Νέα

Κάποιος ισχυρίζεται ότι του χτύπησα το αυτοκίνητο. Μπορεί να κάνει κάτι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα extramask
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 62
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Καλησπέρα σε όλους. Επειδή δεν έχω προηγούμενη εμπειρία σε αυτά τα θέματα θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με ένα περιστατικό που συνέβη και ίσως έχει συμβεί και σε άλλους και γνωρίζουν καλύτερα.
Προχτές ήμουν σε ένα μεγάλο πάρκινγκ και όπως έκανα μανούβρες για να παρκάρω σε μια λίγο στενή θέση έρχεται και μου κολλάει ένας ηλίθιος από πίσω, ενδεχομένως με σκοπό να χωθεί αυτός. Όταν έφτασα πολύ κοντά του σταμάτησα γιατί αφενός ακούστηκε η ηχητική ειδοποίηση της όπισθεν αφετέρου κόρναρε ο τύπος. Δεν ένιωσα κανένα τράνταγμα και από τον ήχο της όπισθεν που ήταν διακοπτόμενος και όχι συνεχής όπως είναι όταν πλησιάζεις υπερβολικά σε κάτι κατάλαβα ότι υπήρχε ακόμη απόσταση μεταξύ μας. Δεν έδωσα σημασία και πήγα και πάρκαρα σε άλλο σημείο του πάρκινγκ. Μετά από κάποιες ώρες, όταν πήγα στο αυτοκίνητο για να φύγω, βρήκα ένα χαρτάκι στο παρμπρίζ όπου ο τύπος έλεγε ότι δήθεν τον χτύπησα και μου άφησε το τηλέφωνο του και έλεγε πως αν δεν τον πάρω θα πάει στην αστυνομία. Προφανώς το μόνο στοιχείο που έχει είναι ο αριθμός κυκλοφορίας μου. Κοίταξα και τον προφυλακτήρα μου και δεν είδα καμία ζημιά οπότε το θεωρώ απίθανο να τον χτύπησα και να μην το κατάλαβα. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες παλαιότερες άσχετες γρατσουνιές.
Υποθέτω πως ο τύπος έχει κάποια προϋπάρχουσα ζημιά και ψάχνει κάποιο μαλάκα να του αλλάξει τον προφυλακτήρα. Το ερώτημά μου είναι το εξής: αν αυτός πάει στην αστυνομία (ή την τροχαία  :think:) και ισχυριστεί ότι το αυτοκίνητο με τον τάδε αριθμό κυκλοφορίας τον χτύπησε τι συμβαίνει; Λογικά θα πρέπει να υποβάλλει μήνυση. Ας πούμε ότι κάποιους δικούς του "μάρτυρες" θα βρει, μπορεί να αποδείξει κάτι; Αφού δεν φώναξε τροχαία/αστυνομία επιτόπου να καταγραφεί το δήθεν περιστατικό υπάρχει πιθανότητα να βρω κανένα μπελά από το πουθενά;
Εννοείται πως δεν τον πήρα τηλέφωνο και ούτε σκοπεύω.

Εγώ θα έβαζα κάνα ξαδερφάκι από το χωριό να ισχυριστεί πως ήμουνα στο χωριό εκείνη την περίοδο και μάζευα ελιές.

Εχει να φάει κράξιμο από τον δικαστή.... χα χα χα

Επισκέπτης
Σαν πρώτη κίνηση (και εφόσον είσαι σίγουρος ότι έχεις δίκιο) δεν παιρνεις τηλ και συνεχισει η φαση λες οτι δε βρηκες κανενα χαρτακι στο παρμπριζ σου. Και αναμένεις...

condo

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Κριτικές
15
Like
114
Πόντοι
2.945
ψαχνει για θυματα ο τύπος

supernikos

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
28
Πόντοι
0
Αν κατάλαβα καλά με τα λεγόμενα σου...ας πουμε οτι τον χτύπησες με το πισω μερος του αυτοκινητου σου στην μπροστινή του πλευρά. Που σημαίνει ότι αν το δούμε ανάποδα σε κόλλησε απο πίσω και σε χτύπησε. Κατά κανόνα εκτός ειδικών περιπτώσεων...αυτος που ειναι απο πίσω είναι πάντα και υπαίτιος (θα έπρεπε να κρατα απόσταση)! μπορεί να κινήσε στο δρομο και για το α ή β λόγο να χρειαστει να ακινητοποιησεις το αυτοκίνητο. Αν καποιος σε χτυπήσει απο πίσω...ευθύνεται εξ'ολοκληρου. Αυτό ειναι διασταυρωμένο. Οπότε θα σου κλάσει τα αρχίδια...και δικαστηριο να παει...η ασφαλιστική σου ακριβως αυτο θα ισχυριστεί.

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.414
Πόντοι
6.955
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις την ασφαλιστική σου εταιρεία η οποία θα σου δώσει μια επαγγελματική απάντηση. Φαίνεται πως απο την στιγμή που δεν ήρθε η αστυνομία δεν μπορεί να σου κάνει κάτι. Ο τύπος είτε είναι αρχιμαλάκας είτε πούστης απατεώνας. Εγώ αυτό που θα φοβόμουν είναι μήπως βρει την διεύθυνση μου κι έρθει να κάνει βανδαλισμό στο όχημα μου.

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
1ον απο το να ακουν τον πασα ασχετο που απλα δεν ειναι ασφαλιστης δεν ειναι σωστο πολλυ απλα κανε ενα τηλεφωνημα στον ασαλιστη σου αν δεν εχει ασφαλιστη (ασφαλεια τυπου anytime my direct κλπ κλπ) παρε τηλεφωνο την εξυπηρετηση πελατων να σου πουν οδηγιες και κατι το διασταυρωμενο και οχι τι γνωμη αποψη τους δεν γινετε να εισαι αρρωστος και να πηγαινεις σε συγγενεις που ειχαν κατι παρομοιο να σου πουν τη διαγνωση πας σε ενα γιατρο

για να μην φαω κραξιμο καλη και σεβαστη η αποψη του καθενα

λοιπον εγω δεν ειμαι ασφαλιστης οποτε την αποψη μου θα σου πω

αν καλεσε εκεινη την ωρα την αστυνομια και εκανε καταγραφη του συμβαν τοτε απλα θα παει στην ασφαλιστικη του και μετα θα τα βρουν οι ασφαλιστικες σας με το φιλικο διακανονισμο δεν θα πληρωσεις απολυτως τιποτα απο την τσεπη σου και ολες οι ασφαλιστικες εταιριες εχουν νομικο τμημα και εμπειρογνωμωνες οσο για το ποιος φταιει επισης ειναι απο πισω τοτε απλα φταιει αυτος οποτε παλι τιποτα δεν μπορει να σου κανει οτι και να ισχυριστει η ασφαλιστικη του δεν θα τον παρει στα σοβαρα μαλλον ειναι κανας κακομοιρης που θελει να βρει κανενα μαλακα ανασφαλιστο να επισκευασει το αμαξι του

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Αν κατάλαβα καλά με τα λεγόμενα σου...ας πουμε οτι τον χτύπησες με το πισω μερος του αυτοκινητου σου στην μπροστινή του πλευρά. Που σημαίνει ότι αν το δούμε ανάποδα σε κόλλησε απο πίσω και σε χτύπησε. Κατά κανόνα εκτός ειδικών περιπτώσεων...αυτος που ειναι απο πίσω είναι πάντα και υπαίτιος (θα έπρεπε να κρατα απόσταση)! μπορεί να κινήσε στο δρομο και για το α ή β λόγο να χρειαστει να ακινητοποιησεις το αυτοκίνητο. Αν καποιος σε χτυπήσει απο πίσω...ευθύνεται εξ'ολοκληρου. Αυτό ειναι διασταυρωμένο. Οπότε θα σου κλάσει τα αρχίδια...και δικαστηριο να παει...η ασφαλιστική σου ακριβως αυτο θα ισχυριστεί.

επισης κατα κανονα οποιος κανει οπισθεν ευθυνεται εξ ολοκληρου - βγαζεις ακρη με δικηγορυς και δικαστες ??
και ενα πιο δυσκολο : τι γινεται οταν και οι δυο κανουν οπισθεν οπως σε ξεπαρκαρισμα σε δημοσιο παρκιν ?

extramask -> στειλτου μπολικα οσπρια

kinito

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2010
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
1

maximilian

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Like
30
Πόντοι
16
Δύο χρόνια ταλαιπωρία, πλήρωσα δύο πραγματογνώμονες και δύο φορές δικηγόρο για να απαλλαγώ τελικά λόγω αμφιβολιών επειδή στο δεύτερο δικαστήριο τα πήρε ο πρόεδρος με τις μαλακίες που έλεγε ο ψευδομάρτυρας. Ο τύπος ήταν πρώην αστυνομικός.

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Καλησπέρα σε όλους. Επειδή δεν έχω προηγούμενη εμπειρία σε αυτά τα θέματα θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με ένα περιστατικό που συνέβη και ίσως έχει συμβεί και σε άλλους και γνωρίζουν καλύτερα.
Προχτές ήμουν σε ένα μεγάλο πάρκινγκ και όπως έκανα μανούβρες για να παρκάρω σε μια λίγο στενή θέση έρχεται και μου κολλάει ένας ηλίθιος από πίσω, ενδεχομένως με σκοπό να χωθεί αυτός. Όταν έφτασα πολύ κοντά του σταμάτησα γιατί αφενός ακούστηκε η ηχητική ειδοποίηση της όπισθεν αφετέρου κόρναρε ο τύπος. Δεν ένιωσα κανένα τράνταγμα και από τον ήχο της όπισθεν που ήταν διακοπτόμενος και όχι συνεχής όπως είναι όταν πλησιάζεις υπερβολικά σε κάτι κατάλαβα ότι υπήρχε ακόμη απόσταση μεταξύ μας. Δεν έδωσα σημασία και πήγα και πάρκαρα σε άλλο σημείο του πάρκινγκ. Μετά από κάποιες ώρες, όταν πήγα στο αυτοκίνητο για να φύγω, βρήκα ένα χαρτάκι στο παρμπρίζ όπου ο τύπος έλεγε ότι δήθεν τον χτύπησα και μου άφησε το τηλέφωνο του και έλεγε πως αν δεν τον πάρω θα πάει στην αστυνομία. Προφανώς το μόνο στοιχείο που έχει είναι ο αριθμός κυκλοφορίας μου. Κοίταξα και τον προφυλακτήρα μου και δεν είδα καμία ζημιά οπότε το θεωρώ απίθανο να τον χτύπησα και να μην το κατάλαβα. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες παλαιότερες άσχετες γρατσουνιές.
Υποθέτω πως ο τύπος έχει κάποια προϋπάρχουσα ζημιά και ψάχνει κάποιο μαλάκα να του αλλάξει τον προφυλακτήρα. Το ερώτημά μου είναι το εξής: αν αυτός πάει στην αστυνομία (ή την τροχαία  :think:) και ισχυριστεί ότι το αυτοκίνητο με τον τάδε αριθμό κυκλοφορίας τον χτύπησε τι συμβαίνει; Λογικά θα πρέπει να υποβάλλει μήνυση. Ας πούμε ότι κάποιους δικούς του "μάρτυρες" θα βρει, μπορεί να αποδείξει κάτι; Αφού δεν φώναξε τροχαία/αστυνομία επιτόπου να καταγραφεί το δήθεν περιστατικό υπάρχει πιθανότητα να βρω κανένα μπελά από το πουθενά;
Εννοείται πως δεν τον πήρα τηλέφωνο και ούτε σκοπεύω.
Οπως τα γραφεις και τα παρουσιαζεις ....εκτιμω οτι το μονο που μπορει να σου κανει ειναι να σου κλασει τα @@!

brain_gamer

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
6
γκουχου-γκουχου..
1..οι ασφαλιστικες δεν αναγνωριζουν ζημιες που προκαλουνται μεσα σε χωρο παργκινγκ,πλοιων κλπ..
2..η αστυνομια-τροχαια δεν ασχολειται με μαλακες δικομανεις..
3..γραψτον στα παπαρια σου ή αν εχεις ορεξη για χαβαλε
Α..παρτον τηλ & ριξτου τα πουστριλικια της ζωης του..
Β..γραψε το τηλ του σε ολες τις δημοσιες τουαλετες με την υποσημειωση οτι κανει καλα τσιμπουκια..
Γ..φτιαξε μια ψευτικη αγγελια οτι χαριζει κατι ακριβο & κολλα το τηλ του σε 20 κολωνες της δεη..

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
[quote author=brain_gamer  link=topic=156426.msg4045314#msg4045314 date=1347009113]
γκουχου-γκουχου..
1..οι ασφαλιστικες δεν αναγνωριζουν ζημιες που προκαλουνται μεσα σε χωρο παργκινγκ,πλοιων κλπ..

[/quote]
Που το βρηκες αυτο; :huh:

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
[quote author=brain_gamer  link=topic=156426.msg4045390#msg4045390 date=1347011369]
στα ψιλα γραμματα του συμβολαιου ΟΛΩΝ μας..
τραβα ρωτα & ξαναελα με τον κηδεμονα σου..
[/quote]
Έχεις μείνει πίσω, αφενός προδιατυπωμένοι όροι (=ψιλά γράμματα) έχουν κριθεί άκυροι από διακστήρια, αφετέρου αν προκειται για δημόσιο πάρκιγκ, δηλαδή πάρκινγκ που ειναι για το κοινό (όχι υποχρεωτικά δωρεάν), οφείλει να ειναι συμμορφωμένο με κάποιες προδιαγραφές και ισχύουν οι σημάνσεις ο κοκ κλπ καθώς και οι καλύψεις από τις ασφαλιστικές. Για ιχ πάρκινγκ πολυκατοικίας που χρησιμοποιείται  από τους ενοικους της πολυκατοικίας, ναι ισύει αυτό που λες.
Επίσης για καράβια ισχύει αυτό που λες χωρίς να ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες.

spirosbof

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2008
Like
2
Πόντοι
16
Να σας πω κι εγω τι μου συνεβεi:πριν καμποσα χρονια ημουν παρκαρισμενος εξω απο το μαγαζι ενος φιλου και περασε καποιος με αυτοκινητο και μου χτυπησε (εσπασε)τον καθρεφτη.Ακουγοντας τον θορυβο βγηκα εξω και προλαβα να του παρω τον αριθμο κυκλοφοριας.Μαζι με εμενα ηταν και κατι αλλοι πελατες του μαγαζιου οι οποιοι ειδαν και αυτοι τι συνεβη(αυτο δεν επαιξε κανενα ρολο στην συνεχεια της υποθεσης).Ο τυπος εφυγε χωρις να σταματησει πιστευοντας οτι δεν τον ειδαν?.Να αναφερω εδω οτι το αυτοκινητο ηταν της δουλειας μου.Οταν ειπα στην εταιρεια μου τι συνεβη μου ειπαν να παω στην αστυνομια και να αναφερω το περιστατικο.Οντως ετσι εκανα,πηγα στην τροχαια της περιοχης του ατυχηματος-περιστατικου και το ανεφερα.Προσεξτε,δεν εκανα μηνυση,απλως ανεφερα το περιστατικο.Λοιπον μετα απο καιρο,δεν θυμαμαι ποσο,μου ηρθε κληση απο το δικαστηριο να παραστω ως μαρτυρας στη δικη του τυπου.Η τροχαια εκανε μηνυση αυτεπαγγελτα!!!!!Πηγα στο δικαστηριο(χωρις μαρτυρες και τετοια)και ο τυπος ηταν εκει.Ηρθε και με βρηκε και με παρακαλεσε να πω στον δικαστη οτι απεκατεστησε τη ζημια και δεν επιθυμω την ποινικη του διωξη.Η ζημια, ξεχασα να αναφερω οτι ειχε αποκατασταθει απο την ασφαλιστικη εταιρεια του τυπου που προφανως πηγε και εκανε δηλωση οταν θα του ηρθε η δικασιμος.Ο τυπος ηταν και αυτος υπαλληλος και εκανε τη ζημια με το αυτοκινητο της δουλειας.Τελος παντων δεν ζητησα ποινικη διωξη κλπ κλπ αφου δεν ηταν και δικο μου το αυτοκινητο και την εταιρεια μου δεν την ενδιεφερε το θεμα και η ιστορια εληξε εκει.Οπως ακουσα κατα τη δικη ο τυπος κατηγορουνταν για εγκαταλειψη.Αν υπαρχει καποια ομοιοτητα με την πιο πανω ιστορια ή αν ειναι συγκρισιμες οι δυο υποθεσεις κρινετε το εσεις και τα συμπερασματα δικα σας.Αυτα τα ολιγα :grin:

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
[quote author=brain_gamer  link=topic=156426.msg4045390#msg4045390 date=1347011369]
στα ψιλα γραμματα του συμβολαιου ΟΛΩΝ μας..
τραβα ρωτα & ξαναελα με τον κηδεμονα σου..
[/quote]
Άρθρο 6β
Ν. 3557/2007
Άρθρο 4
Ν. 3746/09
Άρθρο 34

1.  Εξαιρούνται από την ασφάλιση οι ζηµίες που προκαλούνται :
α)  από οδηγό ο οποίος στερείται της άδειας οδήγησης που
προβλέπεται από το νόµο για την κατηγορία του αυτοκινήτου
οχήµατος που οδηγεί
.
β) από οδηγό ο οποίος, κατά το χρόνο του ατυχήµατος, τελούσε
υπό την επίδραση οινοπνεύµατος ή τοξικών ουσιών,  κατά
παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας  (ν. 2696/1999,
ΦΕΚ 57  Α’),  όπως εκάστοτε ισχύει,  εφόσον η εν λόγω
παράβαση τελεί σε αιτιώδη συνάφεια µε την πρόκληση του
ατυχήµατος.  Αν το αυτοκίνητο όχηµα που εµπλέκεται στο
ατύχηµα ανήκει κατά κυριότητα σε επιχείρηση εκµίσθωσης
επιβατικών αυτοκινήτων οχηµάτων,  το δικαίωµα αναγωγής
του ασφαλιστή ασκείται  µόνο κατά του οδηγού του
ζηµιογόνου αυτοκινήτου οχήµατος,  εφόσον υφίσταται
έγκυρο µισθωτικό έγγραφο
.
γ) από αυτοκίνητο όχηµα του οποίου γίνεται διαφορετική χρήση
από αυτή που καθορίζεται στο ασφαλιστήριο συµβόλαιο και
στην άδεια κυκλοφορίας,  εφόσον η χρήση αυτή τελεί σε
αιτιώδη συνάφεια µε την πρόκληση του ατυχήµατος.
2. Με τη σύµβαση ασφάλισης επιτρέπεται να ορίζονται, πέραν των
περιπτώσεων της προηγούµενης παραγράφου και άλλες
περιπτώσεις εξαίρεσης από την ασφαλιστική κάλυψη,  εφόσον οι
περιπτώσεις αυτές αφορούν  µόνο προαιρετική ασφαλιστική
κάλυψη. Κάθε άλλη εξαίρεση είναι αυτοδικαίως άκυρη.
Στο απο πανω δεν βρηκα κατι που να λεει αυτο που λες.Δεν το εψαξα και μεχρι τελους αλλα νομιζω οτι το απο πανω κομματι τα λεει ολα.

brain_gamer

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
6
δηλαδή πάρκινγκ που ειναι για το κοινό (όχι υποχρεωτικά δωρεάν), οφείλει να ειναι συμμορφωμένο με κάποιες προδιαγραφές και ισχύουν οι σημάνσεις ο κοκ κλπ καθώς και οι καλύψεις από τις ασφαλιστικές.
πουτσες μπλε..
τρακαρε εσυ σε τετοιο παρκινγκ & αν παρεις χρηματα εδω ειμαστε..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom