Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 244K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97

Pireotis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
1
Εχουμε λοιπον εναν κοινωνικο Δαρβινισμο. Υπαρχουν στιγμες ιστορικες που μπορει να εκτεινωνται σε αιωνες αλλα στην ιστορια του πλανητη μερικα εστω στιγμιαια που μπορουν να δημιουργησουν καταπληκτικα επιτευγματα.
Επειδη ομως οι νομοι της ζουγλας υπερεχουν της διανοητικης αρα στο τι εχω,στο τι θα φαω, στο τι θα  :boobies: :boobies:
επερχεται η νοσος των νησιων του Πασχα. Η απολυτη καταστροφη ως των κοκκων της αμμου.
Η φιλοσοφικη μου ελκεται στην υπαρξη μονο του ανδρικου φυλου φυσικα μονο θεωρητικα, ατερμωνες στρατωνες χαβαλε και πληρης ισοτητας ανευ αναγκης του ισχυροτερου και του καταλωτισμου που το αλλοτρειο φυλο μας εχει καταδικασει αιωνια
:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
ως μονο μεσο ως εγω εισπρατω την εκδικηση της μαιμους, λογω καταπιεσης  :helpplea: :helpplea: :helpplea:
Απλα ελληνικα> ειμαστε καταδικασμενοι στην καταστροφη μπας και αποδειξωμε το μακρυτερον του πεους μας  :S :S :S
με μεσα ατερμωνα

Pireotis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
1
Έχω ακούσει κ την εκδοχή επιδημίας,στην οποία δεν είχαν αναπτύξει αντισώματα.Αν κ ποτέ επιβεβαιωθεί αυτό,θα πρόκειται περί του μοναδικού αφανισμού φυλής,λόγω επιδημίας,στα ιστορικά χρονικά.
Οχι καλε μου πολιτισμοι ισχυροτεροι ως ο Ελληνικος αναγκασε ευαυτον σε αφανεια λογω εσωτερικης ζημωσης.
Εννοω οτι οταν δυο διαφορετικες προσεγγισεις στο ιδιο θεμα οπως η Αθηναικη και η Σπαρτιατικη κουλτουρα εναντιωθηκαν στο υστατο σημειο εξελιξης αλληλοεξοντωθηκαν. Ειμαστε σιγουροι οτι η κουλτουρα των Maya δεν εχει υποστει την ιδια μοιρα.
Αλλωστε μην ξεχνας η γραφη και η διαχειρηση της ηταν μονο προιον εκλεκτων λεω υπαρχει και η σκεψη οτι ο πολιτισμος εαλλω εσωθεν.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Καλημέρα φίλοι-λάτρεις της Ιστορίας.
Τα Ιστορικά θέματα των εκδόσεων ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ,έβγαλαν μονογραφία με τον τίτλο ΜΑΦΙΑ,που αναφέρεται στην ιστορία κ δράση της περιβόητης εγκληματικής οργάνωσης κ στις 2 όχθες του Ατλαντικού.
Πάρτε το κ θα μαθετε την αληθινή ιστορία του Μπονάνο,του Λάκυ Λουτσιάνο,του ΑΛ Καπόνε και τόσων άλλων περιβόητων μαφιόζων.
Πραγματικά μια πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση που θα σας φωτίσει για μια άγνωστη πτυχή της νεώτερης Ιστορίας.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ποιος ξέρει να μου πει,τι τάμα είχε κάνει στην θεά Αθηνά,ο Μιλτιάδης παραμονες της μάχης του Μαραθώνα;

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.353
Πόντοι
22.785
Ποιος ξέρει να μου πει,τι τάμα είχε κάνει στην θεά Αθηνά,ο Μιλτιάδης παραμονες της μάχης του Μαραθώνα;
νομιζω σκοτεινε οτιν ειχε πη οτι θα ψθυσιαση τοσες αιγες
στην αρτεμη αγροτερα στο ναο της αθηνας οσους δηλαδη
θα ητανε κ οι εχθροι που θα ειχε σκουωση στη μαχη
ο ναος αυτος βρισκεται ακομα στα θεμελια του παναθηναικου σταδιου..
τι κερδιζω;;;;;;;;;;;;;;;;;;

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Σωσττττττττττττττττττοοοοοοοοοοοοοοος. :rockon:
Κερδίζεις την αγάπη μου :grin:
Και επειδή οι νεκροί ήταν 6.700 περίπου,και που να βρεθούν τόσα ζώα να σφαχτουν ,το έκαναν το τάμα με δόσεις.Εσφαζαν καθε χρόνο στην γιορτή της θεάς,από 500 άμοιρα ζώα,μέχρι να αποπληρωθεί το ΄΄χρέος΄΄.

Και ναι ο ναός της Αρτεμης Αγροτέρας είναι λίγο πριν το Καλλιμάρμαρο αριστερά του δρόμου(Β.Κωνσταντίνου-προέκταση Καλλιρόης).Νομίζω ότι υπάρχουν μόνο τα θεμελια,δεν είμαι σίγουρος.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.353
Πόντοι
22.785
ειδες που σου ειπα οτι ειμε επιστιμονικος
ΒΑΖΕΛΟΣ...............

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Είσαι,είσαι...
Αφού είσαι τόσο ΄΄επιστιμονικός΄΄ για πες μας ποιος ήταν ο βασιλιάς των Αθηναίων στην μάχη του Μαραθώνα,ο οποίος μάλιστα ήταν ένας από τους 192 νεκρούς των Ελλήνων;

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
465
Πόντοι
36
Και ναι ο ναός της Αρτεμης Αγροτέρας είναι λίγο πριν το Καλλιμάρμαρο αριστερά του δρόμου(Β.Κωνσταντίνου-προέκταση Καλλιρόης).Νομίζω ότι υπάρχουν μόνο τα θεμελια,δεν είμαι σίγουρος.

Kαλημέρα.  :)

Εκεί περίπου είναι, (θεμέλια, δεν είμαι σίγουρος αν έχουν ολοκληρωθεί οι ανασκαφές) απέναντι από το κολυμβητήριο. Πηγαίνοντας προς παραλία αριστερά. Όπως πας δλδ από Κοκκαλιστάν προς Καλλιμάρμαρο δεξιά, λίγο μετά τη Βουλιαγμένης. Το μπουρδελοκράτος ακόμα να καταφέρει να πετύχει απαλλοτρίωση των συγχρόνων κτισμάτων και ανάδειξη του χώρου.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Καλημέρα χτιστέ.Και να ταν μόνο αυτό.Μόνο μια ταμπέλα υπάρχει που δείχνει την θέση του.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
465
Πόντοι
36
Είσαι,είσαι...
Αφού είσαι τόσο ΄΄επιστιμονικός΄΄ για πες μας ποιος ήταν ο βασιλιάς των Αθηναίων στην μάχη του Μαραθώνα,ο οποίος μάλιστα ήταν ένας από τους 192 νεκρούς των Ελλήνων;

Πολέμαρχος ήτανε ο Κ.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
:thumbsup:

...που έδωσε την τελική ψήφο στο συμβούλιο των 10 στρατηγών για το αν θα πολεμούσαν στον Μαραθώνα ή θα κλείνοταν στα τείχη της Αθήνας.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.353
Πόντοι
22.785
Είσαι,είσαι...
καλιμαχος...

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
465
Πόντοι
36
Κατεβάστε:

hxxp://rapidshare.com/files/44478181/Decisive_Battles_Marathon__490_BC_.part1.rar

hxxp://rapidshare.com/files/44478394/Decisive_Battles_Marathon__490_BC_.part2.rar

Και μπέτε και κατεβάστε και τα υπόλοιπα 12 επεισόδια της σειράς του HC:

:sunglasses:

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ξεκίνησε στην Πνομ Πένχ η πολυαναμενόμενη δίκη πρώην ηγετικού στελέχους των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη, 30 χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος.

Ο Κάνγ Κεκ Ιέβ -γνωστότερος και ως Ντουχ- ήταν επικεφαλής ενός διαβόητου στρατοπέδου συγκέντρωσης και κατηγορείται ως ιθύνων νους για τη δολοφονία και τον βασανισμό τουλάχιστον 15.000 φυλακισμένων.

Όπως αναφέρει το BBC, το ηγετικό στέλεχος των Ερυθρών Χμερ οδηγήθηκε σε δίκη μετά από πολυετείς προσπάθειες και διαπραγματεύσεις.

Δεκάδες άνθρωποι -πολλοί από αυτούς επιζήσαντες από το στρατόπεδο συγκέντρωσης- περίμεναν ώρες στην ουρά για να παρακολουθήσουν τη δίκη και να δουν από κοντά τον βασανιστή τους.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου έδωσε εγγυήσεις για μια δίκαιη δίκη, ωστόσο η υπεράσπιση διαμαρτυρήθηκε επειδή ο κατηγορούμενος έμεινε στη φυλακή για εννέα χρόνια χωρίς δίκη.

Ο Ντουχ, που έφτασε στο δικαστήριο με αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο, είναι το ένα από τα πέντε πρώην στελέχη των Ερυθρών Χμερ που δικάζονται για εγκλήματα κατά του λαού της Καμπότζης, ενώ είναι ο μόνος που έχει δείξει μεταμέλεια και έχει ζητήσει συγγνώμη από τα θύματά του.

Ο Ντουχ, πρώην δάσκαλος, ήταν διοικητής στο στρατόπεδο S-21, στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ, για τέσσερα χρόνια μετά την επικράτηση των Ερυθρών Χμερ το 1975.

Κατηγορείται ότι προσωπικά επέβλεψε τον συστηματικό βασανισμό περισσότερων από 15.000 κρατουμένων, ανδρών, γυναικών και παιδιών. Πολλοί που επιζούσαν από τα βασανιστήρια στέλνονταν για εκτέλεση.

Ο 66χρονος Ντουχ κρατείται από το 1999. Τώρα, αναγεννημένος χριστιανός, λέγεται ότι έχει συνεργασθεί με τις ανακριτικές αρχές και αναμένεται να δώσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με αποφάσεις που ελήφθησαν εκείνη την εποχή. Η μαρτυρία του ίσως χρησιμοποιηθεί στις δίκες των άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων.

Πάντως, οι ηγετικές φυσιογνωμίες των Ερυθρών Χμερ δεν πρόκειται να οδηγηθούν ποτέ στη δικαιοσύνη.

Ο ηγέτης Πολ Ποτ πέθανε σε στρατόπεδο κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη το 1998, την ίδια χρονιά που οι λίγοι εναπομείναντες μαχητές που τον στήριζαν συμφώνησαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους.

Περί τα δύο εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι πέθαναν από την πείνα, τα βασανιστήρια, τις εκτελέσεις και την καταναγκαστική εργασία, καθώς οι Ερυθροί Χμερ άδειαζαν τις πόλεις και έστελναν κόσμο να εργαστεί σε κολεκτίβες κατά τα πρώτα τέσσερα χρόνια στην εξουσία.

Η Καμπότζη είχε ζητήσει πριν από δέκα χρόνια από τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα να δημιουργηθεί ένα δικαστήριο με κατηγορίες για γενοκτονία.

Το δικαστήριο συστήθηκε τελικά το 2006 μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Καμπότζης και των Ηνωμένων Εθνών.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Από τα μεγαλύτερα καθίκια που εμφανίστηκαν στην Ιστορία,αυτοί οι Ερυθροί Χμερ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom