tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
έχω αποδείξει πολλάκις ότι δεν διαθέτεις κανένα νου...
ενώ εσύ διακρίνεσαι δια την νοητικήν σου υστέρησιν...
έχω αποδείξει πολλάκις ότι δεν διαθέτεις κανένα νου...
ενώ εσύ διακρίνεσαι δια την νοητικήν σου υστέρησιν...
πάντως δεν κρίνω ένα ιστορικό έργο που δεν έχω διαβάσει...
Η αλήθεια είναι ότι όποιο παιδί πήγαινε εκεί τούρκευε μεν, αλλά γλίτωνε την πείνα. Και η οικογένεια γλίτωνε από ένα στόμα. Δεν αποκλείεται λοιπόν να υπήρχαν και τέτοιες ελάχιστες περιπτώσεις. Μέχρι και συνταξιοδοτικό σύστημα είχαν. Μου διαφεύγει το πού το έχω διαβάσει αλλά είχαν ΚΑΙ τέτοιο πράγμα. Βέβαια τα χρόνια της Επανάστασης ήταν και τα τελευταία τους.
Είχαν χάσει την αίγλη τους ενώ πια και οι Οθωμανοί είχαν πάψει να παίρνουν ΜΟΝΟ χριστιανούς και στρατολογούσαν και μουσουλμάνους ενώ αυτό απαγορευόταν ρητά παλιά. Πια, το παιδί του γενίτσαρου μπορούσε να ενταχθεί στο σώμα ενώ παλιά αυτό δε γινόταν αφού έπαιρναν ΜΟΝΟ μή μουσουλμάνους (είτε δικούς μας, είτε Ρώσους, είτε Σέρβους κτλ κτλ).
Eιδα χθες το 1ο επεισοδιο της σειρας του σκαι, αν και το 5τομο εργο του τυπου ειναι ετσι, ειναι αρκετα αξιολογη προσπαθεια, αλλα...Ειναι φως φαναρι οτι το εν λογω "εργο" ειναι φτιαγμενο για να προκαλεσει αντιδρασεις και να γινει ντορος, περαν της οποιας ιστορικης του αξιας. Ας πουμε στην αρχη λεει οτι ηταν ολα καλα και υπηρχε μια φιλικη συνυπαρξη χριστιανων μουσουλμανων και 10'' μετα λεει οτι οι τουρκοι εσφαξαν ολο τον πληθυσμο της Μεθωνης, του Ναυπλιου και 2-3 αλλων πολεων :o Λιγο αργοτερα ο συγγραφεας λεει με στομφο οτι μεχρι το 1770 οι κατοικοι δεν υπηρχαν σαν εθνος, εννοωντας ομως οτι δεν υπολογιζανε κοινο συμφερον και οχι οτι δεν μοιραζοντουσαν κοινη καταγωγη.πάντως δεν κρίνω ένα ιστορικό έργο που δεν έχω διαβάσει...
Ο τυπος εκανε και μια σχετικη κωλοτουμπα διαβασα, οσον αφορα το θεμα με τον γκευ Κολοκοτρωνη
Ναι ο μαλακας, αν το επιασα σωστα, ειπε οτι ηταν το πιο κακογουστο αστειο που εχει κανειΤί μαλακίες ΘΕΕ μου! Έλεος!
Ναι ο μαλακας, αν το επιασα σωστα, ειπε οτι ηταν το πιο κακογουστο αστειο που εχει κανει
Αν λαβεις υποψιν την αποστροφη που ειχαν για την μουσουλμανικη θρησκεια (πιστευω και για τις υπολοιπες) το βλεπω πολυ χλωμο να διναν τα παιδια τους για να γινουν αλλοθρησκοι...Το τι γίνεται με μεμονομένες περιπτώσεις είναι δύσκολο να το εξετάσουμε βρε ΦΠ.
Θα μπορούσε να γινόταν κάτι τέτοιο.
το πρόβλημα με τη γενιά του ίντερνετ είναι η οπτικοποίηση των πάντων...
άλλο το ντοκιμαντέρ άλλο το πεντάτομο έργο το οποίο έχω διαβάσει και θεωρώ καλό.
σ' αυτό παραπέμπω ΦΠ.
είναι η πιο πρόσφατη συνολική αποτίμηση του 21 ....
Ειπε αυτοΔεν κατάλαβα. Αστείο που βγάζει τον Κωλοκοτρώνη gay; Έτσι είπε ο ιστορικός;
Δεν έχω δει βέβαια και δεν πρέπει να σχολιάζω, αλλά εάν ισχύει αυτό, ο επιστήμων που το έκανε είναι πολλά κιλά μαλακας. Δεν έχει δουλειά να το κάνει αυτό.
Βιβλιογραφίαααααααααααααααααααα!
Τουλάχιστον τίτλο πες. Άμα δεν το έχεις κοντά θυμήσου το αύριο.
Επίσης, πόσο τιμάται;
Δεν ανηκω στη γενια του ιντερνετ! Παντως το θεμα δεν ειναι η οπτικοποιηση αλλα η provocateur προσεγγιση. Εφοσον ειναι του ιδιου φανταζομαι θα ειναι γραμμενη στο ιδιο πνευμα...Εσυ πες μας, προσωπικα δεν το εχω διαβασει...το πρόβλημα με τη γενιά του ίντερνετ είναι η οπτικοποίηση των πάντων...
Ειπε αυτο
«Εάν πείσουμε τους Ιταλούς ότι ο Τζιανκάρλο λεγόταν Τζιαφράνκο, θα πείσουμε και τους Ελληνες ότι ο Κολοκοτρώνης είχε γκόμενο. Αν και δεν είναι αλήθεια. Δεν ήταν γκόμενος. Είχαν αρραβωνιαστεί».
Ρε βλαμμενε, αυτος δεν παρουσιαζει την εκπομπη?μα πόσο ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ;;;;;
δεν ξεχωρίζετε τον Τατσόπουλο από το Βερέμη και τους άλλους ιστορικούς;;;;;
καλά με την ιστορία είστε άσχετοι! και με την πεζογραφία επίσης;
τέτοιες ώρες αισθάνομαι μαλάκας που ασχολούμαι μαζί σας!
σιχτίρ!
ρε ΜΑΛΑΚΑ έχουν γίνει τόσα ποστς και συζήτηση γι' αυτό.
αλτσχάιμερ έχεις;
1821 Η γέννηση ενός έθνους - κράτους
συλλογικό, επιμ. Θ. Βερέμης
τόμοι 5
εκδ ΣΚΑΪ
2010
πωλείται σε πρακτορεία τύπου απ' όσο ξέρω
έκαστος τόμος 6 ή 7 ευρώ
Ρε βλαμμενε, αυτος δεν παρουσιαζει την εκπομπη?
ακριβώς !!!
ΑΛΛΟ παρουσιάζει, ΑΛΛΟ γράφει!!!
τόσο μυαλό θέλει να το καταλάβεις;
με λες και βλαμμένο, ΗΛΙΘΙΕ!!!