Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 246K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
Κληρικός, αγωνιστής, απόστολος της Φιλικής Εταιρείας. Ευφραδής αλλά συχνά εριστικός, πνεύμα αντιλογίας αλλά και εμπνευστής του πλήθους. Γεννήθηκε στο χωριό Πολιανή της Μεσσηνίας και φοίτησε στη Σχολή Δημητσάνας, όπου όμως, όπως λέγεται, γράμματα δεν έμαθε πολλά. Μετά το τέλος των σπουδών του, πιθανώς το 1816, έγινε μοναχός στη Μονή Βελανιδιάς στην Καλαμάτα. Εκεί ήρθε σε ρήξη με την ιεραρχία και αναγκάστηκε να φύγει για να εγκατασταθεί στη Μονή Ρεκίστας, μεταξύ Λεονταρίου και Μυστρά. Οι προσωπικές του διαμάχες δεν είχαν όμως τέλος. Λόγω κτηματικών διαφορών συγκρούστηκε με έναν ισχυρό Τούρκο της περιοχής και αναγκάστηκε να εκπατρισθεί. Καθώς τον κατεδίωκαν ο Παπαφλέσσας φώναξε στους διώκτες του: «Αϊντε ρε και πού θα μου πάτε; Θα ξαναγυρίσω πάλι ή δεσπότης ή παπάς και τότε θα λογαριαστούμε», υπόσχεση την οποία τήρησε.

Μου αρεσε αυτο το τελευταιο για αυτο το παραθετω.

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Ο " Νεραιδογεννημενοσ" Μαυρομιχαλης. Τωρα?

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Κληρικός, αγωνιστής, απόστολος της Φιλικής Εταιρείας. Ευφραδής αλλά συχνά εριστικός, πνεύμα αντιλογίας αλλά και εμπνευστής του πλήθους. Γεννήθηκε στο χωριό Πολιανή της Μεσσηνίας και φοίτησε στη Σχολή Δημητσάνας, όπου όμως, όπως λέγεται, γράμματα δεν έμαθε πολλά. Μετά το τέλος των σπουδών του, πιθανώς το 1816, έγινε μοναχός στη Μονή Βελανιδιάς στην Καλαμάτα. Εκεί ήρθε σε ρήξη με την ιεραρχία και αναγκάστηκε να φύγει για να εγκατασταθεί στη Μονή Ρεκίστας, μεταξύ Λεονταρίου και Μυστρά. Οι προσωπικές του διαμάχες δεν είχαν όμως τέλος. Λόγω κτηματικών διαφορών συγκρούστηκε με έναν ισχυρό Τούρκο της περιοχής και αναγκάστηκε να εκπατρισθεί. Καθώς τον κατεδίωκαν ο Παπαφλέσσας φώναξε στους διώκτες του: «Αϊντε ρε και πού θα μου πάτε; Θα ξαναγυρίσω πάλι ή δεσπότης ή παπάς και τότε θα λογαριαστούμε», υπόσχεση την οποία τήρησε.

Ο Παπαφλέσσας θεωρούνταν ο μεγαλύτερος γυναικάς της εποχής του.Δεν ήταν ιερέας,τον παρίστανε και έλεγε μεγάλα ψέματα κ μυθεύματα για να πετύχει τους σκοπούς του.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166

ΟΧΙ και πάλι.

Λοιπόν ήταν ο Αθανάσιος Διάκος,ο πιο όμορφος Ελληνας εκείνη την εποχή.Πήγαιναν να τον βρουν στο μοναστήρι όπου ασκήτευε ,αντρες κ γυναίκες μόνο κ μόνο για να τον θαυμάσουν.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Μήπως ο Παπαφλέσσας ήταν λάτρης των μασατζιδικων της εποχής,εξού κ ορμόμενος ο δικός μας Παπαγιώργης εδώ μέσα;;;; :boobies: :boobies: :boobies: :boobies:

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
Ο Παπαφλέσσας θεωρούνταν ο μεγαλύτερος γυναικάς της εποχής του.Δεν ήταν ιερέας,τον παρίστανε και έλεγε μεγάλα ψέματα κ μυθεύματα για να πετύχει τους σκοπούς του.
Νταρκ νομιζω οτι κανεις λαθος απο οτι διαβασα στο  ιντερνετ στην βιογραφια του επί πατριαρχίας Γρηγορίου Ε' ο Παπαφλέσσας χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης.

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Το σκεφτηκα, αλλα μου φαινοταν ευκολο.Ξερω παντος πως ο Διακος την εκανε απο το μοναστηρι επειδη καποιος Αγας θαμπομενος απο την ομορφια του πηγε να τον πηδηξει

Vrikolakas

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16

Συνημμένα

• photo r RomaninBearskin.jpg
    photo r RomaninBearskin.jpg
    16,7 KB · Εμφανίσεις: 21
  • photo r Romans-march.jpg
    photo r Romans-march.jpg
    128,9 KB · Εμφανίσεις: 18
  • photo r romans2.jpg
    photo r romans2.jpg
    17,5 KB · Εμφανίσεις: 22
  • photo r Romeinen.JPG
    photo r Romeinen.JPG
    42,7 KB · Εμφανίσεις: 21

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Οκ. Οι μαχες της ταινιας ειναι για κλαματα. Παντως αν και Χουντικη η ταινια καταφερνει να δωσει την αρχομανια και τον φαυλο χαρακτηρα του Παπαφλεσα

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Καλημερα και απο μενα παιδια....Πανο με προλαβες,αυτο θα εκανα και εγω απο 131 σελ. που ειχα αφησει το θρεντ για χαρη του αεροπορικου....

Για να μην λεει ο σκοτεινος οτι τα παρατησα...

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ο Παπαφλέσσας μπορεί να χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης,αλλα΄τότε ήταν κάτι που γινόνταν κατά κόρον οι χειροτωνήσεις,μιας κ οι δεσμοί Εκκλησίας-λαού ήταν πολύ στενοί.Το τι χειροτονήθηκε έγινε καθαρά για ιδιοτελείς σκοπούς προκειμένου να τον χρησιμοποιησει ηΕκκλησία στον ξεσηκωμό κ καλά ως μπροστάρη.Αν θυμάμαι καλά η φράση ΄΄τα ράσα δεν κάνουν τον παππά πήγαινε στον Παπαφλέσσα΄΄.
Στην πραγματικότητα δεν ήξερε ούτε να ψέλνει τα πιο απλά τροπάρια της Εκκλησίας κ οι πράξεις του(γυναικάς μεγάλος,ψεύτης μεγάλος,λαμόγιο κ.λ.π.) δεν παραπέμπουν ούτε στο ελάχιστο σε παππά.

Κάτι σαν τον δικό μας παπα-Γιώργη δηλαδή.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
 Το καλο με τον Γιαννοπουλο ειναι οτι εχει τις επεξηγησεις και ειναι πιο κατατοπιστικο...

παω λιγο διπλα...

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Thanks pano.Εσένα περίμενα gabadoo να μπυ ποστάρεις λεγεωνάριους κ τις παραλλαγές των στολών τους που ποικίλλαν ανα΄τους αιώνες.Εκείνη με το ρόπαλο αν θυμάμαι παραπέμπει σε συγκεκριμέννο λεγεωνάριο Σπαρτιάτικης καταγωγής που ήταν ονομαστός για την ανδρεία του.Σωστά;;;;

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Thanks pano.Εσένα περίμενα gabadoo να μπυ ποστάρεις λεγεωνάριους κ τις παραλλαγές των στολών τους που ποικίλλαν ανα΄τους αιώνες.Εκείνη με το ρόπαλο αν θυμάμαι παραπέμπει σε συγκεκριμέννο λεγεωνάριο Σπαρτιάτικης καταγωγής που ήταν ονομαστός για την ανδρεία του.Σωστά;;;;
Αν θυμαμαι καλα σε αρθρο που εχω διαβασει, λεγεωνες με αντρες ελληνικης καταγωγης στειλανε στη Γερμανια. Εχει ακουσει καποιος συναγωνιστης κατι σχετικο?

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166

Μαρκο Αυρηλιος Αλεξιανος....Ειχε στρατολογησει ομως και πολλους αυθεντικου σπαρτιατες για την Παρθικη εκστρατεια του
Αν θυμαμαι καλα σε αρθρο που εχω διαβασει, λεγεωνες με αντρες ελληνικης καταγωγης στειλανε στη Γερμανια. Εχει ακουσει καποιος συναγωνιστης κατι σχετικο?

Οχι ολοκληρη λεγεωνα,αλλα κοορτεις σιγουρα.Οι Ρωμαιοι δεν ηταν τοσο απερισκεπτοι ωστε να ιδρυουν λεγεωνες μα αντρες απο κατεχομενα....Κοορτεις για να τους εχουν υπο ελεγχο....

Ρε σεις,ο μεσαιωνιτζης ο φλες που ειναι....χαθηκε η εγω δεν παρακολουθω το θρεντ...;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom