Νέα

Κατάργηση φωνηέντων από την ελληνική γραμματική του Δημοτικού!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sarouman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 208
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τους ανθρωπους που φυτρωνουν εκει που δεν τους σπερνουν
Τωρα εσυ πεταχτηκες, ειπες τη μαλακεια σου, δεν προσεθεσες τιποτα ουσιαστικο στη συζητηση, μιας και δεν ανεφερες ιχνος επιχειρηματος, και εφυγες
Οπως θα 'λεγε κι ο Γεωργιου... "τωρα τι θα πουνε? κοιτα εναν μαγκα ή κοιτα εναν μαλακα??"

καλά ρε φίλε. Μην τσαντίζεσαι. Πλάκα έκανα και είμαι έτοιμος να ανακαλέσω αυθορεί και παραχρήμα. Το ποστ σου δεν ήταν σε καμία περίπτωση για τον μπιντέ. Για τη χέστρα ίσως.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
βασικα ειναι προφανες οτι δεν εχεις πατησει το ποδι σου μεσα σε ταξη ως ενηλικας οποτε μονο για τον κουβα θα μπορουσε να ειναι το ποστ σου :)

Δασκαλα?  :think:
Ε, πες το ομως, γιατι δεν ειναι το ιδιο να μιλαει ενας ουδετερος με εναν εμπλεκομενο!

heimweh_64

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2011
Κριτικές
6
Like
305
Πόντοι
296
Επειδή "been there, done that" επί μια 10ετία σε Ελλάδα και Εξωτερικό σε διαβεβαιώ ότι η θεωρία ΕΙΝΑΙ αυτοσκοπός για πολλούς από το σινάφι σου - βάσει δε του προσωπικού μου δείγματος για τους περισσότερους.

Η γνωστική επάρκεια και επιστημοσύνη κρινόμενη με μέτρα αμφιθεάτρου, εργαστηρίου και βιβλιοθήκης ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα σε πραγματικό περιβάλλον παραγωγής. Και αυτό το γράφει κάποιος που έχει δουλέψει και στα δύο ...

Εάν ο οποιοσδήποτε θεωρητικός αρέσκεται να απεραντολογεί σε αμφιθέατρα και συμβουλευτικές επιτροπές άνευ πρακτικού αντικειμένου ροκανίζοντας ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια δήθεν "ερευνητικών" προγραμμάτων με μηδενικό μετρήσιμο πρακτικό αντίκρυσμα, ο Έλληνας φορολογούμενος ΔΕΝ υποχρεούται να τον πληρώνει ΕΚΤΟΣ εάν τεκμηριώνεται προοπτική θετικής απόδοσης της "επένδυσης" του (φορολογουμένου) για την κοινότητα.

Δύο παρατηρήσεις:

Η πρώτη: Η ιδιελογία σου είναι προφανής.

Η δεύτερη: Δεν μετρώνται τα πάντα με όρου αποτελεσματικότητας. Και κυρίως, η αποτελεσματικότητα είναι μία ex post κρίση και όχι ex ante.

Συμπερασματικώς: Μετά χαράς να ακολουθείς την ιδεολογία σου. Προτιμώ την δική μου.

Να είσαι καλά.

heimweh_64

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2011
Κριτικές
6
Like
305
Πόντοι
296

Mην τους λες τετοια
Τους σηκωνεται η τριχα!
Η αποδοτικοτητα εχει αναχθει απ' αυτους σε αρμα του νεοφιλελευθερισμου, του φασισμου, του δαιμονα κ.α..

Αγαπητέ μου. Είναι προφανές, στο μέτρο της μικρής αντίληψής μου, ότι σκέπτεσαι με αντιθετικά σχήματα. Αν δεν είναι άσπρο, είναι μαύρο. Αυτό, κατά πως νομίζω, είναι συνέπεια του εξοβελισμού της θεωρίας από τον τρόπο σκέψης, όσων πιστεύουν σε δαίμονες. Ναι, υπάρχουν και άλλα χρώματα, αποχρώσεις κ.λπ. Σου εύχομαι, ειλικρινώς, να τα ανακαλύψεις. Βγαίνω τώρα, γιατί πρέπει να γίνω αποδοτικός. Χαιρετισμούς. 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Δασκαλα?  :think:
Ε, πες το ομως, γιατι δεν ειναι το ιδιο να μιλαει ενας ουδετερος με εναν εμπλεκομενο!

δεν ειμαι δασκαλα...εχω εμπλακει πολυ ομως με το εκπαιδευτικο συστημα...εσυ για ουδετερος ομως δειχνεις ιδιαιτερα απολυτος στις αποψεις σου σα να ξερεις, σα να εισαι εκ των εσω...εφοσον ομως δηλωνεις ουδετερος ισως θα επρεπε να εισαι πιο ανοιχτος στο να ακουσεις κατι διαφορετικο απο την πλευρα αυτων που εμπλεκονται με οποιονδηποτε τροπο σε κατι

Εγγρ.
20 Νοε 2010
Like
17
Πόντοι
166

Βασικά το αμόρφωτος δεν πήγαινε για κάποιο ορθογραφικό γραμματικό συντακτικό γουατέβα λάθος που εντόπισα ... είσαι τραγικούλης  :idiot:

Πήγαινε καθαρά για το πόσο ηλίθιο τρόπο σκέψης έχεις, σαν 13χρονο "εναντίον όλων" ... δεν έχεις κατανοήσει βασικά πράγματα του κόσμου γύρω σου και είναι πραγματικά λυπηρό.
Δεν έχεις καινοτόμες ιδέες όπως θέλεις να πιστεύεις μάλλον , δεν έχουν καν λογική , μπάζεις από παντού...

Επίσης να σου πω ότι μιλάς με άτομο που επίσης "μισούσε" το σχολείο, βέβαια πέρασα γαμάτα σχολικά χρόνια... δεν μισούσα τους καθηγητές ούτε τους μαθητές αλλά τους τρόπους διδασκαλίας κτλ . Προφανώς όμως αυτός δεν είναι λόγος να μισώ τον "δάσκαλο" ή να θέλω την κατάργηση του σχολείου...  :helpplea:

Ξέρω γω άνοιξε λίγο τ αυτιά κ τα μάτια σου  :-

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
αφου δε βλεπεις οτι 12 σελιδες μετα και ακομα υπαρχουν ατομα που δεν εχουν καταλαβει καν τι ακριβως εχει γινει, δεν εχουν μπει καν στον κοπο να το ψαξουν, δεν εχουν διαβασει προφανως ολα οσα εχουν γραφτει και απλα μπαινουν αφοριζουν και βγαινουν? :)

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Τη χειρότερη ζημιά στην ελληνική γλώσσα την έκανε ο Εθνάρχης Καραμανλής, ο οποίος χρησιμοποιούσε λιγότερους φθόγγους όταν μιλούσε. Αντί της διφθόγγου "ου" χρησιμοποιούσε το "ο" κι αντί του "ι" το "ε".

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Παντα πιστευα οτι αν ποτε γινει μια ενοπλη επανασταση, δεν θα πρεπει να εχει οικονομικο/ταξικο χαρακτηρα, αλλα ξεκαθαρα και αποκλειστικα πολιτιστικο
Μια βιαιη, ανοργανωτη επιθεση στην υποκουλτουρα, με μαζικες εκτελεσεις φωτομοντελων-τραγουδιστριων (και γενικα φωτομοντελων), δημοσιογραφων της ΠΟΥΤΣΑΣ, σε στυλ Καμπουρακη, Οικονομεα, Ευαγγελατου, Χιου, Παυλοπουλου, Παπαγιαννη κλπ.. καραγκιοζηδων πολιτικων σε στυλ Μαρκοπουλου, Καμμενου, Νικολοπουλου, Τσιπρα, Μπεγλιτη κλπ κλπ... και γενικα καθενος ασοβαρου μαϊντανου.
Φυσικα, γι' αυτο δεν υπαρχουν αντικειμενικα μετρα και σταθμα, οποτε θα πρεπει το κινημα της πολιτιστικης επαναστασης να εχει δομη καθαρα ελευθερη/ αντιιεραρχικη. Ροβεσπιερισμος ενα πραμα- με χαος και τρομοκρατια κλιμακας
Τρομοκρατια εναντιον των ηλιθιων, μεχρι να κλειστουν μεσα

Τελοσπαντων, ξεκινησα για μικρη εισαγωγη και παρασυρθηκα
Παρτε αυτο:

"...Tον επικεφαλη..."!

ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!!!!

Δηλαδη, ο καθε καθυστερημενος παιρνει ενα μαρκουτσι και βγαινει στους δρομους (και στις πιστες) να θερισει.
Αει στο διαολο, που θελετε και τελη στους λογαριασμους. Ζωα!

Heinz W Guderian

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2012
Like
2
Πόντοι
16
Ειναι αληθεια οτι δεν ξερω να διαχωριζω το επιθετο απο το επιρρημα
Με τσακωσες!
Ουστ μωρη πατσαβουρα
Απλα ειχα αρχισει να γραφω "δεν θα μεινουμε πολλοι" και μετα το αλλαξα
Δεν κοιτατε τα χαλια σας λεω 'γω... Αντε να μαγειρεψεις κανα φασολακι, κυρατσα

Κι οσο γι' αυτο που λεω για τους δασκαλους
ΝΑΙ, πιστευω πως πρεπει να ειναι χαμηλομισθοι
Η δουλεια τους δεν εμπεριεχει σωματικη κοπωση, κινδυνο, τεχνικη, νοητικη δυσκολια, καινοτομια
Απλα νταντευουν κατι παιδακια, και το παιζουν σπουδαιοι βαζοντας τεστ

Επαναλαμβανω οτι ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ τα σχολεια ειναι απλα συμπληρωματικα
Ουτε αγωγη δινουν, ουτε μορφωση.
Σου φαινονται ασχημα αυτα, ε?
Επειδη καθοσουνα με τις φιλες σου στο θρανιο, μιλουσατε για γκομενους, σχολιαζατε ποσο παιδαρος ειναι ο νεος δασκαλος και πεταγατε σαϊτες στα αγορακια, για να δουν τι χαριτωμενες ειστε.
Κι αυτο σε κανει να λατρευεις το σχολειο
Εγω αντιθετα, που ηθελα να μαθω γραμματα και δεν με αφηναν, ΜΙΣΩ το σχολειο. Μισω τα δεκαπενταμελη, τους δασκαλους, την πρωινη προσευχη, το υποχρεωτικο μαθημα των θρησκευτικων, τα "απροειδοποιητα" τεστ βιολογιας, τον ακροδεξιο γυμναστη που την ειχε δει Ραμπο, την υστερικη φιλολογο που ουρλιαζε επειδη δεν την γαμαγε ο αντρας της στο σπιτι...
Αυτη ειναι η διαφορα μας.

ΥΓ  Ναι, ειμαι πολυ αμορφωτος. Αντιθετα με σενα που πεταλωνεις τον ψυλλο
ΥΓ2 Δεν χρειαζεται να περνας εφεξης ολα μου τα κειμενα απο ορθογραφικο ελεγχο της Microsoft. Κανω κι εγω λαθη πού και πού- απο κεκτημενη ταχυτητα.
YΓ3 Απο δω και περα, θα απανταω στην πλεμπα μονο με ΠΡΑΞΕΙΣ  (μιας που παρακολουθεις τα ποστ μου, θα εχεις δει οτι μπορω να το κανω με μεγαλη επιτυχια). Οποτε μη με προκαλεις τωρα.
εσύ φίλε μου πρέπει να έχεις φάει πολύ ξύλο μικρός ε?
γιατί δεν επισκέπτεσαι έναν ειδικό...μπορεί να κάνει δουλειά πάνω σου!
μπορεί και όχι βέβαια (το πιθανότερο) αλλά αρκεί η προσπάθεια!

φιλικά στο λέω.

Biker!

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2011
Like
0
Πόντοι
1

Nτάξ τώρα ;
Το λύσαμε να πάμε παρακάτω ;

Όλα τα λεφτά είναι τα κλασσικά ( αρνούμαι να γράψω το -κλασσικά - με ένα -σ-  ) ανορθόγραφα σχόλια των ελλεειναράδων υπερασπιστών της γλώσσας ! :jerking: :headbang:

Τί νά'ναι οι φθόγγοι ;;; Τί  τα φωνήεντα ;;; Τί'ν'η Πατρίδα μας ;;; Μην είν'οί κάμποι ;;;  

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166

Nτάξ τώρα ;
Το λύσαμε να πάμε παρακάτω ;

Όλα τα λεφτά είναι τα κλασσικά ( αρνούμαι να γράψω το -κλασσικά - με ένα -σ-  ) ανορθόγραφα σχόλια των ελλεειναράδων υπερασπιστών της γλώσσας ! :jerking: :headbang:

Τί νά'ναι οι φθόγγοι ;;; Τί  τα φωνήεντα ;;; Τί'ν'η Πατρίδα μας ;;; Μην είν'οί κάμποι ;;;  

Τα αψηλά βουνά;;;;

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
ως μαλακια θεωρεις την επιστολη?

Ως μαλακία θεωρώ ότι κάνουμε την τρίχα τριχιά και ότι για ένα ζήτημα που οποιοσδήποτε απόφοιτος γυμνασίου μπορεί να λύσει (ΕΦΟΣΟΝ διαβάσει το πρωτότυπο κείμενο του σχολικού βιβλίου - μην ξεχνιόμαστε ;-) επιστρατεύθηκαν 23453265 γλωσσολόγοι και χύθηκαν ποταμοί μελάνι.

papazoglou

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Oι 140 "ειδικοι γλωσσολογοι" γιατι προτιμουν να μενουν ανωνυμοι ?

Και αφου ειναι ειδικοι ας μου απαντησουν ποιο ειναι το σωστο..Ψωλι η' Πσολι?..Πσαρι η' ψαρι ? Κσερκσης η' Ξερξης ?

Μηπως πρεπει να "βρουμε" και αλλα συμφωνα ωστε να προφερουμε σωστα τις λεξεις χαμπουρ[vimeo]γκ[/vimeo]ερ, Γκου[vimeo]ντ[/vimeo]ις,
Φορ[vimeo]ντ[/vimeo] κλπ κλπ ?

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Oι 140 "ειδικοι γλωσσολογοι" γιατι προτιμουν να μενουν ανωνυμοι ?

Και αφου ειναι ειδικοι ας μου απαντησουν ποιο ειναι το σωστο..Ψωλι η' Πσολι?..Πσαρι η' ψαρι ? Κσερκσης η' Ξερξης ?

Μηπως πρεπει να "βρουμε" και αλλα συμφωνα ωστε να προφερουμε σωστα τις λεξεις χαμπουρ[vimeo]γκ[/vimeo]ερ, Γκου[vimeo]ντ[/vimeo]ις,
Φορ[vimeo]ντ[/vimeo] κλπ κλπ ?

προφανως δεν διαβασες την επιστολη ε? :)
ειναι και τα 140 ονοματα εκει

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ως μαλακία θεωρώ ότι κάνουμε την τρίχα τριχιά και ότι για ένα ζήτημα που οποιοσδήποτε απόφοιτος γυμνασίου μπορεί να λύσει (ΕΦΟΣΟΝ διαβάσει το πρωτότυπο κείμενο του σχολικού βιβλίου - μην ξεχνιόμαστε ;-) επιστρατεύθηκαν 23453265 γλωσσολόγοι και χύθηκαν ποταμοί μελάνι.

την τριχα τριχια την κανουμε μονοι μας...τα μεε, τα φορουμ, οι τηλεορασεις, ακομα και οι ιδιοι οι χρηστες/γονεις/εκπαιδευτικοι που χωρις να εχουν διαβασει ή διασταυρωσει κατι εκφερουν αποψη και αφοριζουν...
για μενα η συγκεκριμενη επιστολη ηταν το καλυτερο που θα μπορουσε να γινει εφοσον εξηγει αναλυτικοτατα (και χαντακωνει την "δασκαλα" ) το τι ακριβως συμβαινει ετσι ωστε να μην υπαρχουν σεναρια επιστημονικης φαντασιας...δινεται μια απαντηση και τελειωνει το θεμα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom