Ήταν το άλλο του ψευδώνυμο,ορμόμενο από τον τόπο γέννησης του στο Βελεστίνο Λάρισας.Το πραγματικό του όνομα ήταν το Α.Κυριαζής.
οκ φιλε μου!!
Ήταν το άλλο του ψευδώνυμο,ορμόμενο από τον τόπο γέννησης του στο Βελεστίνο Λάρισας.Το πραγματικό του όνομα ήταν το Α.Κυριαζής.
που ρε παπαρα το ευγε...?
σε εμενα?
που ρε παπαρα το ευγε...?
σε εμενα?
Ο Μαρκος Μποτσαρης νομιζω. Ειναι ετσι?
Ο Μαρκος Μποτσαρης νομιζω. Ειναι ετσι?
Κληρικός, αγωνιστής, απόστολος της Φιλικής Εταιρείας. Ευφραδής αλλά συχνά εριστικός, πνεύμα αντιλογίας αλλά και εμπνευστής του πλήθους. Γεννήθηκε στο χωριό Πολιανή της Μεσσηνίας και φοίτησε στη Σχολή Δημητσάνας, όπου όμως, όπως λέγεται, γράμματα δεν έμαθε πολλά. Μετά το τέλος των σπουδών του, πιθανώς το 1816, έγινε μοναχός στη Μονή Βελανιδιάς στην Καλαμάτα. Εκεί ήρθε σε ρήξη με την ιεραρχία και αναγκάστηκε να φύγει για να εγκατασταθεί στη Μονή Ρεκίστας, μεταξύ Λεονταρίου και Μυστρά. Οι προσωπικές του διαμάχες δεν είχαν όμως τέλος. Λόγω κτηματικών διαφορών συγκρούστηκε με έναν ισχυρό Τούρκο της περιοχής και αναγκάστηκε να εκπατρισθεί. Καθώς τον κατεδίωκαν ο Παπαφλέσσας φώναξε στους διώκτες του: «Αϊντε ρε και πού θα μου πάτε; Θα ξαναγυρίσω πάλι ή δεσπότης ή παπάς και τότε θα λογαριαστούμε», υπόσχεση την οποία τήρησε.
Μου αρεσε αυτο το τελευταιο για αυτο το παραθετω.
Κληρικός, αγωνιστής, απόστολος της Φιλικής Εταιρείας. Ευφραδής αλλά συχνά εριστικός, πνεύμα αντιλογίας αλλά και εμπνευστής του πλήθους. Γεννήθηκε στο χωριό Πολιανή της Μεσσηνίας και φοίτησε στη Σχολή Δημητσάνας, όπου όμως, όπως λέγεται, γράμματα δεν έμαθε πολλά. Μετά το τέλος των σπουδών του, πιθανώς το 1816, έγινε μοναχός στη Μονή Βελανιδιάς στην Καλαμάτα. Εκεί ήρθε σε ρήξη με την ιεραρχία και αναγκάστηκε να φύγει για να εγκατασταθεί στη Μονή Ρεκίστας, μεταξύ Λεονταρίου και Μυστρά. Οι προσωπικές του διαμάχες δεν είχαν όμως τέλος. Λόγω κτηματικών διαφορών συγκρούστηκε με έναν ισχυρό Τούρκο της περιοχής και αναγκάστηκε να εκπατρισθεί. Καθώς τον κατεδίωκαν ο Παπαφλέσσας φώναξε στους διώκτες του: «Αϊντε ρε και πού θα μου πάτε; Θα ξαναγυρίσω πάλι ή δεσπότης ή παπάς και τότε θα λογαριαστούμε», υπόσχεση την οποία τήρησε.
Μου αρεσε αυτο το τελευταιο για αυτο το παραθετω.
Ο " Νεραιδογεννημενοσ" Μαυρομιχαλης. Τωρα?
Ο " Νεραιδογεννημενοσ" Μαυρομιχαλης. Τωρα?
Νταρκ νομιζω οτι κανεις λαθος απο οτι διαβασα στο ιντερνετ στην βιογραφια του επί πατριαρχίας Γρηγορίου Ε' ο Παπαφλέσσας χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης.Ο Παπαφλέσσας θεωρούνταν ο μεγαλύτερος γυναικάς της εποχής του.Δεν ήταν ιερέας,τον παρίστανε και έλεγε μεγάλα ψέματα κ μυθεύματα για να πετύχει τους σκοπούς του.
Για δές αυτές.Περιμένω από τους διακεκριμένους φίλους μας εδώ μέσα φώτο από τους πολυαγαπημένους μου λεγεωνάριους.
Χμμμ Αυτοκρατορικη ΡωμηΓια δές αυτές.
Αν θυμαμαι καλα σε αρθρο που εχω διαβασει, λεγεωνες με αντρες ελληνικης καταγωγης στειλανε στη Γερμανια. Εχει ακουσει καποιος συναγωνιστης κατι σχετικο?Thanks pano.Εσένα περίμενα gabadoo να μπυ ποστάρεις λεγεωνάριους κ τις παραλλαγές των στολών τους που ποικίλλαν ανα΄τους αιώνες.Εκείνη με το ρόπαλο αν θυμάμαι παραπέμπει σε συγκεκριμέννο λεγεωνάριο Σπαρτιάτικης καταγωγής που ήταν ονομαστός για την ανδρεία του.Σωστά;;;;
Thanks pano.Εσένα περίμενα gabadoo να μπυ ποστάρεις λεγεωνάριους κ τις παραλλαγές των στολών τους που ποικίλλαν ανα΄τους αιώνες.Εκείνη με το ρόπαλο αν θυμάμαι παραπέμπει σε συγκεκριμέννο λεγεωνάριο Σπαρτιάτικης καταγωγής που ήταν ονομαστός για την ανδρεία του.Σωστά;;;;
Αν θυμαμαι καλα σε αρθρο που εχω διαβασει, λεγεωνες με αντρες ελληνικης καταγωγης στειλανε στη Γερμανια. Εχει ακουσει καποιος συναγωνιστης κατι σχετικο?