Νέα

Κατάργηση φωνηέντων από την ελληνική γραμματική του Δημοτικού!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sarouman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 208
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.096
Πόντοι
17.085

Επισκέπτης
Αἱ ἀπαντήσεις τῶν γλωσσολόγων καὶ τῶν συναφῶν πεφωτισμένων καθηγητῶν εἶναι διὰ τοὺς μαλθακούς διπλωματούχους ΑΕΙ.

Τὸ μέγα μέρος τοῦ λαοῦ ἀκολουθεῖ τὴν δράσιν.

Ἡ Χρυσὴ Αὐγὴ ἐπεκράτησεν 100ντάδος ἐθνικιστικῶν κομμάτων, κινήσεων καὶ σχηματισμῶν ἐπειδὴ ἦταν καὶ εἶναι ἡ μόνη ἡ ὁποία δρᾶ φυσικῶς (ὅπως δρᾶ) καὶ ὄχι διὰ χάρτου καὶ καλάμου.

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Αἱ ἀπαντήσεις τῶν γλωσσολόγων καὶ τῶν συναφῶν πεφωτισμένων καθηγητῶν εἶναι διὰ τοὺς μαλθακούς διπλωματούχους ΑΕΙ.

Τὸ μέγα μέρος τοῦ λαοῦ ἀκολουθεῖ τὴν δράσιν.

Ἡ Χρυσὴ Αὐγὴ ἐπεκράτησεν 100ντάδος ἐθνικιστικῶν κομμάτων, κινήσεων καὶ σχηματισμῶν ἐπειδὴ ἦταν καὶ εἶναι ἡ μόνη ἡ ὁποία δρᾶ φυσικῶς (ὅπως δρᾶ) καὶ ὄχι διὰ χάρτου καὶ καλάμου.

Κρίμα που ταυτίζετε την παιδεία με μαλθακότητα.  Είναι εύκολο να έχουμε άποψη που βασίζεται στη συνθηματολογία, καλό είναι να καταφεύγουμε στη βιβλιογραφία για θέματα που δεν είμαστε ειδικοί.  Η γνώση της γλώσσας απαιτεί πολύ κόπο και σπουδή και πολύ περισσότερο από το να μοιράζεις φάπες δεξιά και αριστερά επειδή διαφωνείς.

Η άσκηση βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται για επίλυση διαφορών (ιδεολογικών ή άλλων) ή επιβολή απόψεων χαρακτηρίζει κοινωνίες σε βαθιά σήψη.  Η απόλυτη βεβαιότητα και η φανατική προσήλωση σε ιδεοληψίες είναι ο δρόμος χωρίς κόπο, ικανοποιεί το ένστικτο και δίνει ψευδή αίσθηση ανωτερότητας.  Πιστεύω ότι η παράδοση και η παιδεία που κληρονομήσαμε μας οδηγεί σε άλλους δρόμους, στο παίδεμα του νου στη προσπάθεια να ερμηνεύσουμε πως είναι και λειτουργεί ο κόσμος μας.  Το να μείνουμε μόνοι μας και να χαιρόμαστε μεταξύ μας οι πιστοί του όποιου δόγματος και οι υπόλοιποι να ακολουθούν από φόβο μάλλον δεν έχει και πολύ νόημα.

Επισκέπτης
Η γνώση της γλώσσας απαιτεί πολύ κόπο και σπουδή και πολύ περισσότερο από το να μοιράζεις φάπες δεξιά και αριστερά επειδή διαφωνείς.

Ναί, ἀλλὰ τὸ δεύτερον ἀπαιτεῖ πολὺ περισσότερον θάρρος.

Δὲν ἐφθάσαμεν εἰς τὴν σημερινὴν κατάστασιν λόγῳ ἐλλείψεως γνώσεων ἀλλὰ λόγῳ μεμειωμένων ἠθικῶν ἀντιστάσεων.

cgfucker

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2012
Κριτικές
2
Like
100
Πόντοι
16

Δὲν ἐφθάσαμεν εἰς τὴν σημερινὴν κατάστασιν λόγῳ ἐλλείψεως γνώσεων ἀλλὰ λόγῳ μεμειωμένων ἠθικῶν ἀντιστάσεων.

Να υποθέσω ότι η δική σας ηθική είναι άμεμπτος και γι' αυτό γίνεστε κριτής των πάντων;

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Η άσκηση βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται για επίλυση διαφορών (ιδεολογικών ή άλλων) ή επιβολή απόψεων χαρακτηρίζει κοινωνίες σε βαθιά σήψη.

Δηλαδή όλες οι ανθρώπινες κοινωνίες από πάντα ήταν κοινωνίες σε σήψη;

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Δηλαδή όλες οι ανθρώπινες κοινωνίες από πάντα ήταν κοινωνίες σε σήψη;

Τις ακμάζουσες κοινωνίες δεν τις χαρακτηρίζει η τυφλή βία.  Η κατάρρευση των δομών οδηγεί στον αλληλοσπαραγμό και στη σύγκρουση.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Τις ακμάζουσες κοινωνίες δεν τις χαρακτηρίζει η τυφλή βία.  Η κατάρρευση των δομών οδηγεί στον αλληλοσπαραγμό και στη σύγκρουση.

Δεν ξέρω τι ακριβώς προσπαθείς να περιγράψεις πάντως δεν το κάνεις καθόλου πετυχημένα, πχ τώρα πρόσθεσες την έννοια τυφλή βία.
Και μετά περιγράφεις κάτι άλλο δηλαδη την εμφύλια βία.
Όλες οι ακμάζουσες κοινωνίες υπήρξαν πάντως εξαιρετικά βίαια επεκτατικές.
Το ταμπού της μη βίας είναι ένα χαριτωμένο παραμυθάκι για τους ονειροπόλους.

Επισκέπτης
Το ταμπού της μη βίας είναι ένα χαριτωμένο παραμυθάκι για τους ονειροπόλους.

Οἱ κομμουνισταὶ προωθοῦν τὴν ἄρνησιν τῆς βίας δι ὅλους τοὺς ...μὴ κομμουνιστάς.

Οἱ ἴδιοι δὲν διστάζουσι καθόλου ὅταν πρόκειται νὰ στείλωσι ἀνθρώπους εἰς τὸν ἄλλον κόσμον.

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356

Δε θα διαφωνήσω μαζί σας αλλά άποψή μου είναι ότι και οι μειωμένες ηθικές αντιστάσεις είναι αποτέλεσμα έλλειψης παιδείας.  Παιδεία βέβαια δε εννοώ τις σπουδές σε κάποιο πανεπιστήμιο (αν και παρέχουν τα εργαλεία και τη μεθοδολογία για να γίνει πιο εύκολη η αναζήτηση της γνώσης).

Το κεφάλαιο βέβαια περί ηθικής είναι τεράστιο και σίγουρα δε μπορεί να είναι απόλυτο.  Αντιλαμβάνεστε ότι μόνο και μόνο η συμμετοχή μου όσο και η δική σας σε ένα forum με θέμα το αγοραίο έρωτα μας καθιστά αυτόματα ανήθικους για πολλούς και για κάποιους καταδικασμένους ήδη στο αιώνιο πυρ. Τι να σας πω, προσωπικά δε με θεωρώ ανήθικο αλλά το σίγουρο είναι ότι δε θα συμφωνήσουν όλοι μαζί μου.

Τέλος τις περισσότερες φορές το ξύλο δεν απαιτεί θάρρος, αριθμητική υπεροχή και αιφνιδιασμός του αντιπάλου καθορίζουν την έκβαση. Περισσότερη μαγκιά έχει κάποιος ο οποίος θα προσπαθήσει να αρθρώσει λόγο με επιχειρήματα για τις απόψεις του και μάλιστα σε κοινό αρνητικά διακείμενο.

Πιθανότατα να μπορείτε να με δείρετε επειδή διαφωνείτε με την άποψη μου.  Αυτό δε σας κάνει θαρραλέο (μιας και σας διαβεβαιώ ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων μου θα ανταποδώσω, ειλικρινά είμαι φανατικά κατά της βίας αλλά κότα δεν είμαι), ούτε ορθότερο στις απόψεις σας (μπορεί και να είστε αλλά το ξύλο δεν τις επικυρώνει), απλώς τραμπούκο θα σας έκανε.

Επισκέπτης
Δε θα διαφωνήσω μαζί σας αλλά άποψή μου είναι ότι και οι μειωμένες ηθικές αντιστάσεις είναι αποτέλεσμα έλλειψης παιδείας.  Παιδεία βέβαια δε εννοώ τις σπουδές σε κάποιο πανεπιστήμιο (αν και παρέχουν τα εργαλεία και τη μεθοδολογία για να γίνει πιο εύκολη η αναζήτηση της γνώσης).

Το κεφάλαιο βέβαια περί ηθικής είναι τεράστιο και σίγουρα δε μπορεί να είναι απόλυτο.  Αντιλαμβάνεστε ότι μόνο και μόνο η συμμετοχή μου όσο και η δική σας σε ένα forum με θέμα το αγοραίο έρωτα μας καθιστά αυτόματα ανήθικους για πολλούς και για κάποιους καταδικασμένους ήδη στο αιώνιο πυρ. Τι να σας πω, προσωπικά δε με θεωρώ ανήθικο αλλά το σίγουρο είναι ότι δε θα συμφωνήσουν όλοι μαζί μου.

Τέλος τις περισσότερες φορές το ξύλο δεν απαιτεί θάρρος, αριθμητική υπεροχή και αιφνιδιασμός του αντιπάλου καθορίζουν την έκβαση. Περισσότερη μαγκιά έχει κάποιος ο οποίος θα προσπαθήσει να αρθρώσει λόγο με επιχειρήματα για τις απόψεις του και μάλιστα σε κοινό αρνητικά διακείμενο.

Πιθανότατα να μπορείτε να με δείρετε επειδή διαφωνείτε με την άποψη μου.  Αυτό δε σας κάνει θαρραλέο (μιας και σας διαβεβαιώ ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων μου θα ανταποδώσω, ειλικρινά είμαι φανατικά κατά της βίας αλλά κότα δεν είμαι), ούτε ορθότερο στις απόψεις σας (μπορεί και να είστε αλλά το ξύλο δεν τις επικυρώνει), απλώς τραμπούκο θα σας έκανε.

Αὐτὰ εἶναι καλὰ καὶ ὡραῖα ἀλλὰ ἰσχύουσι εἰς ἕν μικρὸν καὶ συρρικνούμενον τμῆμα τῆς ὑφηλίου.

Τὸ πλεῖστον τῆς ὑδρογείου διέπεται ὑπὸ τῆς θελήσεως τῶν φανατικῶν.

Συνημμένα

• Islamists10_1.jpg
    Islamists10_1.jpg
    146,4 KB · Εμφανίσεις: 30

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Οἱ κομμουνισταὶ προωθοῦν τὴν ἄρνησιν τῆς βίας δι ὅλους τοὺς ...μὴ κομμουνιστάς.

Οἱ ἴδιοι δὲν διστάζουσι καθόλου ὅταν πρόκειται νὰ στείλωσι ἀνθρώπους εἰς τὸν ἄλλον κόσμον.

Αυτό που λέτε δεν ισχύει μόνο για τους κομμουνιστές. Όσοι ασκούν βία (με ιδεολογική, θρησκευτική ή άλλη επίφαση) συνήθως τη δικαιολογούν ως σωτηρία του κοινωνικού συνόλου.  Φοβερό πάντως πως ο άλλος για να με σώσει από το λανθασμένο τρόπο σκέψης μου πρέπει να με δείρει και αν είμαι αγύριστο κεφάλι να μου το πάρει κιόλας.

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Αὐτὰ εἶναι καλὰ καὶ ὡραῖα ἀλλὰ ἰσχύουσι εἰς ἕν μικρὸν καὶ συρρικνούμενον τμῆμα τῆς ὑφηλίου.

Τὸ πλεῖστον τῆς ὑδρογείου διέπεται ὑπὸ τῆς θελήσεως τῶν φανατικῶν.

Είδατε που έως ένα βαθμό συμφωνούμε.  Ο φανατικός θα προσπαθήσει με το κουμπούρι και τη βέργα να μου επιβάλει την αλήθεια του, καθώς του είναι αδύνατο να πείσει με άλλο τρόπο ή και να δεχθεί τη διαφορετικότητα σε πολιτισμική, πολιτική, θρησκευτική ή άλλη αντίληψη.

Επισκέπτης
Είδατε που έως ένα βαθμό συμφωνούμε.  Ο φανατικός θα προσπαθήσει με το κουμπούρι και τη βέργα να μου επιβάλει την αλήθεια του, καθώς του είναι αδύνατο να πείσει με άλλο τρόπο ή και να δεχθεί τη διαφορετικότητα σε πολιτισμική, πολιτική, θρησκευτική ή άλλη αντίληψη.

Ὅσας δεξιότητας εἰς τὸν προφορικὸν καὶ γραπτὸν λόγον νὰ ἔχητε, εἶναι ἄχρησται εἰς τοὺς κυρίους τῆς προηγουμένης ἀναρτήσεὼς μου. Μὲ δεδομένον ὅτι οἱ κύριοι αὐτοὶ εἶναι πλέον ὄχι πρὸ τῶν πυλῶν τῆς πόλεως, ἀλλὰ πρὸ τῶν θυρῶν τῶν οἰκιῶν μας ἡ ἀνάπτυξις τοῦ λόγου καὶ ἡ διάδοσις τῆς μορφώσεως θὰ πρέπῃ πρὸς τὸ παρὸν νὰ ἀνασταλῇ.

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Ὅσας δεξιότητας εἰς τὸν προφορικὸν καὶ γραπτὸν λόγον νὰ ἔχητε, εἶναι ἄχρησται εἰς τοὺς κυρίους τῆς προηγουμένης ἀναρτήσεὼς μου. Μὲ δεδομένον ὅτι οἱ κύριοι αὐτοὶ εἶναι πλέον ὄχι πρὸ τῶν πυλῶν τῆς πόλεως, ἀλλὰ πρὸ τῶν θυρῶν τῶν οἰκιῶν μας

Στο πρώτο τμήμα της απάντησης θα με βρείτε σύμφωνο στην αναγνώριση του προβλήματος, αν και κάνετε μετάθεση στο αντικείμενο της  συζήτησης.  Ότι προσωπικά απεχθάνομαι τη βία δε σημαίνει ότι την αποδέχομαι παθητικά.  Θεωρώ ότι ως οργανωμένο κράτος θα έπρεπε από καιρό να έχει αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση και στο θέμα της εγκληματικότητας η Αστυνομία θα έπρεπε να έχει ουσιαστικό και ενεργό ρόλο, είναι η μόνη αρμόδια για άσκηση νόμιμης βίας όταν χρειάζεται.

ἡ ἀνάπτυξις τοῦ λόγου καὶ ἡ διάδοσις τῆς μορφώσεως θὰ πρέπῃ πρὸς τὸ παρὸν νὰ ἀνασταλῇ.
Το δεύτερο τμήμα της απάντησής σας ειλικρινά δε το καταλαβαίνω. Η φύση μας χάρισε το δώρο του λόγου, της λογικής και η παιδεία είναι το μόνο που μπορεί να το αναπτύξει και ίσως κάποτε να μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι, με λιγότερα στεγανά και πιο ανοικτή θεώρηση των πραγμάτων.

Ξέρετε σας απάντησα γιατί μου έκανε εντύπωση η αντίδρασή σας στο σκίσιμο των βιβλίων. Διαβάζω τις απαντήσεις σας γιατί με συγκινεί η γραφή σας, πιο συντηρητική στην εκφορά αλλά γοητευτική και λόγω της χρήσης τονισμού, δε σας κρύβω ότι έχω αδυναμία αν και η ενασχόληση μου με αλλότρια αντικείμενα για λόγους βιοπορισμού με έχουν απομακρύνει από την ενασχόληση με τη γλώσσα, πλέον κάνω και αρκετά λάθη.  Η γνώση αυτή που έχετε είναι αποτέλεσμα παιδείας και δείχνει και κάποια ευαισθησία, φαντάζομαι γράφετε έτσι από επιλογή και το θεωρώ κρίμα να θεωρείτε ότι ο επιβαλλόμενος σκοταδισμός αποτελεί λύση που θα μας προστατέψει από τη δυνατότητα επιλογών.

Τέλος για να πω την αλήθεια είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι εδώ δε θα συμμετάσχω σε πολιτική ή άλλη διαμάχη.  Επειδή όλα αυτά μας βασανίζουν στη καθημερινότητά μας, κάπως με χαλάει που ακόμα και εδώ τα περισσότερα νήματα  ασχολούνται με όσα μας χωρίζουν αν και το forum έχει να κάνει περισσότερο με ένωση (έστω και σωματική) ανθρώπων.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Οταν αρχιζουν να κακοποιουνται τα βιβλια συνειδητοποιεις οτι τα πραγματα δεν πανε καθολου μα καθολου καλα

Επισκέπτης
Μὲ δεδομένον ὅτι οἱ κύριοι αὐτοὶ εἶναι πλέον ὄχι πρὸ τῶν πυλῶν τῆς πόλεως, ἀλλὰ πρὸ τῶν θυρῶν τῶν οἰκιῶν μας

Αν σε πιάτα κινούμενα με ταχύτητες>60km/h
σαν το εικονιζόμενο (διάμετρος 11cm)
roundthing.jpg

έχουμε ποσοστό επιτυχίας >20/25
με φυσίγγια φέροντα 28γραμμάρια σκάγια έκαστο
μπορείτε να φανταστείτε
ότι σε περίπτωση που ρίξουμε
σε μαλάκες σαν τους εικονιζόμενους
με φυσίγγια έχοντα άνω των 40γραμμαρίων σκάγια έκαστο
κάθε πάτημα της σκανδάλης
θα στέλνει και 1-2 μαλάκες
στον προφήτη του
να φάει ένα βουνό πιλάφι και να γαμήσει 72 παρθένες .....

Επισκέπτης
 Θεωρώ ότι ως οργανωμένο κράτος θα έπρεπε από καιρό να έχει αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση και στο θέμα της εγκληματικότητας η Αστυνομία θα έπρεπε να έχει ουσιαστικό και ενεργό ρόλο, είναι η μόνη αρμόδια για άσκηση νόμιμης βίας όταν χρειάζεται.

Ἡ ὠργανωμένη πολιτεία ὅμως δὲν ἔκαμε τίποτα ἐπὶ 20 ἔτη. Ἄν δὲν ὑπῆρχε ἡ ΧΑ, ἡ μάλλον ἀν δὲν εἶχεν διογκωθεῖ τόσον ἡ δύναμὶς της οὔτε κινήσεις ἐντυπωσιασμοῦ («Ξένιος Ζεύς») δὲν θὰ ἐγένοντο.

Το δεύτερο τμήμα της απάντησής σας ειλικρινά δε το καταλαβαίνω. Η φύση μας χάρισε το δώρο του λόγου, της λογικής και η παιδεία είναι το μόνο που μπορεί να το αναπτύξει και ίσως κάποτε να μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι, με λιγότερα στεγανά και πιο ανοικτή θεώρηση των πραγμάτων.

Ἁπλοῦν. Εἰς τὰ ἐπόμενα ἔτη θὰ εἴμεθα τόσον ἀπησχολημένοι μὲ τὰς μερίμνας διὰ τὴν ἀτομικὴν μας ἐπιβίωσιν ὥστε δὲν θὰ ἔχομεν τὴν πολυτέλειαν τῆς ἐνασχολήσεως μετὰ τῆς πνευματικῆς μας καλλιεργείας.

Επειδή όλα αυτά μας βασανίζουν στη καθημερινότητά μας, κάπως με χαλάει που ακόμα και εδώ τα περισσότερα νήματα  ασχολούνται με όσα μας χωρίζουν αν και το forum έχει να κάνει περισσότερο με ένωση (έστω και σωματική) ανθρώπων.

Δὲν ἔχομεν πλέον χρήματα νὰ ἀσχοληθῶμεν μὲ τὸ κύριον ἀντικείμενον τοῦ ἱστοτόπου καὶ διασκεδαζομεν ἀερολογώντας εἰς τὸν ὑπολογιστήν. Τὰ ἐλάχιστα ἐναπομείναντα εἶναι καλῶς κεκρυμμένα καὶ θὰ χρησιμοποιηθῶσι μόνον εἰς πρόβλημα ὑγείας, διότι δὲν ὑπάρχει πλέον οὐσιαστικῶς κοινωνικὴ ἀσφάλισις.

Επισκέπτης
Οταν αρχιζουν να κακοποιουνται τα βιβλια συνειδητοποιεις οτι τα πραγματα δεν πανε καθολου μα καθολου καλα

Κοινοτοπίες Α΄ Λυκείου. Εἰς τὴν λήθην τοῦ χρόνου μαζὶ μὲ τὸν Παπανοῦτσον καὶ τὸν Λουντέμην.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom