Νέα

Καρκίνος. Η νόσος των αιώνων...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα imaginas.gr
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 119
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Όλοι θα έχουμε κάποιον γνωστό ή/και κάποιον συγγενή που απεβίωσε εξαιτίας κάποιας μορφής καρκίνου.Ίσως και κάποιον γονέα.Ο πατέρας μου είναι καρκινοπαθής,στο τελευταίο στάδιο και ανά πάσα στιγμή θα αποβιώσει.Μέσα σε 3 μήνες η ασθένεια εξελίχθηκε ραγδαία.Καπνιστής 60 χρόνια με 2 πακέτα την ημέρα,αλλά δραστήριος.Στο σπίτι δεν μπορούσε να μείνει.Ήθελε δρόμο και χωράφια να περιποιείται τα δένδρα του.Ελιές,αμπέλι...Τώρα στο νοσοκομείο είναι σε κάκιστη κατάσταση...Δυστυχώς,όλο και περισσότεροι αντί να κόβουν το κάπνισμα,καπνίζουν από πιο νέοι.Ακόμα και γιατροί...Μικρά παιδιά με ένα τσιγάρο στο στόμα.Η επιστήμη δε φαίνεται να κάνει κάτι.Δεν ξέρω αν μπορεί ή αν εμπλέκονται τα τεράστια συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών,αλλά τόσα χρόνια θα μπορούσαν να κάνουν πιο μεγάλα άλματα στην εξεύρεση προστασίας.Ελπίζω τον Ιούλιο που θα αρχίσει η απαγόρευση καπνίσματος να τηρηθεί.Ίσως σωθεί κάποια ζωή παραπάνω...

doritis spermatos

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
66
αν δεν κανω λαθος βρισκοντε κοντα στην οριστικη θεραπεια του καρκινου και καποιες μορφες ηδη θεωρουντε ιασιμες
το θεμα ειναι οτι ο καρκινος και το καπνισμα να κοπει θα υπαρχει και πολλοι λενε για "επιδημια" καρκινου που θα ξεσπασει σε λιγα χρονια εξαιτιας των κινητων τηλεφωνων
τες πα οπως και να εχει καποια στιγμη θα πεθανουμε απο κατι,το ζητουμενο ειναι να εχουμε προλαβει να ζησουμε και να τα εχουμε καλα με τις επιλογες που καναμε οσο ζουσαμε

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Όλοι θα έχουμε κάποιον γνωστό ή/και κάποιον συγγενή που απεβίωσε εξαιτίας κάποιας μορφής καρκίνου.Ίσως και κάποιον γονέα.Ο πατέρας μου είναι καρκινοπαθής,στο τελευταίο στάδιο και ανά πάσα στιγμή θα αποβιώσει.Μέσα σε 3 μήνες η ασθένεια εξελίχθηκε ραγδαία.Καπνιστής 60 χρόνια με 2 πακέτα την ημέρα,αλλά δραστήριος.Στο σπίτι δεν μπορούσε να μείνει.Ήθελε δρόμο και χωράφια να περιποιείται τα δένδρα του.Ελιές,αμπέλι...Τώρα στο νοσοκομείο είναι σε κάκιστη κατάσταση...Δυστυχώς,όλο και περισσότεροι αντί να κόβουν το κάπνισμα,καπνίζουν από πιο νέοι.Ακόμα και γιατροί...Μικρά παιδιά με ένα τσιγάρο στο στόμα.Η επιστήμη δε φαίνεται να κάνει κάτι.Δεν ξέρω αν μπορεί ή αν εμπλέκονται τα τεράστια συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών,αλλά τόσα χρόνια θα μπορούσαν να κάνουν πιο μεγάλα άλματα στην εξεύρεση προστασίας.Ελπίζω τον Ιούλιο που θα αρχίσει η απαγόρευση καπνίσματος να τηρηθεί.Ίσως σωθεί κάποια ζωή παραπάνω...
Φίλε σου εύχομαι ό,τι καλύτερο
Δυστυχώς στην Ελλάδα το κάπνισμα εκλαμβάνεται ως ένδειξη μαγκιάς και ανδρισμού. Ως μέσο αναγνώρισης

OP
OP
I

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
αν δεν κανω λαθος βρισκοντε κοντα στην οριστικη θεραπεια του καρκινου και καποιες μορφες ηδη θεωρουντε ιασιμες
το θεμα ειναι οτι ο καρκινος και το καπνισμα να κοπει θα υπαρχει και πολλοι λενε για "επιδημια" καρκινου που θα ξεσπασει σε λιγα χρονια εξαιτιας των κινητων τηλεφωνων
τες πα οπως και να εχει καποια στιγμη θα πεθανουμε απο κατι,το ζητουμενο ειναι να εχουμε προλαβει να ζησουμε και να τα εχουμε καλα με τις επιλογες που καναμε οσο ζουσαμε

Σαφώς και αν κοπεί τελείως το κάπνισμα θα υπάρχει ο καρκίνος.Αλλά θα μειωθούν τα κρούσματα.Και τα κινητά,και οι μαλακίες που τρώμε,και ότι παίρνουμε το αμάξι για 500μ και ρυπαίνουμε την ατμόσφαιρα.Όλα παίζουν.Αλλά το κάπνισμα είναι βασικός παράγοντας.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Αν βρεθει ποτε η θεραπεια του καρκινου (με την εννοια του να μην το παθαινει κανεις , ή αν το παθαινει να θεραπευεται ευκολα και απο τη ριζα του κακου) , τοτε ο ανθρωπος θα ειναι ενα βημα πριν την αθανασια.

Βαριεμαι να το εξηγησω αλλα ο καρκινος ειναι η ασφαλιστικη δικλειδα της φυσης για να μην ζει ο ανθρωπος αιωνια.

Οσο για τις θεωριες συνομωσιας για την θεραπεια του καρκινου ποτε δεν τις καταλαβα. Λες και αν βρεθει η θεραπεια δεν θα θελει μια μεγαλη φαρμακοβιομηχανια να την πουλαει οσο θελει (ακομα και αν το κοστος παραγωγης του φαρμακου ειναι μηδαμινο κανεις δεν μπορει να τις επιβαλει την τιμη πωληση τουλαχιστον μεχρι να ληξει η πατεντα του φαρμακου).

Οσο για τον πατερα σου οτι και να σου πουμε ειναι λιγο , σου ευχομαι να φυγει οσο πιο ευκολα γινεται και με οση αξιοπρεπεια του επιτρεψει η ασθενεια του και εσεις να τον θυμαστε και να τον τιματε για παντα.

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
παιδιά δεν είναι μόνο το κάπνισμα..Καρκίνος είναι αποτέλεσμα και κακής διατροφής όπως fast food,άγχος,και το ποτό..ειδικά όμως τσιγάρο με ποτό σκοτώνει!!Εγώ δεν έχω καπνίσει ποτέ μου αν και έκλεισα τα 25 χρόνια.Όμως πάλι φοβάμαι μην αυτός ο σατανάς ο καρκίνος μου χτυπήσει την πόρτα.Σαν συμβουλή ας το γυρίσουμε στη μεσογειακή διατροφή και μακρυά από τσιγάρο και αλκοόλ.Είναι τροφές φθηνές πλούσιες σε αντιοξειδοτικά που κρατάνε μακρυα τον καρκίνο όπως οι φακές,το σπανάκι,το ελαιόλαδο,το γάλα η πορτοκαλάδα και τα πορτοκάλια κτλ..Και καλό είναι εμείς οι άνδρες μετά τα 25 να κάνουμε προληπτικά εξετάσεις όπως κωλονοσκόπηση και άλλες ώστε να ανιχνευονται ακρκίνοι σε πλύ αρχικό στάδιο και να θεραπεύονται.Αν ο καρκίνος ανιχνευτελισ τους πρώτουσ μήνες είναι πολύ πιθανό με επέμβαση αν αφαιρεθεί επιτυχώς..

OP
OP
I

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Φίλε σου εύχομαι ό,τι καλύτερο
Δυστυχώς στην Ελλάδα το κάπνισμα εκλαμβάνεται ως ένδειξη μαγκιάς και ανδρισμού. Ως μέσο αναγνώρισης

Όποιος συνεχίζει να καπνίζει,ας πάει μια βόλτα από τον Άγιο Σάββα,από το Μεταξά,από το Σωτηρία να δει πώς ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι...Αν θέλει κάποιος αναγνώριση,ας κάνει κάτι πρωτότυπο,και όχι κάτι που κάνουν όλοι.
Ακόμα και στα μπουρδέλα με εκνευρίζει που βλέπω να καπνίζουν.Στο Διδύμου 8 στον όροφο έχει ταμπέλα ότι απαγορεύεται το κάπνισμα,αλλά πρώτη και καλύτερη καπνίζει η τσατσά...

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
1.λυπαμαι παρα πολυ κ σε καταλαβαινω απολυτα!!!και επειδη σε καταλαβαινω θα σου πω μονο να μη προεξοφλεις τιποτα!!!μπορει και ευχομαι ολοψυχα ο μπαμπας σου να ζησει πολλα πολλα χρονια ακομα!!και το βασικο ειναι να ζησει καλα!!
2.οι θεραπειες ειναι γ ασθενεις στα αρχικα σταδια της νοσου.δε νομιζω να τον βοηθησει κ μακαρι να βγω ψευτρα αλλα πιστευω πως τζαμπα θα ταλαιπωρηθει..
3.ξερεις ηδη ποσο σημαντικος ειναι ο ψυχολογικος παραγοντας οποτε δε χρειαζετε καν να το αναλυσω!
4.ξερω οτι το ιδιο δυσκολα με τον ασθενη ψυχολογικα περνανε οι ανθρωποι γυρω του...ειδικα αν ο ασθενης δεν αυτοεξυπηρετηται!η υπομονη ειναι γελοια λεξη κ το κουραγιο επισης οταν το λεει καποιος ''εξω απο τον χορο''! θα σου πω μονο να εχεις δυναμη και να χαμογελας!!ολα θα πανε καλα!οτι κ να γινει θα ειναι για καλυτερα... :) :) :)

CIVIL111

Μέγας
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
4.175

ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ φιλε που βρηκες το κουραγιο να γραψεις για τον γολγοθα που περνας εσυ και η οικογενεια σου... :rockon: :rockon: :rockon:

OP
OP
I

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
ο καρκινος ειναι η ασφαλιστικη δικλειδα της φυσης για να μην ζει ο ανθρωπος αιωνια.

Η φύση έχει προνοήσει και τα κύτταρα γερνούν και πεθαίνουν μετά από κάποια χρόνια.Ο καρκίνος σκοτώνει και μικρά παιδιά,δεν κάνει διακρίσεις.

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Α πληροφοριακά αισιόδοξα μηνύματα για θεραπεία του καρκίνου..στην Alberta στο Canada στο ομώνυμο πανεπιστήμιο ιατρική ομάδα με επικεφαλή Έλληνα γιατρό βρήκαν 1 συστατικό DCA όπως το απκαλούν που εξοντώνει τουσ καρκίνους χωρίς να κάνει ζημιά στα υγιή κύταρα.Το δοκίμασαν σε ζώα και έδρασε απολύτως επιτυχώς.Δοκιμάστηκε και σε ανθρώπους και σε 3 περιπτώσεις έγινε το αύμα.Όμως δεν έχει τελειώσει η έρευνα και ακόμα θέλουν αν βεβαιωθούν για τις παρενέργειες.

Δείτε αυτό σας παρακαλώ κι ας ευχηθούμε σε όλο το ιατρικό team να τα καταφέρουν

OP
OP
I

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Μακάρι να τα καταφέρουν,αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο,πριν βγει μια θεραπεία στην κυκλοφορία,σταματάνε οι χρηματοδοτήσεις.

Ο πατέρας μου δεν έχει επιστροφή.Πήρε την κατιούσα...Το απόγευμα φώναζε συγγενείς που έχουν αποβιώσει πολλά χρόνια πριν.Φώναζε τον πατέρα του σαν μικρό παιδί.Όπως και την αδερφή του...

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
Μακάρι να τα καταφέρουν,αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο,πριν βγει μια θεραπεία στην κυκλοφορία,σταματάνε οι χρηματοδοτήσεις.

Ο πατέρας μου δεν έχει επιστροφή.Πήρε την κατιούσα...Το απόγευμα φώναζε συγγενείς που έχουν αποβιώσει πολλά χρόνια πριν.Φώναζε τον πατέρα του σαν μικρό παιδί.Όπως και την αδερφή του...
ω ρε γαμωτο!θελει πολυ δυναμη να αντεπεξερθεις..ειναι ακρως ψυχοφθορο...

aris63

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
616

κουραγιο...
ο δικος μου πηγε απο ΧΑΠ-ΧΑΑ,εμφυσημα στους πνευμονες,μια υπουλη και εντελως ανιατη ασθενεια  :( :( :(

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
Εγώ προσωπικά πιστεύω πως έχουν ήδη βρεθεί τα φάρμακα για την καταπολέμηση του καρκίνου και του aids,απλά δε τα δίνουν στην αγορά γιατί οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν βρίσκουν κέρδος,άσε που πολλοί θα ζημιωθούν(π.χ.χημιοθερπαπευτές,ογκολόγοι, κ.λ.π.)

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6

τι εννοείς τους φώναζε? :S

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Η φύση έχει προνοήσει και τα κύτταρα γερνούν και πεθαίνουν μετά από κάποια χρόνια.Ο καρκίνος σκοτώνει και μικρά παιδιά,δεν κάνει διακρίσεις.

Τα κυτταρα πολλαπλασιαζονται , γερνουν και καταστρεφονται , το γηρας προερχεται καθως αλλαζει η αναλογια πολλαπλασιασμος/καταστροφη κυτταρων. Ο πολλαπλασιασμος (=παραγωγη νεων κυτταρων)  ομως ποτε δεν φτανει το μηδεν. Ετσι αν καποιος καταφερει με καποιο τροπο να γλιτωσει απο ολες τις αλλες αιτιες θανατου , υπαρχει η σιγουρη πιθανοτητα του καρκινου οπου προκαλειται ανεξελεκτος πολλαπλασιασμος που οδηγει στον θανατο.

Το οτι θα παθει καποιος καρκινο ειναι σιγουρο , το ποτε μπορω να το παρομοιασω με ενα κρασοποτηρο που οταν ξεχειλισει παθαινεις καρκινο. Με το που γεννιεσαι βασει των γονιδιων των γονιων σου το ποτηρι ειναι γεματο εως ενος σημειου. Ο τροπος που ζεις και το περιβαλλον που κινεισαι καθοριζουν τον ρυθμο που γεμιζει το ποτηρι... Ετσι καποιοι ανθρωποι παθαινουν καρκινο παιδια ή νεοι. Καποιοι αλλοι δεν παθαινουν ποτε γτ πεθαναν απο κατι αλλο.

Το παραδειγμα μου ειναι μπακαλιστικο για να το καταλαβουμε ολοι.

samy

Μέλος
Εγγρ.
9 Φεβ 2008
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
6
τι εννοείς τους φώναζε? :S

Το εχω ζησει και γω με συγγενικο προσωπο.
Ο  αρρωστος ανασυρει γεγονοτα απο την παιδικη  του ηλικια και τα ''ξαναζει'' στο μυαλο του.

Κατι σαν παραισθησεις.

kaligoul

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2006
Like
9
Πόντοι
166
Καπνισμα + ολα τα υπολοιπα = ανχος στρες.
Αποτελεσμα ημαστε αναλωσιμη.
Δεν υπαρχη σωτηρια.

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Εγώ προσωπικά πιστεύω πως έχουν ήδη βρεθεί τα φάρμακα για την καταπολέμηση του καρκίνου και του aids,απλά δε τα δίνουν στην αγορά γιατί οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν βρίσκουν κέρδος,άσε που πολλοί θα ζημιωθούν(π.χ.χημιοθερπαπευτές,ογκολόγοι, κ.λ.π.)
φίλε μου σάν άτομο πού έχει χάσει τόν πατέρα του από καρκίνο σού εύχομε κουράγιο σέ σένα΄καί τήν οικογένεια σου.
δυστιχώς φάρμακα πού νά λύνουν τό πρόβλημα τού καρκίνου σέ προχωρυμένο στάδιο δέν υπάρχουν..
έχασα πρίν 2 χρόνια έναν από τούς καλύτερους μου φίλους από καρκίνο στούς λεμφαδένες 43 χρονών μέ 2 παιδιά 2καί 3 χρονών
τό συγκεκριμένο άτομο ζούσε στήν αμερική καί ήταν διευθυντής πωλήσεων μεγάλης εταιρίας αμερικανικής εισηγμένης στό αμερικανικό χρηματιστήριο μέ τεράστια οικονομική επιφάνεια...
χαλασε μερικά εκατομμύρια δολάρια μπάς καί γινει κάτι αλλά τό μόνο πού κέρδισε μέ τά διάφορα φάρμακα,νοσοκομεία  καί τά διάφορα λαμόγια γιατρούς πού υπάρχουν σέ όλο τό κόσμο γιά αυτές τις περιπτώσεις ήταν νά ζήσει κανένα μήνα παραπάνω καί νά υποφέρει τόσο πολύ πού ήθελε νά αυτοκτονήσει...(θέμα ευθανασιας δέν ήθελε η γυναίκα του ούτε νά το συζητήσει)
δέν θά ξεχάσω τί στιγμή πού οί γιατροί τού ανακοινώσαν ότι θά πεθάνει τό πολύ σέ 2 μήνες...
στήν αμερική καί στήν ευρώπη στό λένε γιά λόγους διαθήκης κλπ καί σέ μερικές πολιτείες τής αμερικής τό υποχρεώνει καί ό νόμος..
εγώ ό ίδιος προσωπικά εάν καί πιστεύω ότι πρέπει οί γιατροί νά ενημερώνουν τόν ασθενή γιά τήν μοιρέα πορεία τής ασθενειάς του διερωτάμε εάν έχω δικηο.
νάσε καλά κουράγιο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom