Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 244K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Πάντως το Λ που επικράτησε σαν σύμβολο....πρέπει να ήταν κάτι σαν.....Εθνόσημο εε;;;
Ίσως το αρχικό του Λακεδαιμόνιοι ;;;
Για να ξέρουν οι εχθροί τους με ποιόν έχουν να κάνουν !

Όχι.Είχε να κάνει μέσα στα πλαίσια ομοιομορφίας του Σπαρτιάτικου στρατού που επιθυμούσαν να κάνουν.Υιοθετήθηκε μεταγενέστερα από ότι πιστεύαμε,π.χ. στους Περσικούς πολέμους δεν υπήρχε.Προπάτορες της απεικόνισης του γράμματος της πατρίδας τους πάντως ήταν οι Μεσσήνιοι που απεικόνιζαν στις ασπίδες τους το M.

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Απλούστατα η Γοργώ ,δηλαδή το μυθικό τέρας με τα φίδια ως μαλλιά που πέτρωνε όποιος το έβλεπε,αποτελούσε μια μορφή που προξενούσε απέχθεια στους Έλληνες.
Οι Σπαρτιάτες όμως,που το γυναικείο φίλο το είχαν σε μεγάλη εκτίμηση σε σύγκριση με τους άλλους Έλληνες,συνήθιζαν να απεικονίζουν την Γοργώ στις ασπίδες τους μιας και αποτελούσε μια ΄΄δυναμική΄΄ γυναικεία μορφή,τιμώντας έτσι τις γυναίκες τους που τις θεωρούσαν δυναμικές κ εν πολλοίς ισάξιες τους.Εξού κ το όνομα Γοργώ που είχε η γυναίκα του Λεωνίδα.
πολυ καλο!!!
+1.000.000.00

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Όποιος δεν πήρε τον ΄΄Σπαρτιάτικο Στρατό΄΄,την τελευταία μονογραφία της Στρατιωτικής Ιστορίας ΧΑΝΕΙ.Πάρτε το μάγκες.Εμαθα πράγματα που δεν τα ήξερα κ έγινα χαζός...και ας εχω διαβάσει τόμους από παρόμοια βιβλία.Και έχει φοβερές απεικονίσεις των οπλιτών.ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Καλα οι φωτογραφιες.....Και που να διαβασεις το διτομο εργο του Καθηγητη Σαραντου Καργακου..."ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ" εκδοσεις GUTENBERG......οποιος δεν το εχει διαβασει χανει.....οπως επισης και το τριτομο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ" των ιδιων εκδοσεων....

Σε εμας ποθ ασχολουμαστε με την ιστορια,απαραιτητο.....για τον απεραντο πλουτο που παραθετει ο διακεκριμενος ακαδημαικος και για την ακριβεια των πληροφοριων που παραθετει...Του πηρε πανω απο 25 χρ. οπως μας εξηγει ο ιδιος..

Αξιζει και το τελευταιο ευρω.....ευχαριστως εφοσον τωρα τα εχω διαβασει να του στειλω και αλλα χρηματα ...τοσο σημαντικο....

Διαμορφωνει.....Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ!!!!!!!!!

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Τα έχω ακουστά,αλλα δεν τα χω αγοράσει.Θα επισπεύσω σύντομα.

Για την φημισμένη μάχη των Αμαζόνων στην Αθήνα που υπάρχουν ενδέιξεις αλλά όχι αποδείξεις,λέει κατι ο Καργάκος στο τρίτομό του;Γιατί πολλοί ιστορικοί διατείνονται ότι πραγματικά έγινε κ δεν ήταν μύθος.Έχει ανακαλυφτεί κ στήλη που αναφέρει ότι κάποτε έγιμνε.Λοιπόν λέει κάτι ο διάσημος φιλόλογος;

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Περιμενε....παω να ψαξω...

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Καλά άστο φίλε μου,αν δεν θυμάσαι μην ψάχνεις.Θα το κοιτάξω όταν την πάρω.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
120,00 ευρωπουλάκια το τρίτομο για την Αρχαία Αθήνα που με ενδιαφέρει.Μπήκα κ το είδα.Μαλλόν δώρο Χρσιτουγέννων στον εαυτό μου όταν θα πάρουμε το δώρο Χριστουγέννων.Λίγο υπομονή.

Πάντως μιας κ πιάσαμε Καργάκο σας συνιστώ το ΄΄Αλβανοί, Αρβανίτες, Έλληνες Μελέτες ΄΄.
Θα σας λυθούν πολλές απορίες κ ερωτηματικά που έχετε σχετικά με τον γείτονα λαό.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Λοιπον-λοιπον  εχουμε και λεμε.....

Ο Θησεας και ο φιλος του Πειριθους(οπως Ηρακλης-Ιολαος) συγκρουστηκαν με τις Αμαζονες....Η συγκρουση ελαβε χωρα στους λοφους της Πνυκας κα των Μουσων.Οι Αμαζονες νικηθηκαν και η βασιλισσα τους σκοτωθηκε στον Αρειο Παγο.Πλλες αιχμαλωτιστηκαν και αλλες διασκορπιστηκαν σε διαφορα μερη της Ελλαδας.Στον Θησεα δοθηκε ως γερας(=βραβειο)η Αντιοπη απο την οποια αποκτησε τον Ιππολυτο.Αργοτερα ομως εγκατελειψε ,οπως ειχε πραξει προηγουμενως και με την Αριαδνη,και την Αντιοπη,για να νυμφευτει την Φαιδρα,η οποια ομως ερωτευτηκε τον νεαρο προγονο της,που ηταν αφιερωμενος στην Αρτεμη και δεν υπεκυπτε στα βελη του Ερωτα,βελη αμαρτιας μαλιστα,ριπτομενα απο την μητρια του.Γι αυτο η Φαιδρα τον συκοφαντησε στον πατερα του με ολα τα γνωστα παρεπομενα που ενεπνευσαν στον Ευριπιδη την τραγωδια Ιππολυτος......

ειναι σκετη αρρωστεια να τον διαβαζεις...κανα πιο δυσκολο εχουμε....?

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Αυτό το ξέρατε;;;;

Ο διάσημος Σπαρτιάτης στρατηγός Βρασίδας αποτελούσε απελέυθερο είλωτα κ μάλιστα πολεμούσε επικεφαλής των απελεύθερων ειλώτων.

Επειδή οι Σπαρτιάτες Όμοιοι είχαν επικίνδυνα μειωθεί,αποφάσισαν να δώσουν το χρίσμα του Ομοίου σε διακεκριμένους και δυνατούς είλωτες που είχαν διακριθεί για την δύναμη κ για την ευστροφία τους προκειμένου να καλύψουν τα κενά που είχαν.Ο πιο διάσημος εξ αυτών ήταν ο Βρασίδας ο οποίος διακρίθηκε στον Πελοποννησιακό πόλεμο όπου έχασε την ζωή του.

Επιχείρησε τολμηρές επιθέσεις εναντίον της Πύλου, του Πειραιά και της Κέρκυρας, συμμάχου των Αθηναίων, κατορθώνοντας να φέρει τη Σπάρτη σε θέση πλεονεκτικότερη από εκείνη των Αθηνών.

Θεώρησε ότι καλύτερα θα ήταν να μεταφέρει τον πόλεμο βορειότερα και το κατόρθωσε καταλαμβάνοντας τις πόλεις Στάγειρα, Άκανθο και Άργιλο. Κυρίεψε την Αμφίπολη και άλλες πόλεις συμμαχικές των Αθηνών.

Δυο ολόκληρα χρόνια κυριάρχησε στη Χαλκιδική. Στα 422 σε μια μάχη που έγινε μπροστά από τα τείχη της Αμφίπολης μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών, ο Βρασίδας τραυματίστηκε βαριά και πέθανε,στην ίδια μάχη που σκοτώθηκε και ο δημαγωγός μανάβης δημοκράτης,ο Κλέωνας.Σε αυτή την μάχη σκοτώθηκαν 600 Αθηναίοι κ 7 Σπαρτιάτες,ένας εκ των οποίων κ ο Βρασίδας. Τον αντικατάστησε ο ναύαρχος Λύσανδρος που ήταν αρκετά ικανός, αλλά δε διέθετε την ιδιοφυία και την ευστροφία του Βρασίδα.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
  Λοιπον-λοιπον  εχουμε και λεμε.....

Ο Θησεας και ο φιλος του Πειριθους(οπως Ηρακλης-Ιολαος) συγκρουστηκαν με τις Αμαζονες....Η συγκρουση ελαβε χωρα στους λοφους της Πνυκας κα των Μουσων.Οι Αμαζονες νικηθηκαν και η βασιλισσα τους σκοτωθηκε στον Αρειο Παγο.Πλλες αιχμαλωτιστηκαν και αλλες διασκορπιστηκαν σε διαφορα μερη της Ελλαδας.Στον Θησεα δοθηκε ως γερας(=βραβειο)η Αντιοπη απο την οποια αποκτησε τον Ιππολυτο.Αργοτερα ομως εγκατελειψε ,οπως ειχε πραξει προηγουμενως και με την Αριαδνη,και την Αντιοπη,για να νυμφευτει την Φαιδρα,η οποια ομως ερωτευτηκε τον νεαρο προγονο της,που ηταν αφιερωμενος στην Αρτεμη και δεν υπεκυπτε στα βελη του Ερωτα,βελη αμαρτιας μαλιστα,ριπτομενα απο την μητρια του.Γι αυτο η Φαιδρα τον συκοφαντησε στον πατερα του με ολα τα γνωστα παρεπομενα που ενεπνευσαν στον Ευριπιδη την τραγωδια Ιππολυτος......

ειναι σκετη αρρωστεια να τον διαβαζεις...κανα πιο δυσκολο εχουμε....?

Το κατατάσσει σαν ιστορία ή ως μυθολογία;;;Εδώ είναι το ζητούμενο.Τhanks anyway.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Το κατατάσσει σαν ιστορία ή ως μυθολογία;;;Εδώ είναι το ζητούμενο.Τhanks anyway.

Ως μυθολογια,αλλα παραθετει και στοιχεια οτι πιθανων μια μαχη να ελαβε χωρα κοντα στους εν λογω λοφους....

Οσο για τον Βρασιδα του αφιερωνει ολοκληρο κεφαλαιο περιπου 35 σελ....Εκει να δεις ογκο πληροφοριων για τον τυπο....Να μην σας πω για Θερμοπυλες και Λεωνιδα....Ορεξη να χω να πληκτρολογω....Οποιος ενδιαφερετε παντως ειναι συγκλονιστικες εργασιες.....

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166

Με έπεισες ρε.Με έπεισες.Χριστούγεννα όμως με το δώρο.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ.Πάρα πολύ.Και γράφε εδώ.Θα μας βοηθήσεις με τις γνώσεις σου.Καλό απόγευμα.

ΦΙΛΟΙ,διαβάστε Ιστορία..κυρίως την Ελληνική.

kifinas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
2
Πόντοι
16
Αν δεν βυθιζόνταν έτσι,θα υο βύθιζαν σίγουρα οι Άγγλοι.Το είχαν βάλει αμέτι μου -χαμέτι μου.Και όταν τους καρφώνεται κάτι,δεν τους το βγάζεις από το μυαλό.Πάντως την είχαν ακούσει για τα καλά οι ΄΄θαλασσοκράτορες ΄΄ Άγγλοι.Και μόνο η υποψία ότι είχε βγει για βολτούλα το βαρκάκι,τους έπιανε πανικός και τρόμος.
οκ αναδρομικό το ποστ. (εκτός και αν θυμάμαι λάθος ιστορία)  κατα τη διάρκεια που οι άγγλοι ναύτες έριχναν σκοινιά για τους ναυαγούς, το πλοίο "πάτησε γκάζι" και έφυγε. λίγοι πρόλαβαν να σωθούν.
η επίσημη δικαιολογία είναι οτι πήραν σήμα πως γερμανικό υποβρύχιο ήταν στην περιοχή και φοβούμενοι αντίποινα έγιναν μπουχός.
άλλοι λένε πως ήταν εκδίκηση για τα πλοία που έχασαν.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Να εισαι παντα καλα...Παρακολουθουσα το θρεντ απο την αρχη,αλλα δεν ποσταριζα απο βλακεια ..Υποσχομαι να μπω και εγω στην ομορφη αυτη παρεα...Η Ιστορια ειναι μεγαλη αγαπη μου...Τι να σας πω...Οτι περπατησα ολη την Ανοπαια Ατραπο που εφερε τους Αθανατους ο Εφιαλτης στις πλατες των Θερμοπυλομαχων...Τα πεδια μαχων απο Μαραθωνα-Θερμοπυλες-Λευκτρα-Χαιρωνεια-Πλαταιες και αλλου...Εχω και φωτο με την σημερινη κατασταση των πεδιων αμα θελετε....Φωτο απο την θεδη του Ξερξη στο Αιγαλεω...και αλλα...

Νομιζα οτι την τρελλα την δικια μου δεν την ειχανε πολλοι και φοβομουν να γραψω ,μηπως και φανω γελοιος....

Φευγω για Κρητη σημερα και θα γυρισω κατα τις 27 του Νοεμβρη...θα τα πουμε και θα εχουμε υλη για ολο τον χειμωνα....

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
  Να εισαι παντα καλα...Παρακολουθουσα το θρεντ απο την αρχη,αλλα δεν ποσταριζα απο βλακεια ..Υποσχομαι να μπω και εγω στην ομορφη αυτη παρεα...Η Ιστορια ειναι μεγαλη αγαπη μου...Τι να σας πω...Οτι περπατησα ολη την Ανοπαια Ατραπο που εφερε τους Αθανατους ο Εφιαλτης στις πλατες των Θερμοπυλομαχων...Τα πεδια μαχων απο Μαραθωνα-Θερμοπυλες-Λευκτρα-Χαιρωνεια-Πλαταιες και αλλου...Εχω και φωτο με την σημερινη κατασταση των πεδιων αμα θελετε....Φωτο απο την θεδη του Ξερξη στο Αιγαλεω...και αλλα...

[size=12pt] Νομιζα οτι την τρελλα την δικια μου δεν την ειχανε πολλοι και φοβομουν να γραψω ,μηπως και φανω γελοιος....[/size]

Φευγω για Κρητη σημερα και θα γυρισω κατα τις 27 του Νοεμβρη...θα τα πουμε και θα εχουμε υλη για ολο τον χειμωνα....

Μωρέ την έχουνε!!!
Υπάρχουν απίστευτα άτομα με προσωπικότητα και γνώσεις που σε κουφαίνουν, αλλά δεν τους γνωρίζει κανείς πέρα απ' τους φίλους τους...Βλέπετε, αδιαφορούν και αηδιάζουν με τη χύδην συμπεριφορά, και ακολουθούν χαμηλούς τόνους...Είμαι σίγουρος πως γνωρίζετε πολλοί τέτοιους ανθρώπους...

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
γνωρίζουμε flesh...αρκετούς και επίσης καθρέπτη έχουμε σπίτι μας.... ;)

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166

Νομιζα οτι την τρελλα την δικια μου δεν την ειχανε πολλοι και φοβομουν να γραψω ,μηπως και φανω γελοιος....

Σε ευχαριστούμε πολύ.Θα περιμένω ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ να τα πούμε από κοντά.Οι φώτο από τα πεδία των μαχών με ενδιαφέρουν πολύ...όπως φαντάζομαι κ των άλλων φίλων εδώ μέσα.Να σαι καλά κ να γράφεις εδώ μέσα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom