Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 244K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Και για να σε ρίξω στα βαθιά,τα πούρα COHIBA από που πήραν την ονομασία τους;;;;

ΑΑΑ αυτή είναι η ειδικότητά μου :)

Η προέλευση της λέξης Cohiba οφείλεται στους Κουβανικούς αυτόχθοντες αγρότες...  και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατά την άφιξη του Κολόμβου το 1492 ήξεραν ήδη και χρησιμοποίησαν τις εγκαταστάσεις καπνών !!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η χειροποίητη παραγωγή των εν λόγω πούρων γινόταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για λογαριασμό του Φιντέλ Κάστρο κι εν συνεχεία εξελίχθηκαν σε "δώρα" του Διπλωματικού Σώματος !!!

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ε για να σε δω τι ξέρεις ειδικέ;;;;ξέρεις την προέλευση ονομασίας αυτών που καπνίζεις;;;για να σε δω

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Συγκεκριμένα ήταν η πολεμική ιαχή των αυτοχθόνων ιθαγενών που πρωτοσυνάντησαν οι Ισπανοί Κονκισταδόρες όταν έφτασαν στην Κούβα.Όταν τους έκαναν ντου οι ιθαγενείς(παρεπιπτόντως δεν υπάρχει δείγμα απόγονου ιθαγενή μιας κ αφανίστηκαν όλοι από τις αρρώστιες των Ισπανών κ κυρίως το κρύωμα!!!!),φώναζαν την ιαχή COHIBA-COHIBA.

Εξού κ τα φημισμένα πούρα-λάτρης των οποίων εγώ κ ο φίλος μου ο Duracell

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Ε για να σε δω τι ξέρεις ειδικέ;;;;ξέρεις την προέλευση ονομασίας αυτών που καπνίζεις;;;για να σε δω

ΔΕΝ καπνίζω ιδιαίτερα Cohiba, προτιμώ Montecristo και Romeo Y Julieta (έχω εδώ αναμμένο απ' το πρωί ένα Cedros II και το απολαμβάνω σιγά-σιγά) ;)

Υ.Γ. Εχεις καπνίζει ποτέ Trinidad? Φτιάχνονται στο ΙΔΙΟ εργοστάσιο με τα Cohiba και είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ :rockon:

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Cohιbir στα Ισπανικα σημαινει αναχαιτίζω/ανακόπτω/συγκρατώ.
Μήπως, λεω μήπως απο τον κόλπο των Χοίρων?

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ιπτάμενε είναι αυτό που λεώ 2 ποστ πιο πάνω.

Dur ζηλεύω.Αν κα΄νω αυτό εδώ μέσα στο γραφείο,τοιχοκολλημένη θα βρω την απόλυσή μου.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
ΔΕΝ καπνίζω ιδιαίτερα Cohiba, προτιμώ Montecristo και Romeo Y Julieta (έχω εδώ αναμμένο απ' το πρωί ένα Cedros II και το απολαμβάνω σιγά-σιγά) ;)

Υ.Γ. Εχεις καπνίζει ποτέ Trinidad? Φτιάχνονται στο ΙΔΙΟ εργοστάσιο με τα Cohiba και είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ :rockon:

Εχω κάνει κανα-δυο.όντως πολύ ωραία

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Ιπτάμενε είναι αυτό που λεώ 2 ποστ πιο πάνω.

Dur ζηλεύω. Αν κάνω αυτό εδώ μέσα στο γραφείο, τοιχοκολλημένη θα βρω την απόλυσή μου.

Κρίμα ρε γμτ! Κι εμείς εδώ έχουμε σχετικό policy... αλλά πρακτικά ΔΕΝ ισχύει για τα Στελέχη με δικό τους γραφείο... ;)

Κερνάω πούρο + espresso :rockon:

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
465
Πόντοι
36
Καλημέρα Φίλοι! :)

Αν και δεν καπνίζω (γενικά)  :sunglasses: :

" The name cohíba derives from the Taino word for "tobacco"."

"The Taínos were pre-Columbian inhabitants of the Bahamas, Greater Antilles, and the northern Lesser Antilles."

(εδώ και αναπαράσταση χωριού στην ΚΟΥΒΑ)

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Και για να μην ξεφεύγουμε,παμε στον φίλο μας τον Τσε(του οποίου το μνημείο το επισκέφτηκα στην Σάντα Κλάρα).
Πώς κατάφεραν να αναγνωρίσουν οι Κουβανοί ερευνητές,τον σκελετό του Τσε Γκεβάρα,ανάμεσα σε δεκάδες σκελετούς;;;
Έλειπε κάτι από τον σκελετό χαρακτηριστικό,που το γνώριζαν κ εξού τον αναγνώρισαν.Τι ήταν αυτό;;;

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Καλημέρα Φίλοι! :)

Αν και δεν καπνίζω (γενικά)  :sunglasses: :

" The name cohíba derives from the Taino word for "tobacco"."

"The Taínos were pre-Columbian inhabitants of the Bahamas, Greater Antilles, and the northern Lesser Antilles."

(εδώ και αναπαράσταση χωριού στην ΚΟΥΒΑ)

Καλώστον.το ξέρουμε ότι δεν καπνίζεις κ ξέρεις πολύ καλά πόσο καπνίζω εγώ πούρα.
Όσο για αυτό που λες,μπορεί κ να είναι έτσι.Εγώ στην Κούβα έμαθα την εκδοχή της πολεμικής ιαχής

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
465
Πόντοι
36
Δεν παίζω το ρόλο του "ποταμιού" για COMMANDANTE :sunglasses:

Προφανώς φίλτατε ΘΕΟΣΚΟΤΕΙΝΕ οι εκδοχές ΟΛΕΣ έχουν κάποια βάση. Και η μία δεν αποκλείει τις άλλες ΙΜΟ.

Ιδέες μπορεί νάπεσαν σχεδόν ταυτόχρονα, με διαφορετικές αφετηρίες, ερεθίσματα ή μνήμες.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Αν ξέρεις για τον Τσε μας λες.Αν όχι,περιμένω κανέναν άλλον.
Γκουρού εσύ τίποτα για τον Τσε;;;;

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
465
Πόντοι
36
Από τον ομαδικό τάφο του Che και των συντρόφων του, ήταν ο μοναδικός σκελετός που είχε ακρωτηριαστεί μεταθανάτια (μάλλον).

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Πλησιάζεις.Τι του έλειπε συγκεκριμένα;;;;

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Και για να μην ξεφεύγουμε,παμε στον φίλο μας τον Τσε(του οποίου το μνημείο το επισκέφτηκα στην Σάντα Κλάρα).
Πώς κατάφεραν να αναγνωρίσουν οι Κουβανοί ερευνητές,τον σκελετό του Τσε Γκεβάρα,ανάμεσα σε δεκάδες σκελετούς;;;
Έλειπε κάτι από τον σκελετό χαρακτηριστικό,που το γνώριζαν κ εξού τον αναγνώρισαν.Τι ήταν αυτό;;;

Ο σκελετός του ανακαλύφθηκε το 1997 στο Βαλλεγράντε της Βολιβίας... του έλειπαν και τα 2 χέρια !!!

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
465
Πόντοι
36
Οι παλάμες. Τα χέρια ήταν κομμένα από τους καρπούς.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Alfaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Respect :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Του τα έκοψαν μεταθανατια κ τα κράτησαν ως λαφυρα.Αγνωστο που είναι τα κόκκαλα.
Το ρολόι του Τσε το φοράει ακόμα ο αρχιεκτελεστής του,που ζει στο Μαϊάμι,απολαμβάνοντας τις τιμές που του αποδίδουν οι αντιφρονούντες Αμερικοκουβανοί.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ποιο ήταν το επάγγελμα του Τσε,και το πρωσονύμιο ''Τσε''(δεν ήταν αυτό το όνομα του,αλλά παρατσούκλι) που οφείλεται;;;;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom