ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Γλομπεο-Μύστης
- Εγγρ.
- 26 Ιαν 2016
- Κριτικές
- 49
- Like
- 22.910
- Πόντοι
- 24.596
Aν ΔΕΝ έπαιρναν όλα τα συμπληρώματα διατροφής που τους επιβάλλει ο προπονητής τους (τα οποία είναι τίγκα σε ζωϊκής προέλευσης πρωτεϊνες και βιταμίνες), τότε να το έλεγες. Η αλήθεια είναι οτι "γνήσιος" vegan χωρίς φανερά συμπτώματα ατροφίας δεν γίνεται, μετά απο ένα διάστημα. Όσοι δεν έχουν τέτοια σημάδια, τότε είτε δεν είναι vegan είτε απλά παίρνουν συμπληρώματα που καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Λύσε μου λοιπόν αυτή την απορία. Τα στοιχεία που έχουμε, από τα κόκαλα των σκοτωμένων ζώων που βρίσκουμε στις ανασκαφές, δείχνουν ότι εδώ και εκατομμύρια χρόνια οι πρόγονοι κυνηγούσαν και σκότωναν. Δεν υπάρχουν σπηλαιογραφίες που να δείχνουν ανθρώπους να μαζεύουν χόρτα, μόνο σπηλαιογραφίες που αναπαριστούν κυνήγια. Όλα τα εργαλεία της παλαιολιθικής εποχής είναι εργαλεία φόνου, όχι ας πούμε δρεπάνια. Η Γεωργία ανακαλύφθηκε εδώ και 10.000 χρόνια και πάντα, ΜΑ ΠΑΝΤΑ οι γεωργοί είχαν οικόσιτα ζώα τα οποία είτε έσφαζαν, είτε έπαιρναν τα προιόντα τους, απλά κοίτα τι γίνεται στα Ελληνικά χωριά. Όλα τα σπορ είναι απομίμηση του κυνηγιού, στις εταιρείες μιλάνε για στόχους. Η Ιστορία είναι γεμάτη από πολέμους, διώξεις γενοκτονίες. Κανένα πρόβατο δεν σκότωσε άλλα πρόβατα, κανένα ζαρκάδι δεν βασάνισε για διασκέδαση άλλο ζαρκάδι, ή άλλο ζώο. Οι άνθρωποι το κάνουν ακόμα. Μετά από όλα αυτά, πραγματικά ισχυρίζεσαι ότι ο άνθρωπος είναι ένα ζώο φυτοφάγο, κάτι σαν άκακο αρνάκι;
Aν ΔΕΝ έπαιρναν όλα τα συμπληρώματα διατροφής που τους επιβάλλει ο προπονητής τους (τα οποία είναι τίγκα σε ζωϊκής προέλευσης πρωτεϊνες και βιταμίνες), τότε να το έλεγες. Η αλήθεια είναι οτι "γνήσιος" vegan χωρίς φανερά συμπτώματα ατροφίας δεν γίνεται, μετά απο ένα διάστημα. Όσοι δεν έχουν τέτοια σημάδια, τότε είτε δεν είναι vegan είτε απλά παίρνουν συμπληρώματα που καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Καταρχήν δεν είμαι βεγκαν,κατά δεύτερο δεν ζούμε στην εποχή των σπηλαίων.
Πάλι θα χουμε τους βλαμενους να τρώνε κοψιδια τη μεγαλη παρασκευη και φακες την κυριακη του πάσχα?
Αν νομίζεις ότι η φύση μας άλλαξε από την εποχή των σπηλαίων, απατάσαι. Το απέδειξε η σφαγή του Μι λάι, η γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και τα δεκάδες εκατομμύρια νεκρών των Πολέμων του 20ου Αιώνα. Εξήγησέ μου γιατί όλες αυτές οι σύγχρονες σφαγές αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος είναι ένα άκακο χορτοφάγο ζώο κι όχι ο μεγαλύτερος δολοφόνος που γέννησε αυτός ο πλανήτης, των Τυραννοσαύρων συμπεριλαμβανομένων
Φίλε αυτά που εμείς τώρα λέμε εγκλήματα(δολοφόνος με ευφυία,ότι χειρότερο),τότε ήταν μια απλή καθημερινότητα.Αυτη είναι μιας μορφής εξέλιξη.
η ερώτησή μου ήταν σαφέστατη. Αν νομίζεις ότι η φύση μας άλλαξε από την εποχή των σπηλαίων, απατάσαι. Το απέδειξε η σφαγή του Μι λάι, η γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και τα δεκάδες εκατομμύρια νεκρών των Πολέμων του 20ου Αιώνα. Εξήγησέ μου γιατί όλες αυτές οι σύγχρονες σφαγές αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος είναι ένα άκακο χορτοφάγο ζώο κι όχι ο μεγαλύτερος δολοφόνος που γέννησε αυτός ο πλανήτης, των Τυραννοσαύρων συμπεριλαμβανομένων.
Η απάντησή σου ήταν αυτή.
Πραγματικά πιστεύεις ότι απαντάς στο αίτημά μου να μου εξηγήσεις γιατί κάποιος λογικός άνθρωπος μετά από όλα αυτά που διαπράττει ο άνθρωπος τον θεωρεί άκακο χορτοφάγο;
αυτοί είναι τουρίστες κατά βάσηΚαι γιατί είναι βλαμμένοι όσοι τρώνε κοψίδια τη Μεγάλη Παρασκευή; Δεν έχεις κατέβει ποτέ Μοναστηράκι αυτή τη μέρα να δεις τι γίνεται στις ταβέρνες; Χιλιάδες άνθρωποι τρώνε κρέας είτε στα μαγαζιά, είτε σουβλάκια στο δρόμο
Έπρεπε να τον είχε φάει ζωντανό
Ρε τυπε λες άκυρα πράγματα.Ο δυτικός πολιτισμός έχει διαφωτισθει και αναπτυχθεί.Ποτε θα το καταλάβεις.
Οι ναζί και η σφαγή στο Μι Λαι(ένας από τους λόγους που η κοινή γνώμη έγειρε συντριπτικά κατά της συμμετοχής των ΗΠΑ στο Βιετνάμ σε συνδυασμό με την επίθεση του Τετ νωρίτερα) η αν θες και η άνανδρη εκτέλεση στο Κατυν(αν και ελέγχεται κατά το ποσό δυτικοί είναι οι Ρώσοι)δεν αλλάζουν την γενική εικόνα.
Όλα αυτα τα εγκλήματα έγιναν για ιδεολογικούς και οικονομικούς λόγους.Στο Μι Λαι έφτανε ένας ψυχοπαθής Πορτορικανος λοχαγός με αρκετούς ρεντνεκ νότιους για να γίνει το κακό.
Δεν ήταν η γενική εικόνα.
Ο άνθρωπος δεν σκοτώνει για την τροφή πλέον όπως οι πρωτόγονοι,ο τρόπος ζωής του επιβάλλει ισορροπία ΚΑΙ στην διατροφή.Το κόκκινο κρέας είναι αρκετό 1-2 φορές το μήνα.
Από την άλλη αν επικρατήσει πλήρως ο βιγκανισμος θα εξαφανιστούν όλα τα βοοειδή(ίσως και τα κοτόπουλα και τα αμνοερίφια) που προορίζονται για την διατροφή μας καθώς κανείς δεν θα θέλει μια αγελάδα πχ για κατοικίδιο.
Εξαιρώντας μόνο τα γουρούνια τα οποία μπορούν άνετα να είναι εκπληκτικά κατοικίδια!
Εγω παλι νομιζω οτι το ολο θεμα με το κρεας ξεκινησε απο καποια συμφεροντα. Και πριν με πειτε συνομοσιολογο καποιοι θα ηθελα να εξηγηθω καλυτερα. Ολοι ξερουμε οτι το κρεας εχει γινει ακαταλληλο για τροφη λογω ορμονών αντιβιοτικών και αλλων φάρμακων καθως και οτι η τροφη που δινουν πια στα ζωα ειναι γενετικα τροποποιημενη. Καθως και οτι οι συνθηκες που μεγαλωνει το ζωο ειναι απαραδεκτες και ετσι μεσω αυτων των συνθηκων ολα αυτα περνανε στον καταναλωτη .δηλ σε εμας. Οπως παντα οι φραγκατοι (ας πουμε) ξερουν οτι για να λυσουν ενα προβλημα δημιουργουν ενα αλλο και ως εκ θαυματος σου σερβιρουν την λυση οπου αυτη η λυση ειναι κατα --τυχη παντα-- προς το συμφερων τους και προς ζημια του καταναλωτη- πολιτη κλπ.Πιστευω λοιπον οτι τα τελευταια χρονια εχει πεσει παρα πολυ η καταναλωση κρεατος - κυριως θηλαστικων- λογω καρκινου καρδιπαθειες κλπ ασθενειων που συνδεοντε με την καταναλωση κρεατος? Πως λυβουμε λοιπον την εξισωση? Δημιουργουμε ενα προβλημα καποιοι να φωναζουν για τα κακομοιρα τα ζωα που τα τρωμε εμεις οι κακοι ( και πιστευω οτι το 99% απο αυτους το πιστευουν αυτο που κανουν)και ξαφνικα εμφανιζετε καποιος και τους βγαζει τρελους και βαρεμενους. Λοιπον Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ. Ναι να μην καταναλωνουμε κρεας του εμποριου μεχρι να γινει η ποιοτητα αποδεκτη για την υγεια μας και ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΥΓΙΕΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ γιατι πιστευω οτι ειναι αναγκαια για το ανθρωπινο οργανισμο.
Ωραία λοιπόν. Βλέπεις την πορεία του ανθρώπινου γένους, έμαθες μια ιστορία γεμάτη σφαγές, γενοκτονίες, συγκρούσεις, βασανιστήρια, είδες δύο Παγκόσμιους πολέμους, Εθνοκαθάρσεις, είδες τον πόλεμο στη γειτονιά μας με την προσπάθεια δημιουργίας του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε και συμπεραίνεις ότι ο άνθρωπος έχει χορτοφαγική φύση. Συγχαρητήρια για τη διορατικότητά σου