Τωρα αυτο ειναι αρκετα μεγαλο θεμα και με πολυ ευρος,χωρις επισης να μπορουμε να προσδιορισουμε επακριβως καποια πραγματα για το τι ακριβως ειναι μεταλ.Για παραδειγμα τους Black Sabbath που μπορει να τους καταταξει κανεις,στο μεταλ 'η στο ροκ;Εγω προσωπικα τους κατατασω στο ροκ,αλλα θα μπορουσε να πει κανεις οτι για την εποχη τους ειχαν αρκετα σκληρο ηχο,αρα για την εποχη τους ειναι μεταλ.Επισης ειναι οι πρωτοποροι του heavy metal,ολα τα επομενα συγκροτηματα,και δε μιλαω για τα μεγαλα ονοματα οπως π.χ. οι Priest,ειχαν σαν βαση αυτους.Και για να μην παρεξηγηθω δεν εννοω οτι μοιαζει ο ηχος του ή το υφος τους αλλα οι βασικες τους επιροες ειναι απο Sabbath.Σε οτι αφορα επισης το μεταλ του 80 οι maiden ειχαν αλλο υφος και οι metallica αλλο,πιο κοντα ασ πουμε στο μπλακ μεταλ.Βεβαια,αν και γουσταρω πολυ τους maiden,οι metallica επιρεασαν περισοτερα συγκροτηματα και σε μεγαλυτερο βαθμο απ οτι οι maiden.Βεβαια ενα αλλο συγκροτημα που εχει γραψει τη δικη του ιστορια με το δικο του τροπο ειναι οι θρυλικοι Judas Priest,τους οποιους και καραγουσταρω.Περα,ομως απο τα πολυ μεγαλα ονοματα υπαρχουν και αλλα πολυ αξιολογα συγκροτηματα στο χωρο του μεταλ τα οποια εχουν προσφερει πααρ πολλα πραγματα οπως οι Accept,Megadeath,οι μεγαλοι Motorhead,Guns 'n' Roses,Alice Cooper,Wasp,Saxon,Queensryche,Savatage,Dream Theater,Manowar και πολλοι αλλοι που ισως τωρα μου διαφευγουν.Οσο για τους τελευταιους δε μου τη σπαει λιγο αυτο το στυλ αλλα εχουν γραψει ασματα...
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Καλύτερα metal συγκροτήματα
- Μέλος που άνοιξε το νήμα rainmaker13
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 75
- Εμφανίσεις 6K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
rainmaker13
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Μαρ 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
Παιδιά για μένα ορισμένα συγκροτήματα όπως οι θεοι Nevermore,Tool,Black Sabbath,Ιron Maiden,είναι μια κατηγορία από μόνα τους.Ορίζουν ολόκληρα μουσικά ιδιώματα.Είναι στον καθένα που θα τους κατηγοριοποιήσει.
Παιδιά για μένα ορισμένα συγκροτήματα όπως οι θεοι Nevermore,Tool,Black Sabbath,Ιron Maiden,είναι μια κατηγορία από μόνα τους.Ορίζουν ολόκληρα μουσικά ιδιώματα.Είναι στον καθένα που θα τους κατηγοριοποιήσει.
Σωστά αλλά συμφωνώ και με το παραπάνω, στη φορά του metal ήχου
johnkayliaris
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Οκτ 2005
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
παιδια μηπως καλυτερα θα ηταν να λεγαμε ποιοι κρατανε ακομα τι σιμαια ψυλα και ποιοι βγαιζουν δισκους μονο για τα λεφτα??? στους πρωτους για εμενα ανικουν οι judas priest και στους δευτερους οι iron maiden. τι λετε και εσεις?
Ο πρώτος thrash δίσκος ήταν το Kill'em all,αλλά για μένα οι Metallica έπαψαν να υφίστανται μετά το Black album
[/quote]
Σ αυτο φιλε μου με βρισκεις απολυτα συμφωνομετα το Black Lbum ειδανε το πολυ το χρημα και το γυρισανε στο εμπορικο και στο αμερικανικο μοντελο,αλλα και παλι εχουν γραψει ασματα και μετα το απο αυτο το αλμπουμ.Το Black Album βεβαια εχει γραψει απο μονο του ιστορια και το θεωρω σταθμο στο μεταλ.Βεβαια το καλοκαιρι θα παω στανταρ να τους δω,μονο και μονο για τα παλια κομματια και την ιστορια τους,αν και τα Live οτυς ειναι απολυ ξενερωτα αν σκεφτεις τι συναυλιες κανανε καποτε.Τωρα θα μου πεις οτι καποτε τα κανανε και ο κοσμος εξελισεται,αλλα τι να κανουμε αυτοι ειναι οι αυθεντικοι metallica.
[/quote]
Σ αυτο φιλε μου με βρισκεις απολυτα συμφωνομετα το Black Lbum ειδανε το πολυ το χρημα και το γυρισανε στο εμπορικο και στο αμερικανικο μοντελο,αλλα και παλι εχουν γραψει ασματα και μετα το απο αυτο το αλμπουμ.Το Black Album βεβαια εχει γραψει απο μονο του ιστορια και το θεωρω σταθμο στο μεταλ.Βεβαια το καλοκαιρι θα παω στανταρ να τους δω,μονο και μονο για τα παλια κομματια και την ιστορια τους,αν και τα Live οτυς ειναι απολυ ξενερωτα αν σκεφτεις τι συναυλιες κανανε καποτε.Τωρα θα μου πεις οτι καποτε τα κανανε και ο κοσμος εξελισεται,αλλα τι να κανουμε αυτοι ειναι οι αυθεντικοι metallica.
παιδια μηπως καλυτερα θα ηταν να λεγαμε ποιοι κρατανε ακομα τι σιμαια ψυλα και ποιοι βγαιζουν δισκους μονο για τα λεφτα??? στους πρωτους για εμενα ανικουν οι judas priest και στους δευτερους οι iron maiden. τι λετε και εσεις?
Οκ, αλλά στην τελευταία συναυλία παιξανε τους πρώτους δίσκους τους και έγινε ο χαμός
Εμενα παντως μου αρεσουν συγκροτηματα που δεν ειναι metal αλλα ανηκουν στην σκληρη μουσικη σκηνη οπως οι nine inch nails πηρα το τελευταιο dvd και εχω μεινει με το στομα ανοιχτο τι ειναι αυτο ρε παιδια κολαση.... οπως και οι the mars volta δεν ειναι μεταλ αλλα ειναι θεοι
woodstockr
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Νοε 2005
- Κριτικές
- 3
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Τωρα αυτο ειναι αρκετα μεγαλο θεμα και με πολυ ευρος,χωρις επισης να μπορουμε να προσδιορισουμε επακριβως καποια πραγματα για το τι ακριβως ειναι μεταλ.Για παραδειγμα τους Black Sabbath που μπορει να τους καταταξει κανεις,στο μεταλ 'η στο ροκ;Εγω προσωπικα τους κατατασω στο ροκ,αλλα θα μπορουσε να πει κανεις οτι για την εποχη τους ειχαν αρκετα σκληρο ηχο,αρα για την εποχη τους ειναι μεταλ.Επισης ειναι οι πρωτοποροι του heavy metal,ολα τα επομενα συγκροτηματα,και δε μιλαω για τα μεγαλα ονοματα οπως π.χ. οι Priest,ειχαν σαν βαση αυτους.Και για να μην παρεξηγηθω δεν εννοω οτι μοιαζει ο ηχος του ή το υφος τους αλλα οι βασικες τους επιροες ειναι απο Sabbath.Σε οτι αφορα επισης το μεταλ του 80 οι maiden ειχαν αλλο υφος και οι metallica αλλο,πιο κοντα ασ πουμε στο μπλακ μεταλ.Βεβαια,αν και γουσταρω πολυ τους maiden,οι metallica επιρεασαν περισοτερα συγκροτηματα και σε μεγαλυτερο βαθμο απ οτι οι maiden.Βεβαια ενα αλλο συγκροτημα που εχει γραψει τη δικη του ιστορια με το δικο του τροπο ειναι οι θρυλικοι Judas Priest,τους οποιους και καραγουσταρω.Περα,ομως απο τα πολυ μεγαλα ονοματα υπαρχουν και αλλα πολυ αξιολογα συγκροτηματα στο χωρο του μεταλ τα οποια εχουν προσφερει πααρ πολλα πραγματα οπως οι Accept,Megadeath,οι μεγαλοι Motorhead,Guns 'n' Roses,Alice Cooper,Wasp,Saxon,Queensryche,Savatage,Dream Theater,Manowar και πολλοι αλλοι που ισως τωρα μου διαφευγουν.Οσο για τους τελευταιους δε μου τη σπαει λιγο αυτο το στυλ αλλα εχουν γραψει ασματα...
Φίλε μου για να κατατάξεις ένα συγκρότημα στο ιδίωμα του μέταλ δεν αρκεί μόνο το ηχητικό αποτέλεσμα (ριφς, ταχύτητα, φωνητικά) αλλά και το κλίμα που δημιουργεί κάθε τραγούδι. Η σκοταδίλα που βγάζουν μερικά τραγούδια των Sabbath δεν την φτάνουν ούτε Death μπάντες. Και οι Venom είναι οι πατέρες του Black αλλά με τα σημερινά κριτήρια και την εξέλιξη του είδους δεν μπορείς να τους κατατάξεις ως Μπλακάδες.
Για τους Maiden και τους Metallica νομίζω ότι επηρέασαν εξίσου αλλά διαφορετικού είδους συγκροτήματα. Οι πρώτοι έχουν περισσότερα θεατρικά χαρακτηριστικά ενώ οι δεύτεροι έχουν δώσει έμφαση σε τραγούδια με κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο.
rainmaker13
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Μαρ 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
Στους maiden το μόνο που με χαλάει είναι που κυκλοφορούν συνέχεια best of και live δίσκους.Είναι όντως καθαρά εμπορική κίνηση.Αλλα πιστέυω ότι είναι μαγκιά τους που κυκλοφορουν ακόμα καλούς δίσκους.Είναι αυτονόητο ότι δεν είναι σαν τους θεικους των 80s,αλλά εμένα δεν με χάλασε ούτε το dance of death ούτε το brave new world.;;Όσο για τους priest με βρισκεις σύμφωνο
Θα συμφωνησω με τον johnkayliaris απολυτα.Αλλα και οι metallica πεσανε στο λουκι του χρηματος,βγαζοντας βεβαια αξιολογο υλικο.
Α και κατι αλλο,λιγο ασχετο.Το θεϊκο τραγουδι Enter Sandman,το εγαψε ο Hammet γυρω στις 3 τη νυχτα,αλλα αυτο ηταν το πρωτο riff που εγραψε για για τους metallica.Καλο ετσι;Απο αναλαμπη να γραψεις ενα απο τα καλυτερα τραγουδια του metal δεν ειναι και λιγο.
Α και κατι αλλο,λιγο ασχετο.Το θεϊκο τραγουδι Enter Sandman,το εγαψε ο Hammet γυρω στις 3 τη νυχτα,αλλα αυτο ηταν το πρωτο riff που εγραψε για για τους metallica.Καλο ετσι;Απο αναλαμπη να γραψεις ενα απο τα καλυτερα τραγουδια του metal δεν ειναι και λιγο.
rainmaker13
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Μαρ 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
Για μένα αυτοί που κοροιδέυουν τον κόσμο είναι οι Metallica.Μα όλα για τα λεφτά ρε πούστη μου?Που είσαι ρε μεγάλε Cliff....RIP
Και ρωταο εσενα που ξερεις απο μουσικη ο lars kai kirk ειναι για εσενα μουσικάρες?Ο ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΚΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ 2/4.Η ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΗ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΕΣΑΝΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΛΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΤΕΝ.ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ
rainmaker13
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Μαρ 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
Απόδειξη ότι οι Metallica είναι φραγκοφονιάδες μεγάλοι είναι ότι τότε με το σκάνδαλο του napster ο Ulrich βγήκε και έκανε δηλώσεις περι πνευματικών δικαιωμάτων στην μουσική.Λες και λίγα κονόμησε τόσα χρόνια.Μεγάλωσα με Metallica αλλά το έχουν ξεφτιλίσει
vasos
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 28 Ιουν 2006
- Κριτικές
- 33
- Like
- 32
- Πόντοι
- 2.057
μου κανει εντυπωση που δεν εχουν αναφερθει group εκπληκτικης ποιοτητας metal με riffs,θεατρικοτητα,μυθολατρεια κλπ.....οπως helloween,stratovarius,gamma ray,blind guardian,fates warning!Για μενα το συγκροτημα που αφησε το στιγμα του στο μεταλ γενικοτερα τα τελευταια 30 χρονια με σχεδον αδιαλλειπτη παρουσια σε βαθος χρονου ειναι οι MAIDEN!Ολοι οι αλλοι ειναι απο πισω.Χαρακτηριστικο ειναι οτι δεν υπαρχει δισκος ή σχεδον δεν υπαρχει δισκος που να μην σε γεμιζει με ικανοποιηση για την ικανοτητα τους στα οργανα η οποια ειναι παροιμιωδης(π.χ. μπασο steve harris),στα κοψιματα και στις αποτομες αλλαγες των κομματιων τους,στους στιχους,στα φωνητικα αυτου που αλλαξε τον ρου της ιστοριας(bruce dickinson) oxi mono στους maiden αλλα και γενικοτερα και φυσικα σε αυτη την τεραστια πια και υπεραναγνωρισιμη μορφη...."τον eddie!και για καποιον που ειπε οτι οι maiden βγαζουν δισκους πια για εμπορικους και μονο λογους εχω να παω οτι μακαρι οι 2 τελευταιοι τους δισκοι να εχουν το επιπεδο του "a matter of life n' death" ή να εχουν τετοια μελωδικοτητα οπως το"no more lies" και το "brave new world"!
Επισης δεν μπορουμε ποτε να ξεχασουμε τις ριζες του μεταλ που δεν ειναι αλλοι απο τους sabbath,rainbow,purple,thιn lizzy!
Επισης δεν μπορουμε ποτε να ξεχασουμε τις ριζες του μεταλ που δεν ειναι αλλοι απο τους sabbath,rainbow,purple,thιn lizzy!
trixotos kavliaris
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Νοε 2006
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
Εκτός απο τα ιστορικά μέταλλα που όλοι σχεδόν αναφέρατε, εγώ προσωπικά δηλώνω φαν των ROLLINS BAND.....
Επισκέπτης
Τι να πρωτοθυμηθώ...
Οι Metallica ήταν από τα λίγα συγκροτήματα που βγάζαν τον ένα δίσκο καλύτερο από τον άλλον! Ακούω το Kill 'em All... τρελαίνομα... μετά το Ride... μετά το Master... χάσαν λίγο στο Justice αλλά νομίζω ότι πρόκειται για δισκάρα. Απλά όταν το συγκρίνεις με τα 3 προηγούμενα, χάνεται. Μέχρι και το Black οι άνθρωποι ήταν θεοί. Μετά ο Hetfield άρχισε να τραγουδάει χωρίς την εκπληκτική βραχνάδα του... ο Hammett έπαιζε μπλουζάκια... ο Ulrich στην κοσμάρα του. ʼστο... προτιμώ να τους θυμάμαι μέχρι και το Black.
Megadeth! Ο Mustaine για μένα είναι Η προσωπικότητα. Αρχίδι μεν και έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του αλλά... ο άνθρωπος δεν παίζεται. Καταρχήν δεν ξέρω αν έχετε παρακολουθήσει τους στίχους του... Τι Jim Morrison και μαλακίες που τον λέγαν ποιητή. Ο Mustaine κι αν γαμάει στους στίχους:
"Military intelligence, two words combined that can't make sense"!!!
Judas Priest: Βγάλαν το Painkiller σε μια εποχή που το metal άρχιζε να φθίνει και ταρακουνήσανε το σύμπαν. Για να μην αρχίσω να λέω για τα παλιά τους. Κι ο Halford φωνάαααααρα (αν και πουστρίνγκος!).
Accept (με UDO εννοείται): Φοβερά riffs και τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ backing vocals σε όλο το metal.
Iron Maiden: Η σύνθεση Dickinson, Harris, Murray, Smith & McBrain ήταν εκπληκτική. Από Number of the Beast μέχρι και Fear of the Dark, όλα δισκάρες. Αυτοί βάλανε πρώτοι τις πολλές εναλλαγές ρυθμού στο metal.
Manowar!!! Epic αλλά ΠΟΛΥ ζόρικοι! Ο Adams με ΤΗΝ φωνή και ο μπασσίστας DeMaio να παίζει με 8χορδο μπάσσο! Κρίμα που αλλάξαν τον Ross the Boss.
Motorhead: Το πιο διαχρονικό metal συγκρότημα. Τα λόγια είναι περιττά!
Κι άλλα πολλά συγκροτήματα βέβαια αλλά νομίζω ότι τα παραπάνω είχαν ξεχωρίσει για μένα.
Οι Metallica ήταν από τα λίγα συγκροτήματα που βγάζαν τον ένα δίσκο καλύτερο από τον άλλον! Ακούω το Kill 'em All... τρελαίνομα... μετά το Ride... μετά το Master... χάσαν λίγο στο Justice αλλά νομίζω ότι πρόκειται για δισκάρα. Απλά όταν το συγκρίνεις με τα 3 προηγούμενα, χάνεται. Μέχρι και το Black οι άνθρωποι ήταν θεοί. Μετά ο Hetfield άρχισε να τραγουδάει χωρίς την εκπληκτική βραχνάδα του... ο Hammett έπαιζε μπλουζάκια... ο Ulrich στην κοσμάρα του. ʼστο... προτιμώ να τους θυμάμαι μέχρι και το Black.
Megadeth! Ο Mustaine για μένα είναι Η προσωπικότητα. Αρχίδι μεν και έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του αλλά... ο άνθρωπος δεν παίζεται. Καταρχήν δεν ξέρω αν έχετε παρακολουθήσει τους στίχους του... Τι Jim Morrison και μαλακίες που τον λέγαν ποιητή. Ο Mustaine κι αν γαμάει στους στίχους:
"Military intelligence, two words combined that can't make sense"!!!
Judas Priest: Βγάλαν το Painkiller σε μια εποχή που το metal άρχιζε να φθίνει και ταρακουνήσανε το σύμπαν. Για να μην αρχίσω να λέω για τα παλιά τους. Κι ο Halford φωνάαααααρα (αν και πουστρίνγκος!).
Accept (με UDO εννοείται): Φοβερά riffs και τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ backing vocals σε όλο το metal.
Iron Maiden: Η σύνθεση Dickinson, Harris, Murray, Smith & McBrain ήταν εκπληκτική. Από Number of the Beast μέχρι και Fear of the Dark, όλα δισκάρες. Αυτοί βάλανε πρώτοι τις πολλές εναλλαγές ρυθμού στο metal.
Manowar!!! Epic αλλά ΠΟΛΥ ζόρικοι! Ο Adams με ΤΗΝ φωνή και ο μπασσίστας DeMaio να παίζει με 8χορδο μπάσσο! Κρίμα που αλλάξαν τον Ross the Boss.
Motorhead: Το πιο διαχρονικό metal συγκρότημα. Τα λόγια είναι περιττά!
Κι άλλα πολλά συγκροτήματα βέβαια αλλά νομίζω ότι τα παραπάνω είχαν ξεχωρίσει για μένα.
και ο μπασσίστας DeMaio να παίζει με 8χορδο μπάσσο!
Αυτό φίλε ήταν μοναδικό
Bluevertigo
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Φεβ 2007
- Like
- 4
- Πόντοι
- 1
H πατρότητα του όρου metal, ανήκει στον beat συγγραφέα William Burroughs. Ανάμεσα στα διάφορα συγκροτήματα που αναφέρθηκαν θα έπρεπε να βρίσκονται ακόμα:
1.Blue Cheer. Περισσότερο ένα acid rock συγκρότημα, αλλά και μόνο για τη «φασαρία», που έφεραν στο χώρο, ειδικά εκείνη την εποχή, αξίζουν ειδικής μνείας.
2. Celtic Frost. To μοναδικό death metal συγκρότημα που μπορώ να ανεχτώ και για μισή ώρα και μιλάω για υλικό πριν ξεπέσουν σε ευκολίες και ποπ κολπάκια στα τέλη των 80s.
3. Napalm Death. Απίστευτη ταχύτητα η οποία αγγίζει τα όρια της εξόντωσης και για τους performers και για το κοινό.
4.Rotting Christ. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.
5.Sleep. ʼξιοι συνεχιστές στα χνάρια των αξεπέραστων Sabbath
Τέλος μια από τις ιδιαίτερες προσωπικές μου επιλογές είναι οι Electric Wizard. Stoner rock υψηλής ποιότητας, η απαραίτητη ξανθιά στο μίγμα, που έχει και ταλέντο και φυσικά Dopethrone, όλα τα λεφτά (για τους προφανείς λόγους).
1.Blue Cheer. Περισσότερο ένα acid rock συγκρότημα, αλλά και μόνο για τη «φασαρία», που έφεραν στο χώρο, ειδικά εκείνη την εποχή, αξίζουν ειδικής μνείας.
2. Celtic Frost. To μοναδικό death metal συγκρότημα που μπορώ να ανεχτώ και για μισή ώρα και μιλάω για υλικό πριν ξεπέσουν σε ευκολίες και ποπ κολπάκια στα τέλη των 80s.
3. Napalm Death. Απίστευτη ταχύτητα η οποία αγγίζει τα όρια της εξόντωσης και για τους performers και για το κοινό.
4.Rotting Christ. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.
5.Sleep. ʼξιοι συνεχιστές στα χνάρια των αξεπέραστων Sabbath
Τέλος μια από τις ιδιαίτερες προσωπικές μου επιλογές είναι οι Electric Wizard. Stoner rock υψηλής ποιότητας, η απαραίτητη ξανθιά στο μίγμα, που έχει και ταλέντο και φυσικά Dopethrone, όλα τα λεφτά (για τους προφανείς λόγους).