μέρα 2 κοπέλες και 3 άντρες.Και στους 5 έκανα την ίδια απλή ερώτηση "Ποιος λογ/σμος είναι στο Ελληνικό Γενικό Λογιστικό σχέδιο,το ταμείο".Και οι 5 δεν απάντησαν.Την απόφαση δε θα την έπαιρνα εγώ αλλά ο δ/ντης μου,και τελικά η κάλυψη της θέσης έγινε με εσωτερική μετακίνηση.Πήραμε ένα παιδί που είχε τελειώσει ΙΕΚ και ήταν στο αρχειο,αλλά ήξερε λογιστική πολύ καλά,και για εκείνη τη θέση βρήκαν άλλο υπάλληλο.Κοιτάχτε την ουσία,και τα πτυχία είναι για το δημόσιο.Αν ξέρει ο άλλος το αντικείμενο της δουλειάς,και ας έχει τελειώσει και ΤΕΛ μπορεί να κάνει.Δε θα βάλεις φυσικά έναν απόφοιτο ΙΕΚ για treasurer εκτός αν έχει αποδεδειγμένη εμπειρία,αλλά ούτε κι έναν από ΑΕΙ που πάταγε μόνο στις εξετάσεις και ποτέ στα μαθήματα.
Όσον αφορά το σχόλιο για τα προπτυχιακά στο εξωτερικό,είναι γελοίο.Τα πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι πολύ καλύτερα από τα Ελληνικά.Τουλάχιστον στα περισσότερα Ευρωπαϊκά είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση και δεν έχουν καταλήψεις κάθε λίγο όπως εδώ.Εδώ είναι φυτώρια για κομματόσκυλα και υποψήφιους βουλευτές.