Νέα

Καταδικαστική απόφαση για τις συντάξεις των γυναικών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Chevalier Fidèle
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
μλμ...

αν θέλουμε να διατηρήσουμε στην ελλάδα τον θεσμό της οικογένειας θα πρέπει να ξεχάσουμε τις πρακτικές των εταίρων στην ΕΕ.. η γυναίκα στην ελλάδα είναι κατά κύριο λόγο επιφορτισμένη με την λειτουργία του σπιτιού και την καθημερινή φροντίδα των παιδιών..

λογικό λοιπόν είναι να υπάρχει ευνοικότερο καθεστώς γιαυτές στην σύνταξη..

αλλιώς ο θεσμός της οικογένειας θα παραλύσει και ήδη πάσχουμε από υπογεννητικότητα και πληθυσμιακά μειωνόμαστε.. φανταστήτε λοιπόν πόσες θα κάνουν παιδιά αν είναι να βγούν στην σύνταξη στα 65

εξάλλου τις γυναίκες μας τις θέλουμε να διατηρηθούν και λίγο.. καλό το ξενοπήδημα αλλά.. φανταστήτε λοιπόν να δουλεύουν 8ωρο μέχρι τα 65 να έχουν τα παιδιά και το σπίτι (σε μεγάλο βαθμό γιατί όσο και να βοηθήσουμε ...) πόσο πιό γρήγορα θα σπάσουνε και θα πατσουρέψουνε..

OP
OP
Chevalier Fidèle

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
μλμ...

αν θέλουμε να διατηρήσουμε στην ελλάδα τον θεσμό της οικογένειας θα πρέπει να ξεχάσουμε τις πρακτικές των εταίρων στην ΕΕ.. η γυναίκα στην ελλάδα είναι κατά κύριο λόγο επιφορτισμένη με την λειτουργία του σπιτιού και την καθημερινή φροντίδα των παιδιών..

λογικό λοιπόν είναι να υπάρχει ευνοικότερο καθεστώς γιαυτές στην σύνταξη..

αλλιώς ο θεσμός της οικογένειας θα παραλύσει και ήδη πάσχουμε από υπογεννητικότητα και πληθυσμιακά μειωνόμαστε.. φανταστήτε λοιπόν πόσες θα κάνουν παιδιά αν είναι να βγούν στην σύνταξη στα 65

εξάλλου τις γυναίκες μας τις θέλουμε να διατηρηθούν και λίγο.. καλό το ξενοπήδημα αλλά.. φανταστήτε λοιπόν να δουλεύουν 8ωρο μέχρι τα 65 να έχουν τα παιδιά και το σπίτι (σε μεγάλο βαθμό γιατί όσο και να βοηθήσουμε ...) πόσο πιό γρήγορα θα σπάσουνε και θα πατσουρέψουνε..

αυτά ίσχυαν δεκαετίες πριν. Για πάρε τώρα μια 30 ή 25 χρονών. Κάθεται και μεγαλώνει τίποτα παιδιά? Μόνη της ? Εξάλλου το λέει ο νόμος ότι η γυναίκα μεγαλώνει τα παιδιά?
Εμένα που προσωπικά δε με ενδιαφέρει ο θεσμός της οικογένειας και δε δίνω δεκάρα για την υπογεννητικότητα ( εδώ τόσοι που είναι δεν έχουν τι να τους κάνουν! Και θέλουν να χτυπήσουν την υπογεννητικότητα! Για να υπάρχουν και άλλοι άνεργοι ?!!!) γιατί λοιπόν να πληρώνω την κάθε θείτσα, να ψευτοδουλεύει για 20 χρόνια και να την πληρώνω για 50?

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
δεν ξερω τι λετε βρε παληκαρια, αλλα μαλλον ζω σε καμια περιοχη που δεν πρεπει να υπαρχει στο χάρτη..

ποιες γυναικες μεγαλωνουν τα παιδια τους ? παρκαρισμενα στο μαλακα τον κοκκινιστο και στη μαμα/πεθερα τους τα εχουν αφημενα και ''φυτρώνουν''..  :jerking: :jerking:

ποια επιφορτιση με τη λειτουργια του σπιτιου εχουν ? μαζευοντας εντυπα απο ντιλιβερι ?  :tooth: :tooth:

ποιος θεσμος της οικογενειας [size=20pt]ΘΑ[/size] παραλυσει ? δηλαδη σημερα, τωρα, αυτη τη στιγμη λειτουργει ???? για την ελλαδα μιλαμε ? ειμαστε σιγουροι ????  :new_shocked: :new_shocked:

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
δε δίνω δεκάρα για την υπογεννητικότητα ( εδώ τόσοι που είναι δεν έχουν τι να τους κάνουν! Και θέλουν να χτυπήσουν την υπογεννητικότητα! Για να υπάρχουν και άλλοι άνεργοι ?!!!) γιατί λοιπόν να πληρώνω την κάθε θείτσα, να ψευτοδουλεύει για 20 χρόνια και να την πληρώνω για 50?

το να μην δίνει δεκάρα για την υπογεννητικότητα σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει το ασφαλιστικό μέλλον του τόπου.. το σύστημα συντάξεων είναι αναδιανεμητικό που σημαίνει οι επόμενοι στην αγορά εργασίας πληρώνουν τους προηγούμενους.. υπογεννητικότητα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καινούργιοι στην αγορά εργασίας... άρα δεν υπάρχουν πόροι για να πληρωθούν οι προηγούμενοι..

η απόφαση δεν θίγει τα χρόναι ασφάλισης αλλά τα όρια ηλικίας... δηλαδή αν το συνταξιοδοτικό δικαίωμα θεμελιώνεται με 35 χρόνια εργασίας σήμερα το όριο ηλικίας για την λήψη της σύνταξης είναι 62 για τους άνδρες (θα γίνει 65) και 57 για τις γυναίκες (θα γίνει 60) έτσι ώστε να μειωθεί ο συνολικός χρόνος καταβολής της σύνταξης.. αυτά ισχύουν στοον ιδιωτικό τομέα..στον δημόσιο είναι κατά τι μικρότερα αλλά τείνουν να εξομοιωθούν...

κατά την γνώμη μου με την κρίση των ασφαλιστικών συστημάτων τα όρια ηλικίας θα πρέπει να είναι αντιστρόφως ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών δηλαδή

Παιδιά Ηλικία Χρόνια ασφάλισης
0 68 40
1 66 37
2 63 35
3 60 33
4 57 31
5 55 29
6+      53      27

Δηλαδή κάποιος με 6 παιδιά μπορεί να βγεί σε πλήρη σύνταξη στα 53 χρόναι του έχοντας ένσημα 27 ετών

Με τον τρόπο αυτό θα διατηρηθεί στην ζωή το ασφαλιστικό σύστημα

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Συμφωνώ απόλυρα με τους δύο παραπάνω, ή κάνεις παιδιά (ως γυναίκα) και δέχεσαι ότι δε θα τα μεγαλώσεις αποκλειστικά εσύ αφού θες να δουλεύεις ή να μην κάνεις παιδιά. Εφόσον θέλει μια γυναίκα να δουλεύει δεν υπάρχει λόγος να έχει "ελαφρυντικά" και δικαιολογίες για να δουλεύει λιγότερο με τις ίδιες απολαβες. Η λογική του "εφόσον η γυναίκα έχει να φροντίζει σπίτι και παιδιά πρέπει να δουλεύει και λιγότερο" είναι προσβλητική κατά την άποψή μου. Όποια θέλει να αναλάβει σπίτι και παιδιά και να δουλεύει παράλληλα πρέπει να το σκεφτεί καλύτερα, πιστεύω.

:grin: Και τώρα, ας πάμε στον πραγματικό λόγο που κάνω το ποστ... τι είναι ο κοκκινιστός;

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
δεν ξερω τι λετε βρε παληκαρια, αλλα μαλλον ζω σε καμια περιοχη που δεν πρεπει να υπαρχει στο χάρτη..

ποιες γυναικες μεγαλωνουν τα παιδια τους ? παρκαρισμενα στο μαλακα τον κοκκινιστο και στη μαμα/πεθερα τους τα εχουν αφημενα και ''φυτρώνουν''..  :jerking: :jerking:

ποια επιφορτιση με τη λειτουργια του σπιτιου εχουν ? μαζευοντας εντυπα απο ντιλιβερι ?  :tooth: :tooth:

ποιος θεσμος της οικογενειας [size=20pt]ΘΑ[/size] παραλυσει ? δηλαδη σημερα, τωρα, αυτη τη στιγμη λειτουργει ???? για την ελλαδα μιλαμε ? ειμαστε σιγουροι ????  :new_shocked: :new_shocked:

δεν ξέρω τι μου λέτε πάντως εγώ με την γυναίκα μου μεγαλώσαμε μόνοι τα παιδιά μας, και πιστεύω ότι είναι ηρωίδα που τα κατάφερε ουσιαστικά μόνη της γιατί εγώ με τις ώρες που δουλεύω δεν μπορούσα να προσφέρω ουσιαστική βοήθεια.. όσο για το ντελίβερι θα πρέπει να ξέρεις ότι σε καμμιά γυναίκα δεν αρέσιε η μαγειρική (δεν ξέρω γιατί επειδή εμένα είναι το χόμπυ μου) αλλά ντελίβερι στο σπίτι έρχεται το πολύ μία φορά τον μήνα και κείνο σε περιπτώσεις που έχουμε μόλις γυρίσει όλοι μαζί από κάπου έξω..

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Τώρα διάβασα καλύτερα το ποστ σου και δε διαφωνώ, αλλά έχω μια απορία σε αυτό το σημείο.. εννοείς ότι όλες έχουν κάποια για να καθαρίζει το σπίτι ή ότι πλέον και οι άντρες βοηθούν στο σπίτι; Έτσι ρωτάω, για να καταλάβω...

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166

με 2 γενικεύσεις έβγαλες συμπέρασμα για όλη την χώρα.
μάλλον θα πρέπει να το ξαναδιαβάσεις-ξαναγράψεις.

αυτά ίσχυαν δεκαετίες πριν. Για πάρε τώρα μια 30 ή 25 χρονών. Κάθεται και μεγαλώνει τίποτα παιδιά? Μόνη της ? Εξάλλου το λέει ο νόμος ότι η γυναίκα μεγαλώνει τα παιδιά?
Εμένα που προσωπικά δε με ενδιαφέρει ο θεσμός της οικογένειας και δε δίνω δεκάρα για την υπογεννητικότητα ( εδώ τόσοι που είναι δεν έχουν τι να τους κάνουν! Και θέλουν να χτυπήσουν την υπογεννητικότητα! Για να υπάρχουν και άλλοι άνεργοι ?!!!) γιατί λοιπόν να πληρώνω την κάθε θείτσα, να ψευτοδουλεύει για 20 χρόνια και να την πληρώνω για 50?
με αυτή τη λογική έχουμε τα εξής:
λιγότερους νέους,
ίδιες θέσεις εργασίας
και αυτούς που δουλεύουν να βγαίνουν σε σύνταξη.
επομένως ίδιες θέσεις εργασίας , λιγότεροι νέοι εργαζόμενοι λόγω υπογεννητικότητας, περισσότεροι συνταξιούχοι, κατάρευση του συστήματος ασφάλισης.
:think: εεεε;;;

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
λιγότερους νέους,
ίδιες θέσεις εργασίας
και αυτούς που δουλεύουν να βγαίνουν σε σύνταξη.
επομένως ίδιες θέσεις εργασίας , λιγότεροι νέοι εργαζόμενοι λόγω υπογεννητικότητας, περισσότεροι συνταξιούχοι, κατάρευση του συστήματος ασφάλισης.
:think: εεεε;;;
Όχι ότι είμαι ειδική στο θέμα αλλά αν τώρα οι νέοι εργαζόμενοι είναι πολύ περισσότεροι από τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας γιατί είναι κακό να μειωθούν; Αν μειωθούν, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα φτάνουν για να καλύψουν τις θέσεις εργασίας, απλώς θα σημαίνει ότι θα υπάρχουν λιγότεροι άνεργοι...
Μπορεί να κάνω λάθος, αν κάνω μου το εξηγείτε;

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Όχι ότι είμαι ειδική στο θέμα αλλά αν τώρα οι νέοι εργαζόμενοι είναι πολύ περισσότεροι από τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας γιατί είναι κακό να μειωθούν; Αν μειωθούν, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα φτάνουν για να καλύψουν τις θέσεις εργασίας, απλώς θα σημαίνει ότι θα υπάρχουν λιγότεροι άνεργοι...
Μπορεί να κάνω λάθος, αν κάνω μου το εξηγείτε;
όταν μια χώρα θέλει να αναπτυχθεί θέλει νέες επιχειρήσεις και χέρια εργατικά.
όταν αυξάνεται ο πλυθησμός των νέων μιας χώρας δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να γίνουν εργάτες.
κάποιοι θα ανοίξουν νέες επιχειρήσεις, οι τρέχουσες επιχειρήσεις θα αυξηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νέου πλυθησμού, οι φορολογούμενοι θα αυξηθούν όπως και οι ενεργοί πολίτες.
από την άλλη πλευρά με κακή διαχείρηση θα αυξηθεί η ανεργία.Όταν κλείνεις επιχειρήσεις αντί να τις ανοίξεις, όταν δεν δίνεις κίνητρα στους νέους πολίτες να δουλέψουν και να προσφέρουν, όταν οι θεμελιώδης θεσμοί όπως ο θεσμός της οικογένειας καταστρέφονται φυσικό και επόμενο είναι να ακολουθήσουν 1000 κακά.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

+1 Πάτερ...
Έχω βαρεθεί να βλέπω συνταξιούχες 40-45 ετών...
Στην τελική, όσον αφορά τη μητρότητα, υπάρχουν γενναιόδωρες άδειες μητρότητας που φτάνουν τους 12 μήνες ανά παιδί ή και περισσότερο και ορθότατα...
Υπάρχουν, ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα, προβλέψεις για τις μητέρες να προσέρχονται αργότερα ή να φεύγουν νωρίτερα από την εργασία τους χωρίς μείωση αποδοχών και ορθότατα...
Δεν καταλαβαίνω σε τί εξυπηρετεί τη μητρότητα η πρόωρη συνταξιοδότηση...

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
όταν μια χώρα θέλει να αναπτυχθεί θέλει νέες επιχειρήσεις και χέρια εργατικά.
όταν αυξάνεται ο πλυθησμός των νέων μιας χώρας δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να γίνουν εργάτες.
κάποιοι θα ανοίξουν νέες επιχειρήσεις, οι τρέχουσες επιχειρήσεις θα αυξηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νέου πλυθησμού, οι φορολογούμενοι θα αυξηθούν όπως και οι ενεργοί πολίτες.
από την άλλη πλευρά με κακή διαχείρηση θα αυξηθεί η ανεργία.Όταν κλείνεις επιχειρήσεις αντί να τις ανοίξεις, όταν δεν δίνεις κίνητρα στους νέους πολίτες να δουλέψουν και να προσφέρουν, όταν οι θεμελιώδης θεσμοί όπως ο θεσμός της οικογένειας καταστρέφονται φυσικό και επόμενο είναι να ακολουθήσουν 1000 κακά.
Καταλαβαίνω τη λογική σου...
Όμως όπως τονίζεις εσύ, είναι θέμα διαχείρισης, όχι τόσο υπογεννητικότητας... Εφόσον δεν υπάρχουν ευκαιρίες ή κίνητρα για να ανοίξουν π.χ. νέες επιχειρήσεις, δε βλέπω τη σημασία του να υπάρχουν περισσότεροι ή λιγότεροι νέοι. Αν όλα πήγαιναν καλά και έβλεπα τους νέους γύρω μου να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου, όμως εγώ δε βλέπω κάτι τέτοιο...

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Ο σεβαστος ιππότης άνοιξε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ.
Σίγουρα κατα το παρελθών ιδιαίτερα σε κάποιες ΔΕΚΟ έδειναν σύνταξη σε γυναίκες με 18 χρόνια υπηρεσία. όπως επισης έβλεπες συνταξιούχους 45άριδες.
όλα αύτα τα λάθη συσορευτικά + την πολιτική απληστία ΄δήγησαν το συνταξιοδοτικό στην σημερινή αβέβαιη κατάσταση.

Στο εξωτερικό τα πράγματα σε μεγάλο βαθμό ήταν τα ίδια. Στην Γαλλία οι σιδηροδρομικοί π.χ. έχουν φοβερά προνόμια. Συντεχιεκές πελατιακές πολιτικές συμφονίες.
Το ασφαλιστικό ανεξαρτήτος φύλλου, ειναι ιδιαίτερα για τους σημερινούς 40άριδες δυσίωνο.
Όσο αφορά τις εργαζόμενες μητέρες νομίζω ότι ΑΝ γίνει η παράταση των εργασιακών τους χρόνων, θα δυναμιτήσει ιδαίτερα την υπογεννητικότητα.
Μην ξεχνάμε ότι στις περισσότερς χώρες τις ΕΕ, οι άδειες μητρότιτας ειναι σχεδών 2με 3 χρόνια για κάθε παιδί, αυτά τα χρόνια που οι ελληνίδες μητέρες στερούνται δεν θα πρέπει να αφερούνται από τα συντάξημα;;

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Μην ξεχνάμε ότι στις περισσότερς χώρες τις ΕΕ, οι άδειες μητρότιτας ειναι σχεδών 2με 3 χρόνια για κάθε παιδί, αυτά τα χρόνια που οι ελληνίδες μητέρες στερούνται δεν θα πρέπει να αφερούνται από τα συντάξημα;;
Δε νομίζω ότι εξυπηρετεί σε κάτι να κάθεσαι κατόπιν εορτής, αφού τα παιδιά πλέον θα έχουν μεγαλώσει και δε θα σε έχουν ανάγκη... Θεωρώ πολύ πιο σωστό να υπάρχει μεγαλύτερη άδεια μητρότητας (ή και πατρότητας, αν φτάσουμε ποτέ στο σημείο όπου ο ρόλος του πατέρα να επεκταθεί πέρα από αυτόν του "κουβαλητή" της οικογένειας)παρά να βγαίνεις στη σύνταξη πιο νωρίς γιατί... έλα ντε, γιατί; Ως αναγνώριση της κούρασής σου; Να μου λείπει, προτιμώ να μην "κουραστώ" τόσο πολύ την ώρα που με χρειάζονται τα παιδιά, παρά να κάθομαι πιο μετά.

Edit:  Επίσης τώρα που το σκέφτομαι δεν καταλαβαίνω πώς συσχετίζετε τη συνταξιοδότηση με την υπογεννητικότητα... το πραγματικό κίνητρο για να κάνουν περισσότερα παιδιά οι οικογένειες πιστεύω ότι είναι να δημιουργηθούν πιο ανθρώπινες συνθήκες για το μεγάλωμα των παιδιών, δηλαδή να δίνεται στους γονείς ο χρόνος να μεγαλώσουν τα παιδιά... Το αν θα κάθονται μετά ή όχι τι σχέση έχει με όοολο το τρέξιμο που θα κάνουν μέχρι τα 60 τους;

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Καταλαβαίνω τη λογική σου...
Όμως όπως τονίζεις εσύ, είναι θέμα διαχείρισης, όχι τόσο υπογεννητικότητας... Εφόσον δεν υπάρχουν ευκαιρίες ή κίνητρα για να ανοίξουν π.χ. νέες επιχειρήσεις, δε βλέπω τη σημασία του να υπάρχουν περισσότεροι ή λιγότεροι νέοι. Αν όλα πήγαιναν καλά και έβλεπα τους νέους γύρω μου να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου, όμως εγώ δε βλέπω κάτι τέτοιο...
ούτως ή άλλως αυτόματα μιλώντας για αυξηση των γεννήσεων, καλυτέρευση της διαχείρησης όλων αυτών αύξηση των επιχειρήσεων , φυσικά και δεν μιλάμε για την τωρινή ελλάδα που ακολουθεί τα ακριβώς αντίθετα.

σίγουρα η διαχείρηση είναι η τομή όλων αυτών, αλλά με υπογεννητικότητα πολύ λίγα γίνονται, εκεί χρειάζσονται άμμεσα εργατικά χέρια (όπως έγινε στην γερμανία μετά το πέρας του 2ου Π.Π. όπου ήθελαν εργατικά χέρια αλλά τα ήθελαν και άμμεσα)

σε αυτή τη χώρα δυστυχώς μας έχει φάει η αερολογία και η μόδα, γι' αυτό γίνονται όλα αυτά.
σε όποιο βιβλίο και να κοιτάξεις, σε όποιο πολιτισμό και να κοιτάξεις θα δεις ότι ο θεσμός της οικογένειας ήταν κάτι πολύ σημαντικό.

αλλά πως να συζητήσεις τέτοια θέματα και να πάρεις απόψεις σε έναν χώρο όπου η θεματολογία του δεν έχει να κάνει με τέτοια θέματα... πόσο μάλλον όταν τα αντικρούουν με ευτελεί επιχειρήματα

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Δε νομίζω ότι εξυπηρετεί σε κάτι να κάθεσαι κατόπιν εορτής, αφού τα παιδιά πλέον θα έχουν μεγαλώσει και δε θα σε έχουν ανάγκη... Θεωρώ πολύ πιο σωστό να υπάρχει μεγαλύτερη άδεια μητρότητας (ή και πατρότητας, αν φτάσουμε ποτέ στο σημείο όπου ο ρόλος του πατέρα να επεκταθεί πέρα από αυτόν του "κουβαλητή" της οικογένειας)παρά να βγαίνεις στη σύνταξη πιο νωρίς γιατί... έλα ντε, γιατί; Ως αναγνώριση της κούρασής σου; Να μου λείπει, προτιμώ να μην "κουραστώ" τόσο πολύ την ώρα που με χρειάζονται τα παιδιά, παρά να κάθομαι πιο μετά.
Σίγουρα οι απόψεις σου έχουν και λογική και φυσικά είναι σεβαστές.
έχω 3 μικρά παιδιά και η γυναίκα μου εργάζεται, ειναι φυσικό να χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο χρόνο για τα παιδία και όχι όταν ειναι 20+ χρονών (και θα τα ψάχνουμε :2funny:)
Όμως είναι άδικο για τις μανάδες που ήστερα από 3 μήνες επέστρεψαν στην εργασία τους να μην δωθούν έστω και μετά γιορτης, λιγότερα χρόνια εργασίας.
Αλλωστε οι κόποι και οι μόχθόι ειναι συσορευτικοι παράγωντες, τουλάχιστων ας ξεκουραστούμε στα τέλη τις ζωής μας.
Πάντως δεν μπορώ να βλέπω μια γειτώνισα μου που πήρε σύναξη από τον ΟΤΕ στα 38 της χρόνια.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
^^^^^^^ Να σου ζήσουν και καλό κουράγιο!!  :grin:
Ασχετα με το αν είναι δίκαιο ή όχι να βγαίνουν στη σύνταξη οι άνθρωποι σε μικρότερη ηλικία, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δίκαιο θα είναι να ισχύει και για τα δύο φύλα. Δηλαδή, αν είναι δίκαιο η μητέρα να βγαίνει πιο νέα στη σύνταξη λόγω παιδιών, πρέπει το ίδιο να ισχύει και για τον πατέρα κατά τη γνώμη μου. Το μεγάλωμα των παιδιών δεν είναι αποκλειστικά ευθύνη της μητέρας. Εκτός από το θηλασμό, που τον κάνει μόνο αυτή, περιλαμβάνει πολλά περισσότερα. Δηλαδή ο πατέρας δεν κουράζεται εξίσου όταν τα τρέχει σε φροντιστήρια, γυμναστήρια κτλ; Ακόμα και με τη δική σου λογική, εγώ πάλι θεωρώ δίκαιο το να εξισώνονται τα όρια ηλικίας σύνταξης, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω (όπως είπε πριν κάποιος, να μειώνεται το όριο ηλικίας ανάλογα με τα παιδιά, μόνο που θα πρόσθετα και για τα δύο φύλα).

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Συμφωνώ απόλυρα με τους δύο παραπάνω, ή κάνεις παιδιά (ως γυναίκα) και δέχεσαι ότι δε θα τα μεγαλώσεις αποκλειστικά εσύ αφού θες να δουλεύεις ή να μην κάνεις παιδιά. Εφόσον θέλει μια γυναίκα να δουλεύει δεν υπάρχει λόγος να έχει "ελαφρυντικά" και δικαιολογίες για να δουλεύει λιγότερο με τις ίδιες απολαβες. Η λογική του "εφόσον η γυναίκα έχει να φροντίζει σπίτι και παιδιά πρέπει να δουλεύει και λιγότερο" είναι προσβλητική κατά την άποψή μου. Όποια θέλει να αναλάβει σπίτι και παιδιά και να δουλεύει παράλληλα πρέπει να το σκεφτεί καλύτερα, πιστεύω.

:grin: Και τώρα, ας πάμε στον πραγματικό λόγο που κάνω το ποστ... τι είναι ο κοκκινιστός;

Αγαπητή μου μπουμπ,
Νομίζω ότι θα διαφωνήσω μαζί σου. Θα σου εξηγήσω.
Θεωρώ αρχικά ότι οποιοδήποτε αδιαφορεί για όσα συμβαίνουν γύρω του επειδή δεν τον αφορούν είναι τουλάχιστον αδαής διότι αναπτύσσεται σε μια κοινωνία που αλληλεπιδρά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην ζωή του. Επομένως αν αναλογιστεί λιγάκι θα κατανοήσει ότι η αυτονομία στην ζωή δεν είναι εφικτή και συνεπώς θα υποστεί την αδιαφορία του σε πρακτικές που νομοτελειακά θα τον θίξουν.
Πάμε στο άλλο θέμα τώρα. Οι ενστάσεις μου είναι οι εξής:
Είσαι λοιπόν μια γυναίκα και θες να κάνεις οικογένεια.
Θα πρέπει κατά τις ρήσεις σου να βρεις ένα πλούσιο ώστε να θρέφει εσένα και τα παιδιά σας ώστε να την κάνεις και να μπορείς να έχεις την ευάρεστη καόλα για μένα δυνατότητα να ασχολείσαι μόνο με την ανατροφή τους. Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους που επιλέγουν να δημιουργήσουν οικογένεια και να εργάζονται και οι δύο επειδή δεν μπορούν να έχουν την παραπάνω δυνατότητα;  Να τους ρήξουμε στον καιάδα; Η αυτοί δεν έχουν δικαίωμα στην τεκνοποιηση;
Επιπλέον να ρωτήσω ταπεινά.. έχεις την δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με την ανατροφή ενός παιδιού ή δύο παιδιών; Να δεις έστω και ως απλός παρατηρητής εκ των έσω όμως τι προυποθέτει μια τέτοια διαδικασία; Θα πρέπει πρώτα να κατανοήσει κανείς τι σημαίνει να διατηρείς ένα σπίτι και δύο παιδιά και να αναθρέφεις (δεν αναφέρομαι στις πρωτευουσιάνες στυλιζαρισμένες κορασίδες που αδιαφορούν για τα παιδιά τους και μιλάω κατεξοχήν για τους ανθρώπους που αναθρέφουν κατ΄ουσία τα παιδιά τους με δυσκολίες και προσπάθεια και ότι συνεπάγεται), ώστε να υποστηρίξεις ότι μια γυναίκα δεν έχει δικαίωμα να εργάζεται με προνόμια εφόσον μεγαλώνει  παιδιά ..
Θα σου πω και τούτο. Τα προβλήματα που δημιουργεί ένα κράτος μέσα από πολιτικές που υφαρπάσουν από την κοινωνία την δημιουργία και την ανέλιξη σε οποιοδήποτε επίπεδο, δεν μπορούν παρά να αντιστοιχούν ανικανότητα . Αν εμείς είτε έχουμε τις «καβάτζες μας» είτε όχι θεσμοθετούμε  και συμφωνούμε πρακτικές που έχουν σαν σκοπό την διάλυση θεσμών, τότε συναινούμε στην διάλυσή μας και δεν έχουμε λόγο να συμμετέχουμε σε μια κοινωνία την οποία σαμποτάρουμε. Εκτός και αν εξυπηρετούμε συμφέροντα, ή υποστηρίζουμε την αναρχία.

G.G.XXX

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2007
Κριτικές
2
Like
1.202
Πόντοι
216
+1 Πάτερ...
Έχω βαρεθεί να βλέπω συνταξιούχες 40-45 ετών...
Στην τελική, όσον αφορά τη μητρότητα, υπάρχουν γενναιόδωρες άδειες μητρότητας που φτάνουν τους 12 μήνες ανά παιδί ή και περισσότερο και ορθότατα...
Υπάρχουν, ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα, προβλέψεις για τις μητέρες να προσέρχονται αργότερα ή να φεύγουν νωρίτερα από την εργασία τους χωρίς μείωση αποδοχών και ορθότατα...
Δεν καταλαβαίνω σε τί εξυπηρετεί τη μητρότητα η πρόωρη συνταξιοδότηση...
Πάρα πολύ σωστά γιατί ελάχιστες είναι αυτές που αρχίζουν να τεκνοποιούν μετά τα 40 οπότε αν υποθέσουμε πως ο μέσος όρος που τεκνοποιούν οι εργαζόμενες είναι 30 χρονών (με + - τα 5 έτη) τότε όταν θα έρθει η ώρα να πάρουν σύνταξη (με τα σημερινά δεδομένα) τα τέκνα τους θα είναι ενήλικα (στις περισσότερες των περιπτώσεων) οπότε είναι δώρων άδωρων (όσον αφορά την μητρότητα) η σύνταξη στα 50-55 κι αν σκεφτούμε πως μιλάμε για γυναίκες που δουλεύουν στο δημόσιο και όχι στη φάμπρικα ή στα χωράφια και δεδομένου πως ο γυναικείος οργανισμός είναι πιο ανθεκτικός από τον αντρικό, τότε μάλλον πρέπει να πέρνουν σύνταξη τουλάχιστον στην ίδια ηλικία με τους άντρες :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom